Lägenhet!

Jag fick lägenheten! Från och med slutet av augusti kan de som vill besöka mig i Växjö. Så L, nu får du faktiskt flytta ändalykten ur soffan i Karlshamn och göra slag i saken! ^^

Sex lediga dagar och fjorton arbetsdagar kvar här i Norge. Igår vaknade jag med halsont men gick till jobbet ändå. Jag har inte lust att betala svindyra pengar för att en läkare ska konstatera något jag redan vet och skriva på en lapp som jag kan lämna in på jobbet så att de på jobbet fattar att jag är sjuk.
Men jag borde kanske inte gått på jobbet, jag mådde inte så bra under dagen. Kände mig ganska yr fram mot två-tiden. Men idag och imorgon är jag ledig så jag har åtminstone tid att vara sjuk nu.

Om jag bara hade en flaska Jäger så hade jag fått fason på den här förkylningen illa kvickt. Men sprit om nånting är ju fruktansvärt dyrt här.

Längtan

Nu längtar man hem....till Svea rige som Arn skulle ha benämnt det enligt Guillou.

Jag har köpt alla biljetter hem, först till Oslo, sen till Götet och sist till Stockholm där rödfåglen från Häststaden väntar på mig.

Herregud jag måste köpa skor till bröllopet! Eller så får pappa leta fram mina sandaler där hemma och ta med dom upp.

Goodnight people.

Lägenhet?

Jag har just tackat ja till en lägenhet på Campus i Växjö. Nu är det bara att hålla tummarna för att jag får den också. Jag slåss tydligen med ett par stycken andra intresserade. Nu är det inte Thåström utan Af Ugglas som får besjunga min sinnesstämmning. "Jag ber dig SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA!"

Idag ska jag gå till parken igen och bada med S när hon är klar med sitt skift.

Tror jag ska ta mig lite yoghurt och lyssna på Eddie Meduza och Gackt.

Spela värsta raggarlåter, dunka takten ut i plåten
Gapa som en idiot och ragga runt!
^^

Norge 3.2

23/6 Ryggont och kallt Ceylon-te
Sitter i mitt nya rum, stortrivs här. Brorsans rum mitt emot, nära till kök och toa. Istället för ljudet av fulla människor ljuder istället diverse spelkonsoler från olika rum. Alla dörrar är öppna här, känns väldigt familjärt och nåbart. Jag har avslutat min heldag i parken, fått mig några skråmor och ganska ont i ryggslutet. Brorsan har fixat så att jag kan spela Animal Crossing, great! Sitter nu med ett gott Ceylon-te på flaska och funderar på vad jag ska göra härnäst innan jag knyter mig. Kanske ska man ta en dusch...
Imorgon är det arrangemang för alla anställda, vi ska få pröva på en del attaraktioner i parken efter stängningstid. Vet inte om jag vågar åka nånting, vi får se.
S och jag var nere och checkade tvättstugorna här, då dök det upp en katt där nere mitt framför ögonen på oss. Liten grå och vit långhårig historia, himla söt. Han hade nog följt med oss ner för dörren stod öppen. Nu stryker han runt här och söker varje människas gunst...och kanske en matbit.

27/6 Ledighet i solen
Njuter av min andra lediga dag. Ute skiner solen och luften doftar sommar. Jag borde inte sitta inomhus nu, ska nog lägga mig ute i gräset en stund och lyssna på soft musik.
Hade en jättejobbig dröm inatt. Jag drömde att jag misstänkte att jag var med barn. Så jag gick till en läkare som mycket riktigt bekräftade att jag var gravid, men inte bara det...jag var i åttonde månaden! Läkaren visade mig nån ultraljudsbild på en skärm och där fanns min lille (mycket lille) son. Jag hade inte ens stor mage, ungen var så liten att jag inte ens märkt att jag var gravid och därför hade det gått så lång tid. Läkaren frågade vad jag tänkte göra nu, abort var det ju inte tal om. Jag tänkte att hela mitt liv rasade samman, nu kunde jag inte studera eller göra vad jag tänkt! Och framför allt, hur i helskotta hade jag blivit med barn?! Det är ju omöjligt! Jag var dessutom besviken över att det var en pojk, hade det vart en flicka så hade jag kanske velat ha ungen.
Gissa om jag var glad när jag vaknade.

1/7 Skitungar och oförskämda gubbar

Ovanstående har jag fått uthärda en del under min senaste arbetsdag. Det är så man önskar att ett skjutvapen eller piska ingick i badvakternas utstyrsel. Jag ska inte gå in på detaljer, det har jag inte ork till. Men som sagt...helst ett skjutvapen att avfyra lite varningsskott med.
Idag har jag vart ledig, jag har inte gjort mycket. Jag har handlat mat, solat, läst och spelat Animal Crossing. Imorgon har både jag och brorsan ledigt, då ska vi nog åka till en ort 5 km härifrån där man kan handla i billiga affären Kiwi. Om en vecka har jag jobbat halva tiden här.

2/7 Två personer mindre
Storm of the autumn
Child born in the Godless Month
Happy miracle

Idag har det norska paret I och J flyttat ut ifrån huset...vilket betyder att vi inte kan få låna deras internet mer :(.
Typiskt. Idag var jag och brorsan och handlade på Kiwi. Vi räknade ut att det trots allt inte lönar sig att ta den dyra bussen dit när det är enklare att bara handla olika saker i olika affärer som ligger närmare. Mer strategiskt så.
Jag blir 24 år i år. Jag har en del böcker på min önskelista, värdet av litteratur blir alltmer uppenbart. Det är en del gammal litteratur som jag skulle vilja sätta tänderna i. Jag kommer inte ihåg vem som skrev historien, men Fantomen på Operan vore intressant och Victor Hugos Ringaren i Notre Dame är en del böcker ur listan. Mycket misär och förtvivlan där, men det lockar att läsa nånting man blir berörd av. Om man läser och tårarna rinner samtidigt, då är det banne mig en bra författare.
My heart is breathing
You are the sun of my mind
The world is shining


7/7 Molnen hopar sig

För imorgon blir det regn. Jag är ledig då så jag slipper eländet. För det finns inget värre än att sitta i regn och frysa på en badvaktpost. Idag jobbade jag i parkens övre del, jag gillar inte den delen. Det sker mindre olyckor än i nedre delen, men i övre delen måste man säga till gästerna så himla mycket! "Släpp kanten! Du får inte klättra där! Nej! Gå ur när bubblorna slutar! Släpp kanten! Gå inte ut på sidorna! Dyk inte här! Släpp kanten! Bölga kommer om tio minuter! SLÄPP KANTEN!" Det är ett himla tjôt hela dagen lång! Visselpipan går varm och mitt humör i slutet av dagen är inte precis på topp. Men allt beror på gästerna. Ibland vissa dagar så sköter de sig själva och gör precis vad skyltarna anger, andra dagar verkar alla vara analfabeter, blinda, döva och icke kapabla att skilja på vad som är säkert och vad som är rent livsfarligt.
Snart har jag jobbat halva tiden här. Det har gått relativt fort, men det kunde gå lite snabbare ändå tycker jag. Det finns så mycket jag vill ha reda på...och svaren finns inte här.

I förrgår var nästan alla badvakter ute på en restaurang här i byn. Jag trodde ju att jag skulle hålla mig sober hela kvällen, men så går det ju givetvis sällan till numera. Jag och min granne G delade en karaff med vin och det var faktiskt värt vartenda spänn. Stället var trevligt, som vanligt ljöd hög musik ur lika höga talare så man nära på fick kindgnuggas med folk för att höra vad de sa...eller skrek snarare. En utav badvakterna fyllde 25 år och bjöd med mig hem på efterfest hos honom. Jag hade tänkt gå hem när stället stängde eftersom jag jobbade dagen efter, men jag hängde på de andra hem till honom ändå, synd att missa nått förnöjsamt i gott sällskap. Vi hade ganska kul, folk har ju tendens att visa upp ett helt annat jag när berusningen greppar tag om dom....så jag kan väl bara säga att jag har mist lite av min respekt för en del av mina ledare hehe. Vid tre på natten steg jag in i mitt rum. Jag tror inte det är nån bra idé att berusa sig dagen innan man jobbar, även om det är senvakt. För man blir så in i norden trött. En trött och okoncentrerad badvakt är ingen bra badvakt.
Imorgon ska jag bara slappa och spela Twilight Princess medan regnet faller. Ska bli soft.

14/7 Not much to do really
Ledig idag och imorgon. Om det är lika fint väder imorgon ska nog jag och brorsan gå till parken som gäster och ta del av det vanvettiga skojigheterna. Igår åt jag alldeles för lite på jobbet, jag kände mig dålig när jag kom hem, hade huvudvärk och väldigt svårt att äta. Så jag la mig tidigt och vaknade vid tre på natten. Jag vet inte riktigt varför jag vaknade, jag hade en ganska obehaglig dröm men det var inget skrämmande...bara ödesdigert. Drömmen som innehöll en händelse jag vet kommer ske fick mig att ligga och tänka på massa strunt som man inte ska göra, speciellt inte på natten då man inte är vid sina sinnens fulla bruk. Jag tror jag lyckades somna om vid halv fem eller nått.
31 dagar kvar i det här oljiga landet. Jag måste köpa tågbiljetter hem ganska snart. Längtan efter att lämna det här stället har börjat krypa längs mina väggar. Samtidigt så trivs jag väldigt bra på det här jobbet, fast det är först nu när högsäsongen är igång och man kan räkna med minst 3500 gäster per dag i parken som den verkliga innebörden av jobbet har blivit uppenbar. Herregud vad folk att hålla reda på! Man gör inte annat än att blåsa i visselpipan och hoppa i vattnet efter ungar som tydligen inte kunde simma, trots att stora skyltar varnar om djupt vatten och att HER MÅ DU KUNNE SVÖMME! Nåja, är ungarna så små att de inte kan läsa så kan de väl knappast simma heller. Jag har inte fått hoppa i efter någon än, men det har varit nära många gånger, föräldrarna brukar vara väldigt kvicka. Men vissa dagar är det så hett ute att man börjar önska att det kommer någon unge som inte kan simma så att man får hoppa i. Men jag är säker på att jag kommer hamna i vattnet en gång i alla fall, för det är tydligen tradition på jobbet att man blir islängd av sina kollegor i slutet av ens sista arbetsdag.

15/7 Virus

Idag har jag bekämpat det onda som härskade i min magsäck. Efter två dagar av ständig hunger, magvärk och toalettmaraton fick jag med en liter kokat vatten död på det förmodade viruset. Troligen hade jag fått samma virus som min granne, hon var ännu mer illa däran än jag, jag fick åtminstone behålla det jag stoppade i mig. Men nu verkar magen vara lugn igen.
Jag är antagen i Växjö, vilket gläder mig. Nu är det bara bostadsproblemet kvar. Jag har gjort ett par ansökningar, men tidigaste inflyttningsdatum är inte förrän första september. Och jag vet inte när mitt program börjar eller var jag ska bo till dess jag får lägenhet.
Det ryktas om att två personer fått sparken från parken. Troligtvis två svenskar sägs det. Ja, det var väl det jag trodde. Omogna ständigt berusade fjuniga ungtuppar är inte lämpliga badvakter! Men om jag får gissa så är det inte två utan bara en utav dom som fått sparken. Jag såg en bil packas utav en familj här utanför idag...förmodligen ungtuppens familj som skamset fick köra hela vägen ut i Norges glesbyggd för att hämta hem sin son. Gissa själva om jag ler inombords av angenäm skadeglädje. Hehehe....

17/7 På darriga ben
Idag gick jag och brorsan som gäster i parken, äntligen! Badsäsongen officiellt invigd för min del. Först sum vi lite i "älva" och sen styrde vi stegen mot en attraktion som går under namnet Jättegrytan, det var det enda som jag vågade åka. Jag har aldrig tyckt om bergodalbanor och dylikt, därför kändes Jättegrytan både rolig och lite otäck samtidigt. Det är ändå en av de snällaste attraktioner som finns i parken. Mina ben skakade när jag kom ner...kanske att jag tar den nån gång igen. Vi tog oss en svindyr hamburgare och satte oss i den minst folktäta delen av parken, nämligen Tivolidelen. Där var det i princip folktomt och närapå helt tyst. Men snart började den dagliga showen för de minsta i parken och då blev det musik och sång från en liten scen. Vi betraktade spektaklet och jag måste säga att det var väldigt bra. Men det måste vara enformigt för de två som uppträder att göra samma sångnummer och busnummer vartenda dag under hela säsongen. Mitt badvaktsjobb är åtminstone inte manusbelagt, jag har bara mina standardrepliker.

RSS 2.0