Lite som jag

Såg katten sitta ett par meter bort vid vägkanten. Den vände sig in mot gräset, tittade bort mot Videum...vad tittade den på? Jag såg inget. Med ens tog katten ett skutt rätt upp i luften med utspärrade klor, landade i det höga gräset. Jag hörde höga pip. Har den tagit en liten fågel nu? Nädå...en stor mus hängde i käftarna på katten när den sprang upp på vägen framför mig igen. Den började gå bort mot Lyanområdet, med mus och långa grässtrån i munnen. Folk som passerade den stannade till och tittade på den. Sällan man ser sånt.

Duktig katt.

Blå spagetti

Nyss hemkommen från Halloweensittningen. Många Johnny Deppkaraktärer fanns i vimlet. J vann pris för bästa utklädnad, han var Edward Scissorhands, fruktansvärt skickligt gjort. I vann pris för bästa inlevelse, hon var Sadako från Ringu...klart otäckast.

Maten på sittningen var väl inte  helt topp, nog för att spagetti och köttfärssås alltid går hem...men tack vare blå färg i spagettin så hade den en oangenäm eftersmak som fick det att vända sig i magen på mig.

Efter sittningen var det som brukligt efterfest hemma hos ett par tvåor. Var väl kul ett tag, men snart gav mina öron upp. Varför måste det alltid spelas musik på så extremt stark ljudnivå ? Skulle jag hänga med ut sen eller? Nej, jag betalar inte 60 kr för att stå på ett dansgolv med tjutande öron och trött huvud i flera timmar. Jag orkar helt enkelt inte.

Det är lite tragiskt att det alltid ska bli så. Inte kan man ha öronproppar heller för då hör man ännu sämre vad folk försöker skrika i ens öra. Vad är det för märklig kultur vi har egentligen?

Vet ni vad jag gillar? Att sitta med tända ljus och lyssna på lite fin jazz. Det finns knappt nått annat som jag finner så avslappnande och välgörande som det.
Farfar skulle nog vart stolt över mig.

De har Halloweenfest här i huset också. De verkar vara på utgång. Lika bra det så sover jag bättre.


Inoljade yxor och dumma lärare

Idag hade vi handledning med PB, han verkar vara en väldigt avslappnad typ...GP's raka motsatts. Efter handledningen fick vi i gruppen strukturera om alltihop eftersom vi varit ute på alltför brett spår. Keep it simple, det var i princip vad han sa. Så nu fokuserar vi endast på barns skolgång. Jag ska kolla upp generell betygsstatistik imorgon. Och så ska jag försöka ta reda på hur man specifierar överklassen i dagens samhälle.

Efter handledningen gick jag och käkade på Subway med J, E och E. Av nån anledning skämtade vi sedan hela kvällen om inoljade hammare och yxor. Vi gick på Norrlands Frightnight och såg A nightmare on Elmstreet och Motorsågsmassakern (originalet från 1974). Den första hade jag ju redan sett, men visst hoppade man till då och då. Mycket skratt följde när huvudpersonen tittar sig i spegeln och säger "Oh my god, I look like 20!".
Motorsågsmassakern: hypat...till gränsen för uttröttning och logiken lämnade mycket att önska. Utdragna scener med skrik och motorsågsljud, otroligt korkade människor och massa ben. Nu har jag sett den.

Sedan kollade vi på youtube hemma hos mig och diskuterade dumma gymnasielärare. En perfekt dag.

Klassens första kärlekspar har bildats, hm hm ^^

Hoppas jag inte drömmer nått olustigt nu.
Godnatt på er.


Smärtor i mörkret

Det hände inatt igen, eller snarare tidigt imorse. Jag vaknade av smärtor i magen. Samma elände som jag erfor i Norge en gång. Fast inte lika illa som den gången. Det var inte mensvärk, sånt kan jag ju avgöra. Smärtan satt längre upp och framkallade smått illamående och höll i sig kanske en halvtimme. Avtog och blev starkare, avtog och blev starkare igen...jag orkade knappt gå upp ens. Ville bara försöka somna om och hoppas att det försvann. Det gjorde jag också efter ett tag, men magen ömmade fortfarande många timmar efteråt. Jag har i princip legat i sängen halva dagen och försökt läsa lite, jag har varit så slutkörd. Magen motsatte sig mat till en början, men det blev bättre.

Mycket dumma tankar kommer till en när man har konstiga smärtor. Hjälp, nu har jag fått magcancer eller något! Men jag tillhör ju inte direkt den riskgruppen, tydligen drabbas mest män över 50 år. Det kanske bara är en liten inflammation som läker av sig själv. Men fortsätter detta så måste jag nog gå till farbror doktorn. För det är banne mig inte roligt att vakna på det sättet.

Nu har jag klarat upp mitt arbetsschema lite bättre, det blir inte så många gånger som jag springer runt bland poliserna den här terminen. Jag ska jobba hela dagen på Lucia, jag missar luciatåget på tv :(...nåja, det brukar ju inte vara så bra nuförtiden i alla fall. Lite pengar måste jag få ihop om det ska bli några julklappar i år.

Brorsan har snokat upp en laptop som jag kanske ska köpa, jag måste verkligen pensionera min gamla nu. Den orkar snart inte mer. Den brorsan hittat verkar inte vara mindre än min (vilket vore önskvärt) utan i själva verket lite större men lättare. Jag kanske kan spela Oblivion på den (wihi!). Jag får konsultera vidare med honom ifall det är värt 2800 kr. Men allvarligt talat, det är det! Hehehe.

Nu ska jag rota lite i statistik rörande kulturkonsumtion.

In i SCB's djungel

Rotande bland statistik och läsning av Ahrne står på morgondagens program. Idag hade jag möte med S (A var dålig och kunde inte komma) om vår lilla uppgift. Vi var rätt seriösa till en början, men när vi började skapa fram stereotyper från olika klasser spårade det väl ut lite, men kul var det. Mycket referenser till Henrik Dorsin, Maria Montazami och Anna Anka bland annat.

Jag tror jag ska vila ett tag nu innan jag ska bege mig till K-huset och köpa sittningsbiljett. Jag är relativt trött. Jag måste sluta lägga mig så sent.

Hur ofta har jag inte sagt det?

Panta mera

Vaknade vid 11 idag (!!!!)...hur i hela friden kan man sova så länge och fortfarande vara trött?

Detta har jag åstadkommit på mina korta dagstimmar so far

1. Tvättat två maskiner
2. Gått och pantat alla de flaskor och tomburkar som drällde i städskåpet
3. Handlat kanel och clementiner (ja, har de redan börjat sälja julmust så är det likabra att börja tidigt på hemmaplan)
4. Läst några sidor ur Ahrne (anar mycket större läsglädje där än hos De Swaan)
5. Kollat på The return to the Blue Lagoon (rekommenderas till alla som gillar Leo i Bewitched ^^)

Ja...det var det. Blir nog mer läsning ikväll. Imorgon är det lektion, gruppmöte och sedan biljettsläpp till Norrlands sittning Aurora Borealis på en utav studentpubarna.

Jag måste verkligen repetera kanji, herregud vad jag har glömt av! Kanske jag får bruk av mina postitlappar nu? Jag kunde för fasen inte ens skriva renraku (連絡) eller renshuu (練習) senast jag försökte! Det är ju ändå rätt basic. Nä, nu blir det att sätta upp lappar lite här och var.

もっとかんを再生利用して!(Typ...panta mera)

En rosa lördag

Det regnar ute, snön är borta och hösten är återställd. Utanför bland stenarna gnäller en katt, måste vara en innekatt som inte tål regn. Här inne läser jag De Swaan och kollar på Livet är en schlager, mitt doftljus är snart nerbrunnet, hela rummet doftar Jasmine. Själv svävar jag på rosa moln och mitt hjärta slår volter av lycka när jag tänker på min underbara Akatori.
Jag är fångad, totalt.

Borde läsa mer, borde tänka mer på uppgiften jag har framför mig...men det går inte just nu. Jag får ta det ikväll.

Just nu vill jag bara le och tänka glada tankar ^^

 
 



Jag gillar inte romantiska komedier

Vaknade med bankande hjärta vid halv tio. Min dröm hade slutat lyckligt som i en amerikansk romantisk komedi...men ändå så mår jag fortfarande kasst när jag tänker på det. Känslan av att såra någon, desperation efter att vända tillbaka tiden (och faktiskt lyckas med det), rykande glasögon, sötvatten och röda hattar. Varför ska jag drömma om sånt?!

Nu är det nya problem på agendan, nya saker att ta itu med. Tror att de närmsta två veckorna kommer bli ganska intensiva på den akademiska fronten. Laboration om uppväxtvillkor i Sverige. Så måste jag läsa ut två böcker.
Jag har läst halva De Swaan och ska väl läsa 40 sidor till idag i alla fall.

Men först ska jag till Ö&B och handla in lite saker att hänga på mina kala väggar. Måste ut och gå lite.
Snön är på väg bort, solen visar ingen barmhärtighet. Till allas glädje kan jag tro. Men kallt är det likväl.


Maxe, jag hade behövt dig nu. Saknar min kurrande fluffboll.

Ett ovanligt besök

Hehe, gissa vad som hände nyss.

Det ringde på dörren, jag tittade genom dörrögat för att se om det var nån granne som ville klaga (varför de nu skulle göra det). Först trodde jag att det var polisen som stod utanför, två män i mörka uniformer med namnskyltar såg det ut som. Så jag öppnade.

"Hej! Vi har fått höra om en ny profet. Vet du vad en profet är?"

Framför mig stod två fagra propert mörkklädda killar med välkammade frisyrer och pamfletter i händerna. Mormoner.

Jösses! Jag visste inte att de fanns här!
Men där ser man.

Jodå, jag tog artigt en pamflett och sa adjö till gossarna. Jag gick in på deras hemsida för att kolla vad deras kyrka lär ut. Jag måste ha framstått som en rejäl syndare, klädd i kort kjol och topp med antydan till uringning. Det var tur att de inte såg mina tomma spritflaskor och min kaffeautomat. Dessutom fattar jag inte varför de är emot grönt te. Nä, mig får de inte omvänd så lätt hahaha.
Vad vore ett liv utan te?

So lame...

Introduktion till delkurs 3 idag. GP må vara en grinig typ som privatperson men som lärare är han ett stjärnskott.

Ytterligare en av oss har tydligen hoppat av utbildningen. Orkade du inte med trycket? Jag förstår dig. Men du var en värdig medlem av vårt dansband. So long then! Dom är 46 nu, om en stund...är dom 45.

Efter föreläsningen gick jag hem och ömsom läste De Swaan och ömsom kollade på Paranormal Activity på nätet. Och jag har då aldrig varit med om något så tråkigt slut på en film förut. Här hade man gått och skärrat upp sig genom hela filmen och förberett sig på vad som skulle hända (jag läste synopsis innan)...och så är det inte den versionen som biopubliken fick se! Ingen kille som flyger mot kameran och ingen tjej som creepar mot den heller. Jag läste på Wikipedia att den version man ser på internet faktiskt har originalslutet. Det är så lamt! Så jag antar att den är bäst på bio. Hade vart fräckt att se den där, speciellt med surroundljud, för ljuden om något är vad som fick mig att hoppa till...och då såg jag ändå filmen i nedsatt kvalitet.

Jag har aldrig sett en skräckfilm på bio, Sweeny Todd kanske kan räknas till kategorin litegrann...men inte så mycket.
Akatori, vi måste ha en biodate! Jag vill sitta vettskrämd och krama sönder din hand!

Fast allvarligt talat så duger det gott att garva ihjäl sig i soffan hemma framför youtube, eller improvisera fram egna Winnerbäcklåtar ;).
Men nån gång måste vi på bio.


Jag tror jag äntligen har hittat hem, jag är inte längre ett löv för vinden. Men varför låter jag det ta sån tid jämt?

Har skaffat mig biljett till kårens Halloweenparty om en vecka. Vad i hela friden ska man gå som?!!! Funderar på att göra det enkelt och bara gå som vampyr, så får jag bruk för min svarta cape. Eller kanske Döden ur Det sjunde inseglet? Hm...

Godkänd och lycklig i allmänhet

Inga kompletteringar! Godkänd i allt, wohoooo! Gôtt, nu kan jag läsa lite kurslitteratur istället.
Men först blir det att lyssna på lite ljuv musik och gotta sig i helgens ännu ljuvare minnen ^^.

Jag är genuint kär. Måste vara så. Annars skulle jag inte ha sån vittring på livet som nu. Allt runt omkring mig är vackert på nått sätt, även kylan, regnet och blåsten. Det spelar ingen roll om en lärare är snäsig, det berör mig inte. Du ger mig styrka.

Tillbaka till verkligheten

Ett par härliga dagar har flutit förbi på Amors mjuka moln. Min vackre prins anlände i torsdags på Statens Järnvägar och överröste mig med lycka. Promenader i höstkylan, söta temuggar, efterlängtade foton, varma händer som värmde de kalla (mina), antikvariatfynd, möte med mina föräldrar, tv-kvällar, youtubegarv och oräkneliga kyssar senare var det plötsligt måndag morgon :(. Jag följde med honom till Alvesta där han skulle stiga på tåget tillbaka till Metkroken, för jag ville vara med honom så länge jag kunde. Jag hoppas det dröjer mindre än nio veckor innan vi ses igen.

Tillbaka på campus försökte jag hämta mina texter på Hs kontor, men inte var han där. Mötte upp en del av klassen som sa att hans frånvaro berodde på ett fall där han slagit i huvudet, otäckt. Men han ska tydligen vara tillbaka imorgon, vilket jag hoppas...för annars hinner jag inte kompletera något av mina alster ifall det behövs.

Gick med A och J och fikade på Subway. Sen drog vi vidare in till stan och såg The other guys på bio. Lättsmält film, inte världens roligaste...men det var kul att göra nått tillsammans.

Nu är semestern över, tillbaka till den akademiska verkligheten. Delkurs tre börjar på onsdag. Måste hinna läsa lite i DeSwaans bok innan lektionen. Hoppas jag inte har mycket att kompletera i mina texter!


Lyckligt slut

Idag har jag städat lägenheten, tagit en promenad in till stan och sett det sista avsnittet ur Svenska Hjärtan. Lyckligt slut, för de flesta.

Imorgon blir det mathandling inför helgen och fest på kvällen.

Favoritlåt nu

Får jag lov -  Ur "Gråt inga tårar" (Pjäs av Rasmus Lindberg)

Tänk, hur skulle livet bli om jag gick fram till dig?
Skulle det bli bröllop, barn och bostadsrätt för mig?
Men fast man undrar vad man får, så vet man vad man har.
Därför är det svårt att gå men lätt att stanna kvar.

Tänk, hur skulle livet bli om jag gick fram till dig?
Skulle det bli verklighet av allt jag tänker mig?
Man är mer panelhöna i livet än en tupp.
Så därför står man kvar och vågar inte bjuda upp.

Får jag lov? Får jag lov? Får jag lov till en dans?
Får jag lov att hoppas på ett lyckligt slut?
Får jag lov att tro att lyckan kanske väntar någonstans?
Får jag lov att leva lycklig livet ut?
Får jag lov att säga dig att du betyder allt för mig?
Skulle lyckas att bli lycklig om jag kunde säga det till dig.

Tänk att säga att jag älskat dig i hemlighet.
Berätta att du är den vackraste jag vet.
Men fast jag är förtrollad av ditt ögas diamant
så står jag kvar och undrar om du känner likadant.

UrFår jag lov? Får jag lov? Får jag lov till en dans?
Får jag lov att hoppas på ett lyckligt slut?
Får jag lov att tro att lyckan kanske väntar någonstans?
Får jag lov att leva lycklig livet ut?
Får jag lov att säga dig att du betyder allt för mig?
Skulle lyckas att bli lycklig om jag kunde säga det till dig.



Ner på jorden

Te och bullar och fjärde säsongen av Svenska Hjärtan. Mys var ordet. Nu kan jag ta det lugnt.
...och vänta på min goa kille ^^
 
 



En semester för mitt längtande hjärta

Muntlig framställning imorgon.
Sen är det fest på onsdag.

Sen är det bara kärlek hela helgen ^^

Nu har jag min CD-spelare i lägenheten, äntligen kan jag lyssna på sånt som inte ligger på Spotify.

På tisdag ska jag nog till Ö&B och se om fjärde säsongen av Svenska Hjärtan finns kvar.

Nu blir det kvällsdusch, föning och några timmars slummer innan jag ska riva av min lilla monolog framför kameran. Suck...ska det göras så ska det.


Inför 500 uttråkade föräldrar

Det regnar idag, yes! Det är så det ska vara på min födelsedag. Gratulationerna har haglat in på fb, trelivgt trevligt. Nästa onsdag är vi tre som ska firas samtidigt. Det är otroligt många som fyller i Oktober i min klass. Så vi ska ha 71-årsfest.

Jag har börjat planera lite för hur min presentation ska se ut. Idag har vi fått en lista med situationer att välja från. Jag tror att jag ska försöka tala om mitt ämne inför 500 uttråkade föräldrar på ett skolmöte. Lagom utmaning. Jag ska ha min redovisning redan på måndag, då får man det avklarat fort, alltid bäst.

Varför måste ICA ligga så långt bort? Varför måste Willys ligga ännu längre bort? Annat var det när man bodde i Götet och hade Konsum på nedervåningen....suck.
Nej, jag skämtar bara. Så långt är det inte.

...Men det var bättre i Götet.

Jakten på den stora kärleken

Kontaktannonser. Det är ju inte lätt att få till nått vettigt på ett par ynka rader, ibland undrar man lite...

50-talistkvinna sökes. Svensk
och smärt, tränar kanske. Jag
saknar närhet och samtal. Intr.
resor, musik, samtal m.m Nyfiken
och lekfull.

Tränar kanske? Ska man svara så på annonsen, "hej, jag är svensk, smärt...och tränar kanske". Bestäm vad du vill ha! Talträngd verkar du vara i alla fall.

Jag är en pensionär, aktiv
träslöjdare som söker kontakt
med fördomsfri kvinna som också
känner behov av känslomässigt
ombyte och förnyelse. En vänskaps-
relation utan att ställa krav på
varandra.

....Vad kan man ha för fördomar mot träslöjdare? Det är i alla fall det första som slår mig, varför i hela friden skulle man ha det?

Jag är en 29-årig, snygg kille från Sthlm
som söker riktig seriös tjej/kvinna
som vill träffas för sköna stunder
inte bara babbla.

Här är en som säger rakt ut vad han vill i alla fall. "Shut up and suck!" är ju ett annat uttryck.

Är en snäll sthlmskille, 50 år,
med bra utseende. Har pengar
och ett bra liv, men saknar dig,
asiatisk, latinatjej, snäll, söt,
självtänkande etc.

.....Självtänkande? Vadå...jag fattante'....ska man typ alltså....behöva tänka själv...eller?

Ungdomlig, 65-årig man, lång och hyfsat slank,
söker ungdomlig kvinna, gärna hyfsat slank,
absolut golfspelare. Gärna yngre än mig.

Men framför allt ska du vara hyfsat slank!

Lugn och mysig kille, med hus på
landet, snäll och ser bra ut, vill
träffa en enkel och snäll tjej.
Du är jordnära och söt, du gillar
skog före krog.

Hehehe, den här har åtminstone humor.

Man med spunk söker kvinna med
botemedel. Jag är 49 år, fräsch med
normal fysik. Du bör vara 40-50 år. Du
får gärna vara smartare än mig, dock
inte snyggare.

...Nähä? Det var ju ett udda krav från en karl kan jag tycka. Och varför denna referens till Pippi Långstrump? Fyndigt måhända...men i slutändan bara mysko.


Bara en vecka kvar tills min stora kärlek kommer hit ^^

Skodon för utebruk

Idag har jag haft debattseminarium. Nästa måndag ska jag ha min muntliga redovisning på samma grund. Alla kommer att filmas under våra 10 minuter och sedan ska gruppen och läraren ge kritik. Oj oj....spännande.

Efter att vi var klara med seminariet åkte jag till Samarkand och letade skor. Jag hittade till slut ett par festskor som jag både kunde gå och stå i utan problem. 199 kr, bra pris tänkte jag och vände på skokartonen...nedsatt till 99 kr! Hehehe, ibland ska man ju ha tur.

Just nu ser jag på Girl with a pearl earring, en av de vackraste filmer jag vet. Det har varit en bra dag....ja.

Bryr mig föga om kanelbullens dag

Igår var jag flitig. Skrev ner min opponeringssynpunkter samt förkortade min nyhetsartikel som inte ska lämnas in förrän på torsdag. Idag har jag inte gjort mer än stigit upp, duschat, gått och handlat och äntligen kunnat se klart The Invention of Lying.

Ikväll blir det nog en joggingrunda och ytterligare diskussioner med mig själv om livet. Men innan dess ska jag ta och läsa lite ur Skrivboken och se om jag kan beställa övrig kurslitteratur nu. Det har varit ett sånt krångel med folkbokföringen.

Jag drömmer varje natt nu. Eller rättare sagt, jag sover såpass mycket att jag kommer ihåg mina drömmar. Det är ett gott tecken. Förhoppningsvis blir min dygnsrytm bättre nu.

Mina drömmar har påminnt mycket om skräckfilmer som utspelar sig i en bostadsrättsidyll, lite som Svenska Hjärtan möter Nightmare on Elm street. Fast det har inte varit så skrämmande. För i slutändan har jag alltid kunnat styra det äckliga monstret som går omkring bland de inneboende. Istället för att skrämma livet ur folk har jag ändrat så att alla tjejer faller som furor så fort monstret börjar sjunga t.ex.
...weird.


Som sagt, jag bryr mig inte.

Bannade Fläsk-Fia!

För några år sen, närmare bestämt sommaren 2007, då gick Povel Ramel, Pavarotti och min egen farfar bort, tre för mig stora män.

Nu har ännu en stor man gått ur tiden, Martin Ljung blev hela 93 år gammal. Jag har ofta gått och grunnat på hur länge han skulle leva. Viril som en Viking var han ju. Världens bästa norrlänning.

Nåja, nu blir det farmors äppelkaka.

Ni som kan eran Ljung vet vart rubriken kommer ifrån ;).


131 kr bort

Imorse tog jag bussen bort till farmor. Vi lunchade på stan och strögade runt i Besväret. Sedan blev det tårta och anekdoter hemma som dessert. Middgaslagning, vinande och diskussioner om politik och skolväsendet följde och sist ett par goa skratt framför Doobidoo. Jag orkar inte kolla på Skavlan.

Imorgon vankas det kräftskiva. Då ska vi även ut och få en dos kultur på biblioteket.

Jag följer aktivt Norrbottensteaterns bloggar, föreställningen Gråt inga tårar spelade i Växjö för några dagar sedan. Jag hade tänk att gå (för att se om denna underbara skapelse), men avstod att gå på grund av studier. Attans att jag inte gick! För vem satt i publiken i Konserthuset om inte självaste Thorleif!!! Och så hade det tydligen varit jättemycket folk i publiken (något ovanligt) så då hade det kanske inte varit så trögstartat med skratten som det var när jag såg den i Oskarshamn. Jag ångrar mig bittert.

Jaja...livet har fler luckor att öppna i kalendern innan chokladen är slut. (..............va?)

Eller som G sa en gång "Man ska inte skratta hönan i ansiktet innan man vet var ägget ligger"

R, springer du på en spinnrock på tradera så kan du väl säga till? ;)

RSS 2.0