Sen kväll eller tidig morgon?

Jag är inte van vid att komma hem tjugo i fyra på morgonen en tisdag. :P Tur att jag var ledig idag. 
Ägnade kvällen/natten åt att betrakta karlar slåss med stegar i tajta latexkläder. Amerikanerna är inte kloka...XD
 
 

Söndag: Twin Peaks-dag

Tog tag i saken och började kolla på Twin Peaks igår. Fick boxen av min bror för ett tag sedan. Så många har lovprisat den här serien under så lång tid. Eftersom det kommer en ny säsong snart, är det på tiden att jag kollar igenom detta märkliga mästerverk. Jag tror att söndagar kommer bli mina Twin Peaks-dagar framöver. Jag tyckte att pilotavsnittet var lite för långt. Trodde mig inte orka se mer efter det. Men rätt var det var så hade jag kollat igenom de fyra första episoderna. :P
 
Jobbar kvällspass idag, sedan blir det lite socialt umgänge hemma hos en kollega. På onsdag ska jag medverka på en speciell examination för ambulanssjuksköterskor. Detta blir nog en kul vecka. :) 

I made it!

En hel arbetsvecka avklarad. Trodde att jag skulle vara helt slut i går, men kände mig relativt pigg när jag gick hem. En dag på jobbet kan göra mycket. En dag är så olik den andra, med olika utmaningar varje gång. Jag klarar inte av precis alla situationer än, men jag gör mitt bästa. 
 
 

Bad Friday

Conceal, don't feel.
I wish I could let it go. 

82

Har jobbat hela 82 procent under mars kom jag fram till idag. Undra på att jag är trött. Det är torsdag och jag är slutkörd, bara fredag kvar innan jag kan ta helg. Jag är inte van vid detta :P
 

Så här fastnar man på Youtube i flera timmar

Daniel Norberg är ett geni. Det är så härligt att se talangfulla människor uttrycka sig. Jag visste inte vem han var för en vecka sedan. Men nu har jag nog snart kollat igenom alla hans virala alster. Nästan. 
 
 
 
 
 
Vilken ort har Sveriges charmigaste dialekt? Helt klart...Uddevalla ;)
 
 

A good day

Efter en hel arbetsvecka trodde jag väl att jag skulle kunna sova ända fram till lunch idag. Men nej. Min hjärna vill vakna 6.45 en lördag utan problem. Min hyresvärd har sin kille här över helgen. Jag mötte de båda sömniga figurerna i köket nyss och fick lite kaffe. En del kan sova länge. 
 
Jag trivs med att jobba kvällspass. Man börjar inte jobba förrän kl 13 och knallar hemåt ca 21.05 Jag känner mig aldrig otrygg med att gå hem själv heller. Är man ute och går på bästa sändningstid så är det liksom inte mycket annat folk ute. :P 
 
På måndag är det kvällspass igen. Så jag tänkte faktiskt vara ledig den här helgen. Kanske ska ta mig en sväng på stan och se om det har dykt upp något nytt. Synd att det ska snöa bara. Var tog de där elva graderna vägen?
 
När man är ledsen och nere, då kan det vara bra med en life coach eller dylikt. Eller så går det lika bra att prata med en norsk onkel. ^^ Piggar alltid upp. Vi diskuterade melodifestivalen häromdagen, då fick jag höra ett positivt bidrag från förr ;)
 
 
 
 
 

Sia said it

Big girls cry when their hearts are breaking...

Sista patrullen

Två timmars jobb idag, fair enough. Bara en patrull att hantera. Trevligt att de var så duktiga också. Nu dröjer det en månad innan nästa övning tar vid.
 
Det är trist när saker som man tyckte var roligt förr, inte är det längre. Det är inte samma sak längre. Jag får hitta på något nytt.
 
För ett år sedan tyckte jag det var hemskt att bli erbjuden ett jobb i Sundsvall, för att det låg så långt bort. Jag satte då en geografisk gräns vid Stockholm. 
Igår sökte jag jobb i Bräcke kommun (det ligger i Jämtland va?) Det är ÄNNU längre norrut. :P
 
 
 

Kaos och jordskott

Sista dagen med käklyft avklarad. Imorgon väntar nya äventyr, det vill säga för dem, inte för mig. Jag har kört caset så många gånger att jag kan det utantill. 
 
Det råder kaos i mitt inre, som vanligt. Ena stunden är jag glad, sen blir jag ledsen, för att till sist bli arg igen. Jag är mest arg. Försöker hitta anledningar till att vara glad. Jag finner dem nästan varje dag, som tur är. 
 
Kärlek och hat är i sanning två sidor av samma mynt.
 
Har börjat titta på serien Jordskott, inte så pjåkig faktiskt. Har sett två delar hittills. Skådespeleriet är stelt och onaturligt (som sig bör i en svensk serie), manuset kunde varit bättre och dialogen är bitvis undermålig, men ändå är det något som gör att man fortsätter titta. Sci-fi-inslagen kan vara anledningen, om det nu ska vara menat som sci-fi, jag vet inte riktigt än. :P 
 
 

Käklyft

Jag hatar käklyft. Efter fyra dagar är man rätt så mör. Hade turen idag (turdag som det ju är) att inte råka ut för allt för hårdhänta personer. Imorgon är sista arbetsdagen innan jag kan ta helg. Tror att jag kommer sova större delen av söndagen.
 
 

Blodig arbetsdag #musiktips Nightwish - Élan

Jag vet inte hur många patruller som rufsat igenom mitt hår idag. Förutom kalla golv har dagen även bjudit på hårdnypade käklyft och flera deciliter fejkblod, som mestadels hamnat i just mitt hår och utmed mina armar. Var nästan rödhårig i slutet av dagen. Rödhårig, kall och kletig :P Such is my work. 
Morgondagen kommer se likadan ut. 
 
Har installerat mitt Gamecube :) Många timmar av ältande kommer nu istället bytas ut mot The Legend of Zelda: The Windwaker. 
 
Förresten, har ni inte lyssnat på nya låten Élan av Nightwish? Gör det! ;)
 
 

Lördagar

En dålig dag. Inte nog med att biljettautomaten i Ronneby snodde min tågbiljett på grund av tekniskt fel (vilket gjorde att jag fick köpa ytterligare en biljett), givetvis blev det också signalfel och inställda tåg efter det. 土曜日が嫌い!
 
Nåväl, idag fyller min favorit Atsushi Sakurai (sångaren i Buck Tick) 49 år. おめでとうございます! Hur han bibehåller sitt lika charmiga yttre har jag svårt att fatta, men det gör han på något konstigt sätt. Vissa människor får alla snygg-gener. 
När jag får mer pengar, då ska jag investera i deras kompletta skivsamling, om det går. 
 
 

Saknas vakuum

Jag vet inte varför jag tycker om att tvätta, men jag gör det. Tvättade ett antal kilo kläder idag. Blev lite nostalgisk i tvättstugan eftersom detta hus tydligen tillhör Hyresbostäder och därmed har likadana tvättmaskiner som i huset på campus. 
 
Synd  bara att torktumlaren skulle visa felmeddelande "saknas vakuum". Inte begrep jag hur det skulle åtgärdas, så det var bara att pressa in så mycket det gick i torkskåpet och hänga resten på tork i mitt rum. Precis som på campus, det med. 
 
I övrigt har det varit en väldigt solig dag. Kanske inte riktigt så soligt i mitt sinne, men det är tur att det finns Bonprix-kataloger att kika i och dåliga program på tv. 
 
Och det är tur att det finns goa människor att diskutera med. Tack för att ni finns, I och T.
 

Vinodlare?

Jobbat kvällsskift idag. Har varit väldigt lugnt. Imorgon ska jag tvätta för första gången här i huset. Känns ovant att inte ha tvättat på nästan tre veckor. Det är tur att man har fler underkläder än det finns dagar på året...
 
Enligt ett personlighetstest på Facebook så skulle vinodlare vara det perfekta yrket för mig. Vinodlare? Ja, det blir man ju verkligen rik på i Sverige med vårt klimat. Mina viner skulle väl heta "Chardonnay blasque" eller "Pinot il fait froid".
 
Natti. 

Nej, det blev ett bestämt nej

Det blir inget jobb för mig på Malta. Nog för att det hade varit ett drömläge, jag vill ju faktiskt jobba i en internationell miljö och få använda min kreativa sida. Men...
Efter att ha blivit mentalt överkörd av alla kraven som den irländske konsulten framlade för mig igår...och efter en promenad för att rensa tankarna, så insåg jag felet i det hela.
 
Det hade varit omoraliskt av mig att jobba för ett spelföretag på nätet, där min främsta uppgift skulle vara att skriva så lockande som möjligt om spelen, så att fler skulle lockas att spela bort sina pengar. 
Jag vill inte bidra till att fler hamnar i spelmissbruk, oavsett om det skulle ge mig ett heltidsjobb med bra lön i ett soligt land långt bort. Jag kastar inte bort mina värderingar för det.
Så det blev ett nej. 
Ah, känns som om en sten lossnat från hjärtat. 
 
 

Jag önskar jag hade nerver av stål. Jag har nerver av tvål.

....De svarade banne mig! Rekryteringsfirman på Irland som har hand om jobbet på Malta...de vill ringa och prata med mig! DX
 
Oh dear...
 
Bara att förbereda hjärnan inför morgondagen. Jag ser verkligen mig själv som en lugn person, men jag är ofta sjukligt orolig för saker som inte inträffat än. 
Märkligt. 
 

Mer snö och räktrudelutt

Så blev det söndag. Första mars ankom med ett aggressivt snöoväder, som jag av någon anledning tvunget skulle ut i. Den spontana promenaden transformerades kvickt till en spontan busstur till Lidl för att inspektera mjölkpriset och inhandla billig sylt...som hemma visade sig vara marmelad. Sak samma, man kan ha det till gröt ändå. Jag tror att Lidl, Willys och ÖB kommer bli mina nya vänner.
 
Suck, jag ville ju inte ha mer snö! Jag som pumpade cykeln imorse också! :( 
 
Vi får väl se vad den här månaden kan erbjuda för skoj...
 
Det är en...räktrudelutt, eller vad det nu kan kallas. Räktrudelutt à la snurrad fiskensemble avec lime petite. 
 
 

RSS 2.0