Inte ens ett fall lönt för Gordon Ramsey

Hade sista pluggträffen för året, känns lite ledsamt faktiskt.

Efteråt gick vi i samlad trupp för att ta reda på våra betyg på Ns tenta. Y fanns till hands och ritade våra betyg i luften framför oss en och en, haha det sättet har jag inte varit med om innan. Jag väntade mig inte ett VG...men där ser man ^^

Ville fira med att äta sushi, men stället var stängt. Gick över till en annan asiatisk restaurang, när jag gick in fann jag stället i princip tomt. Såg att de hade yakitori för överkomligt pris. Så bad jag ägarinnan om en yakitori. Och då svarar människan "Yakitori...vad är det?"
Hur jäkla kass får man bli om man inte ens vet själv vad man serverar?!!!! Jag gick min väg snabbt efter att hon frågat om jag menar grillspett med kyckling eller biff "för det är ju olika saker vet du väl?". 
Herregud! Jag borde banne mig skicka Kniven mot strupen på dom! Gordon Ramsey hade inte ens velat ta tag i deras företag.

Mitt förstånd är på väg att förlamas...inte bra.

Känner mig ganska okej inför nästa tenta. Hoppas bara att Ys tenta är så lätt som hon vill få den att verka.

Första advent

och regnet öser ner som vanligt. L fyller 23 år idag, grattis!

Har skrivit en sida till på uppsatsen, är alltid slut i huvudet eftersom jag bara sitter vid datorn den mesta av min lediga tid. Såg Pokémon 12 imorse...ingen bra film. Hade kanske varit aningen bättre om den inte hade haft den sedvanliga usla amerikanska dubben.

Tog en fika på stan med E igårkväll. Gôtt med ett avbrott från skärmen.

Kollar just nu på Midsomer Murders och dricker Tahitite (gammal klassiker från Molkomtiden).

Medan regnet har fallit över torget utanför har jag filosoferat kring livet och kärleken, inte har jag kommit fram till nått svar på mina frågor. Jag känner mig som det lilla halvdränkta biet som sitter på kanten av ett löv i dammen och flåsar, i väntan på att vingarna ska torka, så att jag kan flyga min väg igen.

Imorgon blir det pluggträff.


90-talsrytmer

Lånade två böcker på bibblan idag. Kände mig lite nyttig. Läste i Metros horoskop att jag bör ta tag i nått speciellt, men att ingen anledning till oro finns. Nej, då kanske det inte gör det. Men jag känner att jag borde göra mer än jag faktiskt gör.

Gymmade idag, A-teens och E-type vrålade ur högtalarsystemet. 90-talet hade bra rytmer för ändamålet. Men det var ändå skrattretande på nått sätt. E-types texter stoltserar inte direkt med sin intellektualitet.

"Something's holding me back like a wildboar attack and I got you by my side but you're not"

Baileys med smak av kaffe? Smakar inte det redan kaffe...?

Köpte sjätte Harry Potter-filmen idag på Konsum, 149 kr för medlemmar, himla bra pris.

Borde plugga inför koubun-tentan känner jag. Borde kolla igenom dikterna lite. Annars tycker jag att jag har koll på det mesta. Det var faktiskt tack vare sista pluggträffen som jag för första gången fick kläm på vad alla verbformer innebär och hur alla kakarimusubi används. Det har jag aldrig lyckats begripa under våra lektioner. Det är tur att man har genier i klassen som kan förklara så man fattar.

Jag säger bara en sak...

Kallpiss! HAHAHAHAHA! Det hade jag aldrig kommit på själv XD
Asgarvar så jag kiknar!

Det var J som så genialt valde att uttala den japanska översötade drycken Calpis på detta sättet.
Jag, J, A och K satt på Etnologen idag efter Fs seminarium om Kanjiinlärning. Jag fattade inte allt kan jag säga. Mina tankar flög iväg åt min uppsats håll efter halva seminariet, jag fick smärre panik, jag insåg att jag måste haffa tag i N och ha möte med henne innan hon försvinner till Japan!
Givetvis är hon i Stockholm nu =(.

I alla fall kläckte J ur sig denna otroligt roliga betoning och när man lägger till As norrländska och andra dialektsbriljeranden...måste jag säga att den här dagen har varit den roligaste på länge, trots att jag var så himla trött. Lyckades sitta lite med min uppsats och fundera ut lite lösningar som kanske kan fungera.

Men allvarligt talat, jag måste ha hjälp av en japan för att klara av att läsa det förbannade författarlexikonet! Ska kanske be Sayaka att hon kommer upp över en helg.

Nu ska jag gå och köpa riskakor. Jag är så trött på bröd! Jag mår ju bara dåligt av det, varför äter jag det överhuvudtaget?
Det är det jobbiga när man har levt på en särskild kost under en längre tid. Går man tillbaka så reagerar kroppen våldsamt eftersom den vant sig vid att inte få i sig vissa grejer. Typ som bröd, pasta och potatis. Jag tycker inte ens det är gott längre. Bröd äter jag bara för att det är mer ekonomiskt för en student. Men ack om jag vore rik...


Ikea-väder

En månad kvar till jul och regnet öser som vanligt ner i Götet. Undrar hur det är hemma i skogen.

Regn är ju ett bra shoppingväder, så jag tog bussen till IKEA imorse. Handlade massa ljus och lite prylar till mitt så kallade kök. Nu har jag lite julkänsla i lägenheten. Råkade köpa ett par doftljus som skulle dofta kanel & äpple, men det måste ha varit fel på förpackningen, för det här liknar mera tropisk frukt. Men det gör inget.

Slog in en julklapp till mormor, den första för året. Jag tycker det är så mysigt just att slå in saker och ge bort. Jag borde fixa klapparna till mamma och pappa snart, vet åtminstone vad jag ska ge dom.


Twilight

Fika med klassen efter lektionen idag, trevligt men plågsamt svenskt. Yukina satt och klappade mig som en katt under ett bra tag. Hon är rolig hon. Åter igen insåg jag hur försvagad min japanska är...måste komma ikapp de andra på nått sätt.
Min mage tyckte inte om alla sötsaker, ajaj. Nåja, nån gång får man väl offra sig och hålla god min.
Nanako visade sig vara en ganska enträgen typ, likt en mellanstadieflicka satt hon och förhörde alla som satt runt henne, "Har du en flickvän? Har du en pojkvän? Finns det nån som du är kär i?" osv.
Snälla Nanako, lämna mig ifred!

Håller på att kolla på Twilight just nu. Jag började igår med att kolla de första 50 minuterna...och jag kunde bara konstatera att filmen är...jättekonstig och regissören måste vara tappad bakom en vagn!

Visserligen har jag inte läst böckerna, så det kanske är däför jag inte begriper. Men jag får inte känslan av att tjejen är kär i vampyren alls. Hon är i princip likgiltig inför allting och reagerar knappt på nånting. Å andra sidan gör han som spelar Edward ett väldigt bra jobb, men det känns så konstigt när hon som spelar Bella inte svarar med samma medel. "Jag är typ kär i dig...eller jag vet inte, kanske...eller?". Filmen är konstig och vampyrerna känns inte precis trovärdiga.
Men likt förbannat vill man kolla vidare för att se vad som händer.

Borde tagit i trä

visst fasen fick jag feber också! Snart är min fejkinfluensa komplett.
38,1 är kanske inte så mycket men det känns i njurarna...aj.

Vaccinerad

Vaccinerade mig igår mot den onda lilla grisen.
Kände mig väldigt trött efter 10 minuter, min besprutade arm kändes något spänd. Inga allvarliga bieffekter där tänkte jag och fortsatte min kväll.

Vaknade klockan 3 inatt av att magen värkte nått våldsamt, hela min arm gjorde ont. Låg och vred mig i nån timme och försökte att lugna ner mitt hjärta som slog för fulla kamrar. Var väldigt uttorkad och steg upp för att hämta vatten några gånger. Sista gången jag hämtade vatten sjönk mitt blodtryck som en sten. Sus och ringande i öronen...och så den där välbekanta känslan av att munnen vätskar sig och magens ömmande innehåll förbereder sig för eruption. Skyndade in på toan och kastade upp föregående kvällsvard. Det var som om någon hade satt en skylt på min mage med "Allt ska bort".
Satt och andades tungt ett par sekunder, magvärken var borta. Lade mig igen och kunde inte somna på ganska länge. Diafragman gjorde ont. Började så småning om drömma om folk som diskuterade Silent Hill och så dök Wasabröds reklam ständigt upp, med han som sitter framför datorn och försöker använda mobilen som mus.

Jag har varit sängliggandes hela dagen idag, med ett litet avbrott för att masa mig ner till Konsum och köpa en påse popcorn, en Cola Zero och Aftonbladet med tillhörande The 90s, ett försvarstal. Det sistnämnda har jag tittat på och skrattat och kvidit om vartannat.
Jag har ingen feber i alla fall. Men jag är dödstrött och slö i kroppen. Armen gör ont, det är nästan svårt att använda den.
Allt detta bara för en liten vaccination. Det är ju som om man ska ta den bara för att vara säker på att bli sjuk och ändå klara sig. Visserligen reagerar man ju olika, men jag blev sjuk kan jag konstatera. Även om det bara är "på låtsas" så att säga. En liten låtsasinfluensa med bara det bästa urplocket: smärta, trötthet och kräkningar.

Nåja, man ska väl inte klaga. Nu slipper jag ju the real deal. Ända tills man måste vaccinera sig igen för det här nya muterade viruset som tidningarna skriver om i panik. Jag har börjat fatta varför jag så sällan läser tidningar.

Zzzzz....

Missriktad ilska

Min ilska var riktad mot fel håll. Det var vårdcentralen som gjort ett stort misstag och gett mig falsk information. För första gången i mitt liv har jag skickat ett upprört mail där jag skäller ut läkaren ifråga.
Blandade känslor eftersom läkaren var en väldigt vänlig person, men sådana här fel får de banne mig inte göra!

Vaknade tidigt för att gå till gymmet vid 9 idag. Jag börjar tycka att det är riktigt roligt.
Efter gymmet åkte jag in till bibblan och lämnade in tre böcker, kommer kanske att behöva låna dom igen snart. Kände mig pressad av ett Shintorelaterat problem...men det löste sig när jag kom hem.

Jag skrev en sida igår, rent textmässigt måste jag skriva ca 13 sidor till. Suck...det är inte lätt detta. Jag börjar förstå uppsatsskrivandets konst (för det är det helt klart) bit för bit. Jag känner mig lite som en gröngöling eftersom det är min första riktiga akademiska text som jag skriver...med start på E-nivå.

Idag har jag inte skrivit nått, men en del problem har i alla fall röjts ur vägen. Jag våndas nästan inför tiden efter den sista tentan, då jag måste ägna mig åt uppsatsen fullt ut. Jag borde känna mig glad för att jag ändå hunnit såhär långt...men det känns som om det verkligt jobbiga börjar nu. Jag kan inte slappna av. Jag har uppsatsen i tankarna nästan hela tiden, jag våndas.
Mamma undrar varför jag är så lättirriterad nu...hehe, hon skulle bara veta alla orsaker. Men jag kan inte uppge alla. En del orsaker försöker jag fortfarande hålla inom stängda dörrar för mig själv. Men det vet man ju hur det blir med den saken till slut.

Är jag lurad?

Läkaren säger 364 kr.
Apoteket säger 800 kr!

Vad i hela helvetets hemsökta håla är det här?!!!! Är det jag som blivit lurad på nått sätt eller fungerar inte kommunikationen mellan Vårdcentralen och Apoteket?
Fan ta Apoteket!

Sitter och äter chocolatechip-kakor för jag är så jävla förbannad. Ilska är ju egentligen dold hunger som det sägs.

Det ända som vart bra idag var att kokosnötterna var mogna igen på Willys.

Igår hade vi läsförståelsetentan, den var ganska lätt, som väntat.
Efteråt ville Akira att alla skulle ta en öl på Queens. Tyvärr stack nästan alla hem, vi blev bara några stycken som faktiskt hängde på. Innan Queens gick vi och käkade pizza och vid sex steg vi in på Queens. Efter en timme började jag känna mig extremt illavarslande illamående. Jag var tvungen att ta en långsam promenad utanför med änglalika J ^^. Jag hade inte handlat så smart den dagen kom jag fram till. Jag hade knappt ätit någon frukost, bara lite yoghurt i princip, sen hade jag bara fått i mig två äpplen innan klockan var fyra. Och så en pizza på det efter flera timmar samt lite alkohol...ingen bra idé.
Hur det nu var så blev jag bättre under promenaden, men beslöt mig för att åka hem för att inte eventuellt må ännu sämre senare. Det var lite synd, för jag hade nog kunnat stanna längre...men eftersom jag ändå skulle upp tidigt idag beslöt jag att det var bäst.

Tror jag ska ge mig på gymmet idag, hade så ont i ryggslutet igår efter de fördömda stolarna på Humanisten, men det verkar ha gett med sig lite nu.

En stilla lagun och en stilla lagun...
gör två stilla laguner.

Suck...en katt och hamster mindre

Jasmin, vila i frid lilla vän.
Varför skulle just du falla ifrån oss nu?

Elände. Träningsverk i ryggen.

Benkyoukai, kände mig som en idiot till och från...hjulet snurrar men hamstern är död.

Jag är så lättirriterad nu, ring mig inte! Prata inte med mig! Jag orkar inte bry mig eller lyssna!
Måste fokusera på tentan imorgon.

Allt av nöje idag bestod av prat om kryddnejlikor och saffran.

Knappfel?

Squatvärk, aj.
Varför kan jag inte skriva snabel-a på min dator längre? Har jag tryckt på nån knapp?

Nu regnar det igen. Ack fagra Novemberväder.

Jag vill inte titta på Paradise Hotel! Sluta skräpa ner televisionen!

Choo vad dyrt!

Skulle man ge 700 kr för en zebrarandig handväska? Inte jag i varje fall.

Igår föll den första snön här i Götet. Jag hade just varit på bibblan och lånat två böcker om Shinto och satt på Humanisten och pluggade Töntseki-text. Så tittade jag ut genom fönstret och se:

遅く来る
羽毛のごとく
そめし雪

Kommer långsamt
som fjädrar
den första snön

Undrar om man kan blanda klassisk japanska med modern sådär? Nåja, det lät fint i mina öron för tillfället i alla fall.

Snön övergick snart i regn. Det regnar fortfarande nu på morgonen. Jag ska gå ner till Curves snart. Det här börjar faktiskt bli roligt!
Sen ska jag fortsätta med Töntseki. Sen måste jag börja översätta mitt utdrag ur författarlexikonet, nog för att det är modern japanska tack och lov, men allt är nästan bara kanji! Nåja, jag kan sakta men säkert se min uppsats ta form framför mina ögon.

Vad ska jag hitta på för lunch sen då? Kumminkyckling kanske...



Röda löv och grodor

Hade handledarmöte med N idag. Vi gick igenom vad jag skrivit hittills, jag fick stryka ca 2 sidor av sånt som egentligen inte har någon relation till min frågeställning, så det var inte så farligt. N är kritiskt stenhård, men ack så bra hon är!

Imorgon håller M i ett seminarium "Kan Gud tala japanska?". Alla E-kursare förväntas vara med...hehe, det får vi ju se hur det blir med den saken. Dyker alla upp blir jag ganska förvånad.

Snart är det läsförståelsetenta...borde sätta igång med att repetera.

Borde beställa tågbiljetter hem inför jul nu också, man måste ju vara ute i tid.

Jag har en liten förkylning i kroppen så jag vågade inte gymma idag, senast jag var där tog det nästan kol på mig för att jag hade ett krig i kroppen. Hoppas jag kan gå dit imorgon eller på fredag.

Jag fick lust att skriva haiku. Jag ska kanske börja producera några alster och lägga upp här.
Med den här vann jag andra pris i en haikutävling i Japan.

うちえ行く
空からのキス
春の雨

Ifall någon av er läsare inte kan läsa de japanska tecknen:

Uchi e iku
Sora kara no kisu
Haru no ame

Jag vandrar hem
En kyss från himlen
Vårregn
 
(Det ska egentligen vara "kissu" och inte "kisu", men jag kom undan med mitt misstag ändå) :P

Jag måste skriva fler, det är banne mig kul! Man blir så...japanskt harmonisk av att tänka på regn, röda löv och grodor och allt vad de skriver om.

Bo Kaspers i öronen

Steg ur sängen runt niotiden idag. Åt frukost halvsovandes framför tv:n, slöt ögonen för ett tag och ändrade kanal...då en bekant röst hördes från rutan. Jag öppnade ögonen och se...K! Reporter för Ramp på UR nu för tiden tydligen. Det är kul att se att han nått dit. Jag undrar bara...vem ser på det där programmet? Jag menar, det verkar ju ha en ganska ungdomlig målgrupp, men den målgruppen sitter ju i skolan vid sändningstid. Det antar jag i alla fall. Kul att se dig K ^_^

Nu ska jag ladda ner Anki och sätta igång med det på rätt sätt. J, du får hjälpa mig, för jag fattade inte mycket första gången.

Jag befinner mig i ett stadium jag aldrig upplevt innan, det är ju intressant och givande på ett sätt, men jobbigt. Jag vill inte hålla på o gråta varje kväll så fort han kommer in i mina tankar...för att jag saknar honom och fortfarande älskar honom innerst inne. Giv mig styrka!

Jag vill gå vidare och bli kär igen, jag måste ha någon att hålla av annars känner jag inte igen mig själv. Jag är så beroende av kärlek...men som det är nu måste jag nog hålla mig borta från det amorösa barskåpet och ha en vit period, för att tänka. Men vem fan vill tänka? Jag vill inte det! Jag vill bara leva för dagen och se vad den kan ge.

"...Och träffar jag nån annan, då tänker jag på dig. Du vet jag har så svårt att säga nej."



Rolandz

Fars dag, ha den äran pappsen!

Jag är förvirrad. Pratade med V idag, det kändes inte konstigt alls egentligen...men ack så han försöker dra i mig. Men jag är förvånad över mina egna reaktioner. Jag önskar att jag hade mer erfarenhet av sånt här, suck.

Lyssnar på Rolandz och Lars Kristers, goa grejer när man är lite nere och förvirrad.
Har inte gjort mycket vettigt idag, tog en promenad och tvättade.

Sen har jag sett på The Young Victoria och asgarvat åt fåniga youtube-klipp.

Imorgon blir det åter att masa sig till skolan.

Såg förresten J från estet-tiden häromdagen, jag blev väldigt paff. "Hm, den där killen är väldigt lik J, vänta det ÄR J!". Han bor tydligen också här i krokarna och går väl på GU nu antar jag.


Krig

Igår trodde jag ett tag att jag hade fått en släng av den sviniga influensan...men där hade jag som tur fel antar jag, för då skulle jag väl ha feber och hosta åtminstone. Jag gick in till Etnologen för vi skulle ha studiegrupp...och redan på vägen till spårvagnen tyckte jag att min kondition var helt kass och stegen blev oerhört jobbiga. Jag var helt slut när jag stegade in på Etnologen efter att ha bestigit Näckrosdammens kulle. Men så kom jag på att anledningen till att jag var så slut var att det var väldigt hög luftfuktighet, det var inte alls kallt så som jag trott och därför hade jag tagit på mig alldeles för mycket, min kropp befann sig i ett krigsstadium eftersom jag föregående kväll hade försökt bromsa en analkande förkylning med starka medel, jag hade sovit runt nio timmar och var därför inte helt som jag brukade vara.

Under vårt bisarra studiemöte (fråga inte), kände jag mig snart bättre. Men efter att ha satt i mig två koppar choklad och en kopp kaffe (första på fem månader) för värmens skull, mådde jag inte helt bra. Min dag avslutades med en rejäl åksjuka jag drog på mig på bussen hem. Mådde illa i två timmar efterår, allt socker och koffein gjorde sitt till. Det är bara en påminnelse om att jag helt enkelt inte ska dricka kaffe, eller utsätta mig för så söta saker.

Jag har dragit mig för att gymma under de här dagarna, tror att det var senaste besöket som startade min lilla förkylning. Det har lugnat sig nu förvisso, men jag vet inte om jag vågar riskera att bli sjuk ifall jag går dit. Bör kanske vänta till imorgon.
Idag ska vi ha ett nytt studiemöte via skype. Till dess ska jag nog bara duscha, gå och handla lite och försöka komma underfund med vem jag är och vad jag vill.

Trestrukna C:n i vrångstrupen

Jag vill sjunga schlager! Vill sjunga nånting i alla fall. Marlena Ernman fyller 39 år idag, grattis!
Jag skulle vilja kunna sjunga hela La Voix, de högsta tonerna sätter jag i halsen, jag når dom ibland...men fasen att det låter illa haha.

Pluggträff igen på fredag. Tentorna närmar sig.

Pratade en halvtimme med pappa nyss, tack för att du finns far. Jag vet redan vad min julklapp till dig ska bli. Jag har planerat mammas också. Så är det bara brorsan kvar då...alltid lika svårt (dyrt) varje år.




Curves

Simon & Tomas, hehe love them!

Var på Curves för mitt första gympass idag, kändes faktiskt väldigt bra...sådär lagom jobbigt, inte behövde man ta i så man kastade upp heller, jag fattade varför alla grejer sägs vara speciellt utformade för kvinnor. Saken är den att man går igenom en 20 stationer med olika maskiner och går tre varv runt, man är kanske 20 sekunder på varje station ungefär...så det blir aldrig outhärdligt. Ständig variation, hela kroppen arbetas igenom. Och så är det ca 8 minuter strechting. Jag kände mig full av energi efteråt, en bra känsla.
Det var annat det, än det man fick lära sig på gympalektionerna på gymnasiet. Pff!

Suck, benkyoukai imorgon igen...hur ska jag överleva egentligen? För första gången har jag knappt nån koll alls på det vi ska gå igenom. Jag är enbart glad att få spendera tid med mina goa gubbar (ja, merparten är ju män i vår grupp) men som sagt, jag kommer att känna mig väldigt ickebidragande vad gäller textens innehåll.

Suck, kanske ska jag ge upp allting här och sticka över Atlanten och bli en dum Hollywoodfru eller nått. Fast...det går ju inte, jag är ju naturligt blond. Fasen också.

Någon som dig

Mamma kom hit i onsdags för att rå om mig ett par dagar. Då de hade stängt av elen för mig i lägenheten blev vi tvugna att åka hem till mormor och sova över där. Jag hade glömt att anmäla mig som nätkund till energibolaget, därför antog dom att ingen bodde där. Hur som helst blev saken utredd följande dag.

Men hemma hos mormor hade jag min svåraste kväll hittills, jag satt med mobilen i handen i flera minuter utan att kunna ringa honom. Men på bussen till mormor hade jag bestämt mig, ikväll skulle vårt band brytas. Så jag ringde till slut. Inget torrt samtal.

På torsdagen gick jag på Curves och blev medlem för 3 månader framåt. Sen hade jag studiegrupp på Etnologen medan mamma sprang på stan.

På fredagen gjorde vi stan tillsammans, sprang runt på Avenyen och Nordstan och lite överallt. Hittade en bra tebutik. Köpte Champagnete.

Igår gick mamma och jag runt i Haga och hon visade vart hon hade bott på 70-talet då hon studerade här. Vi gick på Café Husaren och satt och pratade om livet och kärleken. Jag mådde ganska dåligt under de här dagarna och grät om vartannat, men min mamma har en tendens att alltid få mig på bättre humör och inse realismen i mycket. Så när mamma hade åkt hem med tåget så mådde jag mycket bättre.
Sen hjälper ju faktiskt tröstshopping också.

Idag pratade jag med honom för att reda ut saker och ting. Mycket kom fram som jag inte hade haft en aning om. Det var inte bara jag som hållt inne med saker. Kommunikationen i vårt förhållande hade aldrig varit så värst bra.
Jag är fortfarande ledsen över mitt beslut, men jag insåg att det var nödvändigt för att jag skulle kunna leva mitt eget liv fullt ut. Det tynger mitt hjärta att lämna honom då jag vet att han fortfarnade älskar mig...men vad kan jag göra?

Suck, varför måste man plågas av kärleken? Jag har inte tid att sitta här och deppa, jag måste ta tag i skolarbete ju!

RSS 2.0