Bröllop i Lysekil och pipande barack

Så har då min morbror gift sig med sin drömkvinna på en av Sveriges vackraste platser (Lysekil) och jag har fått tre nya halvkusiner. :) Helgen var helt makalös. Vigseln i kyrkan var vacker, kort och koncis. Efteråt checkade hela sällskapet in på Strandflickornas havshotell (hela hotellet var hyrt enbart för oss). Det var ett väldigt mysigt hotell precis vid havet, oerhört vackert! 
Bröllopsmiddagen inmundigades på Märtas krog (den hette något mer utförligt men jag kommer inte ihåg det just nu), också ett väldigt mysigt ställe. Jag fick trevliga människor till bordet och efter några glas vin konverserade vi på det sätt som man gör...efter några glas vin :P. Mycket skratt den kvällen. 
Efter middagen öppnade brudparet sina presenter i salongen på hotellet och musik kördes igång via en hifi-utrustning (såklart). Brudparet dansade sin vals och alla var glada. Så mycket mer dans blev det dock inte. Bruden försökte engagera det öldruckna manfolket men utan resultat. Jag och fyra andra tjejer shejkade loss med bruden istället. Hehe, that was fun. ^^
 
Så det var en mycket trevlig upplevelse. 
Jag kan varmt rekommendera Strandflickornas havshotell. Alla rum är unikt inredda efter olika teman. Mitt rum hette "Turkiske konsulns sofgemak" och hade orientalisk stil med mjuk säng, vattenpipa och snabeltofflor. All inredning andas tidigt 1900-tal och medför en väldigt avslappnande känsla. Det är ett perfekt ställe att ha konferens eller kick-off på skulle jag säga. Eller som pappa sa "Här skulle man kunna bo en månad och skriva en roman". ^^
Just lovely. 
 
Något som däremot inte är så lovely är min barack som jag just sovit min första natt i. Nog för att den har sina bekvämligheter, men vissa funktioner är föga fungerande om man säger så. För det första så läcker rören från handfatet på toaletten. Detta har jag sagt till om, så troligtvis kommer det någon hit idag och tätar till det. Toaletten är dessutom väldigt trögspolad, så man får hälla extra vatten i varje gång man spolar för att det ska hända något. Kaffebryggaren som står i köket fungerar inte (upptäckte jag nyss). I någon utav grannmodulerna sjunger brandlarmet på sista versen, det vill säga, det piper till ca 20 gånger i timmen (jag undrar om jag någonsin kan börja sova utan öronproppar). 
 
Utöver det är det väl rätt okej. Jag är himla glad över att Wexnet mycket enkelt kunde flytta min nät-åtkomst från lägenheten hit till baracken. Så länge jag har internet så klarar jag mig. Jag bara önskar att jag hade kommit ihåg att ta med micron hit igår när jag ändå fick skjuts av mina föräldrar. Micron...
och kaffebryggaren. -_- 
 
 
 

Brummande öppen planlösning

I köket/vardagsrummet (jag har numera öppen planlösning för väggen är borta) brummar fem golvfläktar för fullt. De ska stå så i ca två veckor för att all fukt ska försvinna från golvet. Det är varmt som i en bastu. Igår var jag till huvudkontoret och fick ut nycklar till en modul (en barack) som jag får bo i tills detta eländet är färdigt. 
 
Modulen var inte så tokig. Det är precis som en lägenhet i en grå låda. Jag kan nog stå ut med det.
Bara ingen pyroman kommer dit och får för sig saker. Modulen ligger i en utav stadsdelarna som lidit av många anlagda bränder på sistone. Det gäller i och för sig min nuvarande stadsdel också. Jag tror dock inte att det är pyromaner som ligger bakom, snarare tokiga ungar som inte haft något bättre för sig. Still dangerous though. 
 
Idag bär det uppåt landet för imorgon gifter sig min morbror. Det ska bli trevligt, inte bara för själva bröllopet, utan också för att det är på en ort som jag aldrig besökt tidigare. Det vankas även övernattning på ett badhotell. Det kommer nog bli en väldigt angenäm helg. 
 

Mitt i mögelkaoset

Vi möter många olika sorters människor i vårt liv. Många av dessa människor är sådana som vi ofta helt förbiser, sådana som inte gör så stort intryck på oss. Så finns de dem som gör väldigt stort intryck på oss, speciellt de människor som vi upplever som inkompetenta på olika sätt, i folkmun kallade idioter. Idioter lämnar alltid ett stygn av negativa känslor hos oss och deras handlingar (eller brist på dessa) får konsekvenser av olika slag.  
 
Men så ibland, när vi har tur så möter vi även kompetenta människor. Folk som vet vad de gör och som kan sin sak. Idiotens motpol. Idag mötte jag en sådan person. 
 
Han var säkert den femte personen i det här fallet som stegade in i mitt kök för att inspektera hur det står till med min fuktskadade vägg. Med en fuktmätare i högsta hugg kröp han kvickt omkring över golvet och mätte här, än där, likt en gnagare som letar ihåligheter i ett lämpligt träd att gömma nötter i. Han hann inte mer än slänga ett kort ögonkast under min vask förrän han konstaterade att "så här kan du inte ha det". Han ringde en snickare på studs och förklarade det akuta läget. 
 
Så imorgon vid halv åtta kommer det snickare hit och börjar riva ut mitt kök. De måste ta bort skåp, vask och hela rubbet, så att säga göra rent hus. Han skulle även höra sig för om det finns en ledig modul för mig att bo i under tiden som de arbetar här. Gissar ju på att detta kommer ta lite tid. 
Det är så underbart när man träffar någon som tar ens mögelkaos på allvar. En redig karl. :)
 

Igår: kaos

Igår var en jobbig dag. Det har visade sig att hela ena köksväggen (den med diskbänk) är så fuktskadad och möglig att den (troligtvis) måste rivas och bytas ut helt. Målaren (som just kommit och skulle sätta igång med sitt arbete) blev konfunderad. Jag blev arg och överraskad över att besiktningsmannen från Växjöbostäder inte märkt detta vid sin besiktning innan jag flyttade in. Smått kaotiskt sinne igår. Som tur var fick jag en väldigt lugn dag på jobbet. 
Min lägenhet är i nuläget ett enda stort renoveringsobjekt (det ska målas/tapetseras i alla rum dessutom) så det går inte att sova där längre. Fick tack och lov sova hemma hos R.
 
En något bättre dag idag. Vaknade hos R, tog mig hem till lägenheten, kollade läget med målaren som gav prognosen att sovrummet åtminstone skulle bli färdigt till på måndag. Great! Packade lite saker inför helgens Ölandsbesök och drog ut på stan. Kikade in på Elgiganten och Siba efter en tv (min lilla tjocktv måste pensioneras snart, tycker jag). Träffade en särdeles trevlig (extremely handsome) säljare inne på Siba. :P Sen drog jag hem till skogen. Hehe, all in all, it was a good day. 
 

Besvikelser i tvättstugan

Jag är besviken. Hade bokat min första tvättid idag. Gick dit med min tvättkorg (som jag bar trots att den har hjul för alla grannar skulle vakna av oväsendet den för om man drar den på hjul) och mina nya förpackningar med tvättmedel och sköljmedel. 
Går in i tvättstugan, fram till de två maskinerna. Letar febrilt efter tvättmedelsfacken, finner dem inte. Maskinerna HAR inga fack eller lådor som går att öppna, förutom frontluckan. Wtf? 
Läser instruktionerna på väggen. Det står "Dosera ej tvättmedel eller sköljmedel, maskinerna är utrustade med automatisk dosering av tvättmedel och sköljmedel". 
Tittar på maskinens front, där finns knappar där det står "Tvättmedel på/av" och "Sköljmedel på/av".
 
.....NOOOOOOOOOOOOOOOOOOO! DX
 
DÄR försvann all min tvättglädje. Nog för att dessa maskiner måtte vara mer miljövänliga, allergivänliga och ekonomiska...men det är så tråkigt att inte kunna använda mitt eget sköljmedel! -_- 
 
There goes my joy of fresh fragrant laundry...
 

Inflyttad och lite arg för tillfället

Har inte haft tillgång till nät på ett tag, därför har det varit lite tomt här.
Jag är i alla fall inflyttad i min tvåa sedan en vecka tillbaka, dock utan så mycket möblemang (än så länge). 
Lägenheten behöver dessutom renoveras. Jag fick nytt vardagsrumsgolv igår, men väggarna behöver fortfarande ny färg och tapet. Jag får väl se när det sker...
 
Hade dessutom problem med avloppsstank i badrummet under många dagar. Jag lokaliserade källan till ett lodrätt rör där det är tänkt att man ska koppla på en tvättmaskin. Jag rapporterade eländet. Några dagar senare låg en lapp i brevlådan om att en vaktmästare hade kikat på det och åtgärdat det. Dock kvarstod stanken, om än inte fullt så markant som tidigare. Ringde om det igen. Dagen därpå var stanken helt borta. Givetvis kom vaktmästaren just då för att konstatera att "här var det ju inget problem". 
Jag insåg att det kommer i omgångar, ibland stinker det, ibland inte. Känns dumt att ringa varje gång och sedan inte ha något problem när han väl kommer hit. Så jag löste problemet själv med lite plastfolie och tejp runt röret. :P Jag ska ändå inte koppla på någon tvättmaskin. 
 
Var på Tråkstället idag för första gången på länge. Hade tittat ut en rekryteringsträff anordnad av ett mycket stort sportrelaterat företag här i Växjö. I deras annons stod det att de sökte folk med erfarenhet av att jobba som servitris, kock, bartender och konferensvärd. Jag nappade på ordet konferensvärd (eftersom jag har jobbat som värdinna) och beslutade mig så för att ägna tid och energi åt att skriva ett bra personligt brev och skriva ut mitt CV på stadsbibblan. 
 
Imorse anlände jag dit. De ansvariga gav en strålande presentation av företaget och verksamheten, sedan var det dags för korta personliga intervjuer. Vi var kanske runt 25 pers församlade. Efter en kötid på kanske en halvtimme var det min tur. Då visade det sig att de tydligen BARA sökte erfarna servitriser, kockar, bartendrar och folk som jobbat med snabbmat. Konferenser var inte alls en så stor del av deras verksamhet. Ordet konferensvärd hade tydligen bara "slunkit in" i annonsen. Så där hade jag ju inget att hämta. En väldigt kort intervju blev det. 
 
Alltså, när stora företag inte ens har koll på vad de skriver i sin egen annons...då blir jag som informatörsutbildad rasande. SÅ FÖRBANNAT OPROFFSIGT! 
Här lägger man ner tid och energi på att göra en bra ansökan, komma dit i tid och dessutom sitta och vänta i kö...och så har man egentligen inget där att göra. Är det konstigt att man blir arg och uppgiven? -_- 
 
 
 
 
 
 
 
 

Flyttstädning och gammal kattskit

Städa, städa, städa, städa, flytta på saker, städa lite till! Nu jäklar ska jag vara förberedd på flytt! ^^
 
Rummet doftar av Ajax och fiktiva, parfymerade äpplen. Jag handlade nya dammsugarpåsar på http://alladammsugarpasar.se/ häromdagen och som tack för en recension av sagda onlinebutik på pricerunner.se, fick jag en liten gåva i form av doftkulor (sådana som sprider doft när man dammsuger).
 
"Usch, vad äckligt" kanske vissa doftkänsliga läsare tycker. Men jag ville testa något nytt när jag så äntligen kunde byta till ny dammsugarpåse. Jag har inte bytt dammsugarpåse på över ett halvår...och med tanke på att det var lite torkad kattskit i den forna påsen...så fattar ni ungefär hur angenämt det var att städa fram tills nu. :P 
 

RSS 2.0