Skäggborste och sockerbomb

Igår firade vi Js födelsedag med att gå på Piazza Teatro här i stan. Det var nog fjärde gången vi var där. Bra ställe, men dyrt. Jag tog ett av de billigare alternativen för att testa något nytt. Men det får väl konstateras att om man ska äta på det stället så ska man ta någon av de dyrare kötträtterna, annars är det inte värt pengarna. 
Efteråt blev det presentöppning hemma. Av mina föräldrar fick han en deckare. Av mig fick han ett läderarmband som jag hittat på Öland och en skäggborste som jag införskaffade i Kroatien tidigare i sommar. Borsten verkar funka bra, men armbandet var tyvärr aningen litet. Jag är uppenbarligen inte så bra på att avgöra handledsstorlekar.
Nåja, han verkar bära det i alla fall XD
 
Så tittade vi på ett avsnitt av Drunken History (om ni inte har kollat in det än, gör det!) och åt vår dessert: en halvkilos chokladboll som jag köpt på Maxi. Vi orkade inte ens halva :P 
 
Igår fick jag även bekräftat att jag varken har fått jobbet jag sökt här i Växjö, eller det i Stockholm. Nä...det var väl inte vad jag hade förväntat mig heller. Men, det är bara att fortsätta!
 
 

Stockholm, tvättlina and everything in between

I torsdags steg jag upp halv fem, tog taxi ner till stationen och satte mig på tåget upp till Stockholm. Strax innan tio var jag framme och mötte upp brorsan som tog hand om mitt pick o pack. Sedan fick jag vackert fördriva tiden fram till kl två då gruppinformationen och intervjuerna skulle börja på företaget. Vi var totalt 21 stycken på plats som sökte de två platserna. Givetvis skulle alla dessa ta ca 10-15 minuter på sig på varje intervju, så när klockan var nära fyra var det äntligen min tur. Min intervju avklarades på 3-4 minuter. Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det. Nåja, oavsett vad resultatet blir så är jag nu en erfarenhet rikare. 
Efteråt mötte jag upp E och gick hem till henne och Jk för en god middag och rolig pratstund. När kvällen och temperaturen föll åkte jag hem till brorsan. Jag tror att jag är kär i Tullinge, det är så himla mysig natur där! Åkte tillbaka till Växjö morgonen därpå. Det är första gången som jag har suttit i kupé. Inte alla gånger man får en plats i sovvagnen. 
 
I lördags åkte jag, J och Js far till Js syster som nyss fått tillökning i familjen. Den lilla var söt som socker och vägde förvånansvärt lite. Första gången som jag har hållit en bebis i mina armar sedan brorsan var nyfödd. Den äldsta dottern A pockade ständigt på uppmärksamhet. Eftersom hennes båda föräldrar var upptagna med den lilla och hennes två bröder satt klistrade vid datorn, tog jag tillfället i akt att spendera tid med henne och göra viktiga tjejsaker. Hon guidade mig runt huset, visade mig sitt rum och så ritade vi Hello Kitty, målade våra naglar, pratade om hennes nya klasskompisar och om vilka killar som var kära i henne. Ack, att vara så ung och redan uppvaktad. ;) 
 
Igår fick vi ett ryck och tvättade fem maskiner och rensade ut massa gamla sängkläder ur skåpen. Det blev en hel flyttlåda. Jag fortsätter att tvätta de sista maskinerna idag. Inte klokt vad man samlar på sig handdukar! 
Jag har satt upp en tvättlina på balkongen, jättepraktiskt. Jag vet inte varför jag är så förtjust i tvättlinor, men det är nått speciellt med hängande tvätt som vajar i vinden ^^. Katterna tycker också det är spännande. 

Övertid och äventyr

Älsklingen jobbar övertid. Sjukt mycket övertid! Trodde inte det var lagligt att jobba 16 timmar per dag. Är det månne så här en sjuksköterskas arbetsdag ser ut?
 
Imorgon ska jag på äventyr. Det blir onekligen en erfarenhet. 
 

Och idag...

...ringde det en kille och frågade om jag var intresserad av ett "kommunikatörsjobb". Sitta i telefon hela dagen och locka kunder? Helt provisionsbaserat?
Nej tack.
 
...Kommunikatörsjobb, yeah right. Jag skulle vilja kalla det inkastare. Telemarketing kallas det med ett annat ord har jag hört. 
 
Ändå kul att tre olika företag hör av sig på mindre än två veckor. 
 
Jag kom på en grej jag önskar mig i födelsedagspresent, alla säsonger med Top Gear ^^. 
Sällan har jag uppskattat en tv-show så mycket som den. Ah, dessa britter ;)
 
 
 
 
 

Det börjar hända lite saker nu

Så hur gick det på intervjun undrar ni?
Tja, det gick väl inte dåligt, men jag vet inte hur bra det gick heller. Har fortfarande inte hört av företaget, men det kanske tar tid. 
 
Hur som haver, det börjar hända lite mer på jobbfronten nu. I alla fall i sökarsyfte. Jag fick nämligen ett mail 
idag där jag varmt välkomnades till intervju på ett annat företag...i huvudstaden!
Jag som hade tänkt spendera veckan i skogen, men nej...här var det snabba puckar som gällde. Man måste ta alla chanser som dyker upp. Nu blir det att plugga in företagets policy och läsa på ordentligt. 
 
Körde mitt första spinningpass på evigheter idag med, underbart! 

Tänka sig...

Tänka sig, ibland går man och önskar att något hände...och så gör det det! 
Blott några timmar efter att jag sökt jobbet på nätet så ringer mobilen...och det är en representant från företaget som säger att de vill träffa mig! XD
 
Jösses...kanske det kan börja hända saker nu. Ska på intervju imorgon. Bara att hoppas på det bästa. 
 
Det hände en annan underlig sak idag. Samma sak som hände mig i Göteborg för några år sen. En helt främmande kille kom fram och började ragga på mig. Fast till skillnad från Göteborgskillen så var den här killen mycket mer på. Har aldrig varit med om maken XD
Tydligen har jag någon form av oemotståndlig dragningskraft som gör att en del annars superblyga killar blommar ut fullständigt och ber mig vara deras flickvän där på stående fot.
 
Hehe. Märkligt. 

Inte än! #WOT-lista

Är det höst allaredan?! 
NEJ NEJ NEJ!
 
Regnet öser ner och blixtarna varvar åskan. Igår fick jag till och med ta på mig långbyxor, strumpor och jacka när jag skulle ut och handla förnödenheter. Suck...
Nog för att hösten är mysig och trevlig, men jag vill inte att sommaren ska sluta mitt i augusti! 
Björkarnas toppar börjar anta en allt gulare nyans, jag ser det nu. Då är det väl bara att acceptera att jag inte kommer kunna ha min nya sommarklänning på Ls tillställning om några dagar. Fast, man kan ju alltid tänka som A i min (numera forna) klass. Hon tycker att hösten är den tid på året då man "äntligen kan börja bära snygga kläder igen". Jag antar att hon gillar höstmodet bättre än sommarmodet. Det stämmer väl i och för sig, man blir ju lite mer ordentligt (propert?) klädd när det börjar bli kallare. Man kan inte längre gå klädd i blott ett blommigt tält och solhatt. Man kan inte längre skyla sitt osminkade anlete med solbrillor, (...i och för sig, det skulle väl vara jag då, är ju ljuskänslig året runt). Nä, det ska vara stylat, snyggt, tätt, tajt och hopknäppt. Helst i höstens modefärger också: svart, grått eller brunt. 
Det får mig att tänka på en fras ur Björn Afzelius låt Odyssevs.
 
"Svensken är en dyster jävel, men han bär på nått stort.
Han kan ta i och för det mesta är han stolt."
 
Hehe ^^
 
Ja, nu är det väl dags för en anime-recension då. Var ju evigheter sedan jag gjorde en. Men jag tänkte att jag kör på ett annat stuk den här gången. Hittills har jag ju bara skrivit om serier som jag mer eller mindre har gillat. Men nu tänkte jag lista ett antal serier som jag INTE rekommenderar. Serier som är så tråkiga/konstiga/dumma att de inte är värda så mycket engagemang (enligt MIN åsikt alltså). Here goes!

Min WOT "waste of time"-lista
1. Ouran high school host club (2006)
Genre: Drama/ romantisk komedi
Den här serien handlar om Haruhi (brunetten i mitten), en tjej som börjar på prestigefulla Ouran Academy. Av misstag råkar hon ha sönder en dyrbar vas i ett av rummen där skolans Host Club håller till (alltså där fagra och charmanta manliga elever underhåller kvinnliga elever). Då Haruhi omöjligt kan betala tillbaka vasens värde bestämmer sig killarna för att hon får betala av sin skuld genom att jobba som host. Med andra ord, hon ska låtsas vara kille och underhålla tjejer, med allt vad det innebär. Det är alltså utgångsläget för det här spektaklet. 
 
Anledningen till varför jag inte gillar den här serien är kort och gott...att det inte händer något! Serien beskrivs som en romantisk komedi, men allvarligt talat finner jag inte mycket romantik. Även om det hintas om det då och då så leder det aldrig någonstans, vilket är enerverande om man gillar romantik (vilket jag gör, obviously). Det finns även lite dramatik här och var, men blir aldrig riktigt intressant. Det mesta är ren komik och som en annan anime-recensent har sagt om serien på youtube: jag klarar inte av serier som är enbart komiska (undantaget skulle vara Lucky Star). För det mesta känns det krystat. Därför får den här serien en wot-stämpel av mig. By the way, det finns en live-version av serien också...suck säger jag bara. 
 
2. High school girls (2006)
Genre: Komedi/slice of life (alltså typiskt vardagsliv)
 
Suck...ja, vad ska man säga? Det handlar om ett gäng tjejer på gymnasiet...om vad de gör och...vad de säger...och har för sig i allmänhet. Trots att jag såg serien för inte så länge sedan så minns jag egentligen inte vad karaktärerna gjorde specifikt. Det enda jag kan ge serien credit för är att den driver med andra skol/yuriserier, genom att kontinuerligt referera till dessa. I övrigt lämnar serien inget större intryck. Meh. 
 
3. Love Live! School Idol Project (2013)
Genre: Komedi/musik
Okej, det finns säkert de som har sett serien och som inte håller med mig. Men jag ska förklara varför jag inte funnit denna serien så givande. I stort handlar det om tjejen Honoka (mitten) som drömmer om att bli en skolidol med motivationen att rädda sitt gymnasium från att läggas ned (på grund av för få sökande studenter). Så hon samlar ihop ett gäng tjejer och bildar gruppen μ's (Muse) för att locka andra studenter att söka till skolan. Målet sätts upp att gruppen ska ställa upp i Love Live som är en musiktävling mellan idolgrupper från olika skolor. Kostymer sys, musik komponeras och texter skrivs, blandat med massa röst-och fysträning samt allehanda vardagsproblem. Låter ju som ett jättebra koncept...
 
Mitt problem med serien är att den tappar sitt mål någonstans på vägen. En del sånger som gruppen framför är visserligen rätt okej, men efter all den förväntan som byggs upp i serien...så får jag väl säga att jag blev rätt besviken på slutet. Serien gav ett ofullständigt intryck. Det hade kunnat blivit så mycket mer. Jag ger den dock poäng för snygg animation.
 
4. My wife is a high school girl (2005)
Genre: Romantik
Alltså...vad ni än gör, titta INTE på detta! XD Den här serien är verkligen den mest onödiga jag har suttit mig igenom. Jag tror inte jag kan säga något gott om det här. Av titeln att döma kanske ni kan ana varför. 
Det handlar om 17-åriga Asami (bilden) som är gift med sin flera år äldre gymnasielärare Kyousuke. Ett äktenskap som de måste hålla hemligt för alla. De enda som vet om det är deras familjer, men Asami måste till och med ljuga om sin ålder inför äldre släktingar, för att inte skapa skandal (nähä?! XD). 
Trots att de är gifta har de aldrig legat med varandra, eftersom Asamis far förbjuder detta innan Asami har tagit studenten. Asami är däremot väldigt nyfiken på det hela och försöker under seriens gång att i smyg "få till det" med sin något tafatte make. Lyckas hon med det då? Nä, skulle inte tro det. Utvecklas karaktärerna? Not really. 
På det hela taget är serien upprepande, irriterande och leder absolut ingenstans. 
...Varför tittade jag ens på detta?! XD
 
Något kort lista kanske. Men vem vet, det dyker säkert upp fler punkter efterhand :P
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Karl-Oskar-dagarna

Jag kommer väl snart bli stammis på arbetsförmedlingen. Minsta lilla missförstånd så måste man in personligen och visa upp sig, för att bli påanmäld till en a-kassa... som man inte är berättigad till ändå. Nåja, man kan ju alltid försöka skratta åt eländet. 
Skratta åt eländet och fortsätta tro på framtiden. Fick nys om ett extraknäck idag som kanske blir av för min del, kanske. 
 
I vilket fall, idag sparkar Karl-Oskar-helgen igång. Stan är packad med människor, om några timmar skulle jag tro att en hel del av människorna är packade. Karuseller, langosstånd, spelmaskiner och organisationstält pryder gatorna. I Linnéparken står en polsk glassbil parkerad och säljer alla sina frysvaror för 10 kr st. Programmet för dessa tre dagar är fullspäckat med musik och festliga evenemang. Vid Stortorget har redan flickdrösen klamrat sig fast vid kravallstängslet framför stora scenen som ska fyllas med Robin Stjernberg om ett antal timmar. Jag är glad att vi inte bor i centrum. Tänk vilket oväsen! 
Det är inget fel på dig eller din sångröst Stjernstatus. Jag syftar mera på basdunket och oväsendet av det östrogenstinta slaget. 
 
Det kommer en massa andra artister också, bland annat State of Drama och Tommy Nilsson. Det är nog de enda jag skulle kunna tänka mig att se. 
Men...jag gitter icke. Med tanke på hur mycket människor det var i centrum vid tre-tiden idag (när jag och J var nere en sväng) så kommer det väl vara helt knôkat ikväll. 
 
Åh vad fästingbett kliar! 12 dagar på Öland må ha varit gott för själen, men fasiken vilket pris man får betala! Hela jag är rödprickig av bett från allehanda ölandskryp. 
Men, förutom massa insektsbett så har jag även fått skatteåterbäring från Danmark i dagarna. 
Jag kunde haft det värre ^^. 
 
 
 

Längtan efter moderniteter

Snart två veckor har förflutit i detta tankens och lugnets paradis (om man bortser från att grannarnas huvudsakliga favoritsyssla på semestern är att klippa gräs, helst i omgångar så att ingen slipper gå miste om detta ljuvliga bakgrundsljud). Men nu börjar jag bli trött på att vara begränsad. Snart måste verkligheten ta vid. Längtar efter J och fluffisarna...och en riktig toalett. Mulltoa må vara idylliskt och ekologiskt och vad man nu vill kalla det. Men när flugorna börjar härja och kapaciteten närapå överskrids, då mister det mycket av sin öh...charm.

Fläng

Ena dagen i skogen, andra tillbaka på vägen. Marinblå sockerchock, Polly Rocks och dyr förbränning längs med avbetade mil. Ännu icke saltvattendoppad. Kanske snart.


RSS 2.0