Dagens ros

Jag tror dagens ros får gå till två vänliga själar på tråkstället (eller ams, kärt barn har många namn). För en gångs skull gick jag därifrån med en förnöjd känsla. Till skillnad från alla nervvrak och dagisfröknar (förlåt, förskolepedagoger) fick jag idag träffa två personer som gav mig positiva vibbar och som trodde att jag inte skulle ha några större problem med att få ett jobb inom en snar framtid. Till skillnad från den idiot som ringde i somras och sa att jag "satt i en rävsax och riskerade att bli långtidsarbetslös" så trodde dessa två att jag med min examen nog skulle få ett jobb trots att jag inte har erfarenhet.
 
Realisten inom mig vet att idioten har rätt till viss del, men jag väljer ju självklart att lyssna på dessa två vänliga själar istället. Det är sådana människor som ger en energi att orka fortsätta. Inte för att min energi är på upphällning, långt ifrån. Jag har ändå bara gått utan ett "riktigt" jobb i ca fyra månader än så länge. Det är inte lång tid. Det är väl klart att det ska gå vägen! I know it!
 
Statliga tråkmånsar, jag minns tyvärr inte vad ni heter, men ni har mitt tack! ^^

Till Yohio

Seriöst Yohio...NU har du fullständigt dragit undan mattan under mina fötter! 
Du har gjort en duett...tillsammans med GACKT!!! Hade det varit min natur att springa runt och skrika som en stucken gris (eller en tonårstjej) så hade jag gjort det nu. 
 
Jag visste att du var talangfull. Men att få sjunga tillsammans med en av Japans absolut största artister (som jag har avgudat ett par år)...det är så awesome som det kan bli! 
 
 
 
 

Käklyft och olämpliga pyjamassubstitut

Aj mina käkben :( Aj mitt bröstben :(
Två dagar av käklyft och smärtstimulering har förflutit. Nu är det helg och sedan väntar en hel veckas jobb, dock inte samma sak som tur är. 
 
Idag är det solsken ute, så det blir väl att ta sig en cykeltur medan värmen och ljuset fortfarande finns kvar. Ikväll blir det pyjamasparty. Lite problematiskt om man vanligtvis inte sover i pyjamas eller ens har en. Jag lyckades tack och lov övertala J till att ha på sig sina mjukisbyxor på festen istället för vad han hade tänkt först. Alla som sett en karl i åtsittande långkalsonger vet vad jag menar.
 
 

Hört från golvet

"Vänta nu! Hon har något i fickan här...eller är det hennes höftben? Men det är ju på andra sidan också!...Ja, då måste det väl vara hennes höftben? Eller?"
 
Lika kul varje gång man har att göra med nya ettor.
Jag visste inte att mina höftben är så ytliga att de kan misstas för tillhyggen. 
XD
 
 
 

Peppad!

Klappar Mister som ligger på kudden och småsussar. Han ryggar lätt tillbaka när jag pussar honom på huvudet. Sedan snor han min stol när jag precis ska sätta mig. Han är söt han. Fluffig, gosig och lite trög. 
 
Jag skulle jobbat från kl 10 idag. Men vid sjusnåret fick jag ett sms som meddelade att dagens övningar var inställda på grund av sjukdom. Får väl se hur det blir imorgon då. Jag vill ju jobba!
 
Är nu inne på detoxens fjärde dag. Gulpar i mig det grumliga sjövattnet (det ser ut så) och ser glad ut. Igår simmade jag 45 minuter och ikväll väntar ett spinningpass. 
Vad jag är peppad för? Jo, det är det faktum att J funderar på att börja träna på samma ställe! Han verkar dessutom tänka i mer ambitiösa banor än mig. Han vill nämligen träna fyra dagar i veckan. Men, kan han så kan jag. För det skulle vara så underbart att börja träna ihop ^^. Jag får inte med honom till simbassängen, så mycket fattar jag (han tycker simning är tråkigt). Men så länge vi blir mer aktiva, ihop eller var och en för sig, så är jag glad. Det är ju så mycket enklare att peppa varandra än att motivera sig själv.
Det vet jag som brukade simma halv åtta varje torsdagmorgon med S och E.  
 
 
 
 
 

Förrymd potatis och herrklubb

Vem hade trott att ett 90-årskalas kunde vara så roligt. Nåja, säga vad man vill om släkten på fars sida, men de är inga tråkmånsar ;)
Det blev en ganska trivsam reunion med släkten under helgen. Vissa individer har jag inte träffat på 12 år räknade jag ut, bland annat mina sysslingar. Den yngsta utav dem har jag inte sett sedan hon var 3 år. Nu var hon en energisprudlande tonåring. 
Efter den fina (och dråpliga) middagen på restautangen i hamnen stuvade alla 17 pers in sig i farmors lägenhet för "efterfest". Jag tror inte vi har varit så många i den lägenheten förr, ändå fick alla plats med lite improvisation. Farmor var så glad för alla presenter och all uppmärksamhet. Att så många faktiskt tagit sig dit tycker även jag var en bedrift. Det är ju inte så lätt att samla många människor samtidigt.
Jag undrar vad farfar skulle ha sagt. 
 
En del utav gänget hade inkvarterat sig på det närliggande hotellet, medan min familj fick sova i små stugor på en strandcamping. Vi hade inte ens rinnande vatten i stugorna, men faktum är att jag hellre skulle välja att bo i stuga än på hotellet i framtiden. Det var rätt mysigt ^^. Vacker havsutsikt, tyst och lugnt, perfekt. Sängarna var kanske lite korta och det är inte alla ryggar som gillar skumgummimadrasser, men i övrigt så var det en givande upplevelse. 
 
Igår reste vi hem igen på skumpiga vägar i en bullrig buss. Jag var trött och illamående efter all mat och tårta. Framåt kvällen började även huvudet säga ifrån. Då inledde jag och J vår detoxkur. Vi har nämligen köpt hem lite grejer från en hälsokostbutik som vi ville testa. Så nu ska vi båda dricka 1,5 liter vätska per dag i 20 dagar. Innehållet man blandar med vatten består av massa örter (blåstång och björk bland annat) och lite annat nyttigt som ska driva ut massa slaggprodukter ur kroppen. Jag valde en kur med smak av citron och persika, så det smakar faktiskt inte så illa. Det kommer inte vara några problem för mig att dricka upp allt varje dag. Det som är lite påfrestande är att man får springa på toaletten hela tiden. Jag som vanligtvis dricker mycket vatten tyckte att jag sprang ofta innan...
Men, förhoppningsvis så ger det lite resultat. Många som kört kuren säger att de känner sig som nya människor. 
 

Jiyuuna shinbun

Pratade med chefredaktören på en viss tidning idag. Kanske kan jag bli frilansskribent där. 
Fortsätter det så här så kommer jag ha tre deltidsjobb i höst. Det ligger väl rätt i tiden antar jag. 
 
Nu blir det mörkt fort om kvällarna. Jag är gôrtrött redan, trots att klockan knappt är tio. Kanske ska lägga mig och försöka läsa färdigt A clash of kings. Det är nummer två i raden av A song of ice and fire-böckerna.
Nu förstår jag verkligen att alla sexscener i Game of Thrones är rena fillers som egentligen inte behövs. Det erotiska innehållet i böckerna är väldigt knappt och har dessutom en mening, till skillnad från tv-seriens ekivoka inslag som bara finns där som dragplåster för pilska tittare som kräver lite visuellt rajtan tajtan mellan tungmodsscenerna. 
I och för sig... Hade regissörerna strukit alla sexscener så hade man kunnat jämföra serien med ett svenskt polisdrama. Tungt, kallt och bittert. "Winter is coming" - Wallander, vinter på väg 
 
 
 
 
 

Storslaget innehåll

Så har man blivit skribent då. Registrerade mig på greatcontent för några dagar sedan och idag fick jag beskedet att de accepterat mig. 
Nu gäller det bara att få lite beställningar också. 
Den svenska filialen av företaget verkar relativt ny, så det är inte precis knôkat med uppdrag än. 
 
På onsdag börjar jag jobba på campus igen. Ah, ska bli gött med lite rutiner. Mycket jobb väntar i höst. 
Innan dess ska farmor firas i Juholtshamn. Jag undrar om jag får privilegiet att leva tills jag är 90 år. 
Med framtidens teknik och dagens alla antirynk/fett/ålders-produkter kanske jag får leva till 120. 
 
 
 

Dagen med stort D

Så kom den lille till världen till slut. Tänka sig. Nu kan jag säga för första gången att en av mina nära vänner har blivit mamma.
Jag hoppas den lille ärver sin mors tycke för det japanska köket ^^.
Jag har ägnat dig tankar ända sedan jag fick veta att din plötsliga sushibojkott berodde på graviditet. Vår blev till sommar, sommar blev öh...nästan höst (hett idag, folk solade utanför). Nu har du äntligen uppgraderats till mamma. Jag kan inte föreställa mig hur det känns. Men jag anar att jag kan komma att vilja veta hur det känns en vacker dag. Stort grattis R! :)
 

Rally?

Ja...jag var nog för ung för Rally när det gick. Kände nämligen inte till mer material än Gundeversionen av Emil i Lönneberga. Nu vrålar massa Rally-material ur badrummet. J trimmar sig. Fredagskväll med grannarna väntar. 
 
Idag har jag varit på "matchamöte". Jag trodde det innebar att man skulle sitta med en handläggare och matchas mot lämpliga jobb. Men nej, vi var en hel drös människor i ett rum där en person höll en monolog om hur vi kan söka jobb och vilka underbara möjligheter vi nu har som arbetslösa. Äntligen har vi chans att göra det vi brinner för och verkligen vill göra. 
 
...What?
 
XD Nåväl, de kan ju i alla fall konsten att få mig att skratta. 
 
 
 
 
 

Mitt ego på piedestal

Alltså, det är så roligt när man ger förslag på någonting som man tycker kan ändras...och så blir man faktiskt lyssnad på! När det gäller en utbildning dessutom! ^^ Jag visste väl att mina tips var värda att ha i åtanke! Jag får visserligen ingen credit för det, men det spelar ingen roll. Bara vetskapen om det är helt awesome! 
 
Ah, självgodhet är som godis, lite kan man faktiskt unna sig då och då. 
 
 
 

RSS 2.0