Alice

Drömde inatt att jag fått en liten dotter, Alice. Hon var så liten, inte större än min hand. Drömmen innehöll allt från misslyckade blöjbyten (mormor fick visa hur man skulle göra) till hur kompisar och gamla ex reagerade på att jag fått en liten bäbis. Alice lärde sig uttrycka särskilda ljud väldigt fort, trodde nästan hon skulle börja prata trots att hon var knappt mer än nyfödd. Eftersom hon var så liten tappade jag lätt bort henne, hon trillade bland annat ner mellan sätena i bilen och ner i skräpfacket i bildörren. Fick lite panik de gångerna. Jag kände mig glad som fått Alice, men samtidigt hade jag hela tiden tusen saker att göra. Inte en ledig stund.
Är det sånt här nyblivna föräldrar drömmer tro?  
 
 
 
 
 
 
 

Vaniljtvätt

Steg upp 6.45 och tvättade, hepp hepp hurtig! Har precis hängt upp tvätten som nu doftar vanilj och orkidé (sköljmedlet kostade 10 kr på Ica så varför inte?). Ja, jag vet vad du tänker mamma, men det är MIN tvätt :P
Snart ska jag sätta på mig ett ansikte och ta mig in till Grand Samarkand, för idag öppnar nämligen The body shop där och de första 100 kunderna som handlar får en gåva ^^. Kan ju inte motstå!
 
Igår var det Starwarskväll hos M. Vi såg på episod 2 och 3. Vi kollade i research-syfte, på Halloweensittningen ska vi nämligen klä ut oss till olika karaktärer. Jag ska gå som The Emperor ^^. Blir att tänka till lite där. 

Mjölksyrepass

Tänkte att jag skulle upp vid 6.00 imorse för att gå till simhallen...men nä. Där tröt min självdisciplin. Kroppen ville hellre sova en timme till. Jag får simma runt 13-14 istället, då brukar det inte vara så mycket folk. Ska man upp tidigt och göra en grej så är det enklare om man är flera, det blir lite mer peppande då. Därför hade det vart bra om S hade varit med mig. Vi brukade simma runt 6.30 varje torsdag. 
 
Hm....va?...Nu?....Nä. Ser du inte att jag sover?

Var på bodybalance igår och trodde att det skulle vara en lite lugnare träningsform. Med inslag från yoga, pilates och tai chi så kan det ju inte vara så jobbigt tänkte jag. Som jag gick bet! Benen fick verkligen känna att de levde och svetten rann utmed tinningarna! Bodybalance är det jobbigaste jag gjort hitills. I alla fall det svettigaste, det slår både zumba, easyline och spinning. Att göra långsamma rörelser kan vara nog så jobbigt, speciellt om man tränar balans samtidigt och lägger all tyngd på ett ben. Det var första gången som jag var tvungen att avbryta rörelserna några gånger under ett pass, för att jag helt enkelt inte orkade. Ledare sa hela tiden att man ska göra rörelserna efter egen förmåga och att det inte är någon prestigepress. Jag försökte så gott jag kunde. Upp i hunden, ner i barnet, upp i plankan, ner i alligatorn, upp i kobran, tillbaka till hunden, sträck ut och skjut, forma bollen, peka in mot knät, upp med vänstra benet, ut med högra armen, böjda knän, upp med händerna, ner i plankan, upp i kobra, tillbaka i barnet, upp och stå, töj och sträck! Jag fick så mycket mjölksyra i benen så jag kunde gjort egen yoghurt!
Kände mig rätt otränad kan jag ju säga ^^. Kände väl också att det inte riktigt var min grej. Att trängas med 20 andra människor i en liten sal på mattor på golvet gjorde också sitt till.  Jag föredrar att ge allt på easyline och spinning där man inte riskerar att stöta in i någon annan, blir enklare att fokusera då.
Innan passet började satt jag och kikade in på gruppen som var före oss. De tränade afropowerdance. Det såg så himla roligt ut! Det måste jag testa nästa gång! :)
 
Nu ska jag ta och läsa vidare i Richard II. 
Ett tips till alla, ät inte frukost samtidigt som ni tittar på SVT2 Skitiga städer genom historien. 
 
 
 

Crawl, bästa sättet att bli ensam

Suck, jagblirså trött påmänniskor somsär skriver! Fattar inte hur ungarna kan gå ut högstadiet med MVG i svenska om de inte ens kan skilja på glassbil och glass bil. 
Det blir ännu mer pinsamt när det är personer i ens egen ålder som skriver likadant. Hur svårt ska det vara?! Om man är osäker, läs högt för dig själv vad du skrivit med en paus för varje mellanslag så blir det ju uppenbart! Man blir lite mörkrädd (mörk rädd?), när man läser olika bloggares alster. Visst, jag må inte vara perfekt alla gånger, men lite fason kan ni väl få på er svenska, onghjewlar!
 
Var på cykelpass igår. Tog i lite mer än förra gången, men jag vet ännu inte vad som räknas som ansträngande eller mycket ansträngande. Kanske är det individuellt. Det kändes i alla fall att jag tagit en veckas paus. Simmade 20 minuter efteråt. Att simma efter träning är som ren terapi för musklerna. Önskar bara att det inte vore så mycket långsamma gubbar i bassängen. Ja, jag simmar väl hyfsat snabbt och stör mig lite på långsamma medmotionärer som täpper till banorna. Några som däremot alltid får banor för sig själva, det är de som kör crawl. De flyttar man sig undan för fortare än kvickt. Igår trodde jag mig se att bana 2 var helt tom, började röra mig ditåt. Men nejdå, längst bort fick jag snart se en mörk skepnad fara fram under vattnet vilket förde tankarna till Jaws. Upp for en kille med badmössa och svarta simglasögon som säkert dolde hans mördarblick. DE är snabba, de rackarna! En sådan fick jag bakom mig också, hörde hur han kom närmare och närmare mig. Plaskljuden ökade och jag simmade lite extra fort för att komma in till kanten, ännu mer Jaws-känsla där. Kan ju vara livsfarligt att kollidera med en sådan!
 
Nu ska jag strax bege mig till kvällens pass. Det blir bodybalance. Får hoppas det blir skoj. 
 
 
 
 
 
 

För mycket apor

Var på fest hos B och A lördags. Trevligt att träffa lite nytt folk. Det blev lite för mycket apor för min del i slutändan, när jag och J nästan var hemma igen så slog huvudvärken till. För mycket apor och för lite vatten alltså. 
 
 
Jag och J har snöat in oss på sallad. I förrgår gjorde vi en purjo-rödlök-gurk-sallad med egen vinaigrette till. Igår testade vi att addera äpple, tomat, ost och bacon vilket blev ännu bättre ^^. Sallad istället för pasta och ris är nog ingen dum idé. 
Jag drog med mig J till Grand Samarkand igår. Köpte mig en träningsbag och en lite större t-shirt att ha istället för mitt träningslinne. Det är det dumma när man tränar i åtsittande kläder med stretch om man kurvig, efter några minuter har linnet glidit upp och sitter strax under bysten. Fruktansvärt irriterande!
Idag blir det cykelpass om några timmar. Kommer bli jobbigt härligt ^^

Trög frisörska och familjepizza

Jag vet inte vad det är som ligger till grund för mina märkliga drömmar. Ibland kan det vara hur roligt som helst, men  när det handlar om stress, då är det inte lika skoj längre. Jag tror att min hjärna tar små tankar eller impulser som jag får under dagtid och förstorar upp dem på natten. Jag och J ska nämligen på fest på lördag. Igår funderade jag på vad jag skulle ha på mig och hur jag skulle sminka mig. Resultatet av de tankarna blev detta lilla stycke dröm:
 
Jag och J befinner oss hemma hos mor och far. Js kompis som ska med på festen ska komma och hämta oss. Jag står i mitt gamla rum och väljer kläder, bestämmer mig för en svart klänning. Börjar sminka mig litegrann men inser att det inte räcker, kanske att man skulle bege sig till en skönhetssalong? J säger att hans kompis är väldigt punktlig av sig och vill att vi åker senast 18.57, inte en minut senare! Plötsligt är det kväll och mörkt ute. Jag går ner till pappas verktygsbod som det nu finns en skönhetssalong i. Jag ber frisörskan att hon ska markera ut lite mer brun ögonskugga på mig så att jag ser lite mer "fierce" ut. Hon verkar ha svårt att förstå mig. Jag tittar på klockan och inser att det är 12 minuter tills Js kompis vill att vi åker. Jag försöker få frisörskan att skynda sig. Hon täcker halva mitt ansikte med brun ögonskugga och tar en evighet på sig. Sen täcker hon mitt ansikte med guldflingor, nej, det vill jag nog inte ha! Ta bort det! Jag tittar på klockan och tiden bara tickar iväg. Jag får bort guldet och det mesta av det bruna så jag ser någorlunda vettig ut. Jag ber henne igen att bara lägga till aningen mer brunt för att rama in ögonen. Hon plockar då fram tandborste och något rengöringsmedel som hon först ska rengöra penslarna med. Men det var då självaste! Nä, jag hinner inte sitta här mer! Ringer telefonbanken för att föra över pengar, jag gissar att detta blir dyrt, trots att de inte gjorde mycket alls. Salongen tar 450 kr för besväret. Klockan blir 18.58 och jag får panik! Upp på rummet snabbt som attan och sätta på sig kläderna. Tar på mig ett par byxor och en tunn klänning över, inser att det ju inte var det jag skulle ha alls! Fumlar med kläderna, vet inte vad jag ska ha längre! Ser Js kompis stå med sin bil och vänta otåligt nedanför. Fastnar i kläderna med armar och ben, min sminkning är ofärdig, har vi slagit in presenten förresten?! Presenten! Var är den?!!! 
 
Oh dear...
 
Igår när J kom hem så hade han med sig en jättekartong. En av hans grannar stod nämligen på nedre plan och bjöd alla i huset på familjepizza! Har ingen aning om varför, min gissning är att han har vunnit på hästar eller liknande. Att bjuda ett helt lägenhetshus på familjepizza (megasize!) måste kosta ett par laxar om man säger så. Det var ju lägligt, slapp vi laga middag ^^. Vi fick en kebabpizza med svamp, vilket alltså innebar lite pill för Js del :P men annars så var den helt okej. Åt så mycket så jag mådde illa. Fick ihop till fyra matlådor av resterna, så det blir pizza idag igen. Det roliga är att jag och J åt pizza i förrgår med, så det blir lite...pizza på tårta på kaka känns det som. Suck. 
Idag ska jag ha min första gruppchatt med mina Shakespearekollegor. Det blir jag och en göteborgare, två britter och en tyska. Vi ska diskutera sonett 18 och 130. Blir säkert skoj! 

En onsdag utan större bedrifter

Så var det onsdag. Vaknade 07.20 som vanligt, gjorde frukost och kollade på Masterchef Australia. Det har jag gjort i ett antal veckor nu. Det börjar närma sig final. Dagens utslagsutmaning bestod i att på tre timmar svänga ihop en chokladtårta med ca nio lager. Choklad och björnbärsmousse, karamelliserade äpplen, mandeltäcke med kanel och jag vet inte allt. Superduktiga Justine åkte ut, min favoritdeltagare :( 
Kvar är nu kött och ölmagickern Chris, den kreativa konstnären Poh och den något very-good-mama-aktiga konsulten Julie. Jag hoppas att Poh vinner, hon gör alltid så roliga grejer. 
Vaniljyoghurtpannacotta med hallongelé och pistagetuile. 
 
Var till vårdcentralen idag. Fick tid hos en läkare nästa vecka, förhoppningsvis är det en hudläkare som kan kika på mina besvär och skriva ut något som gör att det försvinner. Eller försvinner och försvinner, i min värld finns det inte att eksem kan försvinna för gott. Har jag levt med detta hela livet hittills så får jag nog stå ut med det resten också. Det vore ett under annars. 
 
Får se vad jag gör resten av dagen. Vissa dagar har man inte lust att göra någonting. Bara ligga stilla i soffan och stänga av. Det är så viktigt det där, att göra ingenting ibland. Det har Christer Lindarw lärt mig. Det är viktigt för kroppens och framför allt hjärnans återhämtnings och lagningsprocesser. Så man ska inte ha dåligt samvete om man inte gjort någonting under en hel dag! ^^
Fast laga mat bör jag göra rätt snart. Göra mig lite lunch och kika på Hornblower. Ja...så blir det. 

Blodigt allvar

Är helt slut efter en hel arbetsdag. En arbetsdag av medvetslöshet och fakeblod i massor. Mina händer kommer vara röda i säkert två-tre dagar. Det har varit en rätt kladdig dag, men en kul sådan. Det är särskilt kul när folk faktiskt frågar om man är skådespelare. Så svårt är det väl inte att ligga still och vara lealös tänker jag. Men men, man tackar :)
 
Mina Shakespeare-bestyr får jag börja med imorgon. Jag orkar inte ikväll.
Måste ringa och boka tid hos vårdcentralen för mina konstiga fingertoppar. De är angripna av någonting. Suck, ska det aldrig ta slut?!
 
Imorgon blir det Bodybalance på gymmet med. Blir nog bra med lite lugnare grejer nu. Körde Easyline i fredags och det tog musten ur mig. Men det ska jag likväl fortsätta med. 
 
Nu hänger tvätten i mitt rum och luften är så där härligt fuktig. Jag förstår inte varför folk använder torktumlare. Detta sättet sparar el och så blir luften välgörande för huden också ^^. Det tar lite längre tid för tvätten att torka såklart, men den tiden har jag. Jag sparar all tid jag får över i en liten låda och öppnar den vid behov. Smidigt va! ;)
 
Hittade en tvättbild från min gamla lägenhet i Göteborg.
 
 
 
 
 

Hittat min grej

Jag har kommit på en träningsform som jag faktiskt gillar. Vattenträning var okej, zumba var svettigt som attan men kanske inte riktigt min morot. Men nu har jag prövat på spinning och det var helt andra bullar! Jag som cyklat mycket i min barndom har fortfarande kvar min benmuskler, även om jag inte suttit på en cykel på säkert tre år. Spinning var jobbigt, men det är bara jag som avgör hur jobbigt det blir, vilket är en fördel. Det kallas ju individuell träning i grupp. Spinning är definitivt min typ av träningsform :) Trots att benen gör jobbet så arbetar hela kroppen och musklerna får sig en rejäl omgång. Det var lite tungt att ta tre trappor upp till min lägenhet efteråt. 
Spinning, träningsformen för dig som kommer sminkad till gymmet och tycker om att se fräsch ut. 
Hehe, eller inte! Oavsett hur fräsch man är i början så är man allt annat än det i slutet!
 
Gjorde klart min andra Shakespeare-uppgift imorse. Får väl se om det går att få igång ett samtal om Henry V på forumet. Men jag tvivlar på att det kommer bli exakt så som läraren önskar. Det är svårt att föra en givande diskussion om man bara ska kommentera på vad andra har skrivit på ett forum. Det är ju liksom inte youtube vi snackar om här. Mina kursare är hövliga människor. 
 
 
 
 
 
 

Final i helvetiska köket

Middagen är på gång, kyckling med pommes och chilisås. Efter det blir det nog lite sorbet. Imorgon får jag chansen att bränna lite kalorier, då ska jag cykla tills jag dör. Eller det säger i alla fall många att man gör när man kör spinning första gången. Men klarar jag zumba utan att svimma så klarar jag nog av spinning med. Har bokat in mig på Easyline på fredag. Det kommer nog påminna lite om Curves-träning gissar jag. 
Ikväll ser vi på sista avsnittet av Hell´s Kitchen, äntligen får vi reda på vem som vinner det hela! Säsong 10 har varit under all kritik, så dåliga kockar har jag aldrig sett innan. Jag fattar inte hur Gordon Ramsay orkar vara så arg hela tiden. Men nu så är det upp till bevis, ska bli kul att se vem som vinner. Antingen en divig know-it-all-tjej eller en ganska intetsägande men fokuserad kille. Jag hoppas på killen, han har gjort minst väsen av sig under hela tävlingen. 
 
Gordon Ramsay, fromm som ett lamm... som han sedan tillreder. 
 

Jättefiskar och zumba

Upplever ni ofta när ni drömmer att ni tänker "detta har jag sett innan"? Det gör jag till och från. Det är lite speciellt när man känner igen platser man "varit på", det vill säga drömt om innan fast för ett bra tag sen. 
För några år sen drömde jag att det bakom huset fanns flera avlånga dammar med sandbotten. I dessa dammar fanns jättestora fiskar, meterlånga monster som höll sig stilla och tittade på mig under vattnet. Dessa försökte jag fånga med metspö.
I natt drömde jag dels att jag styrde ett krigsfartyg nära Tunisien och fick lära mig ladda vapen med ammunition, dels att jag hamnade på ett sandigt ställe med små dammar. I de första dammarna fanns det jättesmå fiskar som jag försökte fånga, men vid närmare inspektion såg jag att nästan alla fiskar var döda. Dammarna var förmodligen sjuka. Jag gick längre in innanför ett stängsel och hörde ett välbekant morrande, två tigrar. Dessa tigrar tyckte jag mig hade sett och upplevt innan, för jag visste att de inte var farliga om jag bara stod still. När tigrarna passerat mig vände jag mig om och upplevde just den där dejavykänslan av att jag varit där förr. Jag såg de avlånga dammarna i sanden. Jag gick fram och konstaterade lite sorgset att dammarna torkat ut, jag såg skeletten av de stora fiskarna ligga utspridda här och var. Jag försökte minnas om jag lyckats fånga någon av dem förra gången jag varit där. 
Hjärnan är en lustig manick.
 
Igår körde jag ett zumbapass på Medley. Det var ett under att jag överlevde 55 minuter! Det var krävande men jag tror det kommer bli lättare efterhand. Träffade min fadder där också som jag inte sett sen halloween 2010.   Vore ju trevligt om vi kunde träna tillsammans fler gånger, det känns lite tråkigt att gymma utan någon man känner. På onsdag ska jag pröva på cykel, eller spinning som det också heter. 
 
 
 

Vattenpass

Igår gick jag på mitt första gympass. Vattenträning danz var ett pass på 45 min i bassäng. Vi var bara 5 stycken som kom, men instruktören var lika peppande som om vi vore 20. Det var ganska krävande att dansa zumba under vatten, för det var i princip det vi gjorde. Det kändes okej och lagom jobbigt. Definitivt något som jag ska göra igen. 
 
Idag kommer mamma och pappa och hälsar på. Innan dess ska jag fixa lite mer på min Shakespeare-uppgift. Sen blir det att städa och försöka få bort så mycket katthår det går.
Brr, det börjar bli höst :)

Äntligen!

Ah, nu har man fått i sig lite kaffe. Golvet är dammsuget i min lya och lugnet hägrar över huset. Äntligen börjar min kurs i Shakespeare, läraren skrev att uppgifter på två kapitel kommer ikväll. Det blir att sitta med det imorgon. Undrar hur ambitiösa dessa uppgifter är, de ska vara klara till på lördag. Detta kan antingen bli jättelätt eller jättetufft. Jag tycker synd om mina stackars medstudenter som fyller forumet med panik. Många av dem har inte fått sina böcker än och vissa har till och med skaffat fel böcker, inser de först nu. Jag fick mina köpta böcker idag. Är glad att jag tog mig i kragen och lånade allt på bibblan för en vecka sen så jag hann att läsa det vi skulle. 
Vi är nu tydligen 57 stycken som är registrerade på kursen, men än har jag inte sett till ens hälften. Inga män. Bara kvinnor i åldrarna 19-54. Känner på mig att det är många som hoppar av eller ska hoppa av bara för att de inte fått sina böcker än. Jag gissar också på att många inte känner till att de ska gå in på moodle för att överhuvudtaget kunna se lärarens meddelanden. Det är lite dumt att det inte är tydligare. Jag sprang på moodle av en slump när jag letade på lnus hemsida. Dålig information är vad det är. Dåligt.
 
Ah, jag är glad att jag inte är ensam kvar här på campus, av de jag känner alltså. E läser också kurser, typiskt nog just de kurser som jag sökte till först men inte kom in på. Hon var smart nog att ansöka i tid. Sen har vi också de som går Fred och utveckling, de åker inte till Indien förrän i december tydligen. Så jag är glad :) 

Rivstart

Det blev ingen Afro Power Dance idag, ingen Linedance igår heller. Jag var för trött. Inser att jag inte kan träna varje dag i veckan, det blir en rivstart för kroppen. I förrgår sprang jag och igår simmade jag med S och E, vilket jag inte ha gjort sen maj, så det kändes rejält i musklerna. Så jag får ta det lite lugnt. Kanske blir lagom med två pass i veckan så här i början. Satte upp mig på lite vattenträning på fredag. Hoppas fortfarande kunna gå på zumba på söndag. Platserna går åt fort. 
 
Nu pågår det lite planering här, J och jag kanske ska bege oss på en liten utflykt om en tid. Hoppas vi kan komma iväg :)
 
Idag tog jag mig en sushi på stan med R och hade trevligt. Har saknat luncher med henne. Hon är min totala motsats och vi delar inte många gemensamma åsikter, men vi uppskattar sushi och CSR lika mycket. Jag tror att det kommer funka bra att skriva C-uppsats med henne i vår. 
Imorgon fyller B år och det firas med en bit mat på en av stadens uteställen. Kommer bli skoj. 
Nu blir det ett avsnitt av An idiot abroad med gosingen innan läggdags. 
 
 

Blivit med gymkort

Så har man då gått och blivit MedleyPlusare. I ett år får jag simma och träna hur mycket jag vill. Har redan bokat in mig på Afro Power Dance på onsdag. Ska pröva zumban på söndag med. Nu har jag ju tid att träna så att säga. Än så länge har inga uppgifter dykt upp på Moodle som vår läroplattform heter. Jag fattar inte riktigt hur den här kursen ska fungera, det blir kul att se om vi ska ha skype-konferenser eller hur det nu blir. 
 
Nu har jag fyllt kylen med lite riktigt mat igen. Cidern, smörpaketet och spriten började bli uttråkade. 
Invigde min nya stekpanna med lite pytt i den...pannan alltså ;) Känns så mycket roligare att laga mat med nya grejer. Bör skaffa mig nya matlådor också, mina plastbyttor från 2006 ser inte så trevliga ut längre. 
Nya studenter välkomnas med gula cupcakes på universitetet, solen skiner och jag är pepp på livet!

Mystery cake

Nu är jag åter installerad på campus. Imorgon börjar studierna igen. Då får jag se vad mina första Shakespeare-uppgifter blir. 
Får väl dra en liten resumé av helgen.
Fredag: J och jag bakade hans speciella kladdkaka inför lördagens fest. Den blev 5 cm tjock. På eftermiddagen strosade vi ner till ett av stadens hotell och träffade Js pappa som bilat ner för att hälsa på. De började genast prata om tekniska prylar och jag satt och förstod mest ingenting. J fick sin dyra leksak i present plus ett armbandsur av den generöse fadern. Sedan bjöd han oss på middag på hotellet. Utöver ett par högljudda stockholmsnissar som förmodligen var på konferens var vi de enda som var där. Efter att de tömt sina glas och reserver med dåliga skämt gav de sig lika högljutt av och lämnade oss tre ensamma att språka om livets väl och ven. Js far bjöd oss på drinkar i baren och gav oss till och med pengar till bussen hem så vi slapp gå i det kalla vädret. Jag kan konstatera att jag gillar Js far. Jag kan se vart Js pryltokighet (som hans mamma säger) kommer ifrån. 
 
ASUS Transformer Pad Infinity. Js nya leksak. 
 
Lördag: Vi satte igång att baka vår mystery cake. J hade hittat ett roligt recept i Buffé på en tårta gjord på lite speciella ingredienser. Istället för mjöl gjordes tårtan på mandelmjöl, potatis och kikärtor. Ovanpå lade vi hallonglasyr och hallon. Så lade vi grädde och bär på kladdkakan. Det blev lyckat. Potatistårtan kan rekommenderas, den blev jättegod!
Hallontårta gjord på potatis, kikärter och mandelmjöl. Recept finns här http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_s.aspx?gKey=0br256bf&gInitPage=1 
 

Js kladdkaketårta. 
Jodå, gästerna uppskattade vad vi gjort. Kladdkakan var dock mig övermäktig så att säga. Vi blev ca åtta pers under kvällen och det var en trevlig stämning. Vid tvåtiden hade gästerna tackat för sig och vi stöp i säng. 
Det ska jag nog ta och göra nu förresten. Är rätt sömnig. Natti!
 

RSS 2.0