Kallt i K-huset

Sitter i K-huset och fryser lite lätt. Ute sitter folk i solen och värmer sig. En tredjedel av min grupp är sjuk, vi två som blev kvar fick ta vissa beslut idag. Vi får avgränsa oss ännu mer i vårt arbete, vi har tagit oss vatten över huvudet. Varför gör man alltid saker och ting mer komplicerade för sig än man behöver?
Visserligen kom vi i duon inte så långt men det känns åtminstone lite bättre när vi fick lite mer struktur på det hela. Jag förstår inte varför man ska ha grupparbeten när det är influensatider... men det är väl detta som är ett bra exempel på kriskommunikation haha. Jag vill så gärna göra allting själv men det är ju inte tanken med ett grupparbete. Man vill så gärna göra på sitt sätt och analysera på sitt eget vis.
Jag har kommit på att jag gärna bestämmer vad som ska göras, då får man saker och ting gjort. Då kommer man fram till saker och ting. Givetvis vill jag ha andras åsikter, man vill ju inte köra över folk.
Hm, jag kanske har ledarskapsförmåga i alla fall...
Jag hoppas R kommer fram till ifall jag kan åka till Kalmar idag eller inte, jag får packa väskan och stå på standby.
Nu ska jag nog dra mig hem till lägenheten, in i värmen. Men först bort till Jalla för nått onyttigt impulsköp.

Som om det var vår

Det går lite trögt med min nyhetsvärdering, men jag ska väl lyckas få ner något på pränt idag. Jag får göra min analys så får vi se vad resten av min grupp har fått fram imorgon.
Nu ska jag snart hoppa in i duschen för att sedan ta mig till vårdcentralen. Idag är det sex veckor sedan jag tog prover och fick leverstatusen undersökt. Dags för nya för att se om de har normaliserats.
Jag är ute och går runt sjön nästan varje kväll nu, känner mig fortfarande lite trött men är glad att jag kan gå i min normala takt igen utan att pulsen höjs nämnvärt.
Vill att hösten ska sätta igång på riktigt nu. Solen skiner och fåglarna kvittrar ute som om det vore i början på April.
Det enda som riktigt vittnar om årstiden är doften, ni vet den där av fallna löv som sakta förmultnar på marken. Jag älskar den doften. Den påminner mig om min barndoms lövhögar som jag gjorde i trädgården vid tvättlinan.
Nu har mina föräldrar sågat ner det stora trädet som bidrog till mina lövhögar. Det skulle komma in mer ljus då. Jag hoppas detta nytillgängliga solljus skapar nya vackra ting att minnas.
Snart blir jag 25. Jag tror det här är är första gången någonsin som jag känner mig som åldern redan innan jag fyllt den, förstår ni vad jag menar?
Nä, nu blir det dusch! Måste se till att få lite gjort.
Måste bara tipsa om ett roligt inslag i P3s Tankesmedja som jag lyssnade på igår. "Dans kan leda till våld"
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3718&artikel=4697655&play=3464046&playtype=Ljudklipp

Ack de små liven

Har tagit en paus i nyhetsvärderingen. Dricker te och kollar på Rederiet.
Barn kan ge så härliga svar på frågor. Smålandsposten hade intervjuat små barn om svininfluensan. En liten pojke hade på frågan "Vad är svininfluensa?" svarat:
"Det är en stor vit traktor, men den är jättesnäll."
Det är inte utan att man berörs i hjärtat som kvinna... och som framtida mamma. Hehe, ni kan vara lugna, jag menar inte ! Jag är inte ens i närheten av ett välsignat tillstånd.
Men det är bara så att jag börjat tänka i de banorna, man gör ju det tids nog antar jag.
Än lär det dröja flera år innan storken kommer. (Varför är det en stork egentligen? Vad grundar det sig i? Storleksmässigt är det ju logiskt i och för sig. En blåmes hade ju aldrig orkat.)
Jag undrar vad Victorias lilla ska heta... det är vi nog många som undrar. Så härligt att vi får en ny prinsessa! ^^

Saknar en kram

Vaknar. Drömbilden av de isblå ögonen dröjer sig kvar några sekunder. Ett leende i en dröm bådar gott.
Stiger upp. Tvättar ansiktet i kallvatten, betraktar de små svarta mascararesterna i ögonvrårna, suck...att man aldrig får bort det helt.
Dricker mitt kaffe framför Vakna med The Voice. Gör mig i ordning för dagen. Ser mig i spegeln. Ser att den lilla tjejen har vuxit upp och blivit en kvinna. Det blev visst folk av mig också...
Var konstruktiv några timmar med gruppen på bibblan. Hem och la mig i soffan, blev visst lite trött.
Ska snart sätta igång med lite nyhetsvärdering på Aftonbladet. Vi ska kika på hur media (tidningarna Smålandsposten, Aftonbladet och Svenska Dagbladet) framställde och rapporterade om svininfluensan. Det blir en intensiv vecka, men den här gången är det nog inte så svårt.
Saknar en kram just nu. Saknar hans goa skratt. Eller bara känslan av hans varma trygga hand som kramar min medan han kör sin automatade.....?... äh, jag har ju inte koll på vad det är för bil han kör. Nått med många hästkrafter i alla fall.
Kärlek kan vara trygghet och värme...
att veta att det finns någon som bryr sig...
... och samtidigt kan man undra vad man i hela friden har gett sig in på.

Gröna blad som gör en glad

Jag har i säkert en timme suttit och gått igenom Månadens Sladd. Jag har skrattat och gråtit om vartannat. Jag förstår inte varför jag inte länkat den tidigare till min blogg. Men nu finns den alltså här :) Mitt intresse för skrivandet får onekligen mer bensin på sin eld varje gång jag läser, inspiration! Släkten är värst brukar man säga, men jag är mest glad för de grenar jag har på mitt träd, de med gröna blad som gör det lättare att andas och roligare att leva.
^^

En trevlig dag #Itazurana kiss

Jag undrar hur de har tänkt med upplägget när man kommer in på ICA Maxi. Först in till vänster ligger alla direkta impulsköpen, färdigrätter, sallander, doughnuts osv. Chokladpuddingen står bredvid minimorötterna. Är det tänkt så att man ska vilja köpa minimorötter istället för chokladpudding för att känna sig lite nyttig? Eller så kan man ju köpa både och... så är man lite onyttig men hälsosam på samma gång. Jag tror på det senare hehe.
 
Idag hade jag trevligt med E på stan. Vi åt sushi och pratade om ditt och datt, gick runt i klädbutiker och tog en efterrätt på Askelyckan. Sedan fann jag Some like it hot för 35 kr på Hemmakväll :).
 
Kollade på Postkodmiljonären på tv4play. Grattis J... grattis.
 
Imorgon ska jag börja läsa de nya böckerna. Tack och lov är allting på svenska den här gången.

Itazurana kiss
2008
 
Det börjar med ett tappert försök att överräcka ett kärleksbrev till den hon avgudat sen första dagen på gymnasiet. Hon blir avvisad direkt. Ingen bra start för stackars Kotoko. Men så griper ödet in och skickar en jordbävning som förstör huset som Kotoko och hennes far bor i.
Kotokos far blir lovad av sin barndomsvän att de får bo i hans familjs hus så länge. Faderns barndomsvän råkar vara far till Naoki, som brutalt avvisade Kotokos kärleksförklaring i skolan. Att bo under samma tak blir allt annat än lätt. Naoki är skolans geni och dessutom elak och arrogant mot klumpiga Kotoko som kämpar med sina betyg.
Men under rådande omständigheter lyckas de till slut komma någorlunda överrens. Naokis föräldrar (speciellt hans mamma) gör allt för att försöka få ihop de båda unga.
Under tiden de delar samma hus börjar de ändå att förstå varandra lite bättre. Men Naoki vill fortfarande inte bryta sitt kalla beteendemönster. Det ena leder till det andra vilket gör att Kotoko till slut skriker att hon hatar honom och ska glömma honom...
...varpå Naoki ger henne Itazurana kiss (den stygga kyssen) för att retas. Och det är egentligen här som historien tar sin början på allvar. Genom seriens 25 episoder får man följa deras dramatiska resa på väg genom livet som unga vuxna.
En mycket vacker historia som får hjärtat att bulta lite extra :) Serien tar upp alla aspekter av ett kärleksförhållande. Många sidospår vävs in i historien. Fem av fem höstlöv!
 

Gratis kaffe

Snart klar med tentan, bara några få meningar kvar att komma på så det blir 4000 tecken. Det löser sig nog idag. Jag ska snart åka in till stan och köpa lite saker på ICA Maxi, ska hämta ut mitt gratis kaffe då också :)
 
I onsdags fick jag ett impulsryck under en föreläsning. Jag satt där och halvsov och tänkte att om jag ska vara lika trött och okoncentrerad hemma sen så kan jag lika väl vara det nån annanstans, typ hos någon som uppskattar mitt sällskap. Sagt och gjort. Skickade iväg ett sms med min tankegång och fick svar rätt snabbt. Packade mina böcker och laptop och begav mig i riktning mot östkusten.
Bland mina nu (15!) läsare är det inte många som vet, men ni som tror har gissat rätt ;) Jag är väl inte så diskret direkt. Hehe.
 
Hösten är här. Underbart!
Ikväll blir det socialt hos M.
 
Men nu får jag sätta på mig ett ansikte så jag kommer iväg nån gång.

Vardagens små irritationer

Suck... sabla karlar! Lämna mig ifred! Jag vet att jag är söt och blond men det betyder inte att ni kan stanna mig på gatan hur som helst och börja snacka helt apropå ingenting och fråga ut mig om vart jag kommer ifrån, vart jag brukar gå nånstans och vilka dagar jag är ledig från studier!!!! Jag är inte intresserad av att lära känna er eller umgås med er! FATTA!
Nu har jag bara en uppgift kvar på hemtentan, den tar jag imorgon tror jag. Lathet kan man unna sig lite ifall man jobbat på extra bra.
Förmodligen kommer jag se en hel del av Kalmar framöver ^^

Vardagens små händelser

Lite mer än hälften av hemtentan avklarad.
En stor sten har fallit från mitt hjärta. Jag tror jag är på väg mot något nytt och spännande.
Ojojoj... mycket ska man vara med om.

Hemskrivning och en svald myrstack

Jo... det är mycket nu. Mycket som... sker. Jag återkommer när läget är stabilt om man så säger.

Vitlöksvatten

Idag har jag varit på kultingmöte. Först pizza och tysklandsreseprat, sedan hem till ena kultpalten (utskottsledaren) för vidare diskussioner och planering. Hon hade en säng med en konsistens som en antistressboll.

Sedan köpte jag dyra näsdukar på pressbyrån och gick hem och bryggde vitlöksvatten med citron och honung. Nej, det är inte så gott.
Imorgon är det föreläsning. Jag är inte så peppad, jag är väldigt slö och trött. Jag har förvisso gått igenom några gånger vad jag ska säga så det är rätt lugnt. Jag kan nog gott och väl mala på i nästan 16 minuter om jag ska visa mitt tänkta youtube-klipp också.
Snörvel, snörvel...

Offensiv inledd

Krigsföring mot förkylning. Har inhandlat massa effektiva medikament på stan idag. Fixade en present till farmor också.
Jag undrar hur mycket pengar per år man slösar bort på små prylar man köper för att man egentligen bara behöver en kasse att lägga skrymmande saker i. Är det bara jag som gör det ibland?
 
"Om du lämnade mig nu - alternativ tagning" är så mycket bättre än originalet med Miss Li.
Och "underbart är kort" låter väldigt bra med Björn Skifs.
Jag vill dansa långsamt med någon...

Olof Palme could not come because he has a bad influence

Det är trögt att segla i körtelfeberns kölvatten.... fy f-------------n!
Jag är så förbenat trött hela tiden! Min lilla förkylning som jag råkat på är tydligen ett vanligt inslag också, feber likaså. Nu fattar jag vad folk menar när de säger att de var sjuka ett halvår när de haft körtelfeber.
Vad passande det är just nu när alla har influensa här på campus. Bingo! :(
När man är trött och snuvig så kan man ändå skratta rätt gott åt följande sida http://www.avigsidan.com/avigsidan/avigt009.html som ägnar sig åt svengelska uttryck.

Det var när Viggen för första gången flög i England och den svenske journalisten/Saab-mannen var så till sig när han skulle skryta att han tog fram sin bästa engelska:

– You should see, the plane took a big fart and vanished like a prick in the air!


Terminsstartsjukan

Festen har börjat, musiken e stark. In dansar grannar på moln...
hos grannen alltså. Jag verkar ha en riktig festprisse vägg i vägg.
Idag hade vi gruppmöte på max en halvtimme, sen gick vi hem och skrev på varsitt håll. Jag satt framför datorn i sju timmar och försökte välja ut relevant fakta att lägga fram på måndag. Inte det lättaste, jag är fortfarande inte klar med det andra kapitlet jag har. Har ändå några timmar på mig imorgon också innan nästa gruppmöte. Det svåra är inte att snacka i tio minuter, det svåra ligger i att prata om relevanta grejer i tio minuter.
Måste ta mig lite Echinaforce nu, känner mig lite småsnuvig. Halva klassen inklusive båda lärarna ligger sjuka i förkylning och feber.
Själv lider jag av samma grej som jag hade förra året vid den här tiden, terminsstartsjukan. Det innebär nästan ständig närvaro av måttlig stress, nervositet, svårigheter att sova, vikten trippar neråt trots massa sockerintag... varför ska det kännas så här?
Att vara stressad och ha hög puls är ju inte direkt bra för mig nu... så jag försöker att inte oroa mig för saker i förtid eller i onödan.
Det kommer att avta nån gång i oktober tror jag... det brukar det göra.

Sockerspeed

Kanske jag ska ut och springa några mil? Eller nej vänta! Brorsan, teleportera hit ditt trumset så jag får nånting att avreagera mig på! Gaaaaaaaaaaaaaaah!

Äntligen har jag läst alla kapitel i Tench-boken som vi ska föreläsa på. Men efter ca 40 sidor idag så bestämde jag mig för att ta en paus och äta lite gott. Lite gott blev lösgodis och kaffe.... inte så smart gjort kanske. Det ger onekligen energi, lite väl mycket... därav min inledning på detta inlägg. Koffein är jag ganska van vid... men inte så mycket koncentrerade mängder socker! Vad ska jag göra av mig själv?!!!
Nu ska jag lyssna på La Traviata!

Springit och våglit

"Vitt vin är ju bra för att det är... vitt... och inte...gulvitt...eh ljusgult?...vindruvsgult?...kanske?"
"Här kan man titta mellan pinnar och det är jättebra för själen."
"När man kommer till öknen, då hittar man sand. Och det är då det är dags att börja promenera."
Jag undrar just hur det skulle vara ifall Maria Montazami höll föreläsning. Jag skulle absolut sitta längst fram! XD
Äntligen har jag alla mina böcker! Har läst 80 sidor idag utav Tench, tar resten imorgon. Jag lyckades till och med spara 399 kr på att skicka tillbaka boken som vi kanske inte behövde enligt GP. Han rådde mig att returnera den ifall jag hade chansen, så då tog jag den chansen i lunchpausen idag.
Jag sov väldigt dåligt i natt, just för att jag visste att vi skulle börja vid åtta. Så jag var trööööööööööööött... ungefär fram till kl 13.
Imorgon är det bara läsning som gäller, sen har vi gruppmöte på onsdag och ska börja strukturera upp föredraget. Alla verkar vara lite halvt oengagerade i detta, men det är klart... pluggmotivationen har inte kommit igång riktigt än.
Nej, nu ska jag faktiskt lägga mig. Sov gott allihop!

Vuxet handlande #Lucky Star

Sista dagen med solvärme idag. Imorgon börjar väl hösten med regn och rusk.
 
Idag har jag tagit ytterligare vuxenpoäng. Jag har blivit medlem i ICA-banken.
Kände mig oerhört vuxen när jag gick och handlade lite sporadiskt och plötsligt kom ihåg att jag behöver köpa mer kaffefilter. Kaffefilter!
 
Imorgon blir en lång dag. Föreläsning om propaganda från 8-16, no kidding. Visst, vi har väl lunchpaus på två timmar nånstans men ändå. Jag hoppas att GP lyckas få oss att lyssna hela vägen, men det brukar han ju göra.

Lucky Star
2007
En något udda serie som handlar om ett antal tjejer i skolmiljö. Fokus ligger oftats på olika vardagliga problem som unga tjejer kan stöta på. Livet, kärleken, utseendefixering och det svåra i att komma ihåg sin tekopp i köket är bara ett fåtal ämnen som diskuteras. För det är just ofta vad serien går ut på, diskussioner tjejerna emellan. Hela episoder kan kretsa kring diskussioner om hur man kan äta en bakelse eller maträtt på olika sätt. Sådana episoder kan vara lite avskräckande, men det händer saker också... faktiskt ;) I övrigt är serien oerhört komisk.
Man får följa tjejerna under deras tre år på gymnasiet. När man betat av de första episoderna så märker man snart att serien innehåller mer än vad man kan tro. I sinom tid slutar man se ut som ett frågtecken.
Eftersom det pratas väldigt mycket i den här serien kan den vara rätt kul att studera för den som är nyfiken på japanska språket.
Det ska noteras att intromusiken är en utav de bättre kompositionerna jag har hört när de gäller moderna animeserier.
Slutbetyg: tre av fem fästingbett.
 
 
 

Glad musik

Alla böcker utom just de jag behöver kom idag. Jahapp, då blir det till att läsa så ögonen blöder på måndag. Jaja, det ska man väl klara... är man student så är man.
Idag har jag tvättat hela min höstgarderob. 
Lyssnar på glad musik i brist på annat. Nu är nollornas galasittning i gång, hoppas alla har roligt.
Min glada musik just nu
  • Freestyler (Bombfunk MC´s)
  • Handen på hjärtat (Sofia Källgren)
  • Let your spirit fly (Jan Johansen & Pernilla Wahlgren)
  • Radio (Cir.Cuz)
  • Natteravn (Rasmus Seebach)
  • Hot stuff (Donna Summer)
  • Surrender (Roxette)
  • Kom (Timoteij)

Smärtsam kortfilm, långdragna eftertexter

Äntligen är mina böcker på väg! Boken som vi ska hålla föredrag på om en vecka kommer förmodligen med posten imorgon eller på måndag. Det blir nog en rätt intensiv vecka, jag får se om det blir mentalt sammanbrott eller inte.
Mina fadderbarn var trevliga och glada, de köpte alla mina böcker. Det kommer finnas mer för dom att hämta i min bokhylla i vår kan jag ju säga. Jag hade ju tur som fick två stycken som dessutom redan är kompisar och håller ihop så de kan samsas om böckerna.
Igår efter Novischmässan var jag, E och J ute på stan en sväng och shoppade lite. Jag behöver egentligen en helt ny stil, jag har insett att det inte funkar med H&Ms tonårsmode när man snart är 25 (herregud!). Jag inventerade min garderob idag och fick slänga lite grejer. Att det ska ta sån tid att fatta att man inte passar i vissa färgnyanser! Dessutom har jag tappat nästan 7 kg sen förra sommaren så det är en del kläder som inte sitter så bra längre... synd.
 
Nu förbereder de för After School på Sivans. Jag väntar på att min hälsa ska bli fullt återställd... då kan jag ut och ta en drink och joina de andra på dansgolvet... och skaffa gymkort och börja springa runt sjön igen.
Lustigt hur begränsad man ändå känner sig... det blir mycket som inte känns så meningsfullt vad gäller aktiviteter här på campus. För mig gäller ingen belastning av levern och ingen fysisk ansträngning, de två sakerna är ju en rätt stor del av studentlivet idag. Speciellt här på campus där många är oerhört motionära och spritfriska (hur det nu går ihop).
 
Jag kommer säkert vara så här gnällig fram till min födelsedag, det är då jag beräknar att 6 veckor har passerat. Då ska jag också kolla mina levervärden, jag fick ett brev om det häromdagen.
Jag står ut, det är inga problem för mig som uppskattar lugn och stillhet. Men till och med jag behöver lite berusning och undtz undtz-musik ibland. Dessutom börjar jag bli rastlös när jag inte får ut och bättra på benmuskulaturen.
Marie Fredriksson 1988... eller? ;)

Kulting!

Igår var jag på Festingmöte (jag stavade fel innan, dumma mig). Men som jag hade lite på känn så kände jag mig inte riktigt hemma. Att festa kan vara kul men alla som känner mig vet att jag inte är nån partypingla direkt. Allt prat om hur mycket som behöver göras för att planera och genomför en kommande vild sittning med massa sprit i fokus och förfester i någons lägenhet... suck, jag orkade inte. Det var mycket som lät roligt också, men jag känner bara att det inte passar mig. Min lägenhet är lugnets hemvist, här ska banne mig inga för eller efterfester hållas! J och E var dock taggade och kommer säkerligen bli trogna festingar i utskottet. Jag hoppas de ser till att göra hösten oförglömlig :)
 
Så idag gick jag på Kultingarnas info-möte. Jag kan bara säga att jag hittade hem direkt :) Så himla skön stämning! Saft och bullar och allmän mysfaktor. Det är mest tjejer i kultingutskottet, två killar kom dit varav den ena var dramastudent (vilket gläder mig som gammal estet). Förutom han och jag som läser till informatör så var samtliga andra lärarstudenter. Det är liksom ett genomgående mönster från år till år verkar det som. Norrlands Nation drar till sig lärare, kanske just för den särskilda gemenskapen som finns. Samma sak i Norrlands styrelse, nästan bara lärare. Jag tror det kan bli mycket pedagogiskt och trevligt :)
Först ut som arrangeras av Kultingarna är Tysklandsresan (eller resan med fulldrullebussen som jag kallar det) där man ska stiga upp 4 på morgonen för att åka buss ner till Puttgartens Bordershop och bunkra billig alkohol och tillbaka igen för fortsatt fest på hemmaplan. Om jag inte hade varit i det hälsotillståndet jag är nu hade jag övervägt att faktiskt åka med, för det är ju en social rolig grej också. Men nu är det som det är... och det är nog lika bra, både fysiskt och ekonomiskt. Jag får satsa på nästa resa som är i januari.
Hajken som är inplanerad i slutet av september får jag nog också tacka nej till... det låter som en hemskt kul grej men det är dumt att utmana ödet och ta risker. Hoppas det blir en hajk till i vår.
(Äntligen har jag hittat hem till de mina)
 
Imorgon ska jag möta mina fadderbarn och sälja böcker till dom. Ser fram emot det.

RSS 2.0