Lite uppdateringar #Love Live, Fortune Arterial, The melancholy of Haruhi Suzumiya

Sitter och väntar på att telefonen ska ringa, men jag tror inte att det blir något jobb för mig idag. Men är man reserv så får man vara lite stand by. 
Så vad ska jag hitta på istället då?...

Inser att det är på sin plats med lite uppdateringar gällande mina anime-recensioner. Dagens tema får bli genren school, alltså serier som utspelar sig i skolmiljö. 
 
Love Live - School Idol Project
2013-2014
Förra året placerade jag den här musikaliska serien i min så kallade WOT-lista (waste of time), därför att den tappade sitt mål och verkade ofärdig. Det visade sig att den faktiskt inte var helt klar, det kom nämligen en andra säsong i år. Tack vare den andra säsongen får jag faktiskt uppdatera betyget för Love Live, från ett WOT till ett G (typ tre fästingbett). För i andra säsongen ställer tjejgruppen Muse faktiskt upp i sångtävlingen Love Live, som det var tänkt från början. Serien har ett förvånansvärt bra slut och en del minnesvärda låtar.
 
Serien får dock inte ett högre betyg av mig eftersom den (i mina ögon) tar upp vissa negativa aspekter av idollivet, så som det pinnsmala kroppsidealet och hur viktigt det är att upprättahålla det för att lyckas. En episod (S2 EP07) ägnas helt åt två av huvudpersonernas plötsliga viktuppgång och hur det bokstavligt talat skärrar både familj och vänner (sådana här vikthetsepisoder finns tyvärr i alltför många serier riktade till unga tjejer). Den episoden tycker jag man kan skippa helt om man vill se serien, för den bidrar inte med någonting.
 
Fortune Arterial
2010
Detta påminner lite om Twilight får jag väl säga. Det är en historia om en kille (Kohei Hasekura) som börjar på en ny skola. Där träffar han den vackra Erika Sendo, skolrådets vice president, som visar sig vara vampyr. Eller ja, inte bara hon...Men där har vi historien i ett nötskal. 
Nu var det ett tag sedan jag såg serien, men vad jag minns så fann jag den rätt okej. Som sagt, lite Twilight-vibbar över detta: människa möter vampyr, en krånglig kärlekshistoria uppstår, samt en lång radda dilemman, plus en massa andra karaktärer som man bryr sig mer eller mindre om.  
Missförstå mig dock inte, Fortune Arterial får betydligt högre betyg än Twilight ;) Den har snygg animtion och en hyfsat gripande story, men handlingen kunde ha tagit ett steg längre än vad den gör. Jag ger serien tre fästingbett. 
 
Suzumiya Haruhi no Yūutsu/The Melancholy of Haruhi Suzumiya
2006-2009
Det här är en utav de mest omtalade serierna som gjorts. Det handlar om Kyon (t h) som börjar på en vanlig gymnasieskola, där han träffar den rätt så ovanliga karaktären Haruhi Suzumiya (t v), en tjej som hävdar sig enbart vara intresserad av att umgås med aliens, tidsresenärer och dylika personer. Tillsammans med Kyon startar hon klubben SOS Brigade, med syfte att utreda övernaturliga fenomen. Tack vare Haruhis extrema talang för övertalning (eller snarare utpressning) lyckas klubben etablera sig snabbt på skolan. 
Tillsammans med nya medlemmar ger sig SOS Brigade ut för att...tja, utforska allehanda märkliga fenomen som av någon anledning uppstår där Haruhi befinner sig.
Jag har fortfarande svårt att förstå mig på den här serien, även om jag tycker att den är spektakulär med rätt så välskrivna karaktärer och väldigt gripande moment. En utav anledningarna till varför serien är så omtalad är troligtvis att seriens episoder INTE visas i kronologisk ordning (åtminstone inte i första säsongen). Detta bidrar till ganska stor förvirring. Till råga på allt finns det ett specifikt händelseförlopp i säsong två som loopar i hela åtta (ÅTTA) episoder! Kontroversiellt om något. Säga vad man vill om serieskaparna, men de saknar inte självförtroende.
 
Serien är även väldigt väl animerad. Så det finns många anledningar till att uppmärksamma Suzumiya Haruhi no Yūutsu.
Dessvärre får den bara tre fästingbett av mig. För det är ingen serie som jag skulle bry mig om att se mer än en gång i sin helhet, tyvärr.
Jag undrar om det finns fans som hängivet kollar igenom hela säsong två mer än en gång...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hipp hipp hurra!

Min blogg fyller 6 år idag! ^^

Dragon Eyes

Ljuvligt är att slänga gamla kläder. Eller hur?
 
J har gjort sin bästa investering någonsin, han har köpt skäggsmycken! Han har förvandlat sitt långa skatbo till tre flätor prydda med bling bling á la Thorin Oakenshield. Nu kan jag SE min karl igen! ^^
 
Jag gjorde en rolig investering igår också. Vi var nere på stan för att fixa lite grejer till nästa helgs Halloweenfest. Jag gav upp mina idéer om att gå som häxa för det fanns inga vettiga hattar. Istället köpte jag ett par djävulshorn (jag vet, det är väldigt kliché, men ack så enkelt) och ett par linser, "Dragon Eyes". 
Fräckt va ;)
Jag har länge velat köpa sådana här linser, men alltid tvekat på grund av priset. Just nu var det dock kampanj på Partaj, 199 kr. Inte illa för ett par årslinser. Använder man dem dessutom bara en gång om året så är det ett väldigt bra pris. Kommer definitivt att köpa fler par. 
Men, ser jag någonting med linserna? Nej, inte så mycket :P Jag kommer få addera glasögon till outfiten efter ett tag tror jag. 
 

Vi förutsätter för mycket och kommunicerar för lite

Rubriken är ett typiskt exempel på vad som så ofta sker människor emellan, som idag för min del.  
 
Trodde att jag skulle jobba mellan 13-17. Åkte in till stan ungefär vid kl 10 (eftersom de ändå skulle stänga av vattnet för en installation i huset under morgonen), strövade runt och fördrev tiden fram till det var dags att bege sig bort till campus. När jag kommer fram och resten av mina kollegor droppar in upptäcker vi att vi är ovanligt många för dagens strapats. Så kommer ledaren in och konstaterar att jag inte ska jobba idag, enligt hans schema. Jag blir paff, eftersom jag har förutsatt att jag skulle jobba samtliga sex dagar som jobbet ska pågå. Men jag är tydligen bara uppsatt på två dagar, två dagar i nästa vecka. Alltså varken idag eller imorgon, som jag har trott.
Får gå hem igen. 
 
Letar igenom mailhistoriken, men nej, ingen information om att jag bara skulle jobba två dagar. Inte heller finns där någon bekräftelse på att jag skulle jobba alla dagar. Det finns faktiskt ingen bekräftelse på någoning. Ena parten har inte kommunicerat tillräckligt och därför har jag förutsatt för mycket. 
 
Nä, jag é inte bitter. 
I try not to be.
 
Längtar till frisören, mitt hår börjar bli ohållbart långt nu (jag börjar se ut som Gackt gjorde runt 1998).
 
 
B påstår att jag skulle passa i midjelångt hår. Haha! Skulle inte tro det! 
Det är väl märkligt egentligen? När jag var liten och var tvungen att klippa mig kort, då hatade jag det. Jag hatade mitt korta hår eftersom jag blev retad för det och för att jag visste med mig att jag inte kunde få långt hår. Långt hår var lika med skönhet och kvinnlighet, något man strävade efter redan som 7-åring (suck). 
Nu skulle jag dock aldrig komma på tanken att ha något annat än kort hår ^^. 
 
Någon gång ska jag våga mig på att färga det lila också (lite som Molly Sandén). Eller rosa (som brittiska Top Model-vinnaren Sophie). 
Kanske borde leta fram gammal hederlig hårmascara (finns det överhuvudtaget längre?) och testa hur det ser ut. Att färga håret direkt i en ny nyans är ju lite av ett... vågspel. 
 
 

Symaskin och marängtårta

Igår kom mamma och pappa hit för att fira min födelsedag. Jag fick en massa grejer från The Body Shop, plus att jag fick min egen symaskin (yey!). Nu ska jag bara hitta tyger, så jag kan börja sy nästa sommars textila alster. Mamma hade även gjort en god marängtårta (god men farlig som mamma sa). Idag kommer förstärkning som ska hjälpa till att äta upp den. 
 
Längtar både till Göteborg och Stockholm. Trevligt att jag får tillfälle att besöka båda städerna under nästa månad. 
Om bara allt annat kunde lösa sig också...då skulle jag må toppen. 

Shit happens

Magsjuk. 
Kokat vatten, det e gott...
 
 

Den bästa av presenter

Har haft en väldigt trevlig födelsedag. Mången person i uniform har grattat mig, jag har fått en viktig kontakt som kanske (beakta, kanske) kan leda till en framtid i Japan, jag har fått fina blommor och ett trevligt paket på posten.
Bäst är ändå presenten jag fick av J.
Det vill säga, jag har inte fått den än, eftersom det inte är en sak, utan en liten utflykt.
En utflykt med hotellövernattning i Göteborg och...bara sport, bara sport, bara massor utav sport. 
 
Lorensberg, here we come! XD
 
 
 
 

En järv i gul spandex

Usch vad jag ogillar när ett favoritklipp försvinner från youtube på grund av rättighetsskäl. Oh well. 
 
Imorgon blir jag ett år äldre. Jag undrar bara när jag kommer att bli äldre...på riktigt. 
 
Igår körde jag och J ett X-Men-maraton. Fem filmer på en dag, inte illa. Vi har en kvar att se idag. 
Har ni märkt att Wolverines frisyr blir lite spetsigare för varje film?
 
 
 
 
 
 
 

Japansk musik och indisk mat

Ofta önskar jag att jag hade fötts 10-15 år tidigare. Då hade jag kunnat vara med om mycket spännande. Den musikaliska revolutionen som började i Japan under 80-talet till exempel. Jag hade kunnat se Buck-Tick live när de ännu var unga och kanske inte riktigt så musikaliskt bevandrade som de är idag, men ack så karismatiska.
...Vad pratar jag om? De är fortfarande karismatiska (om inte än mer nu än förr). Jag skulle kunna resa till Japan enbart för att se dem uppträda. Det hade varit dyrt, men värt det. 
 
Vi får ytterligare en go granne att umgås med. Den nya bekantskapen H har nämligen flyttat in hos S & L. Så ikväll blir det film i hennes sällskap. Det blir mupparnas version av Skattkammarön från 1996. 
 
Igår bröt mina smaklökar ny mark på King of India här i stan. Vi tyckte det var dags att testa på det indiska köket lite mer. Men...jag tror inte att jag kommer beställa Chicken Tikka Sizzler igen. Jag kan liksom inte med starka rätter som innehåller både kanel och koriander. Uäh. 
Upptäckte det indiska ordet karai, som antagligen betyder kryddstark, vilket är lite kul eftersom det är exakt samma på japanska. Undrar om karai är ett indiskt låneord från början?  
 
 
 
 
 
 

Kattuppfostran och juicetester

Här i huset uppfostrar vi våra katter i sann smålandsanda. När Ofelia gör något dumt låser J in henne i datorrummet, så hon får tänka över sina hyss. 
 
Köpte en juicemaskin för några dagar sedan. Testade att göra morotsjuice med citron. Det blev inte så gott, hade i några citroner för mycket...
Sedan testade jag äppel och päron, det blev inte heller så bra. Kvällens äppel och hallonkombo blev däremot bättre. Känner mig så nyttig och hälsosam, det nästan Skipper i kroppen på mig. 
 
Verkar inte som om jag måste flytta till Norrköping, över en vecka har gått och inte ett ljud från bemanningsföretaget. I guess that means no. 

RSS 2.0