Årskrönika 2012?

Alla ska ju nödvändigtvis ha en årskrönika vid det här laget, så jag får väl göra en liten egen jag också.
 
Året inleddes med en naiv flirt som inte ledde någonstans. Jag lade massa energi på att försöka bli praktikant på ett av Sveriges största kulturcentrum...vilket inte heller ledde någonstans. Detta ledde i sin tur till att jag fick paniksöka alla kurser jag kunde för att överhuvudtaget kunna läsa något under hösten. Jag var med och drev ett roligt webbprojekt. Jag sprang Vårruset med mamma för första gången. Arbetade ännu en sommar i Danmark (ingen kommentar). Insåg att nätdejting trots allt kan föra gott med sig ;) Jag har träffat en massa nya roliga och goa människor, läst roliga ämnen och lärt mig en hel del.
Året har inneburit både dalar och toppar.
Att lära känna J har varit det bästa med 2012 :) Han har funnits där för mig och ställt upp som ingen annan förr. Jag är glad att ha honom i mitt liv och att jag har blivit en del av hans. Jag ser fram emot ett nytt år :)
 
Gott nytt år alla! 

Dåliga sovrutiner och nya byxor

Jag och J har de senaste dygnen vaknat vid tiotiden istället för runt sju som vanligt. Det gör att man knappt hinner avsluta sin frukost innan det är lunchdags... jag vet inte hur bra den här trenden är XD Det hela beror på att vi lägger oss strax efter midnatt, men somnar gör man inte förrän vid kanske tvåtiden. Det är J som är så gosig och håller mig vaken så länge för att han säger sig vilja ta igen all närhet som vi inte har tid med under dagen. Jag tycker nog att vi är ganska nära varandra under dagen som det är, men jag tror han syftar på de timmarna som jag sitter och pluggar vid min dator och han spelar Diablo III på sin. Jag måste ju plugga och skriva på grejer för att kunna bli färdig med allt innan deadline. Men det vore bra om jag fick sova normalt också XD
 
I förrgår var vi ute en sväng på mellandagsreashoppning. Det var i alla fall det jag hade tänkt mig. Jag hade nämligen inga hela byxor kvar. Både jeansen och mina svarta byxor hade spruckit något i grenområdet (som ju byxor gör förr eller senare när man ökar sitt lårkapital). Det gick ändå att ha byxorna för det syntes inte så mycket, men i torsdags när vi skulle köra tillbaka från farmor så sa mina svarta byxor bestämt ifrån. När jag steg in i bilen så hördes ett "rrrsscht" och den lilla sprickan blev ett megastort hål. Nej, nu går det inte längre tänkte jag. Så jag drog med mig J till Lager 157 och började leta byxor. Jag hittade till slut (efter långa minuter i provhytten och "suck, tjejer" från J) ett par grå jeans som dög bland alla stuprör och slim fit. Vi tog oss vidare till det packade Grand Samarkand. Jag vill leta efter fler byxor för ett par räckte inte. Jag gick in på Vero Moda, plockade åt mig några jeggings (en blandning av jeans och leggings) och provade. De första passade perfekt! ^^ Jag testade ett par svarta och ett par blå, jag tog båda. Så summan av kardemumman blev att jag gick hem med tre par byxor. Det kostade mig 900 kr totalt...och det roliga vara att det inte ens var reapris på dem. Jag måste säga, jag såg inte mycket av mellandagsrean, varken på Lager 157 eller på Vero Moda. Jag såg knappt någon rea alls. 

Åsså vare jul ja...

Inte bloggat på ett tag men det beror på att jag har fullt upp med pluggande och så har julen kommit och gått. Min julafton bestod av en hel del bilåkande, julmat, intromöte med fler medlemmar av Js familj, glada ungar, massa julklappar, massa katter...och sjukt mycket hundar...all over the place. Första gången jag inte spenderat julafton tillsammans med min egen familj. Det var en rätt energisk upplevelse haha ^^. Mina julklappar från J och "svärmor" :) bestod av körsbärste och kaffe. J hade dock inte skaffat mig vilket kaffe som helst, i lådan låg det förutom ett bourbon-kaffe (?) det exklusiva Jamaican Blue Mountain...och världens dyraste kaffe Kopi Luwak! Dyra bönor som snart ska malas i min nya kaffekvarn som jag fick av mina föräldrar. Ja just det, vi åkte hem till mina föräldrar på juldagen. 
Vi steg upp otrevligt tidigt och tog åtta-tåget ner mot det bleka landskapet. I Hässleholm slank vi in på Subway och delade på en macka i väntan på vårt nästa tåg. Det har blivit lite av en tradition att göra så :)
Hemma i skogen firade vi juldagen med en andra julklappsutdelning, ytterligare god mat i sällskap av hela min familj plus mormor & co. Jag fick min klänning från Indiska som jag blev kär i! Tack mamma! ^^ Den ska jag ha på nyår. I torsdags besökte vi farmor och hade en tredje julklappsutdelning. Jag var glad att se att farmor var piggare och på benen igen. Farmor hoppas på att kunna uppleva sin 90-årsdag, helst även nästa val. Det önskar jag också. 
 
Jag har de senaste dygnen slitit med en muntlig presentation jag ska hålla om två veckor, tror att jag kan börja få fram något vettigt nu. Det blir lite rörigt i huvudet när man har fyra saker att göra samtidigt i två olika kurser. Jag har tur som har J, han ger mig energi att fortsätta även när det är jobbigt :) Säger han att jag kommer klara det så kommer jag det. 
Jag börjar allvarligt längta efter att få komma ut i arbetslivet nu. Jag vet ännu inte vad eller vart det kommer att bli, jag vet bara att jag vill lämna campus och kunna leva lite mer normalt. En termin kvar...EN! C-uppsatsen kommer förmodligen att ta knäcken på mig ett par gånger, men det måste gå det med. 
 
Just nu sitter jag bredvid J i hans soffa. J kollar på youtube-klipp med sina favoriter Jesse och Totalbiscuit medan jag har bemödat mig med att ta igen en månads Meekatt-läsande. 
Har även börjat läsa Fantomen på operan i e-bokform, som jag har längtat efter att få läsa den!
 
Kanske dags att lägga sig nu...mina glasögon börjar skava lite. Natti. 
 

Sammankomst och pluggvånda

Idag tågade jag ner till staden där det alltid blåser och umgicks med familj och vänner. Både M och A var hemma samtidigt vilket inte är ofta. Har inte träffat M på ca två år så det var en trevlig sammankomst. Vissa grejer känner man på sig. Oavsett hur gamla vi barn blir så kommer vi alltid kunna umgås på samma sätt som när vi var små...tja, förutom att vi kanske inte springer lika mycket i skogen och trillar i bäckar längre. 
 
Jag läste på vägen dit och läste på vägen hem i den mån jag orkade. Nu sitter jag åter i min lya och har just läst ut ett mödosamt kapitel om American Idol. Konvergenskultur är intressant, men just nu känns det ganska krävande. Jag har ganska mycket att göra under jul och nyår. Visserligen kommer jag ta paus under julafton och juldagen, men annars är det schemalagt pluggande som gäller varje dag fram till den 20:e januari. 
Jag avundas de som läst utomlands i höst. Mötte C på sushistället häromdagen, han hade precis kommit hem från USA. Nu är han klar med plugget och behöver inte lyfta ett akademiskt finger igen förrän vårterminen startar. Vissa har det bra. 
 
Imorgon blir det sista spinningpasset innan jul. Sedan ska jag packa mig hem till J med allt brôte som julfirandet innebär i år. Förhoppningsvis har jag hunnit skriva halva min Shakespeare-essä tills dess. Planerar att ha den klar strax innan nyår. 
 
Det här har varit en ketchuphöst. Först kommer ingenting...och ingenting...sen kommer allt på en gång. Giv mig styrka.
 
 

Spänning i vardagen

Brandsläckning hos en granne vars spis fattat eld och två katter som spyr fem gånger på en dag... vissa dagar är inte andra lika. 

Dvärgar i 3D

Igår var vi och tittade på The Hobbit An unexpected Journey. Den visades i High Frame Rate 3D så allt blev mycket skarpare. Det blev nästan för mycket ibland, mina ögon blev rätt trötta. Jag tror inte hjärnan är van vid att ha så mycket att kunna fokusera på samtidigt. Jag trodde att det skulle bli lite knepigt att göra tre långfilmer av en bok. Men nu förstår jag varför det inte alls är svårt, de har nämligen tagit med i princip ALLT som händer och sägs i boken. 
Snyggt gjord var den i alla fall, trots en del små skavanker. Publiken bestod till större delen av fjortisar. Ett tjejgäng bredvid oss kastade popcorn på sina killkompisar (och oavsiktligt på oss). De kan inte ha varit gamla när Sagan om Ringen kom på bio. De satt i princip med knäna vid öronen under större delen av filmen, ryckte till vid minsta lilla grej och utstötte förtjusta pip när de såg något sött. Man väljer ju tyvärr inte sina stolsgrannar, men jag störders inte överdrivet av detta. Jag önskar bara att jag inte hade jobbat från 8-17 innan, för jag var rätt trött i huvudet. Man blir det när man har varit ledsen och deppig en hel dag. Det är del av mitt jobb ibland ;)
 
Trots att vi kom hem vid midnatt och jag stöp i säng så släpade jag mig ändå upp vid sju imorse för att se på Lucia på tv.  Är det tradition så är det. Men jag förstår inte varför de tog in en rappare XD Jag tycker inte att det passade in. Jag förstår att man vill införa lite modernare inslag ibland för att variera, men jag tycker att ett rappinslag känns avigt i den kontexten. 
 
Idag ska jag ut och julhandla en sista sväng, kom på en julklapp till J som jag måste fixa. Sen ska jag göra sista rycket med hemtentan och förhoppningsvis lämna in den ikväll. 
 
Jag säger då det.... i år är det banne mig riktig vinter! ^^

Halvårsfirande

J måste vara den enda kille jag mött som duschar längre än jag gör. Kanske beror på det långa skägget han har. 
Ikväll firade vi 6 månader tillsammans med att dinera fint på stan. Åt kronhjortsfilé för första gången i mitt liv. Gott var det. Fick mig även till att äta en hel röd oliv, men det var då inte gott XD
Här hemma väntar någon form av dessert och lite filmåskådning, men jag känner mest för att sova haha. 
 
Idag har vi fått vår hemtenta i filmkursen. Jag ska analysera Arn ur ett nationalistiskt perspektiv. Jag har kollat igenom filmen och skrivit upp lite bra sidor ur böckerna att hänvisa till, men själva textarbetet får börja imorgon. 
 
Älskar min underbara J :)

Hihi...

ね...愛は素晴らしい事です。
 
En lycklig man är en man som förstår en kvinnas behov. En lycklig kvinna är en kvinna som har hittat en sån man. 
 
私は幸せです!
 
 

Bra saker med att vara förkyld

Då var det december månad och jag som hållit mig ifrån baciller under hela hösten har så äntligen blivit förkyld. J blev krasslig för några dagar sen och nu blev det min tur. Jag tog mitt pick och pack och drog hem till min egen lya. Lika bra att sätta sig i karantän under helgen. 
 
Det som är bra med att vara förkyld är att man inte har något luktsinne. Jag slipper därmed kännas vid större delen av grannarnas matos som tar sig in i lägenheten via olika ventiler. En annan bra grej är att man sparar in på matkontot eftersom man äter mindre, aptiten försvinner nästan helt. När man har en liten infektion i kroppen så arbetar antikropparna för fullt för att besegra det onda, varför man kan känna det som om det pågår ett litet krig inombords, så känner jag det. Sen när man blivit frisk så känner man sig bättre på många sätt. Det är som om systemen blir ordentligt genomarbetade under processen, därför kan jag tycka att det är bra med en förkylning eller lite feber ibland. Kan man likna det med att lämna in bilen på service?
En sista bra grej med att vara sjuk överhuvudtaget är att man vet med sig att man inte ska sticka näsan utanför dörren under ett par dagar om man inte absolut måste. Man kan alltså gå hemma i sina mjukiskläder med rödsnytet nylle och bälga i sig te, c-vitamin och Jäger bäst man vill.
Det går alltid att se saker från den ljusa sidan.  
 
 

RSS 2.0