Axis of awsome är äntligen på Spotify! Yey!

Lite mental paus innan analysarbetet sätter igång på riktigt. Hoppas bli tilldelad en handledare så fort som möjligt och få lite feedback på min forskningsplan.
 
I torsdags var jag och J över till N och E för lite tacos, vin och Armageddon. Ja, nu har jag äntligen sett den filmen i sin helhet...för det måste man tydligen ha gjort. Trodde jag hade sett den redan men jag måste ha förväxlat den med en annan film där ett gäng åker upp i rymden för att lösa ett problem som hotar världen och där en snubbe offrar sig och stannar kvar...
Hur som helst, vi hade jättetrevligt. 
 
En gång för längesen yttrade jag en önskan om att få räkna mig till dem som är "sambo med katt".
Well...it will be done people ;) 
Pretty soon.
 
Just det ja, Axis of awsome finns på Spotify...men det kanske de har gjort länge utan min vetskap. Glad att de hittat dit i alla fall. 

More deadlines, less blogging

Är klar med min forskningsplan, forskningsöversikt och det förbannade sista papret! Tre dagar innan deadline, se där :) 
 
Blir inte mycket tid för bloggande just nu som ni kanske märker. 
 
Det blir nog en ganska intressant vår det här. Jag är redan trött, haha. Nu ska jag ta några dagar mentalt ledigt och träna lite, har inte gjort det på länge nu. Kroppen mår inte bra av för många skärmstirrartimmar. 
Jag gjorde massa pastasallad i lördags. Har ätit det i tre dagar nu, börjar bli lite trött på det. På torsdag blir det dock tacos och filmkväll med N och E.
 
Dags att knyta sig och läsa lite Game of Thrones. 
...Varför säger man knyta sig förresten? Ska man "knyta" ihop sig i sängen med lakanen...eller va?
 
 

En vacker dag...

En vacker dag inser man att ens lillebror inte är sju år längre, utan vuxen...väldigt vuxen.
 
Idag ska jag klippa mig kort, gå på banken och sedan ta tåget tillbaka till smålandsskogen. Hoppas kunna läsa ut boken om politiska presskonferenser och börja skriva paper på den. Det är mycket som ska läsas och skrivas i dagarna, jag hoppas jag hinner färdigt med allt. 

Det behöver inte alltid vara så krångligt

Saker och ting behöver tydligen inte vara så krångligt som man först tror. Åtminstone inte akademiskt. Idag gjorde jag en liten förstudie till min uppsats. Jag analyserade ett nummer av Barn & Föräldrar. Kunde dra ganska intressanta slutsatser utifrån det jag fick fram. Men jag undrade hela tiden om mitt tillvägagångssätt var korrekt. Att göra en kulturanalys är ju väldigt luddigt eftersom det inte finns några konkreta direktiv om hur man ska göra. Det finns massa direktiv om hur man KAN göra. Så jag mailade GP och frågade om jag kunde kombinera flera olika metoder...och se det kunde jag. Han sa att jag får "göra" min egen metod, alltså kan jag utforma min metod lite som jag vill. Kunde ju inte vara bättre :) Då är det bara att fortsätta. 
 
Så vad tycker JAG om årets Melodifestival?
Yohio borde ha vunnit helt klart, jag fattar inte vitsen med en internationell jury. De förstör ju bara.
Men lille Stjernberg kan ju sjunga han också, han klarar sig nog bra i Malmö. Inte så mycket att gnälla om egentligen. Livet går trots allt vidare. Yohio släpper en ny platta i Japan om en vecka, jag tänker fortsätta följa hans artisteri. Stjernberg får representera Sverige med sina höga toner och sitt glada leende...bara han byter skodon. Vad är det han har på fötterna? Svarta gummistövlar? Fel skodon har fällt forna deltagare i den här tävlingen. Minns ni Magnus Carlsson 2006 med bidraget Lev livet? Bert Karlsson hävdade efteråt att han inte fick så många röster på grund av att han hade fel stövlar på sig i numret. Folk skulle alltså ha dissat låten på grund av det. 
Tänk på det Stjernberg.
 
 

Ge mig bara tre månader och massa kaffe...

Tar en liten paus i skrivandet och skriver lite här i stället. 
Uppsatsarbetet är i full gång, nästan, jag har inte satt igång med en analys riktigt än. Men imorse fann jag min teoretiska utgångspunkt för min studie...den fann jag i väntrummet hos en tandläkare XD. Jag satt och läste boken Efter Spock medan J var och kollade gaddarna. Så nu känns det rätt bra, om än lite stressigt. Jag fattar inte hur lärarna tänker när de vill att man ska skriva och läsa så mycket man kan kring sin egen uppsats samtidigt som vi ska analysera tre andra avhandlingar och skriva papers på dem på 3-4 sidor styck. Det känns som om jag sitter vid datorn eller med näsan i en bok jämt. Så fort jag inte gör något som har med uppsatsen att göra så får jag dåligt samvete. Om två veckor, på exakt samma dag så ska jag ha lämnat in mitt tredje paper, min forskningsöversikt OCH min forskningsplan. 
Jag planerar för varje vecka vad jag ska göra och hinna med. Det finns inte en tom dag i min kalender. Jag är glad att jag har J att stötta mig mot nu. Han ger mig energi. Att han kommer bli anställd inom en snar framtid är inte kattlort det heller. Plötsligt är det tre företag som skriker efter hans kompetens, inte illa :)
Som tur är kommer jag inte att sitta med arbetet hela dagarna varje dag, några aktiviteter har planerats in för att jag inte helt ska kollapsa. Lite pauser måste ju hjärnan ha, annars fungerar den inte. 
Ikväll ska jag träffa E som jag jobbade med i Norge. Kommer bli trevligt :)
Imorgon blir det vårfest hos B och A. Innan dess tänkte jag försöka mig på att påbörja en liten förstudie av mitt material. Hämtade ett antal tidningar hos en barnfamilj för någon dag sedan, så nu har jag min data att omvandla till empiri. 
Just nu skriver jag på mitt andra paper, en reflektion över en studie kring nätverkskommunikation i en krissamverkansorganisation. Känner mig redan liten sliten fast klockan bara är ett. 
Det här kommer gå bra.
Jag tror dock mitt koffeinintag kommer öka drastiskt under våren.
 

Yes! Yes! Yes!

Hade min första handledning idag hos GP. Jag hade förberett mig på trubbel, men Team Rocket syntes inte till. GP gav mig istället grönt ljus. Jag hade tydligen inga problem alls, jag hade läget under kontroll. Det fanns tydligen ingen som kommit så långt som jag i sin uppsatsprocess. Jag blev förvånad och glad, tog mitt gröna ljus och gick. 
Där ser man. Det är bara för mig att sätta igång ^^. 
 
Idag är jag om möjligt ännu gladare än förr. Det passar då bra med lite film och pizza i gott sällskap ikväll, N och E kommer hit. 
Igår budade jag förresten hem min första pryl på tradera: en rosa miniplattång för 79 kr. Ska ju ändå klippa mig snart igen och då är frisyren lättare att hantera med en liten tång. Js skägg blir dessutom enklare att styla :P 
 
Life is skittles and life is beer! ^^
 

Det går bra nu

...som Petter sjöng. 
 
När jag känner mig förvirrad över mitt uppsatsämne och tror att det hela är hopplöst, då kommer GP och formaterar om hjärnan fullständigt. Mailade GP mina tankar och fick tillbaka ett väldigt långt mail där han inte bara förklarade varför mitt ämne är värt att undersöka, han lade också fram hur min studie kan bli unik. Han förklarar på ett enkelt sätt precis vad det är jag tänker (när jag själv har svårt att formulera mig) trots att jag bara har skrivit ner en massa dravel i ett mail och inte ens pratat med honom än! Allvarlig, hur många lärare kan göra det? 
Han klarlägger saker och ting på ett sätt som jag aldrig sett maken till! Jag har sagt det en gång och jag säger det igen, vi borde börja tillbe den mannen! XD Eller, han borde i alla fall utses till ett akademiskt helgon. 
Jag tycker uppriktigt synd om de tvåor och ettor som inte får förmånen att ha honom som lärare i höst. I vår går han i pension. 
 
Ja, jag är glad nu :) Glad över att jag trots allt kan göra min semiotiska kulturanalys som jag velat ända från början. På måndag har jag handledning. Nu känns det roligt igen att skriva c-uppsats. Längtar faktiskt efter att få sätta igång med min analys. Det kommer bli tre månaders hårt jobb. Men det har jag gått igenom förr, så jag vet ungefär hur jag kommer känna mig under tiden. Det kommer bli jobbigt, men jag har i alla fall ett intressant ämne :)
 
Nu är våren på väg också. Vår och sommar. Trots att jag för första gången på nästan tio år inte vet vad jag ska göra i sommar (angående jobb) så känner jag mig inte särskilt orolig. Jag måste fokusera på det akademiska främst nu känner jag, så att jag äntligen kan gå ut med en examen i hand i juni. Få ett avslut på min låååånga studietid. Jag ser fram emot vad framtiden kan erbjuda. Jag är positiv. 

Varje gång...

Varje gång det blir vår, eller när solen börjar titta fram, då får jag den där känslan igen. Den extrema längtan efter Japan! Jag behöver bara läsa tågstationsnamn på internet så är det kört. Nostalgi! Jag är så avis på mina kurskamrater från Kansai Gaidai som jobbar i Japan! Jag vill också! Vill åter känna den japanska vårvärmen, känna doften av sakura, äta en onigiri på en filt...
 
 
Jag vill till Japan!!!
 

RSS 2.0