Varning för intensiva regnträffar

Shopping. Regn. Paraply med kexchokladmönster. Ikväll väntas oväder a la grande. Underbart är att vara begränsad.

En sorts själslig semester inledd

Diskussioner om svunna illusioner om förändring, framtidstro, nutidens cyniska samhälle, fästingar och kakor som är "alldeles för goda"

Hisashiburi desu.

Isglass

Hett idag. Jag drog på mig min gamla klasströja från nian (ja, jag har den kvar) och bar ut all kartong som blivit över sedan IKEA-lasset, äntligen. För vi har i alla fall tur med vädret ;)
Nu kan man se ut genom köksfönstret igen, hehe. 
Takfläkten går i ett, jag kan inte sitta i sovrummet annars. All värme samlas här under dagen när solen ligger på. 
J och jag gick till Netto och köpte isglass. En kalaslåda eller vad det hette. 28 isglassar med cola och hallonsmak. J tror att de kommer ta slut väldigt fort, de är ju så små. 
 
Det får mig att tänka på när jag var liten. På sommaren hade vi för det mesta glassen nere i den stora frysboxen i källaren. Jag minns inte hur gammal jag var när jag lärde mig låsa upp dörren, men det ledde till en och annan frysboxkupp (rätt många), ibland med lillebror som medbrottsling. 
Strategin var enkel. In och ta glass, äta den fort och sedan gömma pappret under lekstugan. Hade vi kastat det i soporna så hade ju mamma märkt det. Och det ville vi inte.
...Det blev rätt mycket papper under lekstugan. Glass var ju gott. :P
 
I augusti hoppas jag det händer grejer, det är då ansökningstiden går ut på de flesta jobb jag har sökt. Jag får åtminstone svar från de flesta av dem som säger att de ska höra av sig så fort tiden gått ut. Vi får väl se. 
Jag har tur som kan gå till polisen om det inte händer något (låter nästan som om jag ska anmäla alla arbetsgivare om de inte anställer mig, haha).
Hoppas att jag kan jobba där minst lika mycket som förra hösten. Jag tycker de kan anställa mig på heltid och öka de praktiska övningarna rejält. Det är ju det som studenterna vill. Det hade varit en win-win-situation för alla, även om det hade kostat en stor slant.
Oh well.  
 
 
 
 
 

En sväng till Prag

Varför i hela friden läggs det upp jobbnotiser på en viss samlingssida där sista ansökningsdagen är december förra året?! Hur tänker dem?! Himla störande när man suttit och skrivit länge och väl på ansökan och sedan får veta att det är en gammal notis. För det syns inte på den sidan. 
"Dåligt."
 

Nåja. Jag och J har varit på weekend i Prag. Kom hem i söndags vid midnatt ungefär, efter att ha suttit ca 19 timmar på en trång buss. Ja, vi åkte en sådan där sällskapsbussresa ner till Prag. 04.50 Åkte vi från Växjö. Ner till Malmö och bytte buss som tog oss ner genom Danmark, över till Tyskland med färja och så ner till Prag. När vi klev av bussen vid hotellet vid halv elva-tiden på kvällen så tänkte jag att...hemresan ville jag inte tänka på. Om ni tänker er Sällskapsresan ett, fast lite mer pinsamt och ganska dåligt organiserat. Så var det att åka med det resebolaget kan jag säga XD Vi tror att de flesta resenärer var runt 70+, vilket också avspeglade sig i resans upplägg. Hemresan var dock roligare än ditresan får jag väl säga, trots att den var en timme längre. Så att eh...nu kan vi det här. 
 
Prag är Europas vackraste stad säger många. Visst var den vacker, jag har aldrig sett en så färgrik stad innan. Många byggnader såg ut att vara formgivna av konstnärer. 
Vet dock inte vad detta skruvade huset var för något. Någon som vet?
 

Mycket trevlig stad med en hel del grönområden och massa vatten. Vi åkte dock inte båt på Vltava, vi föredrog att promenera runt istället. 
 
Strizkov (eller stridskorv som vi sa) hette stationen där hotellet låg. Suveränt tunnelbanesystem i Prag, lättbegripligt och stilfullt får jag säga. Enkelt att ta sig runt, man känner sig redan Prag-van efter att ha åkt en dag. 

Man hinner med att utforska rätt så mycket i Prag på bara två dagar. Det räcker. Första dagen strosade vi runt i Gamla Stan, gick över Karlsbron och kollade in ett stort köpcentrum. 
Gamla Stan, stadsdelen med fem juvelbutiker på varje gata och minst lika många absintställen. 
 

Andra dagen åkte vi till en marknad, tittade på när astronomiska klockan slog tolv och strosade runt lite till utmed Prags huvudstråk, åt futuristisk glass, besökte en chokladbutik och ännu ett varhus samt handlade upp våra sista pengar på Tesco. 
"Gula marknaden". Här såldes massa kläder, väskor, lite mer kläder och väskor, parfymer, småkrafs samt en hel del vapen (!) Knogjärn, pistoler, knivar, kaststjärnor och jag vet inte allt. Här och var syntes också en och annan tofsprydd dildo. De vet minsann hur de ska locka prutsugna turister. 
...Vi köpte inget.
 
Framtidens glass tydligen. Kul idé med små glasskulor som man blandar till olika smaker, väldigt gott. 
 
Titta vad vi hittade på Tesco. En speciell absint med lite extra krydda hehe XD "Absinten som får det att krypa i benen på dig." :P 
 
Man blir väldigt mör i huvudet av en sådan resa. Mör i huvudet och stel i kroppen. Nu får det vara bra med utlandsresor för min del i sommar. Ska dock kvista iväg ett tag till Öland hade jag tänkt. Om det är någonstans jag känner att jag kan koppla av så är det där. 
 
Nu ska jag måla naglarna i guld. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Back to Banjo

Under de senaste dagarna har jag firat mammas födelsedag, klippt mig väldigt kort och rotat fram vårt N64 som stått under brorsans säng i väldigt många år. Jag tog hem det till Växjö. Nu ska jag klara Banjo Kazooie och Banjo Tooie helt själv!
Dumma myggbett! Varför ska myggor tvunget bita en i ansiktet?! Kli kli.

Nu så har äntligen alla poäng registrerats med betyg och allt. Uppsatsen blev godkänd! Igår skickade jag in min examensansökan. Nu tar det väl bara två månader innan jag får mitt examensbevis haha.


Varför vara arg när man kan ta en cykeltur?

Det händer inte så mycket på min front. Mina dagar består av jobbsökande och ett och annat besök på arbetsförnedringen. Ja, jag förstår varför många kallar det så. Jag förstår det nu. Men egentligen är det inte deras fel, utan det är vår kära regerings förtjänst. 
 
Det finns mycket att vara arg eller förstummad över numera...men jag beslöt att ta en liten cykeltur med J istället. Glömma för en stund. 
Hur kommer det sig att en "liten" cykeltur alltid tar tre timmar? Förmodligen för att det är så kul att cykla runt i gröna Växjö :) Sedan bjöd J på fika på stan. 
 
Tre fraser som anger att en man är värd all kärlek i världen:
 
"Vill du fika?"
"Jag bjuder på sushi"
"Du behöver choklad"
 
 XD
 
Nu blir det Zelda-maraton i 120 timmar. Nja, alltså jag ska inte spela i 120 timmar. Vi ska titta på en stream...ett tag i alla fall. 
 
 
 

Doftboll

Sitter i väntrummet på en av stans tandläkarmottagningar. Väntar på J som fixar gaddarna. Har läst lite i en hälsotidning, en sådan där allehanda experter och kändisar ger tips på hur man ska boosta sitt liv, sin kropp och sin mentala hälsa. Ja, ett vanligt hälsomagasin alltså. Läste om nya effektiva metoden, att använda en chidoftboll. Vad gulligt. Ser framför mig hur någon rullar fram med en orange boll under magen och andas in doften av apelsin, som enligt magasinet ska bidra med ökad glädje och spontanitet. Använd en grön geraniumboll för ökad empati, en röd kanelboll för sensualitet och rikedom, en blå enbärsboll för viljestyrka och en lila lavendelboll för mottaglighet för livets djupare aspekter.
Okej, så om jag lägger några skedar kanel i en plastpåse och gör till en boll och rullar runt med på golvet, så kommer jag bli rikare? Varför har ingen kommit på detta förut? Här går man och söker jobb och lurar på om man är berättigad a-kassa eller inte...och så står svaret på ens problem i kryddhyllan!

RSS 2.0