Att vara skämtsamt allvarlig

Ibland tror jag att V har rätt, att det kanske vore på sin plats att bara åka iväg nånstans långt bort, typ Nya Zeeland och börja odla grönsaker och bo i en liten stuga nånstans utanför Wellington. Jag fick sån lust att göra det för en stund sen, bara åka bort och lämna allt jobbigt här hemma. All press för att jag måste hitta ett extrajobb under studierna (som jag misslyckats med i övrigt under två års tid för man ska ju vara "rätt person" hela j-vla tiden!), suck...om jag bara vore i Växjö och pluggade där, då hade jag haft mitt jobb på Polisskolan.

Jag vill gärna ha ett jobb under studierna, typ på fredagar vore bra, för då är jag ledig. Så att man kan tjäna lite extra åtminstone så jag har råd med lite mer mat. Ett helgjobb vore i och för sig ännu mer lönsamt, men när ska jag då ha tid att träffa V? Jag vill då inte offra kärleken för ett jobbs skull!

Jodå, jag ska vara ihärdig med att söka, jag får väl ändra strategi med.

Måste börja repetera kanji och glosor, vet ju inte hur svårt det kommer bli med E-kursen i höst. Enligt F-sensei är den väldigt krävande.
Sayaka kommer till Sverige den 20:e Augusti, jag hoppas kunna träffa henne inte så sent efter det. Måste prata med någon!

Imorgon kanske jag åker till V om han lyckas byta ut sitt jobbpass. Då blir det kärlek och smoothie på menyen.

Dusty, dusty, dusty....

Givetvis hamnade man på ett helvetesfält idag när det var sista dagen! Det var två sådana fält, på bara en linje hittade jag 50 dusty! Man gick en och en halv meter åt gången, tog ju evigheter! Sista fältet hann vi inte ens göra klart, det var dusty all over the place! Jag hittade upp mot 150 st tror jag, det här jobbet är ganska soft när det är soft, men när det är som värst så är det så tungt att man nästan tuppar av. Och så satt alla plantorna så oerhört fast i marken, tog mycket på rygg och ben att dra upp dom, plus att jag hade mensvärk på det, man kände verkligen att man levde.

Men vi hade i alla fall tur med vädret...

Vid 11-tiden slutade vi för dagen och åkte till parken nedanför Den Fynske Landsby med den andra bussen (den tredje hade fastnat i Kerteminde) och bussledarna bjöd på glass som vanligt vid jobbperiodens slut. Jag tog faktiskt mig en glass, men bara tre kulor, lite måtta får det ju vara. De andra satt där med sex kulor plus sånt där äckligt supersött "guf" som det heter på danska, vilket är en tunnare variant av marängröra.

Sen städade vi bussarna i fabrikslokalen, blev körda tillbaka till lantbrukskolan och sa tack och hej. "Kommer ni tillbaka nästa år?" - ....vet inte, tja...kanske, vi får se.
Jag hoppas att detta blev mitt sista år här. Vill göra nått nytt nästa sommar. Nog för att människorna här är härliga (de flesta i alla fall) och arbetet lönar sig och det kanske kan se lite coolt ut på CV:t att man har jobbat för världens största spenatproduktionsföretag (för det är det, fick jag reda på idag), men jag vill lära mig nya grejer.

Städade rummet mitt nyss, packat det mesta, det blir tunga väskor imorgon. Ska ta tåget vid nio-tiden imorgon från Odense till Köpenhamn och därifrån direkt hem till Karlshamn. Ska slå följde med A åtminstone till Köpenhamn.

Ska snart kolla på Allsång på Skansen och Morden i Midsummer med de andra. O och M har redan stuckit hem, hann inte ens säga hejdå. Men det gör inte så mycket.

I'm a prisoner of love....

En vindstilla Fredag

Kort dag idag, vi kom hem innan tolv. Hettan slog an sin dova ton redan vid niotiden, nästan vindstilla var det på de gröna och smått brända fälten. Nu är det bara två arbetsdagar kvar, sen åker jag hem. Tiden har gått ovanligt snabbt den här spenatsommaren. Ikväll ska tydligen folk ut på stan och leta efter en bar där man får gratis öl under en halvtimme. Några kommer nog dra till Netto och handla spiritus för att bli lite packade här på hemmaplan, fotbollsplanen utanför närmare bestämt. Själv gick jag till Netto och köpte yoghurt.

Jag orkar inte sätta foten utanför rummet igen, är så gôtt svalt här inne. En go säng, ett öppet fönster och fågelsång, ibland krävs det inte mer för att man ska kunna ta det lugnt och njuta av att göra ingenting.

Jag tror några av de andra ska till Kertemindes marknad imorgon. Jag var där förra året, packat med folk, bara dyra restauranter att gå på, folk som har loppis på den längsta gatan i stan där de säljer skräp som de inte vill ha längre. Och så det vanliga godis och popcornstånden såklart. Jag hoppar nog det där i sommar.
Jag vill hem nu, längtar till onsdag då jag tar tåget hem. Vill hem till gulliga Bulgur och Jasmin!

Morotsbussen

Vi diggar morötter i vår buss.

Dagens danska ort: Havreballe

Idag har vi tagit över 107 hektar fält. Jäkligt het dag, mycket ansträngande.

Vi var två bussar tillsammans idag. På lunchen åkte vi till stranden. Vår ständigt förbluffande och druckne islänning hittade en krabba och frågade om han kunde äta den. Bussledarna avrådde honom.

Har sett klart på första säsongen av Mariasama ga miteru. Ska börja på andra idag.

Det är märkligt hur snabbt man ser mönstret i väldigt populära yuriserier: En söt och timid tjej börjar på en ny flickskola och blir störtkär i skolans ess som alltid är sval, rik, något arrogant och bär på en hemlighet från det förflutna.

Hm...måste till Netto imorgon igen, proteinet är slut.


RSS 2.0