Utflyttad

Nu är jag utflyttad ur den lilla studentettan, bye bye till Götet.
Familjen kom vid två med släpet. Två timmar senare lämnade vi Kyrkbytorget. Det gick väldans fort att få ut allting och städa rent.
Vi sover över hos mormor och så kör vi hem till skogen imorgon. Undrar om Gusse kommit hem än. Han har vart borta länge.

Igår var jag en sista gång hos Yukina med J, A och I. Jag fick Yukinas lilla tigerdekoration (ureshiiyo!).

Det känns bra nu, äntligen kan jag släppa taget om det gamla. Dags för nya äventyr, hehe.

Jag kan lämna den säkra vägen, den ledde ändå inte åt mitt håll. Men...jag fick med mig fina ord. De gav mig styrka. Tack du vänliga själ.

Ska nog sova relativt snart.

Pretty in pink armour

Kollar just på tredje säsongen av Red vs Blue, en webserie som startades nån gång runt 2004. Handlar om Halo. Väldigt rolig i min mening...och jag spelar inte ens Halo/Halo 2.

Idag har jag städat en del av mitt lilla kök: skåpen, ungen (som var förvånansvärt smutsig fast jag aldrig använt den), de nedre lådorna och så den där äckliga ventilen uppe i taket...(ryser). Håller på att avfrosta frysen.

Imorgon ska jag träffa Yukina på stan. Hoppas min japanska håller, nu jäklar får jag sätta igång och prata!
Jaja, blir nog bra.

Har skrivit lite till på uppsatsen, kom på att jag måste söka på en speciell Konfucianistisk skola i ett lexikon, order från N.


Damn you lousy cake maker!

Så var man tillbaka i stan igen. Höll på att inte hinna med bussen från Lund för att jag inte hittade busshållplatsen för Swedbuss först, om man inte vet vart man ska gå är det inte lätt. Lite mer skyltat tack!

På pappas 60-årsdag kom hans kollegor över på paj och en massa öl och vin. Det var en riktigt rolig och förnöjsam skara. Sådana arbetskamrater vill jag också ha en gång. De drog massa historier från sina liv och berättade om traktens original. Bredare blekingedialekt har jag aldrig hört innan, det var nästan att jag inte förstod vad de sa ibland. Det tog min hjärna lite över en sekund att fatta innebörden av "öulbåårk". Ölburkar talades det mycket om under kvällen. Det blev många skratt och ämnena som behandlades var allt ifrån födslovärkar till hur farligt absint egentligen är. Det var en lyckad kväll.

Blekingedialekt ja. En del av de som känner mig kanske undrar varför jag inte talar den dialekten, jag är ju trots allt född och uppvuxen där. När jag frågar folk kan de aldrig gissa vart jag är ifrån. En del har gissat på Stockholm, det är delvis begripligt, min pappa är ju ifrån det området. Lite Stockholmsdialekt mixat med mammas dialekt från Västergötland, där har ni mig.
Ack jag minns det första åren i skolan, hur de tyckte jag pratade så konstigt. Tja, tänkte jag, det är inte JAG som sätter "i" framför vartenda "o" så att ko blir kio och bok blir biok. Ni tycker att jag talar konstigt?
Och alla lärare man haft under åren som kommit med alla möjliga kommentarer, det dummaste jag hört var från en på högstadiet som under samtal med mig ställde frågan "Jaså din mamma är från Västergötland? Jaha, hur firar man jul i Västergötland då? Firar ni jul som man gör där?"
Ja kära nån...mycket kan man roas av på öh...äldre dar.

Under fredagen införskaffade jag arbetskläder inför Norge. Fick tag på en snygg figursydd skjorta på Jansen plus en svart kjol. Sen hittade jag ett par skor inne på WalkOn. Mamma och jag drog vidare till Karlskrona för att hitta byxor. Efter mycket letande gick vi in på Jansen där och vips hade jag hittat två svarta byxor (49 kr styck!) plus en vit skjorta till. Så mycket kläder har jag aldrig hittat på rea innan.
Skorna visade sig vara för små, men på lördagen åkte vi in och så bytte jag till en storlek större, då blev det finfint.
Eftersom brorsan fyllde 19 år hade vi beställt en tårta på stadens populäraste konditori. Och det är här som min titel för inlägget kommer till sin mening.
Jag hade beställt en moussetårta, brorsan hade bett om en tårta med chokladbotten. Jag bad speciellt om det, hon som jag beställde av (en gammal klasskamrat by the way) sa att tårtan hade en kladdkakebotten. Jag vet inte hur många gånger jag nämnde ordet choklad, för det var ju viktigt.
Brorsans födelsedag, vi hämtade tårtan inne i stan. Åkte hem för att fira brorsan...tror ni att det var nån chokladbotten? Nä.
Hur svårt ska det behöva vara!?

Imorgon börjar städningen av lägenheten så smått.


Version 2

Har lånat hem fler böcker om Konfucianismen. Håller på med version 2 av uppsatsen. Lite småpilligt är det allt.

Har precis tömt min frys på broccoli. Nu är det bara några stackars kycklingfiléer som ligger kvar därinne, jag är så himla trött på kyckling.

Fisk för livet!

Jag ska titta på Frozen Flowers, sen får jag nog börja packa litegrann, åker ju hem imorgon.
Funderar på om jag ska sticka ner till Coop Forum och köpa mer frukt, den tar slut väldigt fort här. Samtidigt har jag massa nötter och russin att äta upp, men nötter ska man ju inte vräka i sig direkt.

Fasen vad dum man blir när man tänker med magen.

Och så denna ständiga kyla! Det är drag i min lägenhet ska jag säga, ett jäkla drag. Om jag ensam hade stått för evolutionens utveckling så hade alla mina efterlevande fötts med fleecetröjor, vantar och benen lagda i kors (eftersom jag alltid sitter så i soffor och dylikt, fötterna nuddar aldrig golvet numera).


Respons!

Yes! Äntligen har min handledare svarat! Till min lättnad anser hon uppsatsen vara ganska färdig, det är bara några grejer som jag antagligen måste slipa lite på. Hon hoppas på ett seminarium i början av februari. Suck...det blir knepigt för mig och åka fram och tillbaka.

Träffade R igår, gick runt och snackade. Sen gick vi hem till honom och såg filmen "Släpp fångarne loss"på min begäran. Han får skylla sig själv om han beskriver de filmer han tycker är roliga med sådan glöd, då blir jag faktiskt nyfiken och vill se dom.
Jag hade glömt hur mysigt det är att lyssna på när han spelar gitarr och sjunger. He has improved since last time ^^

後で帰った。彼ががっかりしただろう。実は、がっかりしたのは彼じゃなくて、私だったよ。そばに居たくて、抱きしめたくて、彼の場所で寝たかったけど、結局できなかった。そんなことを口にする度胸がなかった。

Steg upp vid halv elva idag...vaknade av att något small i golvet, vet fortfarande inte vad det var. Kanske var på nån annans golv. Funderar på om jag ska se Luftslottet som sprängdes på bio idag.




Rå fisk regerar

Min dag idag.

Imorse: Vaknade vid halv nio. Steg upp kvart över nio. Käkade lite tarvlig frukost och satte igång med att röja i lägenheten till de behagliga tonerna från Röyksopp. Gud vad prylar man har egentligen. Jag har packat ner en tredjedel på sin höjd i de lådor jag har. Måste skaffa fler lådor.
När jag tröttnat på att röja beslöt jag mig för att vara lite kreativ. Skapade lite konst med kameran.

Vid lunchtid: Sprang ner till Coop Forum för att se om de hade sushi, de hade de inte. Nån snöt den innan mig. Jag har kommit på att sushi är min favoritmat. Nån favoritmat har jag inte haft sen jag var 10 år och diggade spagetti som de flesta. Började kolla på The Other Boleyn Girl. Tvättade. Slängde lite gamla kläder.
Ringde och pratade med farmor en stund. Började överväga att söka Internationell Kommunikation vid Linnéuniversitetet till hösten. Studieorten är Kalmar, men jag kan bo hos farmor då säger hon. Det går ju bussar dit och från så ofta. Jag hoppas verkligen att farmor lever länge än. 86 år och fortfarande pigg i både kropp och sinne. Hon är nog äldst i släkten nu tror jag.

Middagstid: Satt vid datorn (no shit!). Läste lite om Henrik den åttonde.

Nu: Håller på att kolla på Flickan som lekte med elden. Vet inte om jag orkar se hela idag. Jag är för trött.

En tom dag

Idag har jag inte gjort mycket. Tränade på gymmet imorse, konstaterade att jag gör bättre resultat om jag tränar på eftermiddagar. Har ingen ork på morgonen.

Sen såg jag klart The usual suspects som jag började på igår. Det är en av mammas favoritfilmer och hon har genom åren sagt att vändpunkten i slutet är så otroligt öh...omvälvande. Så jag tyckte att jag borde se den och avgöra själv. Och ja, slutet var bra och överraskande, men inte så mycket som i Sjätte sinnet.

Jag kollade igenom boken jag fick i jul: 1001 filmer du måste se innan du dör.
Och så bestämde jag mig för att kolla på Love Story, har bara sett slutet på den innan. Så nu har jag sett den också.
Det slog mig att hon som spelar Jen är väldigt lik en av mina spenatkollegor.

Kollade precis på Män som hatar kvinnor. Den har jag velat se länge. Jag bara måste se de andra två filmerna också. Män som hatar kvinnor tycker jag var en höjdare. Fruktansvärt bra på en tom onsdagkväll.

Ja, nu sitter jag här och käkar riskakor och ett äpple och undrar just vad jag ska göra härnäst. Inga mail har kommit ifrån min handledare. Jag har massa tända ljus i rummet, ett försök att höja temperaturen något. Det drar nått hemskt över golvet. Det enda som hörs är frysens muttrande från köket och nån enstaka bil utanför.

Imorgon ska jag tvätta. Det är dagens aktivitet. Jag funderar på om jag skulle ta mig nån tur nånstans på fredag. Kanske till Rävlanda eller nått annat ensligt litet samhälle som man annars aldrig skulle åka till.
Eller så tänker jag lite mer ekonomiskt och utforskar istället de delar av Göteborg jag aldrig varit i hittills. Spårvagna runt stan.

Varför säger alla vad-ska-du-jobba-med-test på nätet att jag ska bli bibliotikarie?!

Som jag saknar mitt GameCube nu! Nästa gång jag flyttar nånstans ska det få komma med. Den här terminen var det tur att jag inte tog med det, jag hade inte fått gjort nånting annars.

Klar med version 1

Tack för det R! ^^


Nu har jag varit hos hyresvärden och sagt upp min lägenhet, visserligen är det 3 månaders uppsägningstid, så jag blir inte av med den förrän första maj. Får väl hoppas att det är någon som vill flytta in tidigare. Studenter i bostadskö lär det väl finnas gott om.

OCH igår skrev jag klart den första versionen av min uppsats! Har skickat iväg den till min handledare...får se hur lång tid det tar innan det blir nån respons från hennes håll. Jag hoppas att hon är tillbaka i Sverige. Hon har nog fullt upp med sin egen forskning och svarar därför inte på mina mail.
Det där är ju en sak som jag tycker styrelsen kunde hitta nån bättre lösning på. Att lärarna ska kolla sin elevers uppsatser samtidigt som de har sin enda lediga tid till att bedriva sin egen forskning på, det är ju inte särskilt effektivt.

Idag ska jag in till stan och kolla lite vita skjortor och eventuellt svarta byxor. Får se vad de har på H&M. Måste skaffa nya träningsbyxor också. Borde lesta ut mina stövlar med, men det hinner jag inte innan jag måste hem och fira far och brors födelsedagar.




Ingen vegetarisk dröm

Jösses vad trött jag är. Jag sover inte så mycket som jag borde tror jag. Ändå hann jag drömma mycket inatt.

Jag tror det började nånstans med att jag och familjen åkte ut till nån skog där det bodde människor i ett stort trähus. I huset som var helt utan el och isolering sprang en massa ungar omkring och bar på saker på små tallrikar. Det var blommor, godis och små mörka föremål. Snart fattar jag att alla de här barnen är på väg till ett ställe där man offrar saker till avlidna. Så börjar jag också springa runt, jag tar en tallrik och hämtar bland annat gröna godisprinskorvar...som också glittrar. Jag vet inte om de är ätbara eller bara nån sorts suddgummin egentligen.

I alla fall följer jag med den tilltagande folkströmmen utanför huset, den för mig till cykelvägen därhemma, strax en km bortom vårt hus.  På vänster sida om mig får jag syn på en barnfamilj som går nere i skogen, det är Ls familj upptäcker jag, hennes pappa går med barnvagn, de hälsar på mig.
Utmed cykelvägen står en massa människor uppställda med stora lådor märkta med bokstäver på. A, b, c, d osv. Ungarna går till olika lådor och lägger ner sakerna de har med sig. Bokstäverna representerar början på efternamnen på alla som dött i något krig, förmodligen Andra Världskriget tänker jag. Jag hamnar framför låda O, men jag är osäker på vart jag ska lägga ner mina saker, jag minns inte vad min bortgångne släkting hette.

Raden av lådor är lång, de leder ända bort i skogen nära kraftstationen. Där ändrar sig plötsligt miljön och jag kommer fram till ett torgliknande ställe. I en vit byggnad som påminner om ett partytält står en massa nakna män och grillar korv på en stor grill. De är nakna förutom svarta små förkläden, solglasögon och skinnkepsar. De är tydligen nån sorts förening som kallar sig Nakna Män. De har ansvaret för maten i och med detta projekt (lådorna med bokstäver). Mannen som kommer emot mig ber mig att köpa en korv. Jag är inte hungrig egentligen men jag ger med mig ändå. Korven kostar 50 kr. Mannen förvandlas till J som gick i min japanskaklass för några år sen. Han rekommenderar mig att doppa korvbrödet i en dressing som ser ut att bestå av olja och nån typ av dill. Smakar rätt hyfsat.

Snart går jag där ifrån, jag går tillbaka mot cykelvägen med alla lådor. På nått sätt hamnar jag till slut i en stor festlokal, folk sitter och käkar köttbullar, allt är inrett i vitt. Maten står uppställda på borden redan lagda på tallrikar, så det är bara att sätta sig där det finns en orörd tallrik. Tydligen kommer jag in aningen sent, för mattanter börjar ta in tallrikarna. Jag ser R sitta vid ett tomt bord, jag slår mig ner bredvid henne med några andra som kommit in tillsammans med mig. R ber mig hämta en tallrik innan alla försvinner. Så jag kilar snabbt över till ett långbord och kniper en med köttbullar och lingonsylt, tallriken är stor som ett handfat, är nog menat för fler personer att dela. Någon ska hålla tal i rummet. Vid vårt lilla bord sitter det två killar som pratar hela tiden. Jag försöker få tyst på dom upprepade gånger, "Men håll käften! Fattar ni inte att de ska hålla tal här?!"
Jag blir nervös av att de inte kan sluta prata, herregud så störande!
En av mattanterna kommer förbi och tappar en stor gryta med ris. Hon sätter sig ner och fixar röran,  tar upp en slev och börjar rota i grytan, hon slevar i sig lite ris och säger ursäktande  "Man hinner inte med så mycket lunch här, det är så jobbigt när alla bah' säger tack för maten hela tiden". Vi fattar precis vad hon menar.

Det är inte förrän jag vaknar som det slår mig: R äter inte köttbullar.
Herregud vad knasigt det kan bli ibland.


Buss och tågpsykologi

Skänker en tanke till min stackars syster Ester. Hoppas du blir bra snart.

Idag åkte jag hem till mormor, jag måste låna en sån där grej man rensar avlopp med, en sån där pinne med sugpropp. Är det nån som vet en riktig benämning på en sån?

Jag vaknade såpass sent att jag varken hann gå till hyresvärden eller lämna böcker på bibblan. Men det kan faktiskt vänta några dagar.
På Nils Eric var det många män och kvinnor klädda i orange reflexkläder. Såg ut som att det hade hänt nått eller skulle hända, vet inte säkert.
Jag tycker om att titta på folk på stationer och flygplatser. Alltid kul att försöka gissa varifrån de kommer och vart de ska nånstans. Idag såg jag en man med en mössa som det stod "ELK" på, han hade en liten sprallig son med sig. De väntade på "mamma" som antagligen skulle komma körandes med bil till Götet och möta upp dom på stationen. Av mannens mobilsamtal med frun att döma var ingen av dom särskilt hemma i Götet. Jag försökte lura ut varifrån de kom, mannen pratade med nån konstig dialekt som jag tror härrör längre norrifrån.

Om det är nånting jag tycker är kul att göra medan man sitter på buss eller tåg, så är det att starta en kedjereaktion. Ni vet, alla sitter tysta i en tågvagn och gör ingenting...och så plötsligt börjar en ta fram sin medhavda lunch. Vips så käkar alla i vagnen! Samma sak på bussen, fast där funkar det mera med säkerhetsbältet. Det är ju inte självklart att man spänner fast sig på bussen idag, upplever jag det som i alla fall. Jag brukar alltid testa och se om alla följer mitt exempel, för jag brukar i regel vara först med att spänna fast mig. Det har stämt varje gång.
När jag skulle till IKEA häromdagen gick jag på bussen med ca 12 andra människor, varav en kille i min ålder som satte sig snett framför mig. Föraren uppmärksammar alla att använda säkerhetsbälte. Ingen rör sig. Så börjar jag trevande söka efter bältet (som ju alltid gömmer sig) och när jag klickat i bältet hör jag hur de andra i bussen påbörjar samma sak. Killen framför mig får ett hastigt kroppsspråk som säger "Just det ja!...Man kanske skulle spänna fast sig!...Kan ju va en bra ide."
Vad gör man inte för att inte vara utanför va? Så jäkla roligt vartenda gång! XD

Utanför smäller en idiot av

Nån idiot smäller raketer på torget utanför!

Ett lokalt problem har uppstått. Porten till huset där jag bor går inte att öppna! Den sitter fast som berget trotts att man har nyckelkort, har den frusit fast eller vad är det frågan om? Som tur är så finns det ju två ingångar till i huset. Måste upplysa hyresvärden om det imorgon.

Idag fick jag äntligen tag i Vårdcentralens Gynavdelning. Förklarade att jag varit där för två månader sen men fått varken inbetalningskort eller provresultat. Hon i luren kollade mina uppgifter i datorn och konstaterade att alla provresultat var bra och att betalningskortet nog dimper in snart (det är inte dom som har hand om det tydligen). Jag är glad att allt står rätt till i alla fall, här har man gått och oroat sig lite. "Här så kör vi med att om det inte är nått problem så hör vi inte av oss" sa hon i luren. Men vad bra att ni sa det INNAN!
Herregud...jag ska nog börja jobba i informationssektorn i alla fall.

Jag kanske skulle gå en yrkesutbildning. Hittade en som har med turism att göra och där man får gå en termin på ett universitet på Nya Zeeland. Kanske kunde vara nånting. I Lidköping tror jag det var.

Fast Informatörsutbildningen i Växjö verkar ju väldigt lovande den med. Det är bara det att jag vill ut i världen och se saker! Som tur är kan man ju studera utomlands lite varstans via VXU.

Nu har jag börjat knyta ihop min uppsatssäck. Det dröjer nog bara en vecka till så har jag första versionen redo att skicka till N (som inte svarar på mina mail igen! Störande!). Så får vi se hur mycket ändringar jag måste göra.

Min nya favoritlåt: "En hopplös kombination" med Ramel och Myre

Fått jobb på isolerad snödriva!

Igår steg jag upp vid 05.00, tog tåget till Oslo vid 06.45...höll på att somna flera gånger, hade inte fått mer än 5 timmar sömn. Utanför fönstret snö, snö, snö och när vi kom in i Norge: ännu mera snö och så kom en tullkontrollant och rotade igenom min väska efter farliga objekt. Tåget blev 20 min försenat, ajajaj! Jag lyckades ändå hinna med tåget till Drammen vid 11.17. Fy fasen vad kallt det var i Oslo! Läste på tåget att det var 20 minus...det kändes kan jag säga.
I Drammen mötte jag L och vi gick på ett café och hade intervjuen. Hon trodde att atmosfären i den lilla fjällstugan kommer att passa mig perfekt, hon tyckte att jag verkade lovande tack vare mina språkkunskaper och personlighet. Kändes lyckat.
Jag kommer att få slita hårt, göra allt från att städa, servera och bära in ved. Men, men...eftersom jag både kommer bo och äta gratis är det inget jag kan klaga på direkt.

Efter intervjuen åkte jag tillbaka till Oslo och gick runt, min buss hem skulle inte gå förrän 17.45 (jag var dum som inte beställde en tidigare biljett egentligen). Jag hittade en rolig butik "Neo Tokyo". Där fanns manga, plastfigurer, japanskt godis, cosplaykostymer och annat skoj. Det var som att vara tillbaka i Japan för några sekunder. Jag tror till och med att en medarbetare var japan.

Och jag konstaterade att det verkligen är dyrt i Norge. Nu har jag sett det med egna ögon.

Tog bussen hem till Göteborg där snöyran hade tagit fart ordentligt. Steg innanför dörren strax innan tio. Insåg bestört att jag tappat mitt ena örhänge! Mina favoritpar! Jag tolkade det som ett offrande för att jag fått ett så pass lovande jobb. Vill man ha någonting måste man offra något, så är det bara.

Vaknade imorse och insåg att jag har tusen saker att göra innan jag börjar jobba i februari! Uppsatsen måste färdigställas, lägenheten måste tömmas, städas och sägas upp, jag måste flytta ut, mitt 3G-nät måste avslutas, jag måste skaffa norskt skattekort och personnummer OCH köpa arbetskläder samt skor!

Det har börjat brinna i knutarna.

Om man har tråkigt...
















Tänk vad kul man kan ha med lite hushållsfärg. Omellette en bleu, bon apetit!

Jag kom tillbaka till Götet idag. Fick ett roligt samtal hemifrån, brorsan har stor chans att få det stipendium han sökt, way to go!

....sen fick jag ett mycket märkligt samtal. Min mobil ringde, jag såg att det var mormor. Så svarade jag och i andra ändan undrar mormor om det är hennes syster som pratar. Det är uppenbart att mormor inte hör mig så bra, jag hör henne hur tydligt som helst. I alla fall, mormor undrar vad jag har på hjärtat (?). Vad i hela?! Det är ju DU som ringer säger jag. Mormor hävdar att deras telefon ringt och att hon svarat....men från min mobil verkar det ju som om mormor ringt till mig. Total förvirring.

Imorgon ska jag fixa lite norska slantar hos Forex och lämna några böcker på bibblan. Kanske tar jag en sväng in på H&M och se om jag hittar nått.

Snart lämnar jag landet och kliver över gränsen till våra rika oljegrannar. Ska bli spännande att se lite av Oslo och Drammen. Oslo hinner jag väl inte se så mycket kanske...det beror på hur länge min blivande chef vill språka med mig.



RSS 2.0