Hoppas!

Hade skypeintervju idag för en traineetjänst som kommunikatör. 200 pers hade sökt tjänsten...och så väljer de ut mig som en av tio stycken de tyckte verkade lämpliga. Känns rätt bra. :)
Intervjun var nervig men samtidigt rolig. De tre intervjuarna verkade väldigt trevliga och lättsamma. Jag hoppas att de blev nöjda med vad jag sa. En fråga handlade visserligen om hur man ska lösa vårdkrisen med bristande personal...men jag gjorde mitt bästa för att få fram något vettigt där med.
Nu ska först tio bli fem, sen ska en av dessa fem väljas ut och få 16 månaders betald utbildning och praktik på olika arbetsplatser, how awesome!
Jag hoppas verkligen att jag åtminstone blir en av de fem som ska vidare till en så kallad utvärderingsdag. 
Hoppas!
 
J och jag har inlett vår nyttiga månad, eller mindre onyttiga månad kanske man ska säga. Fram till nästa löning ska vi inte äta glass, chips, godis eller pizza. Ikväll har vi dinerat en sallad med vitlöksmarinerade kotletter. Kanske inte jättenyttigt, men det är åtminstone en mer varierad kost än vi brukar ha. 
Mitt enda snack kommer att bli kokosnöt, love it! Jag gläds också åt att jag har börjat tycka om avocado. Massor med nyttiga fetter där. 
 
Igår körde jag mitt första spinningpass sedan november (haha, vad hände egentligen?!). Det kändes rätt rejält. Imorgon blir det vattenträning igen. Jag och 70+arna. :P 
 
Kom igen solen, kom fram lite till! Fåglarna har fattat vad det handlar om, don´t shy away! 
 
 

Bemanningsföretagen har det då inte lätt heller

"Jobbeskrivning 
Vi ser dig som är en social person som brinner för att leverare bra service. Du är en problemlösare och har goda kommunikativa förmågor, tillsammans kommer du hjälpa oss leverare service i världsklass. Vi ger dig i utbytte chansen till ett spännande jobb där du får chans att använda din sociala kompitenser."
 
Seriöst, borde ni inte anställa en intern språkkonsult istället?

Mest jobbigt och tungt

Testade på jobbet som servitris under två dagar. 10.00-00.00 ena dagen och 11.00-00.20 andra dagen. Jobbigt? Ja. Lärorikt? Ja. Roligt? Ibland. Jag menar...det är inte varje dag man får se Göran Persson på nära håll. :-P
Men jag fick inte jobbet, jag höll inte måttet. Kul att ha fått prova på det ändå.


Lite irritation

Blä när teknik krångar! Precis när jag lyckats lära mig hur ett CMS-system fungerar så uppdateras det och blir helt annorlunda DX. Jag börjar förstå hur farmor känner det varje gång Skype uppdateras. 
 
Nu ska jag vara ledig en dag till. Sedan blir det länsmansjobb...och sen blir det äventyr. 
 

Ovanligt populär

Det är inte ofta man får samtal från fyra olika företag på tre dagar. Osäkert läge? Ja.
Varför? Jo...
Jag önskar att företag A kunde höra av sig och ge mer info. Jag hoppas att jag slipper ge ett förhastat besked till företag B så att jag kan genomföra intervjun med företag C och kombinera det med jobbet på företag D. 
 
Men D får jag väl C D.
 
Varför ska allt hända på en gång?!
 
Nåväl, jag ska inte klaga. Efter åtta månader som arbetslös ska jag vara glad över uppmärksamheten. 
 
Alla hjärtans dag firades med Sherlock, choklad och Mac and Cheese. Det behöver inte vara dyrt och fancy för att det ska vara romantiskt :P
 

Sjunde gången gillt

Oj. 
Idag fick jag inte mindre än två jobbrelaterade besked. Positiva besked. På bussen ut till Långt-ut-i-ingenstans så fick jag sms från Stockholm. Jag sökte ett jobb som kongressvärdinna och var även på intervju för jobbet för en tid sedan. Nu fick jag beskedet att jag gått vidare i rekryteringen och att jag skulle få en länk till ett test längre fram, plus mer information om arbetsuppgifterna. Gött! 
 
När jag var framme på orten av glasartad karaktär mötte jag hotellets F&B-Manager som visade mig runt hela anläggningen. Sedan hade vi själva intervjun i salongen. Han hade läst igenom mitt cv och var klart nyfiken på vart i världen jag hade hamnat och varför, det var mycket tydligt. Trevligt med någon verkligt engagerad intervjuare för en gångs skull. Jag kunde ändå inte riktigt förstå hur han kunde tycka att jag var en så intressant person (det sa han) för jobbet i sig, det är trots allt några år sedan jag sist serverade. Jag anar dock att det kan bero på att hans egen dotter talar japanska och tydligen är en av Sveriges bästa mangatecknare. Kanske det hade med saken att göra, jag vet inte. 
Han ville i alla fall låta mig provjobba, vilket både förvånade och gladde mig (och skrämde mig om jag ska vara allvarlig). Jag ska få jobba en fredag-lördag, precis när det är som allra stressigast och mest folk. I will be put to the test så att säga. Han gjorde mycket klart för mig att det inte är en dans på rosor, snarare som att simma i en flod med pirajor. Nu gäller det alltså att bevisa för både honom och resten av personalen att jag "pallar trycket".
I hope I do. :P 
 
Så nu får vi se vad som händer. Får jag inte jobbet på hotellet så har jag i alla fall några dagar i Stockholm att se fram emot. Men...det här ska jag nog fixa! Det kommer bli tufft, men jag har åtminstone tidigare erfarenhet av exakt samma situation. 
 
Ah, det känns som om det håller på att vända nu :)

När jag inte skriver

När jag inte skriver här beror det ofta på att jag har mycket annat för mig. Eller så innebär det att jag helt enkelt inte orkar eller vill skriva. En del är väldigt personliga här på nätet, men jag väljer att inte vräka ur mig precis allt, eftersom presumtiva arbetsgivare kan kika in.  
 
Anyway...
Idag avslutade jag min period av att ligga medvetslös och blödande på ett köksgolv. Mina käkar ömmar efter otaliga käklyft för fri luftväg, mina armar pryds av tonike-blåmärken och jag har fått flera meter gasbinda lindad runt handlederna. Dessa dagar har varit mer eller mindre smärtsamma...men så är det ibland på jobbet ;)
Men jag borde egentligen be om löneökning med tanke på vad jag får stå ut med. Finns inga som är så hårdhänta som nykläckta länsmansfärskingar. 
 
Imorgon ska jag ut och presentera mig på ett hotell här i krokarna. Sökte ett jobb som servitris och fick svar efter fem minuter. Får se om det ger något. 
 

Segt virke

Det ser inte ut att bli några änglavingar än på ett tag i alla fall :) Hon är av segt virke, vår lilla lady.
 
Häromdagen fick jag en lustig överraskning när jag kikade på min lönespecifikation. Mitt vanliga två-eller tresiffriga belopp hade förvandlats till ett sexsiffrigt (!!!). Jag fattade genast att något var väldigt fel och meddelade chefen. Det visade sig att ett litet kommatecken hade hamnat på villovägar. Jag tyckte väl att det var lite väl ambitiöst att ha jobbat 2500 timmar (på bara två dygn dessutom). Dagen därpå åkte jag in till chefen med alla papper. Chefen tackade mig tusen gånger för att jag påpekat felet och inte dragit min väg med slantarna. Hehe, allvarligt,  galen är jag inte XD. Som extra tack fick jag ytterligare tre arbetspass ^^. Ärlighet varar bevisligen längst. 
 
Så det var en kul överraskning, synd bara att det var ett misstag. Så pass hög lön kommer jag nog aldrig att ha under min livstid, om jag inte blir politiker. Då skulle jag kunna säga och göra massa dumheter och ändå tjäna massor. Fast...det är inte riktigt min grej, tyvärr. 
 
 

RSS 2.0