H.A.R.M

Varför vill min uppsats aldrig bli färdig?! Jag har så många tvivel och frågetecken. Fasen vad jag är trött på den nu!

Brorsan och grabbarna Grus sitter nere i tv-rummet och har spelkväll.

Själv har jag tröttnat på att springa runt som hemlig agent på 60-talet...jag hittar ju för fasen aldrig den där besintanken som man ska spränga! Nån som vet vilket spel jag menar? ^^

Jag måste beställa tågbiljetter till Norge imorgon, ska ju iväg om en vecka. Det blir en dyr tripp, men det får det vara värt.

Började kolla på Svenska Hjärtan säsong 3 idag. Kristina har färgat håret i en hemsk rödbrun färg, vad tänkte dom?

Ska nog lägga mig snart, måste läsa vidare in min deckare. Den är ganska obehaglig och väldigt välskriven, man vill nästan inte lägga den ifrån sig.

I feel it in my fingers...I feel it in my toes.

Skickade ut en del julhälsningar via mail igår till olika delar av världen. Idag fick jag tillbaka svar från allihop...till och med från USA, hihi...söta Eli, han har inte glömt mig.

Så får jag väl gå över till julklappslistan då. I år fick jag:
1. Ett par jeans
2. Boken 1001 filmer att se innan du dör
3. DVD med Best British Classics
4. Fyra små teburkar
5. Tredje säsongen av Svenska Hjärtan
6. En påse valnötter
7. En trisslott
8. Pengar till skor
9. Presentkort på H&M
10. En flaska vin
11. En bok av Karin Fossum, "Den som älskar något annat"

Fick även ett julkort ifrån Saki, himla gulligt av henne.

Idag ska det traditionsenligt bli lax till middag och så ska vi se på Sällskapsresan II som går på tv runt fyratiden.

Hade en enormt lång och detaljerad dröm inatt. Jag vaknade inte förrän runt niotiden, undra på att det var utdraget. Den handlade om alltifrån hur jag reagerade när jag såg mitt ex iförd samedräkt kyssa en annan tjej till hur vi hittade en instängd gammal galen dam i en dold utbyggnad av vår sommarstuga. Jag tror jag ska skriva ner den om jag hinner.
Suck, måste skriva vidare på uppsatsen. Jag tror jag har hittat logiska luckor i mitt resonerande...fasen också!

Jul...igen?

Snart är farmor här, hennes buss blev försenad en halvtimme. Måste vara halt på vägarna.

Mitt skrivande har inte gått så bra som jag trott att det skulle. Har bara skrivit lite över en halv sida sen jag kom hem. Man tror att man ska hinna med så mycket när man är hemma över jul. Men vad är det man gör innan jul? Jo, man har fullt upp i och utanför huset. Mestadels gäller det matlagning i köket med mamma. Allt ska ju förberedas, skinka, köttbullar, grönkålsfritata, grönkålssallad, morotskaka, rocky road...men inte prinskorv och Janssons för det ska vi göra imorgon på julafton.
Sen ska man ta in granen (som ser för tarvlig ut, upplägg för Granfejden i vårt hus) och klä den och sätta upp julkrubban och lägga juldukar och pynta och slå in klappar och dammsuga vardagsrummet upprepade gånger för att granen barrar våldsamt. Sen ska det skottas snö på gården och tas bort snö från växthustaket så det inte rasar in...det snöar mycket i år.
Så man är upptagen kring jul, ingen frid här inte.

Jag klippte mig igår....ja, kort och gott, det blev en radikal förändring.

Jag undrar när man för första gången sa frasen: Nu är det jul igen. Vilket var det första året man firade jul med benämningen "jul"?

Snö var det här!

Jisses vad snö det var hemma i skogen ^^

Fikade med J, A och Yukina idag innan jag tog femtimmarsturen hem. Fick ett fint brev av Yukina som jag läste på tåget...eller ja, försökte läsa så gott jag kunde. Jag måste verkligen öva på kanji...och att tyda skrivstil. Det var väldigt vackert i alla fall.

Nu sitter familjen samlad därnere och dricker glögg och kollar på Next, nån film ned Nikolas Bur. Jag orkade inte riktigt med den, men jag får väl gå ner och vara lite social snart.

Vad trött jag är...

Imorgon blir det Kristianstadshopping med mamma.

Det här ska nog bli en lyckad jul. Snön ligger vit på marken, katterna ligger tjocka på mattan och förväntningarna ligger väl någorlunda i luften. Någon riktig julkänsla har dock inte letat sig in genom dörren än. Den kanske kommer med farmor. Jag ser fram emot en jul med många anekdoter från farmors barndom.


Shrek Fröler

Var ute i julruschen idag. Det var packat i Nordstan. Det var så mycket folk att det var kö utanför systembolaget. Jag försökte hitta en mössa men gick hem med tre par tights.
Rensade ut ur garderoben igår. Känns alltid bra att slänga ut gammalt krafs.

Det är Shrek 2 på tv...på svenska. Jag kan inte beskriva med ord hur illa det låter. Förr lät svenska dubbningar bra, tycker jag i alla fall. Röstskådisarna var väl bättre.

Hoppas jag får tag i en klipptid hemma. Känner för en radikal förändring. Undrar om jag skulle passa i nått kort...


Norrlandsjazz

Snart är det hemfärd. Jag har sakta börjat rusta ner lägenheten inför den stundande utflytten som kommer ske nån gång i slutet av januari tror jag. Väggarna är tomma. Jag vill få undan allt småkrafs innan jul så man slipper fixa med det sen. Ja, jag tycker om att börja tidigt.

Snart ska jag ner och göra stortvätt. Sen blir det nog ner till Konsum för lite inköp.
Sitter och lyssnar på en sorts Norrlandsskiva, soothing for the mind I say.

Funderar på om jag ska skaffa boxen med alla sällskapsresor, vore kul att ha. Det är finkultur det.

Suck, varför ska visdomständerna växa just nu? Aj.

Enligt våra svenska rön, så regnar det ju faktiskt spön

Jag ska bli en byråkrat...

Nu har jag bytt tillbaka till mitt gamla elbolag, de ville så gärna ha mig tillbaka.

Det regnar ute. Granarna fortsätter att öka i antal på torget. Grannarnas blinkande ljusslingor ser sorgliga ut där de sitter på balkongerna bland de tilltagande regndropparna.

Jag diggar Janne Schaffer, måste skaffa mig hans musik. Undrar om man kan få tag i soundtracket till Lasse Åbergs filmer. Hittills har jag bara hittat Sällskapsresan 1.

Kylskåpet är tomt, ska snart åka iväg och leta rätt på ett Netto.

Banka banka bang chacha, bonka bonka bong chocho!

Då gäller det att dunsta kvickt som en iller...


Rusks (?)

Jag trodde jag hade vart i ett förlamat tillstånd hela hösten, igår insåg jag att det inte stämde. Det var bara en illusion. Jag förstår bara inte varför jag blir dissad vartenda gång. Det är ett Mystery, men jag tycker det är otrevligt.

Det var förmodligen sista festen för mig hos Yukina igår, det är väl så att hon stannar till sommaren. Men jag vet ju inte när jag kommer tillbaka till Sverige. Jag hade roligt igår med, även om det var ett märkligt upplägg på festen. Det var meningen att vi skulle fira en finsk tjej som fyllde år, men det var väl mera så att hennes gäng höll sin födelsedagsfest och vi hos Yukina bara hade...fest.
Jag kom dit allra först. Kändes ganska bra för då fick jag prata med Yukina själv ett tag, då släppte liksom den språkliga spärren något. Det gick faktiskt mycket lättare och spontanare att prata igår, jag vet inte vad jag är rädd för egentligen. Det kändes bättre i alla fall. Jag fick stifta bekantskap med en ny tjej, Mariko (som jag ska försöka hitta på facebook om jag kommer ihåg), samt en finsk tjej som hette Johanna. Mycket trevlig själ. Jag fick lite användning för mina ynka finskakunskaper och hon berömde till och med mitt uttal.

Som sagt vet jag inte när jag får träffa gänget igen...ska ju nämligen till Norge under obestämd tid. I alla fall hoppas jag det blir så. Idag ringde jag fjällstugan i Norge och chefen verkade jättetrevlig. Hon tyckte det kändes lite konstigt att anställa folk på telefon, så vi bestämde att vi skulle ses för intervju i Drammen. Så det bär av till Norge i början av januari! ^^ Första gången jag kommer vara på lusekoftisk mark. Jag hoppas verkligen på det här, det verkar ju som om det kommer gå vägen. Dessutom har jag inga rivaler heller tydligen. Vad jag förstår så kommer jag bli en sorts allt-i-allo, allt från snöskottning till servering.
Chefen sa att jag pratade väldigt förståelig svenska, hon var glad att jag inte var från Skåne XD

Så jag är glad idag. Äntligen börjar det hända lite saker i livet. Mitt enda huvudbry är uppsatsen, men det ska nog gå vägen också. Lånade två böcker till idag och ska börja skriva på mitt sista kapitel, sen är det bara sammanfattningen kvar och massa finslipning.

Testade ett sushiställe på Eriksberg idag. Det var faktiskt väldigt behagligt i mitt tycke: Tyst, lugnt, billig och rätt hyfsad sushi och väldigt god misosoppa. De tar kort vilket var väldigt bra. Mitt favoritställe hittills tar inte kort.

Men nu blir det gym. Dags att få igång hjärnan så jag kan skriva sen.




"Goder morgon i denna sal"

Glad Lucia på er!
Steg upp traditionsenligt klockan 6.55 för att se på SVT:s Luciatåg, detta året sänt från Växjö. Såååå mycket bättre än det Malmöska tjafset förra året.
Vackert var det och maken till duktiga elever har jag sällan hört.

Hade svårt att somna igår, hade sådan våldsam magvärk! Vet inte om jag hade ätit nått olämpligt eller vad det var. Undra på att jag sov som en stock sedan när jag väl lyckats somna. Jag måste ha sovit djupt, för jag var förvånansvärt pigg när jag vaknade.

Igårnatt drömde jag att jag tillsammans med ett par polska killar skulle återskapa ett illdåd. Vi skulle ta oss in under en Konsumbutik full med handlande människor, via ett väldigt komplicerat kloaksystem och placera ut en bomb och spränga allting i luften...precis så som Michael Jackson hade gjort. (?)

Sedan drömde jag att mormor hade anställt ett hembiträde. Hon var i tjugoårsåldern men kom ifrån 50-talet, så hon var svartvit och pratade som de gör i pilsnerfilmerna. Det är ett moment som jag aldrig har sett i en dröm innan, att allting är i färg utom en sak. Tänka sig vad hjärnan kan hitta på.

Ikväll blir det fest, hoppas att min hjärna funkar bättre än förra gången.

Det märks att det är kallt ute. Hatar vintern för detta årliga lidande:

Det strålar en gnista förunderligt blid
I håret på vintern uppstår
Det spretar och flyger och ger mig ej frid
Och massor av stötar jag får

När luften blir kall och när frost faller på
jag borstar mig galen och suckar som så
"Ja, då vet man, att snart är det jul"

Grannarna går bland de granna granarna

Imorse började julgransförsäljningen ute på torget.
Jag stack till mormor.

Skulle läst ikväll men kände att jag inte orkade riktigt, får ta det imorgon istället.
Nu kollar den äldre generationen på På spåret där uppe, ska man kanske ansluta sig istället för
att sitta här och vara osocial och lyssna på Koppången.
Har gjort en lucia-lista på Spotify, det mesta är taget från en skiva med Uppsala Musikklasser, riktigt bra grejer. Jag må inte vara religiös av mig, men när det gäller körsång och luciafirande, så skulle jag gärna uppleva det på plats i en vacker kyrka.

På spåret var det ja...

Guldstjärna

Fick en guldstjärna idag, hehe!

I morse tog jag spårvagnen till Hjalmar Branting och gick runt lite. Hittade en kul modebutik som hade utförsäljning. Fann en mysig, rolig tunika med katter på, men det var 100% polyester, så då är det inget som håller i längden. Noppvarning!

Kollar lite på film just nu, har suttit med uppsatsen i tre timmar, 27 sidor skrivna yeah! Nu börjar det snart bli dags för sammanfattning.
Jag blev utkälld via mail av en av våra lärare. Jag hade ställt en fråga till henne som rörde klassisk grammatik från min uppsats. Jag tänkte ju liksom att det var bäst att fråga henne eftersom hon ändå har undervisat oss i ämnet. Men tydligen gick inte det för sig.... obehagligt.

Läste en mysko sak på expressen idag. Om ett underligt bröllop. För första gången i historien har en kille gift sig med en fiktiv karaktär från en Nintendo DS-spel! Killen är givetvis japan. Det får mig att undra hur pass patetisk man kan bli. Då kan ju killar som måste supa sig asfulla för att våga ragga, faktiskt känna sig lite stolta. De är åtminstone ute bland riktiga människor. Ja, jag vet. Japan är ett förunderligt land. Jag undrar när den första vigseln mellan människa och robot kommer inträffa...dröjer nog inte länge.
Jösses vad rädda vi människor har blivit för varandra. Mänskliga relationer, finns det något svårare?

"Behövs det mer sprit?"

Vaknade vid 12 idag, huvudet kändes tungt. Hade precis haft en dröm om baksmälla. Men i mitt fall rörde det sig nog bara om generell trötthet efter gårdagens party.

Gårdagen ja. Jag hade med kort varsel fått reda på att jag var inbjuden till Yukinas 23-årsfest. Jag hade fixat en present, Munkte (min personliga favorit) och en fin teburk. Vi som var bjudna samlades i stan och firade födelsedagsbarnet med att spisa tapas på MiCasa. Yukina var förbluffad över min inslagning av paketet, hon tyckte den var bra! Haha, den knyckliga historien, jaja. Hon blev väldigt glad i alla fall. Efter det åkte alla hem till henne och fortsatte festen där. Jag fick smaka god sake för en gångs skull, inte illa. Trots att jag redan då var trött av mörkret och av koncentrationen att försöka förstå det mesta utav vad som sades, hade jag en väldigt rolig kväll. Det känns fortfarande lite jobbigt att Yukina måste säga allting två gånger till mig innan jag fattar, dessutom säger jag aldrig så mycket när jag är i hos henne bara för att hjärnan har fullt upp, men i slutändan så gör det inte så mycket. Jag ger mest medhåll eller förklarar nått enkelt eller ställer enkla frågor...men man lyckas ändå göra intryck på människor med sådana små medel.
Det blev i alla fall en väldigt rolig kväll även om jag höll på att somna de två sista timmarna. Jag tillfrågades vid ett tillfälle om jag behövde mer sprit. Nä, då hade jag med all säkerhet slocknat. Det är onödigt att bli påverkad egentligen. Det slöar ner hjärnan så mycket, särskilt när man försöker prata ett språk som kräver att man tänker efter.

Det ska tydligen bli fest senare i veckan också. Jag blev bjuden dit med, hoppas att det stämmer så det inte bara är fyllesnack. Nåja, värdarna bestämmer. Vad gör man inte för allsång med Tommy Körberg och Solstollarna hehe.

Min frukost idag blev torsk och morötter. Jodå, det funkar det också. Men efter att ha suttit med uppsatsen i fem timmar orkade jag inte laga till nånting. Så jag gick ner och köpte pizza. Det är typiskt att en av ens gyminstruktörer skulle komma förbi just då. Känns lite dumt med tanke på att jag har gått upp ett kg sedan jag började träna och ska göra månadskoll imorgon. Haha, livet är allt bra ironiskt ibland.

Jag satt och kollade lite youtubeklipp igår, jag gillar ju ordvitsar, så det här är mina nya favorit  http://www.youtube.com/watch?v=XOCMQ6o80bk

Solovårad av Stig

Anlände till mormor i förrgår, här ute på vischan har de minsann lite antydan till snöslask i dikena. Men det regnade snart bort, som vanligt. Kallt är det i alla fall.

Igår satt jag hela dagen och sökte jobb i Norge. Blev medlem på en sverige-norgesajt där man kan söka jobb. Tog en himla tid att fylla i alla uppgifter, men det får det nog vara värt. Jag blev klar runt midnattsnåret ungefär.

Annars har jag umgåts med mormor, hjälpt till att handla på Netto, vart på loppis bland folkträngseln och kollat på Postkodmiljonären. Igår kväll satt vi ett litet tag och sippade Cointreau medan vi lyssnade på en EP med Stig Järrel.

Jag hittade en gammal fin teburk i deras källare, där kan man hitta vad som helst. Filmare som önskar sig rekvisita från 60-talet och framåt skulle kasta sig över allt som finns där nere.

Just nu är mina tankar i Danmark. Jag tänker på de av mina klasskamrater som just nu ska skriva JLPT. Hoppas det går bra för dom. Jag hade tänkt skriva provet också, men kände inte att jag kunde slänga ut pengar på något som inte är obligatoriskt...och som jag inte har övat inför.

De västergötska skogarna gav mig inspiration till en haiku igår.

冷たそう
藤色ごとく
秋の森


Idolpôjkar

Handlade mina sista julklappar igår. Gick genom Nordstan.
Fjortisskrik hördes längre fram, kring scenen fanns kravallstängsel, en hop med folk och några vakter. En bekant röst hördes. Där stod Daniel Da Silva och intervjuade några Idol-killar, måste antagligen vara finalisterna tänkte jag. De såg inte mycket ut för världen, men flickorna som klängde sig fast vid scenen och stundom gav upp tjut verkade tycka det motsatta. Jag följer inte Idol längre så jag vet ingenting om dom. Men dom sjunger säkert som gudar eller nått.

Idag ska jag gymma, lämna tillbaka några böcker på bibblan och sen bär det av hem till mormor. Måste få lite sällskap innan jag tynar bort av tristess i lägenheten.

Jag hade svårt att somna igår, tankarna ville inte ta slut. Undra på att jag är så trött.

苦しいは
不確かな恋
雨を見る

Mirakel sker

.............Jag klarade mig, fick G på både hörförståelsen och Koten-tentan! Mirakel sker trots allt.

Sitter och spelar en skiva på Spotify, samma julskiva som jag lyssnat på vartenda jul sedan jag var 6 år: "Lars Vegas Trio, Lars Christmas"

Det är kul när man lägger märke till småsaker på skivan som man inte gjort som liten. En massa vuxenskämt och ord som man inte förstod osv. Det får mig att förundras över hjärnans funktion. Trots att jag kunde den här skivan utan och innan när jag var liten så måste det ha varit en massa "död information" eller hur man ska uttrycka det, som min hjärna inte lade vikt vid, eftersom jag inte fattade vad t.ex "elitserie" vad för något osv.
När gruppen diskuterar glöggrecept så lägger Elvis fram sin Hockeyglögg, man ska koka upp en målvaktshandske i två liter vatten och tillsätta kryddlejlika och päron. Helst ska det vara en väl använd handske, helst i elitserie.

Undrar hur jag tänkte när jag hörde det...

Snart ska jag gymma och sen blir det ut på stan och fixa de sista julklapparna. Ikväll ska jag försöka sitta med uppsatsen, måste fylla ut 8 sidor till!

Elände

Nä...jag vill inte ens prata om eländet! Får jag G på dagens tentor så är det ett mirakel. Jag vill ju tro på sådana, men...
Har det inte gått åt helvete så har det i alla fall gått åt skogen. J, du är inte ensam i din ångest.

Åt sushi på vägen hem...fasen vad tråkigt det är att käka ensam. Nu sitter jag och dricker kärlekste (ja teet heter så) och spisar pepparkakor.
På tal om pepparkakor, jag vaknade förvånansvärt pigg vid sju imorse och bestämde mig för att kolla på julkalendern. Även om julkalendern verkar vara ämnat för en väääldigt ung publik så ska jag allt kolla några avsnitt och se om den trots allt är något att ha. Men än har inget slagit Sunes Jul eller Mysteriet på Greveholm.

Måste ner och handla frukt tror jag.
Sen ska jag kolla vidare på Fuurin Kazan (väntar på att Gackt ska träda fram ^^) och Innocent Love. Jag förstår att den serien har samma skapare som Last Friends. Samma stuk, alla är kära men ack så dåligt de mår. Love and despair. Triangeldrama hit och dit. Och så Utada Hikarus sång i bakgrunden som gör att det känns ännu mer hopplöst och hjärtknipande.
Ibland känns det som om hon skulle kunna sjunga introt till filmen om mitt liv. Fast...det vore ärligt talat coolare om Gackt sjöng hehe.

RSS 2.0