Förvåning

- Hej! Jag heter blabla och ringer från blabla. Tråkstället har skickat oss dina uppgifter och jag undrar om du skulle vara intresserad av ett kundtjänstjobb? 
- .....Eh, ja (what?!) 
- Bra, kan du komma på intervju på måndag? 
- ...Eh, javisst!
 
Jag som trodde att Tråkstället knappt hade tid med någonting numera. Aktiv interaktion med arbetsgivare...jag menar, det är sällsynt! 
Det må vara en intervju hos en rekryteringsfirma (som det så ofta är), men jag ska åka dit och se vad detta kan ge. 
 

Det finns nötskrikor och så finns det kattskrikor

Giv mig styrka! Kerstin gör sitt bästa för att sabba min nattsömn. Hennes förbenade kåtvrål (Ja, vad ska man annars kalla det? Vårskrik är ju en tanke, men då förstör jag väl för alla som växt upp med Ronja Rövardotter) väcker mig ca tre gånger per natt. Detta resulterar i att jag ofta sover fram till kl 10...och vips hinner det bli lunchtid innan man ens fått i sig frukost. Givetvis ska hon vråla precis vid ytterdörren också så att det hörs riktigt bra in till grannarna. Försöker man säga till henne att hålla tyst så vrider hon upp volymen ytterligare. 
Sabla kattskrika! DX
 
Suck...
 
Seriöst, det har gått två veckor sedan jag jobbade sist. Innan jul fick jag sms hela tiden, nu händer det ingenting...Fick ett sms för en vecka sedan, men just den dagen (givetvis) var jag tvungen att vara hemma för att ta emot leveransen från IKEA. Lite mer förvaringsutrymme och en snygg tavla piffade upp lyan något. 
Hoppas att arbetspassen ökar framöver. JAG VILL JOBBA! 
 
I fredags hade vi vin-och-spelkväll med S,L och H. Det blev Mario Kart 8 (J har ju gått och skaffat oss ett Wii U), Jackbox Party Pack (superkul spelkollektion där man interagerar med sina smartphones) och Cards Against Humanity.
Jag är så glad för vår andra soffa! Det gör sådan skillnad. Att kunna bjuda hem folk utan att skämmas över bristen på mjuka sittplatser, det gör mycket. 
 
 

By the way...

Tänkte bara nämna att pölsa är en förbannat vidrig maträtt. 
 
Så nu vet ni det. 

Tråkstället i ett nötskal

Jag gick in på Tråkstället idag för att uppdatera min handlingsplan. Vill nämligen vara fortsatt inskriven eftersom det är lite dåligt om arbetspass till och från. Så här utspelade sig mitt möte med tillgänglig tråkmåns:
 
J: Hej! Jag skulle vilja uppdatera min handlingsplan.
T: Okej (tittar i datorn). Hur ser din situation ut idag? Har det ändrats något sedan sist?
J: Ja, jag har fått timanställning på *beeeeep*. Så jag jobbade rätt så mycket under december, men det har varit en dipp nu under senaste veckan, så jag tänkte att jag fortfarande vill vara inskriven. Jag har även ett anställningsavtal här att intyga med.
T: (Kollar på pappret) Ja, men jättebra, då lägger jag in det här. Jag ser här att det står något om en annan timanställning... jobbar du fortfarande på *beeeeep*? 
J: Ja, det gör jag också. 
T: Okej (skriver in mina uppdateringa på datorn). Så, men det ser ju bra ut. Jag kommer inte att ge dig någon ny handlingsplan idag, utan det är isåfall din personliga handläggare som får kontakta dig.
J:..Jaså?
T: Ja, vi har gjort om lite grann här sedan ett par veckor tillbaka. Att skriva ut handlingsplaner är inte något vi gör här ute längre. Numera är det tänkt att alla ska försöka sätta sig ner med sina handläggare och prata och tillsammans komma fram till en handlingsplan. 
J: (Lutar mig framåt en aning)... Hinner ni det?
T: (Är tyst en sekund)...Nej, det gör vi inte (skrattar nervöst). 
 
Där har ni Tråkställets hopplösa situation i ett nötskal. Hehe, det är tur att de kan vara uppriktiga.
Jag börjar nästan tycka synd om de som jobbar där. Inte nog med att de dagligen får stå ut med hot om självmord, total apati och explosiva känsloutbrott, de ska dessutom få ännu mer arbete att hinna med som de absolut inte hinner med. 
 
Det är ett vansinnigt samhälle vi lever i. Undra på att de flesta människor lever med blicken fäst på allehanda skärmar större delen av det vakna dygnet. Beror det på företagens makt över konsumenterna? Ett ökat behov av konstant underhållning? 
Verklighetsflykt, det är mitt svar. 
 
 

Nackspärr

Jag har nackspärr, kan inte vrida huvudet åt vänster. Aaaaj! :-( 

J köpte hem Rishultskorv till middag. Han trodde bara det var ett namn...men det var ju för fasen ris i korven också! Blä I say :-/ 

Jag har föreslagit en vegetarisk dag i veckan. J föga entusiastisk. :-P 

Vi tittar för närvarande på streamen AGDQ (awesome games done quickly).  Den här gången samlar de in pengar till organisationen The Prevent Cancer Foundation. Hittills har de fått in över 440000 dollar. Way to go! :-) 

Trettondag jul, i övrigt kallad Epiphany

Idag firas Epiphany i många länder. Igår fick jag en epiphany, eller en insikt kan man säga, om livet. Jag hade just avslutat ett arbetspass på sjukhuset. Jag hade suttit hela dagen hos en patient, en patient som jag suttit hos en del gånger förr och vars vanor och nycker jag numera kände till ganska väl. Jag hade fått lära mig ett och annat praktiskt utav en trevlig undersköterska, som troligen förundrades över att de skickat mig till patienten (jag som helt saknar utbildning inom vårdyrket). Jag som alltid känt mig något malplacerad på sjukhuset, började känna mig bekväm även där. Ibland blir man förvånad över sina egna reaktioner, förvånad över hur väl man faktiskt anpassar sig till olika situationer som man aldrig har utsatts för innan.
 
Detta var insikten jag fick när jag gick hem: om jag utför ett arbete som jag känner att jag klarar av, om jag har bidragit på något sätt till en annan människas vardag och kan gå hem med känslan av att jag har gjort något meningsfullt... då spelar det faktiskt ingen roll vad jag arbetar med.
 
Livet blir aldrig som man tänkt sig. Många drömmar går aldrig i uppfyllelse. Om jag bortser från mina drömmar om att lyckas inom mitt utbildningsområde och istället fokuserar mer på min verklighet, och känner att den verkligheten i sig innebär något meningsfullt, något som bidrar till något positivt både för mig och för andra, är inte det också att lyckas?

Nytt år igen

Jodå, det gick allt bra att jobba natt över nyår. Blev jättetrött runt ett-snåret men piggades upp av en värktablett och lite mat som en kollega snodde ihop i köket. Sedan kollade vi på tv fram till 06.30 ungefär. Nattpass är kanske inte det roligaste, men det ger mer pengar. Så det kanske får bli ett nattpass eller två i månaden, om jag får möjlighet till det.
 
Kommer kanske få möjlighet till ett jobb som webbadministratör på distans, det fick jag reda på idag. Det är väl en bra början på året? :)

RSS 2.0