Äppeldoft och ljusa gardiner

Så var man installerad i sin nya lya. Jag blev riktigt nöjd med min lilla inredning. Nu känns allt äkta, att det är jag som bor här. Så himla gôtt med egna grejer!
Blev dock lite paff idag, för det är en del saker som fattas som man borde kollat efter extra innan vi körde upp lasset hit. Min dammsugare fick jag med mig...men inte slangen t.ex.

Var inne en sväng på IKEA och fixade en lampa och lite ljus, så nu doftar det äpplen i rummet. Mitt kök är extremt litet och har blivit ännu mindre eftersom jag ställde min frys där också.
Läget här är perfekt, nu har jag nära till både Coop, swedbank-uttag, bibliotek, frukaffär och pressbyrå.

Imorgon ska jag på arbetsintervju, hoppas det går vägen. Sen är det första lektionen på onsdag, jag fattar inte varför de inte laddat upp schemat än!

Känns rätt bra att börja plugga igen, fit for fight för nya utmaningar!

Ikväll blir det vindruvor och Sagan om Konugens Återkomst. Har förtjänat att slappa lite i soffan.


Om Star Wars var på svenska

Snälla ni måste se det här! Jag har aldrig skrattat så mycket på länge! XD

http://www.youtube.com/watch?v=zM9PF9-Wtys&feature=related

Ernst Hugo äger, jag säger bara det...

Citat och grönt te

"Njut av livet. Tänk på alla jävlar som aldrig blir födda" av vår lärare Göran, R.I.P

"Det heter inte improvisera, det heter forska när man inte vet vad man gör!" av Magnus & Brasse i Kirurgerna

"Det är inte så att jag har glömt det, jag kom bara inte ihåg" av älsklingen över telefon häromdagen.


Drack grönt te härom kvällen. I botten utav koppen brukar som vanligt de små tebladsresterna samlas, inget konstigt så.
Men, då fick jag konkret bevis på att grönt te är så hälsofrämjande som det sägs. Jag tittade ner i koppen och vad såg jag?
En perfekt yin&yangsymbol!
Då tänkte jag "ooh, this is good stuff!"
Jag brukar faktiskt tro på tecken och dylikt som visar sig på ett eller annat sätt. Ibland är det nästan skrämmande det där.
Har ni också nån gång tänkt på ett särskilt ord eller mening utan nått som helst sammanhang med er omgivande miljö eller situation...och så dyker det ni tänkt på upp bara sådär i nån form? Eller att det ni stilla önskat helt plötsligt sker bara sådär, precis efter att ni tänkt tanken?

När jag bodde i Växjö och gick ut från mitt rum och ut på gatan för att gå till universitetet så råkade jag tänka på när min hyresvärd bytte säkringar sist. Jag hade sett honom stå på en pall ute i hallen och pillat med säkringsskåpet och mumlat nått ogreppbart om "jaha...fan då, nähä?" I alla fall, just som jag tänkt ordet säkring....visst fasen ligger det inte en säkring två meter framför mig på gatan! Jag blev så paff, det var så malplacerat! Det hade vart normalare om jag hade sett säkringen på gatan FÖRST och SEN associerat det till hyresvärden.

Jag tror inte att allting ogreppbart betyder nått särskilt, men lite lustigt är det allt.


Yay Jay!

Jay vann Project Runway! För en gångs skull vinner nån man hejat på hela tiden!

Så vart man hemma igen från de värmländska skogarna och 50-årsfirande. Det hela var trivsamt och utan krussiduller.
Det blev mycket fyrar...
Och så har man lärt sig ett nytt värmländskt ord innehållandes sex ö:n "Gôlfbôllsôpphôllôrô".
Det är en rolig släkt man har.

Bara en vecka kvar nu, usch vad tiden går snabbt igen. Jag känner mig aningen oförberedd inför kursstarten, har ju inte pluggat kanji lika mycket som jag skulle önskat, har bara gått igenom mina senaste runt tre gånger i sommar. Men jag kommer att sitta och rårepetera dagarna innan första lektionen.
Men något har man väl vunnit på att kolla igenom några animeserier, checka vartenda nytt eller gammalt ord som uppkommit och som man inte är säker på. Hoppas det dyker upp några utbytesstudenter att prata med, det ska ju enligt ryktet komma runt 20 stycken den här terminen.

Jag gillar inte när saker försvinner för mig! Min hårfön och plattång är fortfarande borta och så saknar jag ett antal DVD-skivor!
Hehe, vilka problem egentligen...

Imorgon blir det ut och jogga för min del, har inte gjort det på länge nu. Får klä mig i rosa så inga skjutglada nissar tar mig för en råbock.
Jag kommer ihåg när man var liten och skulle ut i skogen vid den här tiden på året, då satte mamma på mig den mest skrikrosa mössa hon kunde hitta och sa åt mig att föra massa oväsen så att det inte skulle råda nått tvivel om att här gick det en galen liten människa i skogen...och inget rådjur.

Arrggh, myggbett mellan fingrarna! De kan sina strategiska ställen de små liven.

Manas påhittiga toner

If I was a rich girl....suck. Vill bara shoppa loss på Ellos! Eller nån annanstans. Typ i Tallin, V ska dit imorgon och handla kläder. Ifall min ekonomi tillåter ska vi dit nån helg i höst.

Det kanske är sant, att shopping är vår tids folksjukdom. Men isåfall har jag inte alltid råd att vara sjuk, sällan faktiskt. Men efter att ha sett ett antal säsonger av Top Model och dessutom mitt nya favorit slötitta-program Project Runaway, då händer det sig ganska ofta att man blir mer modeintresserad. Eller kanske lite mer mån om vad man klär sin kroppshydda med. I höst är det lila och grått som gäller, funkar utmärkt för mig, bara jag slipper ha grått. Grått och beige är färger som jag avskyr, jag vill ha det färgglatt!

Jag lyssnade just på Beyoncés "If I were a boy", himla bra låt. Första gången jag hörde den var i ett trångt karaokerum i Hirakata, då min italienska vän Lisa råkade knappa in den av misstag men valde att ändå framföra den. Hon sjöng väldigt bra.
Jag skulle vilja återuppta mina sånglektioner, för det är väldigt roligt att sjunga faktiskt. Det lugnar alltid på nått sätt.
Jag hittade lite för mig nya låtar av Gackt och Malice Mizer, bra grejer. Men när det gäller Malice Mizer så tror jag att det skulle vart mycket bättre att se gruppen framföra musiken live med sina kostymer och allt, för musiken är väldigt scenisk och dramatisk. Synd att gruppen inte finns längre, för hade jag gått på en konsert i mitt liv så hade det varit med Malice Mizer.
Ack så elegant och feminin Mana är, tänka sig att Mana leder Gothic Lolita-modet i världen...och så är han man.
 
Källa: http://es.visualkei.wikia.com/wiki/Mana
 

Ekorrarnas bane

06.00...........KBOOOM!
Vaknar med ett ryck! Skottet hörs väldigt nära och ekot dröjer sig kvar i några sekunder.
Javissta ja, Jan Guillou varnade oss igår.
Jaktsäsongen har börjat.


På tal om jakt, Couscous är en riktigt vass jägare/mördare/moder.
Igårmorse hade hon släpat hem en ekorre till barna sina. Bulgur slukade den, med hull och hår och svans.
Senare på kvällen hade Couscous tagit en ekorre till! Även denna satte Bulgur i sig med stor passion för naturlig mat.
Jag tycker det var konstigt att han inte kräktes efteråt. Man vet ju aldrig vad gnagare satt i sig.

Så nyss när jag satt och gullade med Jasmin i knät så kom Couscous med nått blodigt stycke fjädrar i munnen.
En liten grön fågel hade hon tagit den här gången. Grönvissla (?) gissade pappa på. Även den här gången var det
Bulgur som direkt började käka, han sparade dock huvudet till Jasmin. Hon lekte mest med det. Hon kanske inte är så förtjust i "vilt".

Så fort Couscous eller nån katt överhuvudtaget tar ett litet djur som inte är en mus, näbbmus eller sork så klagar den äldre generation i huset på det och tycker det är hemskt sorgligt det katten gjort.
Visst, småfåglar är söta och sjunger vackert till och från och ekorrar är gulliga de också (må vara äggtjuvar), men jag blir imponerad när en katt lyckas ta ett djur som lever i träd och som kan flyga! Istället för att visa ungarna på kattskålen med Whiskas och säga "ät det här, så nu vet ni det", så tar kattmamman hem riktiga byten i form av möss, fåglar och andra trädlevare som inte är lika lätta att hitta i kattmatshyllan på Konsum. Är inte det att leva efter sin sanna natur så säg.


"Ska Sir Andrew göra en musikal av Jägarna? Sure, I'm in"





Har du sett herr Kantarell?

Ett A och tre A-....inte illa om jag får säga det själv ^_^
Betygen från Japan kom igår, min lärare mailade till mig. Jag trodde inte att jag skulle få A- i både speaking och writing. När man är på en ganska hög nivå på språkinlärning plus att man ska anpassa sig efter den främmande omvärlden så tänker man desperat: Jaja, bara jag får godkänt!
Så jag är nöjd. Mitt A fick jag i The Body and Communication of Japan. Mm, det är allt mitt ämne det. Trots att jag knappt sa något alls på lektionerna och fick en smärre blackout på en redovisning då det engelska språket svek mig totalt...så skrev jag alltid bra uppsatser. Det var väl det som vår lärare gick på mest antar jag.

Så det börjar ordna upp sig, jag ska bara få ett intyg på att jag ska studera i höst på E-kursen, så jag kan även gå till jobbintervjun.

Var ute med pappa en sväng i skogen i morse, hittade lite kantareller. För ikväll blir det kräftskiva med räk&svampomelett! Det vill säga pappa och jag ska ha kräftskiva, mamma och brorsan ska ha tacokväll för de är icke förtjusta i skaldjur.

Har tagit farväl av min igentejpade mp3-spelare och välkomnat mammas gamla som bara legat oanvänd, en Creative Zen. Funkar för mig, jag behöver inga bildskärmar inte. Har en ny favoritlåt med Alphaville: "Big in Japan".

Hur kommer det sig att 80-talslåtar är så bra, men deras videos så kassa? Dåtidens teknik och hela det köret men, från och med nu ska jag inte kolla på gamla videos ifall jag tycker låtarna är bra. För det visuella förstör ofta det audiella intrycket...tycker jag.

"Jag blir hellre jagad av vargar" är inget undantag, även om bakgrundskillarna är ganska roliga.






Krångel och nötter

Har fått tid för arbetsintervju i Götet, kommer kanske jobba extra som brevbärare i höst. Den som lever får se.

Är smått irriterad nu, mina betyg från Japan har ännu inte anlänt varken till GU eller hem till mig. Jag mailade min lärare på GU i ren desperation och skickade mail till Kansai Gaidai också, dock med något mindre förskräckt ton men ändå så pass att jag inlindat ger dom beskedet att SÄTT FART NU DÅ! Givetvis har dom semester nu på kontoret där borta...5 dagars semester, that's Japan.
Jag behöver nämligen mina betyg därifrån för att kunna tillgodoräkna dom som hp så att jag överhuvudtaget kan börja E-kursen! De har tre veckor på sig.

Jag var hos tandläkaren igår, årskontroll. Satt i väntrummet och hörde Nordman nånstans ifrån något av rummen...
"det gör ooont, men gå ändå..."
Haha, tänkte jag. Bara de inte börjar spela Lena PH's låt också.  Det hade blivit en rolig scen. Ifall jag skulle gjort nån liten kortfilm hade den utspelat sig på en tandläkarklinik där man bara spelar låt som innehåller ordet "ont" på CD-spelaren.
"Ont! Det gör ont men ändå. Jag har klarat mig rätt länge, jag börjar bli van".
Det där kan man förresten säga om mig, jag har åkt in och ut från tandläkarkliniken sen jag var 6 år. Har väl dragit ut ca 8 tänder, haft smärtsamma tandställningar under flera år och lagat en 5-6 hål. Så man är väl rätt härdad vid det här laget, men ändå känner man av nervositet inför en årskontroll.
För när jag går till tandläkaren nu för tiden så innebär det alltid ett hål...i plånboken. Visserligen hittade dom ett  litet hål i en framtand den här gången också (odd place), men i övrigt var allt bra. Ett litet hål sa dom, blir inte så dyrt att laga, bara ca 900 kr. Jovisst, jag tackar för att de håller sig under Gustav Vasa-lappen...men ändå, dråpligt för en fattig student.

Var i Kristianstad med mamma igår, hittade äntligen min midjekofta till klänningen, det blev en blågrön sådan.
Sen gick vi in på affären som säljer naturgodis, gojibär och te mm. Det var första gången jag var därinne, det blev lätt min favoritaffär nummer 1! Underbara dofter, ljuv musik från öst på svag volym hördes. Te i alla upptänkliga smaker i vackra burkar, nötter, torkad frukt, delikatessvaror, örter, kryddor, mandlar, choklad, oljor och allt möjligt annat roligt.
Jag köpte grönt te med vildkörsbär och svart blåbärste i lösvikt. Jag bara älskar te!
Hade jag studerat i Kristianstad hade jag sprungit i den affären ofta.
V säger att han funderar på att läsa några kurser där efter att han utbildat sig i Växjö eller Kalmar. I Kristianstad finns nämligen kurser i Evolutionsmedecin eller vad det nu hette. Ska introducera honom för butiken nån gång.

Jästsvamp står för 75% av solbrännan

Friday the 13:th del 7 "New blood".....se inte den.  Den är inte bara extremt dålig, den frammanar också en del konstiga drömmar, i alla fall hos mig. Det var länge sen jag hade en mardröm som denna.

Jag, min familj och familjen W var ute på landet någonstans och skulle övernatta i en liten stuga av sten. Det ryktades om att en riktig vampyr levde i området. Alla vi "barn" (vi såg ut att vara mellan 10-14 år) satt utanför stugan och snackade om den här vampyren, huruvida skrönan var sann eller inte. Det blev mörk kväll. Så kom en gammal man utmed en grusväg och vi frågade honom om saken. Han pekade över stugan och sa att vampyren levde en bit åt det hållet och varnade oss för att gå dit om natten. Pojkarna ville givetvis genast gå dit, jag var ganska rädd vid det här laget. Men vi gick åt hållet mannen hade pekat och kom snart fram till en  äng med en stenmur med nån sorts upphöjning i, jag tror jag skymtade en dörr nånstans.
Då såg vi något komma bortifrån gärdets andra sida, en lång gestalt i mörk kappa med huva. När han såg oss blev det en väldig fart på honom. Han sprang, vi sprang så gott vi kunde. Plötsligt märker jag att det är flera personer ibland oss, massa Molkom-folk springer kors och tvärs med oss. Vampyrens huva har åkt av och hans groteska anlete visar sig (jag behöver väl inte beskriva hur Jason Voorhees ser ut, men ungefär så). Vampyren börjar jaga oss med motorsåg. Han får tag i flera personer och huvudena flyger och blodet skvätter i väldiga mängder, folk skriker. Jag har kommit till insikt om att vampyrer verkligen existerar och att man inte längre kan tvivla på vare sig spöken eller andars existens längre.

På något sätt klarar jag mig från galningen med motorsågen. Jag springer tillbaka till stenstugan och gömmer mig därinne tills det blir morgon. Då solen stigit upp hör jag folk som pratar utanför. Det är D, A och M som bär flaskor i händerna, de är något packade. De går in till mig och rummet förvandlas till nån sorts allmän toalett med svarta gummislangar som sticker upp här och var ur golvet, toalettbåsen är gröna och golvet kaklat. D sätter sig ned på golvet och säger nått om att det inte är bra att dricka på toaletten med irriterad stämma. M skjuter in med att säga att det åtminstone är bättre att dricka alkohol än sukralos, för jästsvamp står för 75% av solbrännan. Jag fattar inte vad hon menar med detta påstående, men litar på att det stämmer.
Det visar sig att de varit ute under natten och hittat en annan vampyr, nämligen S. Vi går ut ur stugan och de andra tar mig till stenmuren igen. Där står S och ser lite lätt förlägen ut. Det står klart att hon inte tänker bita nån av oss, vi är ju hennes vänner. Jag ser två röda bitmärken på hennes hals. Hon blev infekterad av nån annan vampyr längre bak i tiden. D tar tag i henne och visar mig hennes nacke, på den finns två tatueringar, som ett bevis för var hon blev infekterad förklarar han. Där står "Korea" och "Ashton Kutcher". Aha, tänker jag. Har hon varit så långt bort?

Så plötsligt dyker galningen med motorsågen upp igen, natten har fallit över oss. Jag ser hur mina vänner sågas upp och hur S springer bort i natten. Vampyren tittar på mig med sitt hemska ruttna ansikte och ler, regnet börjar falla och åskan går.
Vid det här laget är min puls så hög att jag vaknar och märker att det ösregnar utanför fönstret, klockan är säkert fyra på morgonen. Efter ett tag försvinner bilden av det gröna äcklet framför mig. Men jag vågar inte röra mig på en stund, det är för mörkt i rummet fortfarande. Jag låg och lyssnade på regnet och lyckades snart somna om.

 
Puss.




 

Return of the dongel!

Finally! Min nät-dongel har återfunnits efter ett halvårs spårlösa frånvaro! Har börjat riva ute i uthuset bland alla mina grejer och så hittade brorsan dongeln i en  stor låda med böcker och papper, DÄR hade NÅN lagt den och inte tänk mer på det. Nåja, nu är den tillbaka i alla fall. Fattas bara hårfönen och platt-tången, men jag gissar på att dom dyker upp snart med.

Ja, nu är det packning inför flytten som har börjat. Jag glömmer ofta hur gôtt det är att slänga ut allt gamert' bôs som man har i sina lådor och förvar. Har rensat bland mina kläder, en hel kasse ska iväg till 34:an, en hel kasse ska iväg till soptippen. Jag har inhandlat lite nytt till garderoben, önskar dock att jag hade mer gröna sedlar att spendera...men det har jag som vanligt inte. Håller ändå på att leta efter en bolero eller vad de där så midjekoftorna heter, har märkt att det blir väldigt snyggt till min nya klänning som jag ska ha på min morbrors 50-årskalas om två veckor.

Så vart vi ju på Öland också i två veckor, jag tog med V dit för första gången. Om det nu blir så att vi båda till slut hamnar i Kalmar så lär det bli fler vistelser där i stugan om året för oss tror jag.
Mamma och jag åkte till Gotland och var där i nästan tre dagar precis som förra året. Och precis som förra året så var det alltid nått som krånglade. Förra året var det storm så vi inte kunde ta oss hem så som vi tänkt. Och nu i år så klantar dom till sig rejält och KROCKAR med färjorna så att inga färjor kunde avgå från Grankullavik, utan mamma och jag fick sätta oss på en båt över till Oskarshamn för att därifrån ta färjan över till Gutemålsön. Det blev ett himla åkande med båt på båda hållen.

På Gotland gick jag för en gång skull i mina medeltida kläder, medeltidsvecka som det var. Jag köpte mig ett par örhängen, ett fint klotljus, en rolig tvål och lite Japanmyntaolja. Men...nu kan vi det här, sa mamma och jag.  Nästa år åker vi norröver, kanske blir en fjällvandring eller så. Har ju aldrig varit längre upp än Värmland.

Här har vi årets kull:

Lilla lodjuret Jasmin och pantern Bulgur.  Mamma Couscous är nöjd.


Jasmin drar sig inte för att visa att hon är två minuter äldre än brorsan.

RSS 2.0