W.W.J.D

Det blev ingen totalsågning av vårt arbete från källans sida. Vi hade bara rört ihop lite faktasaker och satt stora bokstäver där det tydligen inte skulle vara osv (vår källa är förutom teolog även 4-9-lärare ^^). Så nu är allt rättat och inlämnat, äntligen. Jag har precis kollat igenom arbetet vi ska opponera på, känns allmänt bra inför seminariet på tisdag. Vår grupp är allra först ut att redovisa, alltid bäst när det är så. Så kan man ta det lugnt resten av tiden.
(man vet att hela klassen i slutändan kommer se ut så här på seminariet, lika bra att vara först då alla ännu lyssnar på vad man säger)
 
Om två timmar sätter jag mig på tåget till Götet. Imorgon tar jag bussen över gränsen. Fick beställa ny biljett till en senare buss eftersom jag inte ville gå omkring i Oslo flera timmar i onödan och vänta på G som landar vid fyra. Det var 200 kr i sjön för den gamla biljetten utan avbokningsskydd, men man har ju vart med om värre. Nu slipper jag stiga upp vid fem, lätt värt pengarna.
 
 
 

....dåligt

Måste bara säga en sak. Var på filmvisningen nyss. Det var The Hangover...
Most pointless movie ever! Jag tror till och med jag skrattar mer under en riktig baksmälla än till det där pinsamma försöket till komedi. 
Och nu kommer tvåan också...

Medan spagettin kokar

Drömde i natt att jag skulle gifta mig med Prins William av England. Jag skulle ha en blålila klänning, grön peruk och övrig utstyrsel á la maskerad på 1700-talet. Folk sprang omkring som vanvettiga och hade inte ens hunnit planera allting och det var 45 minuter till vigseln. Jag ojade mig över mötet med drottning Elizabeth och drog mig till sist ur det hela för att jag tyckte det var så många jobbiga vett o etikett-regler att hålla sig till. En fånig regel var bland annat att om man satt i drottningens sällskap och läste i en bok eller pamflett så fick man inte vända blad mer än var annan gång (?) och det skulle dessutom alltid göras med vänster hand. Så nej, jag stack ifrån allt stohej, mamma var inte jätteglad åt det men ändå... jag kände ju inte prinsen så det var lika bra.

Nu har jag testpackat inför Norge-helgen. Det kommer bli lika roligt väder som förra året, max 13 grader och lite regn. Men stod jag ut förra gången så gör jag det nu också.
Vi har fått bakläxa på vårt fältarbete, det är tydligen en hel del faktafel enligt vår källa. Så vi ska gå igenom allt med henne imorgon.
Livet har sina toppar och dalar. Ikväll blir det filmvisning med Kommedia, undrar vad det blir.
Min spagetti är nog klar snart...

Underbar dag

Vi är klara med fältarbetet! Yes yes yes! Känns som om jag skulle kunna ta hela världen i famn!
Mitt huvud är tömt på energi men kroppen vill ut och springa runt sjön. Det får bli om några timmar när sushin lagt sig till rätta i magen. Jag lyssnar på Roxette och kan inte sluta vara glad ^^
 
Snart dags att börja packa inför oppläringen. Om bara G kunde höra av sig så jag vet att jag kan sova hos henne...
NOK är fixade, nu ska jag bara skaffa mig nya in-ears till min mp3. De förra la av igår för artisternas sångröster kopplades bort så man bara hörde basen och kören. Idag lät det bara som... skräp.

Märkligt att jag inte har baksmälla

Åh dessa förvirrande vårnätter...
Jag ställde mig på vågen imorse och såg att jag tappat 1 kg över natten! 50-procentig Mintu och Redbull (hemsk blandning), vin och Bacardi satte verkligen kroppen i arbete. Stackars min lever...
Idag gäller det att vattna upp sig.
Gårdagen slutade väl inte på det sättet jag hade väntat mig... men jag föredrog Elton John och mysprat istället för att stå ute i den svinkalla dimman på Amfium och frysa framför ett liveband.
Studentlivet är bra härligt ^^
Nu måste mitt golv få sig en omgång, F och grabbarna grus drog in hela Sivansdammen här under Allkårskampen.

Fiasko

"Allkårsfestivalen 2011, be there... or be själva" Så lyder årets festivalslogan. Men...
igår när vi äntrade festivalområdet var där mer personal och vakter än besökare. Vi var ca nio personer framför stora scenen. Pinsamt var ordet. Så det borde ha varit "Allkårsfestivalen 2011, be there... AND be själva".
Det här är ett fiasko utan dess like! Förra året kom det 5000 personer. Igår vid elva-tiden hade hade det kanske kommit 30 personer till och Syster Sol kunde äntligen bemöda sig med att gå ut på scenen och köra sitt framförande för den ynkliga lilla skaran. Inte nog med att banden som skulle spela sköt upp sina gig för att det inte fanns nog med folk, en del av personalen var otrevlig också. Inte bra PR för Linnéuniversitetet alls!
Jag säger bara en sak: Dåligt.
Men Syster Sol var riktigt bra. Där har vi en tuff brud i lyxförpackning.
 
Men det är en dag idag också, vi har fått uppfattningen att fler människor ska gå idag.
Det är ju ändå tur att bra saker följer på dåliga. För imorse såg jag att folk på fb noterat att de klarat mardrömstentan, jag kastade mig in på blackboard och läste....
JAG KLARADE DEN! XD
Suzzie Tapper hade rätt, visst finns mirakel.
Mamma var inte sen med att skicka blombud, tack mamma ^^
 

Go Pralinarna!

Jag säger bara det... sabla karlar!
Men nu över till nått roligare: gårdagen.
Igår var det Allkårskampen och GP Pralinarna var tidigt på plats. Jag erbjöd mig att fota och hjälpa till där det behövdes. Sex olika grenar med mjöl, ägg, kundvagnar, bandyklubbor och sockerbitar. Sedan följde poängjakt där vi fick en lista att gå efter, för varje avklarad grej med fotobevis erhöll laget ett visst antal poäng. Det påminde mycket om det vi fick göra på nollningen. Med massa ambition, lite panik över döda kamerabatterier och en stor nypa innovation lyckades laget bocka av nästan alla punkter. Det var allt ifrån att färga håret i en chockearnde färg, krama en anställd på Statoil, simma en längd i Sivansdammen och skaffa fram foton på Marylin Monroe, par som hånglade och snygga killar som spände musklerna. Jag fick sminka en kille till dragqueen bland annat. Himla skoj var det.
OCH PRALINARNA VANN!!!! Så glad och stolt har jag inte varit på länge. Prisernas kvalitet diskuterades dock, för allt slit, blod, svett och tårar erhöll laget några godispåsar, en märklig liten leksak och en burk ärtsoppa. Jaja, äran var nog mest värd.
Efter avslutad kamp satt jag M, J och hennes kille K och grillade bakom scenen på Tufvanängen. Klubbfestivalen med olika band sparkade igång och kvällen förgylldes med ganska go musik. När solen försvann blev det för kallt och då kilade jag hem. Sivans hade haft festivalsittning och kvällen fortsatte med liveband i deras utomhustält vad jag kunde höra. Det är den enda nackdelen med att bo så nära Sivans som jag gör. När banden spelar på uteplatsen hörs det över hela Campus.
Idag sätter det riktiga Allkårsfestivalen igång. Jag hoppas på fint varmt väder hela helgen.

Morgonmässa

Det flyter på nu, vi ligger till och med före i planeringen vad gäller fältarbetet. Mässan imorse var en trevlig upplevelse, själv har jag ju inte varit på gudstjänst sen jag konfirmerades. Gissa om vi fick blickar på oss när vi gick in i kyrkan XD. Nykomlingar kanske inte tittar in så ofta. Vackert var det i alla fall där inne, prästen sa några tänkvärda ord och psalmerna var välklingande... men vad organisten höll på med fattar jag inte. Hur många improviserade versioner av Den blomstertid nu kommer kan man rimligtvis göra? Allvarligt talat lät det för bedrövligt till och från.
Det var i alla fall givande. Vi inspekterade kollektomaten och övriga teknologiska framsteg. Jag konstaterade att ingen större kyrka kan klara sig utan ett mixerbord nu för tiden.
Efteråt jobbade vi några timmar med rapporten. Imorgon ska vi börja titta på presentationsupplägget. Känns bra. Då kanske jag kan besparas panikpluggandet på tåget till och från Norge.
Snart är det grillning och spökboll med Kommedia.
Varför är jag yr just nu? Jag fattar inte detta. Yrseln bara kom helt plötsligt. Kanske beror på att jag varit uppe sen 06.00 och varit koncentrerad många timmar. Men ändå...

Såpa

Imorgon blir tredje dagen i rad jag stiger upp innan sju. För imorgon ska jag och fältarbetsgruppen på morgonmässa i Domkyrkan. Jojo, det var ju inte igår precis. Om jag ens varit på en morgonmässa förut... jag minns inte. Men vi ansåg det rimligt för fältarbetets fortgång. Studerar man Svenska Kyrkan måste man ju ta in lite egna intryck och inte bara basera allt på intervjuer och sajter. Vi har kommit bra på vägen med rapporten, den kan nog bli rätt skaplig.
Idag var det Allkårsveckans Såpolympiad nere vid Trummen. Jag har sällan skrattat så mycket, jag fick så ont i mungiporna. Jag och några till gick dit för att heja på vårt lag GP Pralinarna. Det var sex såpafyllda grenar som alla lag skulle tävla i. Alla utspelade sig på presseningar med såpa och vatten. Mycket glid, mycket skratt och snubblande och pladaskande. Jag tror inte vårt lag vann men de var i alla fall de mest energiska tycker jag. Jag fick agera fotograf. Jag fick nog till en del skojiga bilder.
 
Imorgon blir det grillning, spökboll och förhoppningsvis utgång på Sivans.
Nu måste jag krypa till kojs, jag gissar på att det blir en lång onsdag.

Halv jobbdag

Rapportskrivning och jobb idag. Är glad att det bara var en halv jobbdag. Mina kläder hänger på linan och stinker lätt av gulasch, citron och smörsyra. Inte trevligt alls. Men det gick bra idag, patrullerna skötte sig utmärkt... de flesta i alla fall. Jag gick riktigt in för rollen och smetade ut min mascara i tårränder över ansiktet och såg för hemsk ut. Vad gör man inte för att göra det krävande jobbet lite roligt också ^^
Imorse var det tidig uppstigning, imorgon likadant. Jag måste sova mer om nätterna. Det tar emot nått enormt att stiga upp vid 06.30 nu för tiden. 

Fånigheter om våren

Ett av de bästa uttrycken jag hört på länge var när jag och E var ute och gick igår.
Plötsligt stannade hon till nån sekund till synes utan orsak, så sa hon "Öh vänta, jag fastnade i en tanke". XD
Hahahaha! Så himla bra!
Fastna i tankar är det lätt att göra... men nu verkar det som om någon har fastnat i mina tankar. Passar mig inte tidsmässigt alls. Men det är inte lätt att stå emot när andra människor går omkring på rosa moln och är kära hit och dit. Våren gör sitt med sinnet.
Attans också...att man inte kan få vara ifred för fåniga infall! Jag vill inte det här! INTE NU!
Imorgon är det fortsatt rapportskrivning några timmar och sen ska jag jobba lite.
Jag ska välja mina jobbkläder med omsorg för de kommer säkerligen att stinka smörsyra efteråt...uschaan! (som de säger i Motala)

I en grön stad

Idag har jag träffat E. Vi knatatde runt sjön, spisade våfflor på Cafiket och drog igenom våra liv so far sen sist. Trevligt som alltid.
 
Stan är så vacker just nu. Jag borde ut och gå runt Växjö-sjön mer. Kommunen har verkligen lagt krut på områdena runt sjön. De verkar vilja hålla fast vid "Europas grönaste stad".
 
Nej, jag följer inte ESC. Orkar inte bry mig. Det finns så mycket annat vettigt att ägna sig åt. Men för att vara lite patriotisk så får jag väl hålla tummarna för att manpojken i glasburen vinner eller åtminstone hamnar bland de fem bästa.
 
Just nu älskar jag Roxette. Det är bra musik det!
 
Det var en komiker som sa en gång att Roxettes enorma succé måste ha berott på att Per ingick ett avtal med Gud där Gud lovade Per evig framgång... på villkor att han skulle ha samma frisyr hela livet.

Gäss we can!

Var ute och gick runt sjön, stötte på två gäss (såg ut som vitkindade gäss) med två jättesöta ungar. Inte varje dag man ser sånt på nära håll.
 
Rapportskrivningen är igång, det går framåt. Jag ställer mig tvivlande till att vi kommer lyckas fylla 15 sidor, men R är positiv, så då förlitar jag mig på henne.
 
Imorgon ska jag förhoppningsvis träffa E som jag inte sett på jag vet inte hur länge. Det blir nog en lugn helg. På måndag ska jag jobba, enda jobbtillfället under den här terminen. Fyra timmar av chock och gråtande... jag är ganska glad att jag inte har det som sommarjobb.
Börjar snart bli dags att planera lite packning för oppläringshelgen. Förmodligen får jag sova hos S och hennes brors familj eftersom varken jag eller S får tillgång till våra rum innan juni. Allting brukar lösa sig.
Jag undrar hur många bekanta ansikten vi får se i år och hur många nya. Jag våndas lite inför de praktiska övningarna eftersom jag vet hur krävande de är. Men det är väl en fördel också.
 
Drömde under natten att hela klassen var ute och spelade baseball då ett oväder kom. Blixten slog ner i en av våra lärare, det var riktigt otäckt. Läraren reste sig dock helt sotig och tyckte att det inte var så farligt. Det låter rätt komiskt nu när jag tänker på det, men jag vaknade ändå med obehagskänslor.
 

Folk är idioter

Jag måste klaga av mig lite här nu. Folk är idioter till och från... men mest på Lindex hemma i stan. Jag vet inte hur många gånger jag stått i provrummet och fått impulsen att skrika: MEN SLUTA SMÄLL I DÖRRARNA!!!
Att folk inte tänker. Mähän.
Idag vart jag hemma och hämtade lite grejer, fixade ett par ärenden i stan. Lyckades bli klippt till och med. Det blev en något lång tågresa tillbaka, men med tanke på vilken årstid det är gjorde det mig inget. Just nu är naturen perfekt. Det är bara att konstatera att Småland är otroligt vackert. Jag är glad att jag satte min fot här.
Nu är fältarbetet i full gång, rapporten är redan påbörjad. Imorgon ska jag och R sitta några timmar och se vad vi kan få ihop. Känns bra.
Nu har jag fått egen elmätare också. Känns som att den bevakar mig... nästan.

Smickrad

Jag gjorde en liten upptäckt idag. En sån där sociokulturell grej som man kanske inte alltid tänker på. Jag steg på bussen till Grand Samarkand och räckte en hundring till chauffören, då tittade han på mig lite och frågade osäkert om jag skulle ha "hel" biljett (förmodligen räknas hel som vuxen), jag fattade inte först men så frågade han om min ålder. Jag svarade 24 och då sa han "jaså jaha, du ser så ung ut". Och så blev jag smickrad och sa tack.
.... vänta nu! Kände jag mig just smickrad över att se ung ut?! Är inte det ett tecken på att man har blivit "vuxen"?
Det är lustigt, när man är 18 så blir man förbannad över att man "ser ut som 15". Men nånstans efter 20-strecket så blir man plötsligt glad över att se ung ut. Det är lite väl tidigt för en 30-årskris än känner jag.
Vem vet, det kanske bara är jag som tänker så här.
Ikväll ska jag på Vårt Campus-möte, ser fram emot det. Hoppas att så många patrullanter som möjligt ställer upp. Då får man chans att träffa lite nytt folk också.
Imorgon har vi vår intervju på pastorsexpeditionen. Jag har inte funnit nån diktafon men det får gå ändå, vi är ändå två som antecknar och en som intervjuar.

Tom söndag #Strawberry panic

En tom söndag. Ja så kan man nog säga. Jag har massa spring i benen, men vill inte jogga i den här hettan. Det får bli senare ikväll.
Steg upp normal tid idag. Har städat lite i lägenheten, tömt städskåpet på skräp (jag har ingen annan stans att lägga kartongbitar och plastförpackningar), dammsugit och lyssnat på hits från 90 och 00-talet. Gotta looove Spotify!
Så har jag också inventerat min garderob och slängt saker som var trasiga och inte passade längre... det blev inte så mycket kvar av sommardelen konstaterade jag. Kläder har en tendens att slitas ut fort i min garderob. Åh vad jag vill shoppa kläder! Men jag måste ligga lågt ekonomiskt. Fast ett par piratbyxor måste jag skaffa mig, annars tar jag mig inte igenom sommaren.
Om jag bara kunde teleportera mig till Valles på Öland... (du har rätt L, man borde kunna det nu)

Strawberry Panic
2006
Det är dags för min favorit-serie hittills! Så den här recensionen blir lite längre. ^^ Strawberry Panic är en romantic/yuri-serie som fokuserar på ett par elever som går på tre flickskolor på Astrea Hill (St. Miator, St. Spica och St. Lulim). Seriens namn kommer sig av att det gemensamma studenthemmet (Ichigo-sha) är format som en jordgubbe. Serien börjar med att Nagisa Aoi (bilden) byter skola för att hennes föräldrar fått jobb utomlands. Nagisa ska börja på St. Miator, fjärde årsklassen (ettan på gymnasiet). På vägen till skolan går hon vilse i grönområdet.
I skogen möter hon den vackra Shizuma Hanazono, en sjätteårselev som visar sig vara skolornas Etoile (elevernas förebild och bäst presterande "stjärna"). Nagisa blir hänförd av Shizuma som inser att detta är en ny liten söt fågelunge hon kan sätta klorna i. Shizuma kysser Nagisas panna, varpå Nagisa svimmar och senare vaknar upp i skolans sjukrum.
Där träffar hon Tamao Suzumi som blir hennes rumskamrat och bästa vän på skolan. Tamao visar henne runt och instruerar henne i St. Miators regler och etikett.
Vid middagen gör Etoile klart för alla att Nagisa är hennes nya byte. Shizuma har ett rykte om sig att förföra yngre tjejer och att ingen kan stå emot mer än en månad. Katt och råtta-leken är igång. Shizuma springer på Nagisa vid ett flertal tillfällen, men Nagisa lyckas alltid slita sig ur hennes grepp. Shizuma börjar inse att Nagisa inte bara är "en söt tjej". Efterhand utvecklas en vänskap mellan dom. Det blir uppenbart att Shizuma har en mörkt förflutet på skolan, vilket ligger till grund för hennes arroganta och kyliga beteende. Nagisa får hennes hjärta att mjukna.
Serien fokuserar främst på relationen mellan Nagisa och Shizuma.
Seriens handlar också om kärlekshistorian mellan två av St. Spicas elever, den blyga tredjeårseleven Hikari Konohana och den maskulina femteårseleven Amane Ohtori. Hikari sjunger i kören och avgudar Amane som kallas Spicas Prins för att hon är duktig i ridsport och likvärdig med Miators Etoile. Personligen tycker jag att deras historia är vackrast. Kärleken är trevande och kantad av hinder.
(St. Lulims skolrådsmedlem Chikaru Minamoto, medlaren)
Utöver olika relationsdramer mellan eleverna på skolorna handlar serien om det kommande Etoile-valet då en ny Etoile ska väljas.
Varför gillar jag den här serien då? Den är väldigt romantisk och ganska sorglig. Många vackra och gripande scener. Nackdelen är de förvrängda kroppsidealen som visas. Pinnsmalhet och översizade boobs är tydligen vad som gäller. Animen skiljer sig markant från mangan både vad gäller historia och design, men jag måste säga att jag tycker bättre om anime-seriens handling än mangans för en gångs skull.
Ett bra tidsfördriv på regniga dagar.

A day of nothingness

Vaknade, steg upp och åt frukost, duschade, ringde ett samtal till Norge, tog en promenad runt Växjö-sjön... och så var det redan kväll. Nackdelen med att vakna sent är att dagen tar slut så fort.
Det blev utgång på Stallarna igår. Det är inte ett så tokigt dansgolv, men jag känner mig ändå mest hemma på Sivans. Det var en rolig kväll.
Idag har det vart varmt, 20 grader ungefär. Folk hade picknick och grillning runt sjön och överallt låg solande människor. En del tror jag till och med prövade badlyckan.
Snart ska jag laga nån improviserad kycklingrätt, är sugen på ris och soya.

Sommarklänning

Idag hade jag fält-arbets-gruppmöte med S och R. Skrev ner en projektplan, besökte pastorsexpeditionen och fick en tid till intervju. Ett problem ur världen. Ett till att ta tag i väldigt snart.
Så tog vi en lunch på stan och fick bevittna ett typiskt exempel på management by fear. Så gick vi vidare på en shoppingrunda, det började med att S hittade en fin klänning på Sisters... och då ville vi andra också hitta en klänning. Det blev Bik Bok, Lindex och H&M utan resultat... men till slut på Åhléns så hittade jag och R varsinn sommarklänning också. Köpte en blå-vit-randig.
 
Jag prövade en parfym som jag tror hette Having Fun, men den borde ha hetat Getingsvärm så söt som den var. Sånt köper jag inte.
Ikväll är det den riktiga tentafesten. Vi hade lite light-fest igår och öste ur oss allt hat mot tentan... men ikväll är det utgång också. Får se om jag hänger med beroende på vart alla ska. Jag vill ju helst inte till Stallarna, avskyr hela det området just nu. Inga goda vibbar.
Nu har jag kollat igenom första säsongen av Rederiet på youtube. Jag var ju så liten när serien kom att jag aldrig riktigt brydde mig om att följa den. Om jag får tillgång till nät i Norge så vet jag vad jag ska underhålla mig med om kvällarna ^^. Tror att alla avsnitt ligger uppe.

Thåström säger det bäst

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt det här. Men i alla fal.... FAIL FAIL OCH EPIC FAIL!!!
Blir nog omtenta. Oh yes. Ifall inte ett mirakel sker (och jag menar det den här gången) så får jag sitta i den där eländiga skjutsalen i fem timmar igen om en månad.
C gav ändå bästa kommentaren på fb idag, han länkade ett klipp från Sagan om ringen. Det var ungefär vad vår lärare EL verkade vilja säga oss: "YOUUUUUUUUU SHALL NOT PAAAAAAAAAAAASS!"
Jag tror jag dränker mina sorger i godis resten av dagen.

Inte säker nånstans?

Jag tror nästan att jag blivit kaffeberoende. Jag är trött hela dagen om jag inte dricker kaffe på morgonen. Ingen abstinens, huvuvärk eller så... bara trötthet. Ska testa några dagar till utan kaffe och se vad som händer.
Idag har det varit snöstorm några minuter. Göteborg var också drabbat såg jag. Snöstormar i Maj är man inte van vid.
Idag fick jag också reda på att det skett en våldtäkt här på campus runt påsk. Jag har då inte kollat nyheterna tillräckligt på sista tiden. Det är ju inte klokt, kan en inte ens känna sig säker här?!
Jag visste ju inte om detta förrän idag. Jag har aldrig tyckt det vart otäckt att gå hem själv på kvällen här. U erbjöd sig att följa mig hem från festen för ett par dagar sen... undrar om det var på grund av det som skett. Det kanske är dumt att gå ensam när allt kommer omkring. Okej, inga fler ensampromenader hem för min del!
Snart ska jag iväg till R och fira hans födelsedag, han bjuder på daimtårta ^^.

Plugg-paus #Ichigo 100%

Nu har jag gått igenom alla böcker inför tentan. Orkar inte riktigt plugga mer nu, känner att hjärnan måste vila ett tag. Idag är det lite kallt, inte mer än 3 grader än så länge. Hoppas att det blir bättre framåt dagen. Planerar att jogga ikväll.
Har satt in en annons i den lilla lokala tidningen i den norska lilla byn. Hoppas jag får svar relativt snabbt, som chefen säger att man oftast får. Imorgon är det åter flum-seminarium. Ska bli intressant att se hur det kommer bli, för det finns ingen info om det på vårt intranät... det är så skojigt detta att inte veta.

Ichigo 100%
2005
 
Ytterligare en harem-serie. Handlar om Junpei Manaka som går i nian och vars högsta dröm är att bli filmskapare. Han kämpar för att komma in på ett särskilt gymnasium som har en filmklubb. En dag står han på skolans tak och rätt var det är faller en tjej ner från ovan och landar framför honom, en mycket söt tjej vars trosor har jordgubbsmönster (suck... japaner -_-). Tjejen försvinner snabbt och Junpei blir fast besluten att ta reda på vem hon är. Hon lämnar efter sig ett anteckningsblock som blir hans enda ledtråd. Blocket tillhör Aya Toujou, skolans smartaste men också blygaste tjej som har glasögon och håret i flätor. Junpei konstaterar att hon inte kan vara flickan han såg på taket (hon hade inga glasögon och håret utsläppt), men faschineras av de historier Aya skriver i sitt block. Junpei vill använda hennes historier som manus och de börjar plugga tillsammans för att ta sig in på samma gymnasium.
Junpei tror (i sin idioti) att tjejen på taket måste ha ha varit skolans sötaste tjej Tsukasa Nishino (Tsukasa är blond medan tjejen på taket var brunett). Junpei bestämmer sig för att försöka bli ihop med Tsukasa för att hon ska vara med i hans film. Av nått märkligt skäl accepterar Tsukasa honom och de blir ett par. De bestämmer sig för att hålla ihop trots att de ska gå på skilda gymnasium. Så kommer gymnasietiden och Junpei lyckas bilda en filmklubb tillsammans med Aya och några andra intressenter.
Som i alla harem-serier slits Junpei mellan olika beundrare som dyker upp här och var. Han förstår snart att Aya var tjejen på taket och börjar känna saker för henne, men vill inte svika Tsukasa som han efterhand blivit riktigt fäst vid.
Ichigo 100% är väl en av de sämre serier jag sett, just på grund av att den slutar mitt i originalmangans historia. Den har ett öppet slut som är irriterande. Hade serien löpt hela linan ut hade den kunnat bli mycket bättre.
"A girl´s pants is a Japanese romance" var ett skämtsamt uttryck jag hörde i Japan en gång... hehe, den här serien är ett bra exempel på att det kanske stämmer. ^^
 
 

Valborg

Sitter och repeterar Miller... men jag är rätt trött så det tar sin lilla tid. Blev sent igår.
Det var en mycket trevlig Valborg. Först brunch med J på Sivans, sen lite snackande i solen med M, grillning med gänget, brännboll på Sivansängen (aj mina ben!) och så lite förfestande hemma hos F. Vid elva-snåret stack de flesta ut så då blev U och jag kvar och spelade Mario Kart och pratade några timmar. Trevlig avslutning på en lång dag.
Nu hänger tvätten på linan och träden exploderar utanför. Första Maj... tiden går allt för fort nu. Jag måste fixa bostad i Norge snart. Kanske får sätta in en annons i tidningen trots att det går på 75 NOK... kan nog vara värt det.
Tenta på torsdag.... hjälp.

RSS 2.0