Främmat

Går här och städar lite smått, ikväll får vi främmat som det så vackert heter. Vi har bjudit hem S som J har pratat med på Twitter. Sociala medier är verkligen det moderna sättet att skaffa sig nya bekanta på. Så vi får se vad hon är för en, hehe. 
 
Slog på tv:n och fastnade vid Allt för Sverige. Vilka känslostormar! Vilka skratt man får sig också, de som studerar svensk kultur har nog rätt roligt många gånger. Det får mig att vilja leta reda på mina egna släktingar på andra sidan Atlanten. Pappa var ju faktiskt där och hälsade på några av dem i början av 70-talet. Det vore skoj att se dem med egna ögon. 

Simone

Det var faschinerande för katterna igår när Simone drog in över stan. Vi höll balkongdörren öppen. Aldrig hade de varit med om liknande, det var ett springande fram och tillbaka utan dess like. Ofelia var fullt upptagen med att fånga varje löv som blåste in på balkongen och ta in dem i tv-rummet. Höstlöv är ju det närmsta ett jaktbyte de kommer, om man räknar bort enstaka insekter. 
 
Nu sitter jag och lyssnar igenom Tid Brusa av Schaffer, J:son och Idenstam. Avslappnande avbrott från Spotifyandet. Jag tror dock att CD-skivornas tid snart är förbi, allt ersätts ju med listor på Internet-baserade musiktjänster. Sådana är de nya användarvanorna, åtminstone bland unga. När allt finns lagrat på datorn behöver man bara ett par högtalare och så kan man köra sin förinställda lista när så önskas. Man har inga skivor som tar plats i hyllorna längre. På alla fester körs listorna på repeat, eller så lägger gästerna till låtar själva efterhand. Möjligheterna är (nästan) oändliga. 
 
Jag försöker tänka tillbaka på den tiden då Spotify och alla andra musiktjänster inte fanns. Hur gjorde man då? Hur gjorde JAG då? Spelade jag musik på mina fester (eller födelsedagskalas som det kanske mer ska kallas)? Jag tror inte jag gjorde det så mycket. Kanske att man satte in en skiva i början av spektaklet och sedan glömdes musiken bort efterhand.
 
 
Jag tror att musiktjänsterna har förändrat vår festkultur. Nu är det ju musik HELA tiden när man är på en fest, det får aldrig bli tyst. Spotifylistorna görs oändligt långa och som sagt, man kan själv lägga till musik i kö under tiden. Det har blivit något av en statusgrej och en identitesgrej också. Lägger man till "fel" låt så kan det komma en onykter irriterad kommentar som " Öy! Vem F---N har lagt till denna?!", vilket indikerar att man inte delar samma musiksmak som majoriteten och därför hamnar i utanförskap. Lägger man däremot till "rätt" låt så kan det komma en onykter överraskad kommentar som "Öy! Vem f--n har lagt till DENNA?!" Så man får passa sig lite, beroende på vilket sällskap man befinner sig i, haha ;) 
 
Nåja, det kanske har varit så här under lång tid. Det är bara först nu som jag reflekterar över det. Kanske har jag märkt av det för att jag har blivit äldre, vuxen. Vuxenfester är något helt annat än festerna från när man var 14-15 år. Åtminstone för mig (jag hade en nykter och stillsam uppväxt). 
 
Hemmafester numera har tack vare den ständiga musiken börjat likna den kultur man finner på uteställen. Det är i princip samma sak både hemma och ute. Allting går ut på att lyssna på dunkande musik, berusa sig så mycket det går och försöka sätta in en stöt på någon (om man vill och vågar). Enda skillnaden med att gå ut är att det kostar pengar. Ändå leder jättemånga hemmafester till att folk går ut efteråt. 
...Varför? 
 
Nä, nu får de bli ett avsnitt till av Hem till byn. Är inne på tredje säsongen. Väldans gripande! 
 
 

Pommac, kladdkaka och klös

Nu är det Familjehelg i Växjö. Massa aktiviteter, pyssel och ponnyridning, cirkuståg och livemusik. Utanför en affär delades det ut kladdkaka och Pommac, till synes helt utan marknadsföring av någon eller något. Nåja, så länge det delas ut gratis grejer (och främst gratis mat) så köar folk mer än gärna. 
Jag och J har gått runt på stan, köpt lite Halloweenprylar och lunchat på det nyöppnade stället RoseGarden Neo Asian. Stället får väl knappt godkänt. Snygg inredning och mycket varierande buffé, men matens kvalitet val vär sådär. Rosa kyckling är ju inte så bra, men deras sushi dög tycker jag. 
 
Igår gick vi på bio och såg Gravity i 3D. Väldigt bra film som gjorde stort intryck, inte minst fysiskt för jag spände mig igenom nästan hela filmen, J likaså. Jag menar, hur ofta har man träningsvärk efter en film? XD
Gravity rekommenderar jag alla att se, på så stor filmduk som möjligt för bästa upplevelse. Blir man lätt åksjuk så får man vara beredd i början på att det kan snurra lite.
 
När vi lade oss på kvällen så fick Sessan för sig att hoppa upp i sängen och lägga sig mellan oss (som hon alltid gör). Det är bara det att Sessan är en gammal dam som hoppar till hälften och drar sig upp med klorna sista biten. Gissa vad hon satte klorna i då...mina fötter! Hon skar upp två av mina tår och gjorde långa revor ner på fotsulorna. Det gjorde rätt ont, så det svider lite att gå idag. Suck...man kan inte annat än älska de små liven. 
 
"...Hm? So we're cats. What are you gonna do about it?"
 
 
 
 

Vem tyckte ni var finast, Per eller Willy? För Lars-Erik såg ju inte klok ut.

Aaaah jag hatar nästäppa!
 
Idag masade jag mig upp för att jobba i fyra timmar. Nu blir det inte mer jobb på många veckor. Jag har åtminstone tid att bli frisk nu i alla fall.
 
Kläderna, frisyrerna, intrigerna...jag har kollat på fyra avsnitt av Hem till byn och jag fattar varför det blev en sådan tittarstorm. Varför växte jag inte upp på 70-talet?! XD

Utlopp och avlopp

Förkyld. Yippi. Man ska bli det i alla fall en gång om året. 
Vaknade imorse av att dörrklockan ringde. Slängde på mig morgonrocken, hann inte ens dra borsten genom håret som stod åt alla håll. Öppnade dörren för den regnblöta hantverkaren som sa "Eh...hej?"
Simply the best. 
 
Vi har under en tid plågats av märkliga odörer i badrummet. Jag upplevde att stanken påminde lite om filtreringsbassängerna på reningsverket, så vi kontaktade hyresvärden. Så idag kom det en man och kikade på våra rör. Jag hade upptäckt att toaletten läckt vatten, men kunde inte begripa varifrån. Mannen konstaterade att den som installerat toaletten hade glömt att täta ordentligt mellan avlopp och rör, så vatten från avloppet hade läckt ut direkt på golvet. Undra på att det stank. 
 
Det är en tacksam dag att vara sjuk på, för det regnar konstant. Ändå är det otur att jag blev sjuk nu eftersom jag jobbar imorgon. Jag dricker whiskeyte och echinagard och hoppas att det ska bli lite bättre. För jobba måste jag. Det gäller ju bara några timmar, det ska man väl stå ut med. Sen har jag tid att vara sjuk hela veckan. 
 
 
 
 

Mana mana du duuu di du du!

Drömde att jag skulle efterträda Manas roll i Malice Mizer. Det tog lång tid att fixa mina scenkläder och bestämma mig för vad jag skulle ha på mig överhuvudtaget. Det tog så lång tid att scenframträdandet hann börja utan mig. Presentatören förklarade då istället för publiken att Mana var en man och pekade på någon av de övriga i bandet. Jag blev arg över att de pekade ut en man som Mana.
Men efter lite muttrande insåg jag att det ju faktiskt stämmer XD. 
 
 
 
 

Sövande app

Inte ofta man har partiledardebatten som bakgrundsljud medan man dricker kaffe. Det blir onekligen ett intressant val nästa år. 
 
J laddade ner en ny app till mobilen som heter Somna med Reinfeldt. Det är en app som ska hjälpa folk som har svårt att sova. Man trycker helt enkelt på en knapp och så får man lyssna på statsministern i ca 23 minuter. 
Det fungerar faktiskt, fast bara delvis. Man blir fort trött och vill stänga av ljudet, samtidigt som man då och då blir full i skratt, vilket gör att det tar ännu längre tid att somna. 
Appen har snabbt blivit populär.Den har tydligen fler användare än Aftonbladet.
 
Där ser man...
 
 
 

Bäbispromenad

Är nyss hemkommen från en mysig bäbispromenad. Mötte upp med R och lille D i stan. Stackarn hade ont i magen men var ändå hyfsat tyst under tiden vi gick och skrotade bland butiker. 
Nog för att de små liven är söta och roliga att titta på, men jag blir bara mer övertygad om att jag inte kommer skaffa en egen förrän jag är 30, minst. XD

Kollektivt kranbyte och skräddarsydd negation

Så var denna veckan över. Ganska händelselös...eller i och för sig, vi fick våra strålsamlare bytta häromdagen. Jippi. Det är rätt lustigt, så fort något är fel i en lägenhet eller i ett lägenhetshus, då ska det felet åtgärdas på hela gatan. Jag tyckte inte det var något fel på våra vattenkranar. 
De nya strålsamlarna är kanske mer flexibla, men trycket har ju försämrats. Dåligt. 
 
Ny vecka väntar med nya utmaningar. Imorgon ska jag köra ett spinningpass, på tisdag ska jag förhoppningsvis äta sushi med R och D. På onsdag och fredag blir det jobb, på något udda arbetstider. 
På lördag blir det kanske festligheter, men vi har inte riktigt bestämt oss än. 
Oktober är en knaper månad för oss, himla tur att jag fyller år just den här månaden så man har lite extraslantar till hands. 
 
Jag tror aldrig att jag har känt mig så här småländsk innan. Jag vill inte köpa någonting alls (förutom mat), inte lägga ut pengar på något onödigt överhuvudtaget. Inboxen dignar av slöseriförslag. Rea på Zalando, rea på Bonprix, rea på nelly.com och så vidare. Alla klädsajter som jag skaffat konto på skriker ut "15 % rabatt, bara idag", "Skaffa höstens plagg nu!", "Titta hit! Mysig kofta i rätt färg!".  
 
Nej, där blir det ett bestämt nej. Skräddaren säger nej!
 
 
 
 

Nervpinande underhållning och nytt te

Det verkar vara fotbollsmatch nu. Det märks utav grannarnas plötsliga vrål då och då. 
I det här hushållet är det E-sport som gäller, när vi inte kollar på spelgenomgångar med Jesse Cox. Just nu kollar vi på hans genomgång av Beyond: Two souls. Det och Outlast, vilket påminner mycket om Amnesia. Alltså inte ett spel som jag skulle sitta med ens mitt på ljusa dagen. 
Jag och J sitter ihopkurade med lampan släkt när vi tittar på Outlast, vilket gör mig ännu mer rädd än vanligt. Jag är tacksamt lättskrämd när det kommer till skräckspel.
Det gäller även skräckfilm av den tysta sorten, alltså där man använder sig av tystnad för att öka spänningen snarare än avslöjande bakgrundsmusik. Då sitter jag som på nålar, eller så klänger jag på J som skrattar åt mig. Haha. Jag älskar J ^^. 
 
Vet ni vad som är dumt med lösgodis? Man äter för mycket. Man äter tills man mår illa av allt socker. Då dricker man massa vatten och äter något salt. Efter en stund är man hungrig igen...och givetvis tänker hjärnan "mm, det vore gott med lite godis"! DX
 
Förresten, på tal om godis och sötsaker så har jag testat två av de nya Lipton-teerna. Ni vet de med smak av blåbärsmuffins och vaniljkola. De hade inte strawberry cupcake i affären så den vet jag inget om. Men jag kan väl säga som så att vaniljkolateet inte smakar mycket alls, då är det bättre med vanligt vaniljte. Blåbärsmuffinsteet funkar, men skulle inte säga att smaken påminner om muffins. 
 
 
 
 

27

Helgen har varit givande med födelsedagsfirande och alldeles för mycket socker. Igår bjöd vi över S och L för att hjälpa oss äta upp tårtan, det är fortfarande en bit kvar. Jag fick två megamuggar och smaksatt kaffe av dem, så nu doftar hela te-skåpet nötcreme XD. 
Jag har fått massa fint, bland annat boken "Jag vill ha en egen måne" och hela serien av Hem till byn (japp, från 1971 till 2006). Jag har aldrig tittat på serien innan, men känner att detta är en så viktig del av svensk tv-kultur att den måste ses. Lite som serien Svenska hjärtan...fast förhoppningsvis lite mindre deppig. 
 
Det känns som om det kommer hända något nu. Nu är jag 27, känns som en bra ålder för lite förnyelse. Faktum är att det ringde en kille på min födelsedag som meddelade att han tyckte min jobbansökan och mitt sätt att skriva var inspirerande. Så framöver kanske det kommer att dyka upp lite artiklar på min blogg (skrivna av mig såklart) som ska vara inspirerande för olika ting. 
Jag säger detta i förväg utifall ni undrar varför jag helt plötsligt skriver om heminredning till exempel. 
Jag funderar även på att ta truckkort. 
 
Två dagar av jobb har förflutit. Man blir ganska trött av att spela sjuk och okontaktbar åtta timmar per dag. Likväl är det roligt varje gång. Jag får nästan stående ovationer för min vågräta insats, hehe. Jag har blivit släpad, buren, vriden på alla möjliga (och omöjliga) sätt och fått många mer eller mindre smärtsamma käklyft för fri luftväg. Jag ojar och ajar mig hem på eftermiddagen, men med en glad känsla av att jag jag tillfört något.   
 
 
 

Så roligt ska vi inte ha det...eller?

Ibland måste man få tillåta sig själv att ha precis så roligt att det nästan blir..lite för roligt.
Om man går på fest hos S och L så vet man i förväg att det förmodligen kommer bli lite för roligt.
Så mycket som jag skrattade igår har jag nog inte gjort på många år.
Det känns idag.
Ujuj...

En trevlig kväll på Harrys

Jobbade hela dagen igår. Sedan blev det en trevlig kväll på Harrys med J, svärfar och svärfars fru. Jag fick min första födelsedagspresent (det börjas tidigt i år), en extern hårddisk ^^. Just perfect! 
Ikväll ska L firas med pompa och ståt då han fyller år på söndag. 
 
Idag är sista dagen av Yohios turné, den avslutas på Annexet i Stockholm om jag inte minns fel. 
Hade jag vetat i förväg att Gackt uppträder tillsammans med honom så hade jag seriöst betalat dyra pengar och stått och trängts med massa 12-åringar (och deras mammor) för att få se Gackt live. Ja okej, jag hade inte tackat nej till att se Yohio live heller...でもまだガクトのほうが好きです。
Typiskt...jag får se till att hålla mig mer uppdaterad. 
Det är tur att dagens konsert kommer filmas och ges ut på DVD ^^. Hehe. 
 
 
 
 

Inbjudan långväga ifrån

Oftast vaknar jag av Js mobilalarm, eller mitt eget några timmar senare. Idag vaknade jag dock av att Ofelia nös mig i ansiktet. Kommer säkert få kattsnuva nu. Tack gumman. 
 
Inte nog med att hon försöker "gräva fram" mig ur sängen varje tidig morgon, nu ska hon få mig förkyld också. Säkert en strategi för att få mer kontroll över mig...
 
Igår lunchade jag med far på Maido. Det blev en mättande bento. Det verkar som om pappa har lärt sig uppskatta sushi nu. Kul, då är vi två i familjen. Hyser inget hopp för resterande familjemedlemmar, men det gör inget ;)
På tal om det, igår fick jag ett samtal från min japanska vän Y. Jag tror inte vi har snackat på skype på två år. Hon meddelade mig att hon nyss förlovat sig och tyckte att jag kunde komma på hennes bröllopsfest i april. 
Det hade jag seriöst gjort om jag bara hade haft pengar att resa med. Jag får väl se till att lyckas skaffa mig ett välbetalt jobb väldigt snabbt eller vinna på triss. Det gjorde jag förresten häromdagen, 60 kr.
Heja -_-
 
Att få delta på ett japanskt bröllop, det hade varit något det.
Jag tror ändå att mitt nästa resmål ska bli Japan. Så fort jag få råd så drar jag...och tar J med mig ;)
 
 
 
 

Sjukvården går på knäna?

Drömde att jag fick splitterskador i bröstet. Lyckades ta mig till ett lasarett. Läkarna stack bedövningssprutor i mina knän och fäste sedan en bag-in-box vid vardera ben. Plötsligt var deras skift slut och jag lämnades ensam med lite bomullspads och Cillit Bang, för mina splitterskador sa de jag kunde jag ta hand om själv.
 
Det får mig att tänka på uttrycket "sjukvården går på knäna". Är det därför som knäna bedövas, för att det ska kännas mindre? Bedövning och så alkohol på det. Resten får man göra själv. 
 
Varför känns det som att jag drömmer om skattesänkningar och privatisering?
Se vad du ställer till med Reinfeldt!
 
 
Nä, nu får det bli ett spinningpass tror jag. 

RSS 2.0