Om godis

Jag minns när jag och min bror var små. Då var det godis på lördagar som gällde. En dag i veckan och endast då, med undantag för födelsedagar och julafton. Mamma sa "Ät inte för mycket godis för det mår inte magen bra av". Jag och brorsan åt heller inte ihjäl oss, tack vare våra föräldrars lyckade uppfostran. Kort sagt, vi åt godis med måtta för så skulle det vara.
Nu när vi båda är vuxna och är hemma över jul och nyår är det helt andra spelregler i huset. Det här är nog första julen som jag hört mamma säga "Ät godis nu! Det ska man göra på julen!". Mina föräldrar ställer fram allt i gotteväg de har i skåpen. Det spelar ingen roll om vi försöker neka för nu ska det banne mig ätas för kung och fosterland! Svälta kan man göra resten av året. Det hör till saken att mamma och pappa shoppat loss när det var en sväng till Danmark (eller var det Tyskland?) vilket resulterade i ett överflöd av godis här hemma. Uppenbarligen höll de inte riktigt koll på hur mycket de egentligen köpte.
Då och då hör jag pappa komma upp ifrån källaren och ropa "Jag hittade mer godis!" varpå mamma suckar lätt och idkar på att vi barn ska äta mer... så slipper mamma och pappa göra det ;)
Life sure is sweet hehehe.
 

Änglar på catwalken

Har tittat på en av årets televisionära höjdpunkter: Victoria´s Secret Fashion Show. Loving it!
 
Vilken kreativitet! Vilken design! Kollektionerna är inte bara svindyra, de är också ganska opraktiskta men ack så vackra!
 
Nu kan man lugnt säga att det händer saker på det känslomässiga planet. Killar alltså... ibland kan man undra vad de ska vara bra för. Jag tycker mig skönja ett mönster här. Så fort man säger att man ska strunta i allt vad kärlek heter... då dyker det alltid upp någon som rör till den inre balansen. Rubba inte mina cirklar!
 

Min gamla lekplats

Har nyss kollat på Skönheten och Odjuret med mamma. Gamla klassiker blir aldrig dåliga... fast den förnyade versionen håller inte riktigt samma mått som VHS-versionen från 1992 som jag växte upp med. Ibland när man förväntar sig ett ljud så är det tyst och där det förr var tyst så är det ny bakgrundsmusik pålagd. Varför ska de hålla på och ändra saker?
Mamma läser tidningen och klagar på journalister som skriver felaktiga uppgifter om gamla musikelever. Julgröten puttrar på spisen och vi är tacksamt förskonade från Dagmar.
Något som däremot upprörde mig idag var när jag för första gången på flera år besökte min gamla lekplats. Mycket av skogen här i trakten försvann med Gudrun och Per... men längst upp i skogen drog inga stormar fram, utan avverkningsmaskiner. Den mörka skog jag sprungit runt i känner jag numera inte igen längre.
Allt som finns kvar av mitt favoritställe på Berget som vi ungar kallat det.
Skogen är borta :(
Det gamla älgtornet en bit upp.
Allt är förgängligt som Buddha sa. Det svider lite i hjärtat vid åsynen, men när något försvinner lämnas det plats för nya ting. Där det förr växte tät skog är det nu kalhygge med nytt lingon och blåbärsris. Alltid nått.
Alltid nått... alltid nått nytt. Det är nått nytt i görningen tror jag.

Jul 2011

God jul allesamman!
(Inte lätt att få skärpa med mobilkameran alla gånger, Öland hamnade visst i fokus)
Köket liknade just en scen ur Tv-shop. Pappa fick nämligen en steem mop i julklapp av mamma som han genast ville testa. Det låg mycket husgeråd under granen i år. Den roligaste kommentaren under klappöppningen kom från farmor. Brorsan öppnade ett paket som innehöll en flaska Jack Daniels som han hade önskat sig. Då säger farmor "Åh, en sån där har jag köpt och den smakar pyton." XD
Jag tyckte jag fick ovanligt många klappar, eller så var de bara ovanligt tunga att bära upp efteråt.
1. En tvättkorg
2. En golvmopp (en vanlig)
3. En morgonrock
4. En termos
5. En kaffeburk
6. En teburk
7. Ett kaffemått
8. Foundation från Dermalogica
9. En musmatta
10. Ett rosa mobilskal
11. Underkläder
12. En noppborttagare
13. Suffléformar
14. En köksvåg
15. En liten verktygslåda
16. Spikar, skruvar, krokar och dylikt
17. En ficklampa
18. En trisslott (vann 50 kr!)
19. Pengar
20. Praktiska tygkassar
21. Ett album med farmors barndomsmemoarer (årets bästa julklapp ^^)
I år fick jag faktiskt allt jag önskade mig... och mer därtill. Listan min var inte så lång.
Nu blir det snart julgröt. Men innan dess ska jag kolla på julkalendern och lite av Karl Bertil Jonssons julafton. Sedan blir det Svensson Svensson och kanske Sällskapsresan eller Göta Kanal 3. Julafton: dagen då vi firar minnet av förra årets jul då vi åt lika mycket mat och kollade lika mycket på tv.

Dagen före

Jo, jag flikar in med ett i alla fall. Mycket att göra nu förstås, men eftersom ni ändå är här :)
23:e december, dagen då allt ska förberedas, dagen då man ska hålla koll på allt, dagen då alltid någonting ändå saknas i slutändan och man får in till affären ännu en gång.
Var till Kristianstad idag och fixade de sista prylarna. Trodde aldrig att jag skulle lägga upp en bild på ett body butter i den här bloggen som en annan Blondinbella... but here goes.
Doftar nötter, fett och blommor på ett lagom behagligt sätt. Love The Body Shop!
Idag har vi lyckats fixa det mesta vad gäller mat och bakverk.
Dessa gjorde jag och brorsan igår...
Choklad/nougat/kokos-muffins. De blev goa.
Nu är det bara granen som ska pyntas i princip. Trots att regnet faller och termometern visar åtta grader så blir det ändå en jul igen. I år kommer farmor och firar med oss också :) Det ser jag fram emot.

Sista kvällen med gänget

Öppnar kylen. Äter lite av den överblivna pizzasalladen. Slänger burken. Hur ofta äter man en hel sån burk själv egentligen?
Frukost: den sista avslagna julmusten, ost och pastejmackor med gurka.
Tid: 13.40
 
Det är inte direkt så att det blev sent igår. Det är bara jag som steg upp sent. Det var klassfest igår, sista kvällen med gänget innan jul. Förfesten var hos F och det var en trevlig stämning. Dock var stämningen lite högljudd, något som blev värre ju mer folk som dök upp och ju allvarligare ett kortspel blev i de ökande druckna tillstånden. Då och då hördes från kortspelet "JAG SYNAR!".... nej, tänkte jag, du skriker. Jag sa till S att vi borde gå in på Sivans så vi fick vila öronen lite hehe.
Sivans jag. Det var pumptömning där igårkväll. Jag hade redan innan förfesten fått veta att pumptömning innebär att det är extremt lång kö. Mycket riktigt. I vanliga fall kanske man får stå i kö i fem minuter för att komma in. Igår ringlade sig kön ända ner förbi Sivansdammen. Sjukt mycket folk! Jag och S kom längst bak i kön och stod väl där i ca tjugo minuter innan vi gav upp. Vi tänkte att vi aldrig skulle komma in ändå. Jag tror ju att lokalerna max tar in ca 250 pers... och det var gott och väl 350 redan i kön. Så vi lämnade kön och resten av gänget till deras öden. Istället gick vi hem till S och drack upp resten av mitt vin och snackade. Jag ragglade hem vid tolv.
Vaknade först vid tio-tiden imorse, men somnade om och så blev klockan ett. Jag får se till att fixa min något aviga dygnsrytm tror jag.
 
Nu blir det mer uppsatsskrivande! 勉強勉強!

Kommunikationsbrist

Igår hittade jag M på facebook. M som jag läste franska med på mellan och högstadiet. Det var hon som från början fick mig att vilja lära mig japanska. Jag har letat efter henne ända sedan vi tog studenten. Jag säger bara TACK FACEBOOK!

Idag när jag öppnade laptopen såg jag att jag fått ett mail. Gissa vem det var från. Jo, från en lärare på en av högstadieskolorna jag kontaktade för flera veckor sen angående vår fokusgruppstudie.
Hon skrev och bad om ursäkt för att vi inte hört något från skolan. Det var nämligen så att en av hennes sjundeklasser tackat ja till att delta i vår studie om kriskommunikation. Men, den biträdande rektorn (som jag pratat med hela tiden) trodde då att HON skulle meddela mig om detta... och hon trodde att HAN skulle kontakta mig. Så ingen sa någonting! Snacka om kommunikationsmiss!
Suck, jag säger då det. I skolans värld är det tydligen oerhört svårt att förmedla saker och få någonting gjort. Jag som till och med hade följt upp det hela och frågat biträdande rektorn efter en tid och sagt "hallå! vad händer? händer det nått överhuvudtaget?"
Nåväl.
Idag ska jag gå igenom de delar som hittills har skrivits på uppsatsen. Det blir en lugn dag. Kanske en promenad runt sjön senare.

Från trådar till nystan

Ännu en dag på bibblan med jazz i öronen (inget slår Povel Ramel). E och A begav sig för ett tag sen. Idag kom vi riktigt långt med resultat och analysdelen. Många lösa trådar finns fortfarande här och var, men det är mitt jobb att se till att de nystas ihop till en helhet. Jag är hoppfull. Jag tror inte att julhelgen blir så hektisk ur pluggaspekten trots allt.
Jag gick hem rätt snart jag också. Nu ska jag ta en paus och bara vara. Kanske flanera runt i den musikaliska garderoben.

Epic fail!

Fira Lucia i kyrkan? Nähä då! Ödet ville annat.
Jag hade satt alarmet på 05.15 på mobilen. Men... det var ju bara det att jag vaknade 07.33 istället för att jag inte hörde larmet, av den enkla anledningen att jag glömt sätta på ljudet! Jag har inte vant mig vid mobilen än. Suck... jag till och med missade merparten av Lucia på tv på grund av detta! Det har aldrig hänt förr.
Nåväl, i övrigt är det ju väldigt stämningsfullt ändå. Jag sitter på bibblan och blandar jazz och luciasånger i öronen medan jag skriver (och börjar allvarligt överväga att införskaffa mig ett par ordentliga hörlurar), medan regnet öser ner utanför.
Jul, jul, skvättande jul
Glans över blöta skogar


Årets I-landsproblem

Det finns inget smör kvar i Norge. Helt sant. Det nya fettdieten har dragit som en våg över Norge och rensat ut allt smör från butikshyllorna. Enligt min vän TA har Norge importerat 40 ton smör från Frankrike. Egentligen får man enligt norsk lag inte importera smör till landet, men nu var det tvugna att göra ett undantag.
Det är så absurt så det är roligt! XD
I många av världens länder lider man brist på rent vatten, men Norge lider brist på smör... vad säger man? Fett jobbigt.
 
Idag hade vi den tredje och sista fokusgruppen. Jag var moderator. Nu är man en erfarenhet rikare. Det var inte så lätt jag kan säga. Ibland tänkte jag "men vad fasen är det jag säger?!" när jag rabblade på och försökte improvisera fram frågor efter vad ungdomarna sa. Tekniken strulade också, men vi lyckades tillsammans ta oss igenom allting utan större missöden. Så nu är det bara textarbete kvar i princip.
 
Imorgon ska jag upp i ottan och fira Lucia i kyrkan med några i tjejgänget här. Sedan har vi handledning med GP. På kvällen blir det sittning för oss som nattvandrat. Det blir en lång dag.

Min helg

Fest och triangeldrama på dansgolvet. Skrivande. Tänkande. Två timmars promenad i skogen. Pizza. Förhoppningar. Förberedande inför morgondagens fokusgrupp.
Min helg.

Barndomen, den framför data-skärmen

Idag har vi klarat av två fokusgrupper, one more to go. Som sagt blev det andra bullar. Gymnasieelever är inte alltid lätta att få igång när det gäller diskussioner, hur mycket julmust och pepparkakor man än bjuder på. Men det kom fram en del interssanta aspekter minsann.
 
Blev så inspirerad av samtalet med A på bussen hem. Vi pratade om saker vi växt upp med, allt från julkalendrar och dataspel. Mycket dataspel blev det ju. Jag tänkte jag skulle räkna upp lite av det jag växte upp med. Jag tillhör ju den första generationen som mer eller mindre växte upp framför dataskärmen.
1. The Lion King, på den tiden då spelen fortfarande kom på disketter som man fick mata in en efter en när man installerade. Man spelade Simba både som ung och vuxen som tog sig igenom olika banor som representerade olika sekvernser i filmen, från flykten undan gnuerna (minns att den banan var extra svår) till att slåss mot Scar i slutet.
2. Aladdin, samma princip som Lejonkungen fast man spelar Aladdin. The final boss var Jafar (som kunde vara jäkligt svårt att träffa med svärdet så man fick kasta äpplen istället).
3. Vinyl Goddess from Mars, detta var en demoversion av ett spel som jag fick av en grannpojke. Man sprang runt som en mycket lättklädd och storbystad ung kvinna som fightades mot aliens. Med tanke på innehållet var det kanske inte så lämpligt för mitt 9-åriga jag att spela, men spelade gjorde jag likväl.
4. Whacky Wheels, ett underbart racerspel där man spelade olika djur som körde gokart. Man kunde plocka upp och skjuta igelkottar på motspelarna för att sinka dem. Igelkottarna var utplacerade överallt på banorna... och dessa igelkottar gjorde i princip ALLT ifrån att spela golf på stället till att sitta på toaletten (det förekom även lite grövre saker... vilket jag idag kan tycka är märkligt eftersom det var ett spel för barn).
5. Den magiska biografen, ett av de första spelen vi hade på CD. Man skapade filmer med hjälp av olika figurer och penslar, oerhört roligt. Många filmer har skapats där, som jag fortfarande kan i huvudet utantill.
6. Villes värld, ett spel för ganska små barn men som jag tyckte var jättekul ändå. Man klickade sig fram i Villes (som var en orm) värld. Man kunde sätta ihop en film, lära sig om naturen och simulera olika väderlekar. Mycket roligt spel, som dessvärre inte går att spela på modernare datorer eftersom spelet var anpassat för Windows 95. Synd.
7. Poccahontas, CD-spel där man fick gå igenom filmens handling, vid varje scen kunde man klicka på olika saker så att nått kul hände.
8. Jungle Spelling, ett spel där man fick lära sig amerikansk stavning genom att lösa olika gåtor och banor med en liten man som paddlade en flotte uppför en flod. Mycket lärorikt, men spelet hängde sig alltid om man spelade för länge.
9. Pippi Långstrump, ett av mina favoritspel där man fick klicka sig igenom Pippis hus och läsa tre olika historier om henne på en rad olika språk.
10. Pettson och Findus i snickargården, man fick klicka sig runt i snickargården och spela små spel, gissa gåtor och lyssna på rolig musik med Bröderna Slut. Loved it!
11. The Neverhood, ett spel som utmärkte sig genom att hela designen var gjord av lera, miljö som spelkaraktärer. Ett typiskt tänkarspel som krävde strategi och logik... jag klarade aldrig av det, fastnade alltid på ett visst ställe.
12. Our house, amerikanskt spel där man kunde gå igenom alla rummen i ett stort hus och klickan på allting för att lära sig om hur saker fungerar, spis och toalett osv. Varje klickbart objekt hade också en historik, där man kunde få veta hur det fungerade en eller flera generationer tidigare.
13. Populous The Beginning, ett strategispel från 1998 där man spelade en kvinnlig Schaman som ledde sina undersåtar att bygga byar och kriga mot rivaliserande klaner. Kul och utmanande spel... som jag fortfarande spelar än idag.
14. Virtual Fighter 2, ett spel där man kunde välja olika karaktärer och slåss antingen mot en annan spelare eller mot datorn, oerhört skoj att spela med lillbrorsan.
15. Sailor Moon, det första Sailor Moon-spelet till PC som gjordes 1993. Man fick välja en av de fem hjältinnorna och spela sig igenom olika banor med monster och dylikt. Sista bossen Queen Beryl minns jag var jättesvår att klara av.
16. Rayman, historien om Rayman som måste rädda världen från den onde Mr Dark! Underbart spel helt igenom, dock lite svårt... jag har fortfarande inte klarat av det. Man måste beundra spelet för dess design och musiken framför allt! Bäst tycker jag var när man kom in i Band Land och fick slåss mot illvilliga noter och bossen Mr Sax.
Ack... vilka minnen.
 
 
 
 

Idag var det lussebullar, imorgon blir det andra bullar

Har skrivit två sidor om teori och metod. Suck... det lär bli några sidor till men inte just nu. Det så kallade "pluggflowet" slutar nånstans runt femtiden och kommer inte igen förrän kl nio ungefär.
 
Idag testade vi våra frågor på M, J och F. Det gick smidigare än väntat, men det lär bli andra bullar när vi kör på riktigt imorgon med gymnasieelever. Men det ska bli intressant.
 
Nu får det vara en kopp vaniljte tror jag.

Kramsnö, pojkar vs vuxna män

Steg ut genom ytterdörren, tog några steg i snön och så hörde jag det där bekanta ljudet. Kramsnö! Medan jag gick mot bibblan och passerade Trumpeten (konstverk som står framför huvudentrén) så tänkte jag på hur annorlunda skolatmosfären är nu jämfört med förr om man relaterar till snö. Under hela grundskolan innebar ljudet av kramsnö under fötterna att man instinktivt förberedde sig mentalt på vad som komma skulle. Ända från ettan till nian och i viss mån på gymnasiet innebar kramsnö att skolgården förvandlades till en fullständig krigszon. Inte bara där. Överallt där det befann sig unga människor av manligt kön riskerade man att träffas av vinande snöbollar. Av någon anledning lyckades de alltid träffa mig, avsiktligt eller inte. Detta ljud av kramsnö satte igång reflexen hos mig att hålla blicken i skyn och samtidigt försöka göra mig så liten som möjligt, för snöbollarna kunde göra riktigt ont. Speceillt om de träffade ögonen. I en bok (var det Populärmusik från Vittula?) berättas det om unga pojkar som kastar snöbollar på tjejer för att få deras uppmärksamhet. Kanske var det så också. Nog för att man kunde vara kär i några killar under resten av året, men på vintern förvandlades de alltid till idioter.

Nu viner inga snöbollar i luften längre. Här på universitetet är folk "vuxna". De unga pojkarna som förr tyckte om att krama snöbollar har nu vuxit upp till unga män som har backslick, dyra märkeskläder och fina dokumentportföljer. Nåja alla utbildar sig inte till ekonomer, men ni fattar. Nu tycker de också bättre om att krama oss tjejer istället för snön. Slanten har så äntligen trillat ner ;)

I brist på annat

Nämn något som gjorde dig glad igår: Chatt på fb.

Vad gjorde du kl 08 imorse: Försökte fatta hur man stänger av alarmet på min Xperia.

Vad gjorde du för 15 min sedan: Kom hem från ICA.

Det sista du sa högt: Ha det!

Det senaste någon sa till dig: Hejdå.

Vad har du druckit idag: Vaniljlatte.

Vad var det senaste du åt: Banan.

Vad var det senaste du köpte: Vitlök.

Vad är det för färg på din ytterdörr: Beige.

Vad är det för väder hos dig nu: Halvklart och 5 minusgrader.

Godaste glassmaken: Kokos.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej, det verkar inte rimligt.

Sover du tungt: Nej.

Drömmer du mardrömmar: Ja.

Trivs du med ditt jobb: Jag jobbar inte.

Favoritklädsel: Sommarklädsel.

Favoritlåt just nu: Stjärnorna med Lena PH.

Vad ser du om du tittar till höger: En pläd.

Vad gör dig glad just nu: Konversation.

Vad ska du göra härnäst: Defragmentera hårddisken.

Höger eller vänsterhänt: Höger.

Humör just nu: Trött men glad.

Favoritgodis: Twix.

Kläder just nu: Svart, jag har ångest.... nej det har inte men alla mina myskläder är svarta ;)

Sommarplaner?: Jobba i Norge, eller på Skansen, eller i Växjö.

Hur många kuddar sover du med: En.

Spelar du något instrument: Nej.

Morgon eller nattmänniska: Förmodligen nattmänniska numera.

Vad är viktigast för dig: Att leva i nuet.

Är du kittlig: Ja.

Snarkar du: Det vet jag inte.

Stjärntecken: Våg.

Äckligaste insekten: Gråsuggan.

Längtar du mest efter just nu: En kram.

 

Idag kom förresten den första snön och la sig över regnpölarna. Så kom solen och allt började droppa. Så frös det lite över dagen och imorgon kommer det vara världens halka. Lovely.

Nu ska jag skriva lite om Uses and Gratifications.


Det verkar som att jag har mycket i huvudet just nu

Jag hade en jobbig dröm inatt. Jag sprang runt och letade efter massa grejer. Saker tog tid och jag kom aldrig fram nånstans och jag blev uppehållen. Jag sprang runt i ett stort hus med massa duschrum. Jag brukar drömma om det rätt ofta, att jag springer runt på ett badhus och hittar massa små dörrar och gånger som leder till fler duschrum som alla är nersläckta och öde. Det droppar vatten överallt från trasiga ledningar och rummen verkar inte varit använda på flera år.
I ett sånt hus sprang jag omkring ett tag. Sedan blev badhuset en stor teatersalong, jag sprang runt i garderoben. Efter det hamnade jag i en hetsig diskussion med en av killarna i min nuvarande klass, huruvida blonda tjejer är dumma i huvudet eller inte. Jag blev arg, för han hävdade att det var sant. Så skulle jag leta efter en person, förmodligen Lollipop. Jag hamnade på min gamla låg och mellanstadieskola. Jag försökte ta mig in i den stora huvudbyggnaden men det var inte lätt att ta sig upp på andra våningen. Jag fick gå in i klassrummen och balansera på plankor som låg över golven...eller ja, där det skulle varit ett golv i alla fall. Nu var det bara ett hål rätt ner. Rena hinderbanan. På en avsats invid en vägg satt en av mina kurskamrater från Göteborg. Jag frågade honom vart jag kunde hitta mitt schema nånstans. Han sa att det fanns på väggen på andra våningen, bredvid hans klassrum (han gick förmodligen i en parallellklass). Så kom jag upp till andra våningen, tio minuter försenad. Lektionen hade redan börjat och jag försökte hitta på en ursäkt medan jag närmade mig dörren. Jag kunde se in i klassrummet genom ett fönster och därinne stod S. Han fick syn på mig och sa "vad gör du HÄR? Ni skulle ju ses nere på stan!" Han tecknade irriterat att jag skulle skynda mig ner medan han ringde nån på mobilen, förmodligen Lollipop. Så hastade jag neråt och började leta efter bilen som Lollipop skulle sitta i.
 
Jag undrar hur mycket man rör sig när man drömmer. För när jag vaknade så kändes det lite i musklerna på nått sätt. Jag tycker inte man ska behöva anstränga sig när man sover.
Nåja, jag är glad att jag inte ska lära ut hur man spelar flöjt i alla fall ;)
På tal om att göra och säga saker i sömnen. Vill man få sig ett gott skratt ska man gå in på familjeliv.se
 
"En gång trodde jag att min katt var instängd i våran tv. Jag stog och drog i sladdarna och letade efter en lucka på baksidan, jag insåg vad jag höll på med när jag vände mej om och katten låg i sängen."
 
"Måste bara säga en sak min sambo gjorde för några dagar sedan. Helt plötsligt mycket tidigt (fortfarande mörkt ute) så rusar han upp ur sängen och springer bort till hörnet och säger skrämt: Det ligger en klump i sängen!
Den "klumpen" han refererade till var vår son som jag lagt emellan oss."
 
 
 
 
 

Prinsesstårtor och tomheten som försvann

"Nån som har svarta kläder och... pratar om ångest" Lalehs beskrivning av en konstnär.
Älskar Så mycket bättre ^_^
Laleh uttryckte även att Eva Dahlgren är som en prinsesstårta.
Jag har känt mig så underligt tom hela hösten. Jag är en typisk Våg. Jag känner mig halv när jag inte har någon kär. Nog för att det är nödvändigt att vara singel ibland... men jag tappar bort mig själv till slut. Livet känns så tråkigt. Men igår så upptäckte jag en sak. Tomheten försvinner... bara det finns någon i tankarna. Man behöver inte befinna sig i tvåsamhet, det räcker att man vet att den där andra personen finns.
Det räcker. Jag känner mig som en människa igen :)
Förresten, i min jakt på bilder på prinsesstårtor hamnade jag på en blogg som tillhörde en fyraårig tjej. Hon skriver att hon önskar sig en prinsesstårta när hon fyller fem om några veckor. Bloggen skriver hon helt själv med lite hjälp av mamma...
Bloggandet börjar i sanning tidigt för vissa.

Dröm om lycka och en vän som är snäll

信じれば全部は大丈夫になる
Ibland vill man bara drömma sig bort och sjunga på låten som finns i nedanstående klipp.

Första december

Nu är det något på gång hoppas jag. Har fått svar från Kungsmadskolan här i Växjö. Eventuellt ska de försöka sätta ihop fokusgrupper åt oss... men det är nästan för bra för att hoppas på. Men hoppas gör jag likväl.
Idag har jag haft lite rensardag i lyan. Tömt pappersinsamlingen och plastinsamlingen, så nu blev det plötsligt lite mer utrymme vid bokhyllan. Eftersom det också är första december har juldekorationerna åkt upp. Jag har tänt juldoftljuset så nu doftar lägenheten av.... sött.
Imorse upptäckte jag en grej med min xperia. Väckarklockan ringer inte om mobilen är avstängd. Vad är det för larv?! Den skulle ringt vid sju, jag hade tur som vaknade halv åtta av mig själv. Måste man ha mobilen på hela dygnet eller?
På grund av det missade jag julkalendern på tv imorse. Det är ju en speciell känsla att vakna tidigt och slå på tv:n och kolla på julkalendern invirad i täcket. Fick se det på svt-play istället. Går ju lika bra det men det är inte samma sak....riktigt.
Årets julkalender verkar vara en riktig hit. Tänka sig, andra året i rad som de lyckas få fram ett bra koncept! Charles Dickens-inspirerat... kan ju inte bli juligare än så :)

RSS 2.0