Vill du få en kickstart på din karriär? (Ta godis och en folder!)

Nyss hemkommen från Novischmässan. Mässan där man får träffa över 50 av landets/regionens största företag för att få information och skapa nyttiga kontakter. Eller var det egentligen innebär för de flesta: gratis godis.
Själv blev jag medlem i Jusek och fick en goddiebag med ett usb-minne ^^
Tänka sig, ibland har spåkulan på fb väldigt rätt. Ibland slår saker och ting in. Hehe.
Jag saknar mina vattenfärger. Jag måste ha lämnat kvar dem där hemma bland mina lådor med prylar. Jag fick impulsen igår att börja skriva kanjitecken igen och sätta upp på väggarna precis som jag gjorde i Götet.
Nu har jag läst ut båda böckerna till tentan. Dags att börja repetera.

Aj...ajajaj

Love hurts...love scars...
 
Ligger i soffan och garvar åt Whose Line och lyssnar på musik. Fick lite D-vitamin när jag gick till ICA för några timmar sen. Nu är det banne mig vinter. Kallt, solsken och isande vindar.
Igår körde jag ett lite motion hemma i lägenheten. Mixade lite övningar och improviserad zumba till tonerna av E-type. Nu har jag inte bara muskelvärk i ljumskarna sen simningen, nu värker alla magmuskler också. Det märks när man är otränad...
Nu har min vän K börjat blogga också ^^
Jag ska försöka förstå mig på designen lite mer tror jag. Ska försöka få fram ett personligare tema. Webbdesign är ju nått en framtida informatör måste hålla lite koll på.
 
 
....varför låter alla låtar av Flo Rida likadant?
 

Sökandet har börjat #Clannad & Clannad After Story

Idag blev jag medlem på The Body Shop. En av de som jobbar där kände igen mig, ett gott tecken.
Nyss läste jag ut en av böckerna vi ska ha tenta på, en kvar att ta sig igenom.
Har sökt lite praktikplaster och sommarjobb, det är så fasligt mycket att tänka på nu. Jag har valt att inte jobba i Norge i sommar, det är inte värt det om jag ska råka ut för samma elände igen. Hittar jag inte nått här i Sverige kanske jag rent av drar ner till Danmark igen. Hellre tre veckor spenat än åtta veckor vatten och bakterier.
I helgen blir det mer plugg. Måste läsa ut Effetktivt Projektarbete. Ofta står det sociala livet stilla, men i nästa vecka ska jag ut och beblanda mig med folk igen. Då blir det skratt, vin och improviserat plötsligt förflyttande. 
Clannad & Clannad After Story
2007-2008
Clannad följd av Clannad After Story är en av mina topp-tio-favoriter bland serier. Ingen anime har fått mig att gråta så mycket som den här! Handlingen är helt fantastisk och musiken är i toppklass. Handlingen kretsar kring ett antal karaktärer som man får följa under ca tio års tid.
Huvudkaraktärerna är Tomoya Okazaki och Nagisa Furukawa. Tomoya börjar tredje året på gymnasiet och hatar allt omkring sig, till och med själva livet... ända tills han möter Nagisa. Nagisa är en tystlåten tjej som går om sitt tredje år då hon varit frånvarande på grund av sin svaga hälsa. Hennes dröm är att starta upp dramaklubben på skolan. Tomoya får plötsligt en anledning att tycka om livet. Tillsammans börjar de arbeta för att Nagisas dröm ska bli sann.
Tomoya och Nagisa blir också vänner med en rad andra karaktärer. Bland andra den starka och temperamentsfulla Tomoyo (t v) och den intelligenta och mystiska Kotomi (t h). Samtliga karaktärer som Tomoya möter har någon form av problem som han hjälper till med att lösa.
Samtidigt i en annan värld, i en annan dimension bor en flicka och hennes lilla vän som hon byggt av skräp. Skymtar av den här andra världen är ett återkommande tema i serien. Gradvis börjar man förstå vilka de är och hur de hänger ihop med resten av historien.
Clannad är gjord av företaget Key som också skapat Kanon (som jag skrivit om tidigare). Vad som verkar utmärka Key är att handlingens alla karaktärer är sammanlänkade med varandra på något sätt, gärna med tragiska bakgrunder. Typiskt är också att man inte alltid vet om en karaktär finns på riktigt eller om han/hon bara är ett fragment av någon annans dröm. Lite invecklat at first sight kan man säga. Men vad man kan säga annars om Clannad är att det är en väldigt vacker kärlekshistoria som fokuserar på de val man gör i livet... och konsekvenserna av dem.
Fem stora fästningbett till den här serien!
(Tänkte jag skulle börja lägga upp klipp också. Här är en scen från första episoden när Tomoya träffar Nagisas föräldrar för första gången.)

Informatören som började bada

Steg upp i ottan, fixade timeline på fb (lika bra det, vi ska ju alla drabbas) och mötte upp med S och E. 45 minuters simning, tio minuter i poolen och man var som en ny människa. Nu mår magen bra också, jag tror att glutenfria dagar är av värde då och då.
När vi hade simmat ungefär en kvart ropade S till mig lite diskret "vänd dig om, där är dem". Mycket riktigt, in strövade anledningen till varför vi valt den tidiga tidpunkten: brandmännen som simmar varje torsdag. En trupp med mången muskulös ungtupp. Tihihi.
Simning är en perfekt motionsstil för mig, har så ont i benen nu! Jag ska börjar simma två gånger i veckan tror jag :)
 
Nu är vädret perfekt. Snön faller stilla, fråglarna kvittrar och det är till och med solsken ibland.
 

Tack mamma

En av mina sämre egenskaper är att jag alltid tror det värsta. Eller snarare, om jag blir uppjagad över någonting så tror jag alltid det värsta. Speciellt om andra spär på elden.  Så det kanske är mer korrekt att säga att min dåliga sida är att jag lätt påverkas av andras åsikter och tankar. Finns egentligen bara en person som jag bör prata med när jag är orolig: mamma. Mamma tar ner mig på jorden igen. Mamma vet bäst.
 
Imorgon ska jag simma med S och E. Halv åtta ska vi träffas. Blir härligt tror jag.
 
Inatt drömde jag något obehagligt. Snudd på psykisk thriller. Drömde mig tillbaka till tiden med ett av mina ex. I drömmen gjorde han slut. Jag tyckte inte det var nått problem alls och sa typ "okej, spelar inte mig nån roll". Han blev mer än lovligt rasande över min arroganta reaktion. Jag stack iväg och kände mig mest befriad, men insåg att jag var tvungen att hämta mina resterande saker i hans hus. Då jag närmade mig huset insåg jag att han kanske skulle döda mig ifall han såg mig. Usch.
 
Jag önskar jag kunde se mer av en annan person i mina drömmar. Än så länge har han bara dykt upp i en kö till en korvkiosk.

Gluten eller studier?

Tänk så roligt man kan ha åt någon som spelar läskiga dataspel ^^ Det var så roligt så jag gav upp försöken att plugga. Dumma mig.
Även jag har prövat Amnesia. Men jag fastnade jättefort och blev bara "åksjuk" av det så jag fick lägga av.

Jag har kommit på att vissa ljud innebär trygghet, ljud som man hörde under uppväxten. Ljudet av mammas symaskin är ett :)

Jag vet inte om det stämmer, men jag kanske har utvecklat glutenallergi. Ska pröva att avstå från pasta, bröd och annat mjöligt under några veckors tid för att se om jag blir bättre. Mina föräldrar tror dock att mina problem beror på mina studier, att det är en form av kroppens sätt att säga ifrån när det har varit för mycket. Jag kan ju alltid hoppas på det.

Igår tittade jag och mamma på The day after tomorrow. Givetvis så drömde jag om jordens undergång på natten. Jag var med flera av mina vänner i ett hus i en strandby och såg hur små tornados kom utifrån havet och blev större och större ju närmare stranden de kom. När dessa enorma vindmonster passerade skakade hela huset sönder och alla sprang som yra höns. Otäckt var ordet.

Dumma media!

Jaså Juholt avgår? Bestäm er nån gång!!! Sabla media att dra egna slutsatser!
Nu är jag hemma i skogen och det snöar, det snöar! Som om det inte fanns en morgondag.
Borta är Couscous... vart har hon tagit vägen? Bestämde hon sig för att flytta tro? :(
Hon kanske inte orkade med de sina längre. Man kan ju tänka sig själv, att vara ensam mamma åt fem pojkar som nästan alla är vuxna men fortfarande bor hemma.
Nu ska jag pröva att spela Amnesia The Dark Descent. Kommer nog inte våga så långt dock.

Fruktfrossa och politisk PR

Insmord i papaya, mango och kokos. Gotta love The Body Shop! Reade lite igår och fick ett prov på en ny produkt som lanseras nästa vecka: Chocomania Body Butter. Ska dofta choklad, men påminner mer om kola... FÖR sött för min del!
Igår hittade jag också en baddräkt med ben som jag letat efter länge. Nästa vecka börjar jag simma ^^
Imorgon drar jag hem till familjen, då ska far och bror firas.
Så Juholt sitter kvar som partiledare? Ja, det var då för väl. Han börjar arta sig, sakta men successivt.
Suck... varför ska politik idag handla om personliga snesteg och påhopp snarare än politiken i sig? Vi har sett det förr.

Semester i Götet

Åkte upp till K i helgen. Vi gick på stan, kollade på My week with Marylin på bio, drack vin och åt choklad framför Top Gun och Top Gear.
(Det söta fina vinet Ecologica som jag blev bekant med på Js fest way back. Mitt favoritvin hittills.)
 
Så träffade jag J som jag inte sett på läääänge ^^ Jag borde åka uppåt landet oftare.
Igår när jag skulle tillbaka till Växjö blev tåget två timmar försenat och jag kom hem vid elvatiden, trött och irriterad.
Steg upp idag, inte längre irriterad men fortfarande ganska trött. Idag hade vi introduktion till den nya terminen och lärarna verkar ju gilla att skrämmas. Intensiva juridik och ekonomiveckor väntar oss, plus att vi ska göra ett webb-projekt. Men jag är nöjd över upplägget. Min projektgrupp består av mig själv, R, J, R och F. Kul med lite manligt inslag som omväxling. Jahapp, då sparkar vi igång då!

Nu är det över

Idag blev vi opponerade på. Det gick bra, vi blev inte sågade. Vi fick dock en hel del att komplettera, men det löste vi på två timmar efter seminariet. Nu är det över. Jag är mentalt dränerad, men ändå nöjd.
Jag tror jag skippar festen ikväll hos J. Jag orkar inte helt enkelt. Så ska jag ju upp tidigt imorgon och ta sju-tåget till Götet. Jag kan behöva sova lite. Tre dagars semester ska jag ha innan vårterminen börjar på måndag.
 
För en gångs skull ska jag se en Twilightfilm på bio. Ska se Breaking Dawn med K. Jag vet inte ens om jag sett trean, men så mycket som det skrivs och pratas om Bella och Edwards öden så lär jag nog komma in i fyrans handling ganska väl.
 
 

Dags för akademisk mardröm

Why dwell around happy pancakes when there is but one guy in my thoughts?
Imorgon börjar den akademiska mardrömmen då vi ska opponera, värre blir det på torsdag så det är vår tur att opponeras på. Måtte detta gå relativt smärtfritt!
Vi har opponeringen ganska klar för oss. Började gå igenom den vid nio imorse. Men erfarenheten säger mig att det kan dyka upp överraskningar på vägen.
Uah...
Igårkväll föll det ordentligt med snö här. Så nu kanske vintern kommer till slut. Funderar på att göra en snöängel utanför huset. Någon har redan gjort snögubbar som står i kö till Sivans ^^

Väntar på fredag

Bör man oroa sig lite för opponeringen? Jo. När jag läser den uppsatsen som vi ska opponera på så tänker jag hela tiden "men varför gjorde inte vi så?! det där borde vi tänkt på!".
Imorgon börjar vi förbereda opponeringen. Får se hur lång tid det tar. Jag har redan börjat skriva lite (som ovanligt). Åh vad jag längtar tills det här är över!

Uppsatsen klar!

Så var b-uppsatsen klar och utskriven. Ibland tror jag att jag har nerver av stål. Annars skulle jag nog inte orka sitta vid datorn så många timmar och mixtra och svära över tekniken som jag gjort de senaste dygnen. Nu är det upp till vår handledare och våra opponenter att avgöra vad fem veckors möda varit värd.
Imorgon ska jag ansluta mig till karavanen av nerviga kurskamrater som tågar med uppsatserna mot lärarnas arbetsrum.
 
Efter seminarierna på onsdag och torsdag ska jag ta semester och dra upp till K några dagar. Så kan vi äta go sushi, gå på bio, shoppa, booza lite och snacka om livets väsentligheter. Kommer bli awsome ^^
Jag bara älskar det japanska köket!...Har jag sagt det förut?
 

Owl City

Klockan är lunchtid. Jag har fortfarande morgonrocken på mig. Man orkar liksom inte klä på sig alla dagar ifall man inte nödgas visa sig utanför dörren. Fast jag får väl skärpa mig snart. Måste ut och gå en sväng tror jag. Det har blivit alltför mycket sittande de senaste dygnen. Igår satt jag förresten i flera timmar bredvid vad jag tror var två juriststudenter. De satt och försökte lösa olika juridiska uppgifter och pratade högt om det, upprepade sig och tänkte till...högt som sagt. Det var den mest invecklade röran jag har lyssnat på. Uppgifterna handlade om arvsrätt. Jag säger bara det, folk som vill bli jurister måste nog vara lite galna.
 
Jag vill gå på bio. Jag vill se The Stig Helmer Story. Ingen som vill se den med mig?
 
Min favoritlåt just nu är Vanilla Twilight av Owl City. Ljuvliga toner. Kanske borde man skaffa skivan?
 
 

Tio timmar

Yes! Satt med uppsatsen tio timmar idag och nu kan jag konstatera att vi bara behöver göra innehållsförteckning så är saken klar!
Förhoppningsvis kan vi skriva ut den imorgon och lämna till handledare och opponenter... eller så kör vi safe och lämnar in på måndag då det är deadline. Det kan ju dyka upp nått fel som man missat.
Mina gruppmedlemmar kallar mig en krigare ^^ Hehe, tja om det finns akademiska krigare så kanske jag är en.
 
Jag känner mig ganska glad just nu. Det skadar minsann inte att prata med folk... även om man bara pratar om glass.
 
 

Ibland förstår jag ingenting #I my me! Strawberry eggs

Nähäpp, uppsatsen blev inte klar. Vi gör ett nytt försök imorgon, för nu tror jag faktiskt att det kan gå vägen! Jag är positiv till detta! ^^
Men det som sker på det icke akademiska planet förstår jag inte. Ännu ingen reaktion... så varför ska jag ödsla så många tankar på en person som tydligen inte bryr sig? Varför känner jag så här överhuvudtaget? Varför ska det bli så i ens huvud att en kille kan gå från "underbar" till "sabla idiot" på mindre än ett dygn? Är det nån försvarsmekanism som slår till för att man ska slippa känna sig dum över ett nederlag? Jag tror det.
Vet ni vad jag saknar på Facebook? Om ni minns så kunde man på Lunarstorm ange status singel, dejtar, gift osv. Där fanns också alternativet Låt mig va! Ibland känner jag att det hade varit användbart på Facebook. Sometimes...
Jag tror det är tajm för årets första animerecension.

I my me! Strawberry eggs
2001
Hibiki Amawa är en kille som just avslutat sina universitetsstudier och vars högsta dröm är att bli idrottslärare. Han söker jobb på Seito Sannomiya Private School. Den kvinnliga rektorn hatar män och vägrar ge honom jobbet. Utan att tveka går då Hibiki hem och får hjälp av den uppfinningsrike hyresvärden att förklä sig till kvinna.
I sin nya kvinnliga förklädnad med bland annat en röstförvrängare går han tillbaka till skolan... och blir anställd direkt. Men han hålls ständigt under lupp av både rektorn och vice rektorn för att de ska kontrollera att "fröken Amawas" pedagogik går hand i hand med skolans gamla anor och traditioner.
Den något klumpiga eleven Fuuko kommer snabbt på god fot med den nya "lärarinnan". Fuuko upptäcker att hon beundrar fröken Amawa och dras till hennes väldigt maskulina sätt, vilket gör henne något förvirrad.
Skolans vice rektor blir mer och mer misstänksam mot Hibiki allteftersom tiden går. Gång på gång råkar Hibiki ut för situationer där han nästan blir avslöjad.
En typisk komediserie i skolmiljö som behandlar kärlek, självförtroende och jämlikhet. Det är en rolig liten historia på 13 episoder som får tre fästingbett.

Tystnad

Jag förstår mig inte på killar. Här säger man en sak rätt ut och vad händer? Ingenting. Kan de inte ens bemöda sig med ett svar? Den här gången kanske det var jag som var lite framfusig... men jag tycker bara att ifall det finns någon som man tänker mycket på, varför inte låta den personen veta det? Nåja...

Imorgon har vi förhoppningsvis alla uppsatsbitar på plats, då kan vi äntligen börja med småpillet. Ska upp vid åtta så jag får nog lägga mig nu.
 

 

Gott nytt år!

Så var det 2012. Låt oss hoppas att Maya-folket hade fel.
 
Min nyårsafton spenderades hos M med tacos, en Sailor Moon-musikal och en Harry Potter-film. När det närmade sig tolvslaget gick vi ut på piren. Det var alldeles tjockt med dimma ute och inte en människa... Nere vid kajen låg kustbevakningens stora skepp, spöklikt tyst.
Vi undrade om vi skulle se något överhuvudtaget. Men tio i tolv började folk komma fram ur dimman... likt zombies hehe. Så började folk skjuta raketer från piren och det blev en del färgrika smällar i skyn.
När de flesta raketer smällt av så kom rökmolnen och bidrog till att vi såg ännu mindre. Snart gick vi hem i den ofattbara stillheten. Vi såg inga aspackade människor ute, alla tog det lugnt. Väl inne igen blev det mer tacos och godis samt Det blir aldrig som man tänkt sig. Sov till halv elva, åt daimcheesecake till frukost ^^.
Jag vill också stå på scen i glittriga kostymer och sjunga på japanska!

RSS 2.0