Ljudlig mässa and other stuff

J tittar på när Jessie Cox spelar Hyrule Warriors. Mister sitter bredvid i vanlig ordning. Jag planerar att lägga mig hyfsat snart efter en lång dags smärtsamt agerande med nya sadister, eh jag menar ettor. 
 
Vad har hänt sedan sist då?
 
Mässan i Götet gick bra. Mycket folk, mycket god mat, bra hotellrum, roligt sällskap (pratade lite med Transparents nya stjärnskott, som till min häpnad också har gått på Kansai Gaidai) samt givetvis mycket välljud och stundtals oljud. Jag gick runt och lyssnade lite på olika utställare. Det är en sådan fröjd att se vuxna karlar runt 50 studsa fram över golvet i takt till det "jättehäftiga gitarrsolot som är sju minuter långt". Fick både ta emot gäster på Park Avenue och på Arken, mycket trevligt. Jag gillar nog att jobba med event som det heter. Kan dock tänka mig att själva organiserandet av det hela är något helt annat...
Kommer definitivt att vara med på nästa Ljud & Bild-mässa. Det blir hösten 2016 tror jag. 
 
I måndags hade jag en telefonintervju för ett copywritejobb jag sökt i Norrköping. Via ett bemanningsföretag igen, givetvis, så man vet aldrig säkert om man får något. Det vore så bra om jag kunde få detta jobb! Det är så perfekt för mig! Kan de inte höra av sig snart?!
 
Imorgon blir det mer agerande under smärtsamma förhållanden. På kvällen kommer L och F samt den nya bekantskapen H hit för lite thaimat och film. Lördagen kommer troligtvis bjuda på festligheter hos våra grannar, då Ls nya studiekamrater ytterligare kommer invigas i den varma galenskap som präglar vår umgängeskrets. 
 
 
 
 
 
 
 

Jag vill bara bort

Jag vill bara bort. Bort ifrån Sverige. 
Blir grön av avund varje gång jag ser någon av mina vänner på fb som är bosatt i Japan, eller som snart ska åka dit. Varför blev inte jag kvar där? Varför ansträngde jag mig inte mer för att åka dit igen?
Klickar mig in på Tråkställets sida om utlandsjobb. Känner mig lockad att söka. Bangkok hade kanske varit trevligt. 
 
Har börjat följa Maria Montazamis blogg www.themontazamis.com
Underbar läsning. Livet som Hollywood-fru verkar så glammigt. Tänk att bara kunna gå in och spontanhandla lite på Armani, lovprisa det senaste mobil-caset från Dolce Gabbana och lägga enorm tid på att inreda sin nya walk in closet. 
Det är helt klart läsvärt. Jag lovar. Bara föreställ dig Marias vänliga röst i huvudet medan du läser och vips har du ett leende på läpparna. Ett stort plus är att man får träna magmusklerna. 

Botanisk mardröm

Det verkar som om vi får en rosenrabatt och lite spridda maskrosor i vår nya trädgård. Blåklanten har tackat för sig. Precis vad jag önskade mig.
Den tredje vanligaste blomman ser dock ut att bli blåsippan. En botanisk mardröm...
 
Blåsippan inne i riksdagen står,
myser och säger att "Nu är den vår"
Många, de plockar små sipporna glatt.
Sveriges förnuft, det har fallit platt. 

Sju år upp i rök

Diskuterade lite med K igår om att flytta till Götet igen. Det hade inte varit helt fel. Enda nackdelen skulle vara att J inte skulle känna så många figurer där, vilket han också tidigare har angett som orsak till varför han inte dras dit. Men så idag, när vi satt på en uteservering (första och troligen enda gången i sommar, men vi hann!) så sa J att våra vänner S och L tydligen vill till Götet i framtiden. Det skulle ju innebära att det inte skulle råda brist på bekanta. Vilken trevlig överraskning! 
Jag klickade in mig på Boplats Göteborg direkt för att se hur jag låg till...bara för att upptäcka att jag inte "fanns" längre. Inte en lika trevlig överraskning. Jag vet att den kön inte fungerar likadant som här i stan (inget poängsystem) men ändå...där rök sju års kötid :( Ingen information om att mitt konto riskerade att försvinna hittade jag heller i min mailhistorik. Dåligt. Bara att registrera om och börja om på nytt. 
Nåja, ingen större surprise egentligen. Det här moderna samhället går ju ut på att driva oss till vansinne, one way or the other. 
 
På tal om vansinne, imorgon är det val. Då får vi se vilka växter som kommer att pryda Sveriges trädgård under de närmsta fyra åren. Jag personligen önskar att de faktiskt blir lite blommor den här gången. En rosenrabatt hade inte varit fel, jag hade även gärna sett hela gräsmattan full med maskrosor. 
Blåsippor tycker jag dock inte passar i en trädgård, de kan dra åt skogen. När de ändå är på väg till skogen kan de gott ta med sig fyrklövern, vitsippan, blåklinten och blåklanten. 
 
 
 
 
 
 

Som ett paket på posten

Igår fick jag två roliga grejer med posten. Först hämtade jag ut mitt paket från Zalando och kunde konstatera att kläderna jag beställt passade. En t-shirt sitter och för sig inte jättebra, men det får jag fixa med ett skärp eller nått (det är så sladdrigt tygflax-mode nu, alla ska se ut som vandrande tältpinnar), den är så snygg så den SKA jag behålla.
 
Ett tag senare fick J sms om att även han hade ett paket att hämta ut. Han suckade och begav sig nedåt ICA. 
När han kom hem så gav han mig paketet och sa "öppna du, jag vet inte vad det är". 
 
Haha, sure honey ;)
 
Ibland är han inte klok, min sambo. För fyra dagar sedan sa jag att jag kunde önska mig detta i julklapp. Men tydligen ansåg han att jag kunde få det nu istället. Han har det då svårt med tålamodet till och från, jag fyller ju år om en knapp månad dessutom. :P 
Tack älskling. 
 
I förrgår hände det dessutom något som aldrig hänt tidigare, ett bemanningsföretag sökte upp mig för att fråga om jag vill ha jobb. Sådant KAN alltså hända, till min förvåning. Det rör sig om ett kort jobb (ett fåtal dagar) men det kan ge bra erfarenheter, så jag får hoppas det blir av. Det dumma är bara att det alltid är ett himla mailande fram och tillbaka när det gäller bemanningsföretag. De är ju så att säga medlaren i förhandlingarna. Är det något jag undrar över så måste de kolla med kunden först innan de kan ge mig svar, så det går inte snabbt inte. 
 
På tal om ingenting. Jag vet redan vad jag och J ska göra nästa sommar. Det är tydligen bestämt att vi ska till medeltidsveckan i Visby, för där har J aldrig varit. Vi ska vara där HELA veckan (awesome). Boendet är till och med fixat. Jahapp...då blir det till att dra hit min symaskin (vart den nu är någonstans) och börja sy kläder. J måste ju ha något tidsenligt på sig. Kanske är det läge för mig att uppdatera min 1400-talslook också. Då får jag definitivt någonting att syssla med om dagarna. 
Tänka sig, det är snart 15 år sedan jag sydde min svarta mantel på Öland. Time flies. 
  
 
 

Jag skulle bara ta en promenad

De bestämde sig för att klippa gräset utanför, i regnet. Gräsmattan liknar en leråker. Jag undrar vad kaninerna tycker om det. 
 
Jag hittade nya smultronställen igår. Jag skulle egentligen bara ut på en promenad i solen. Det slutade med en promenad på kanske tre timmar. Jag tycker om skogen här. Rätt var det är så dyker det upp små idylliska picknickplatser. Jag tror att detta är mitt nya favortiställe.
 
Myggmedel krävs dock för en mer angenäm vistelse.
 
Hittade även ett väldigt fint fågeltorn. Dessvärre hade tornet en dovt surrande inneboende som jag drog mig för att irritera. Tumregel för möte med bålgeting: stick innan den gör det. 
 
Jag fortsätter mitt sökande efter jobb. Ska försöka mig på att ansöka om A-kassa för första gången, får väl se om det går vägen. Gör det inte det får jag fortsätta leka hemmafru och låta J stå för större delen av försörjningen. En dröm för vissa, men inte för mig. 
Fast det kanske är mer glamouröst om man bor i USA, har en rik man och använder läppstift under alla dygnets vakna timmar. Jag kanske borde börja använda läppstift, man känner sig tydligen mer hel som människa då.
Fattas bara ett stort hus i Kalifornien och en liten fjantig hund...och så en rik man då. J, du får jobba på! :P
 
 
 
 
 
 
 
 

Okej mamma

Mamma tyckte att det har varit lite tomt här för länge, så okej, here goes.
 
Jag är tillbaka på ruta ett. Återinskriven på Tråkstället och har fått en ny personlig tråkmåns, igen. Inte så kul, nej. Det positiva är att jag med mina nya erfarenheter har kunnat registrera lite nya sökord på min profil, ifall någon arbetsgivare skulle vara intresserad. Tråkmånsen som hjälpte mig på plats var också rätt trevlig.
De har infört ett nytt uppropningssystem nu för alla som kommer dit. Istället för att ropa upp namn så blir man tilldelad en liten lapp med ett nummer och en färg, exempelvis grön 41. Så ropas det upp istället. Det är så inovativt och pedagogiskt så det är inte klokt. Som om det inte vore nog likt ett dagis redan...
Nej, skämt åsido. Jag fattar varför de gör så här. Det blir mer effektivt så. Det tar alldeles för många sekunder extra för dem att reda ut hur de ska uttala vissa för och efternamn. Det är åtminstone min teori. Stackars tråkmånsar, de har det då inte lätt.
 
"Öh... Istvan...eh...Schläss...Schläsku...Slässky....Äh, grön 41!"
 
:P
Man får göra vad man kan för att tänka positivt och hitta saker att skratta åt, annars går man under. Om det innebär att göra narr av människor som trots allt gör sitt bästa i rollen som tråkmåns, so be it. 
 
Suck...vad har hänt annars då? 
Jag och J åkte på Finlandskryssning för en tid sedan. Det var över förväntan från min sida. Vår hytt var jättemysig, maten var väldigt god och utsikten över Stockholms skärgård trollband mig. Sedan ingick det ju även den obligatoriska finska tangon, dansbandsmusiken, spriten och en vedervärdig karaokeupplevelse (det var en full kille som sjöng/försökte sjunga Grenade av Bruno Mars). Jag fick till och med se en tornado ute på havet. Otroligt hur mycket vi hann med innan vi ens hade satt fot i Helsingfors :P Att vandra runt i staden var väl sådär, jag tycker att Helsingfors påminner ganska mycket om Stockholm...fast med om möjligt ännu fler shoppingcentrum. Ja, vi var inne i bergskyrkan också ;)
Jag kommer definitivt åka Finlandsfärja igen. 
 
Jag har även gjort lite nya bekantskaper med väldigt trevliga människor. Vi hade fest för J häromkvällen. Till en början såg det ut som om ingen skulle dyka upp, trots att det fanns de som sagt ja på fb-eventet. (Seriöst, ibland undrar jag om det kan kallas kompisar överhuvudtaget.) Vår trogna granne S var i alla fall på plats. Sedan anslöt sig paret L och F som tur var. Två väldigt trevliga själar som jag gärna umgås mer med. Vi spelade vårt nya favoritsällskapsspel Cards Against Humanity. Det är ett kortspel för hemska människor (jo, det står faktiskt så på kartongen). Inget spel för lättstötta ^^.  
 
Om några veckor ska jag hjälpa till på Hi-Fi-mässan i Göteborg. Ser fram emot det. 
 
Grafikkortet i min gamla laptop tackade för sig häromdagen, så har skaffat mig en liten notebook istället. Känns behändigt och bra. Fast tycker att hela konceptet med Windows 8 känns onödigt (vilket många andra har sagt före mig). Jag behöver bara ha skrivbordsläge, okej?! 
 
Just det ja, det är tänkt att jag, J och några vänner ska upp till Stockholm och se The Beards när de spelar där. Inget är spikat ännu, men jag hoppas verkligen att det blir av. Om ni inte vet vilka The Beards är så kan jag säga att det är ett rock/comedy-band från Australien som enbart sjunger låtar om skägg. Fantastiskt bra grupp. 
 
 
 
Their music is like beard to my ears :P
 
Ja, jag ska börja skriva oftare. Yakusoku ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0