Slut på fjärde terminen!

Så har man tagit sig igenom den här dagen också. Presentationen och opponeringen gick bättre än väntat, vi blev inte så sågade som vi hade trott, tvärt om. Nu är den fjärde terminen slut. Det var det. Spontant kramkalas utanför när seminariet var klart, en del människor ser man ju inte på flera månader nu. Många försvinner till sina praktikplaster runt om i landet, andra sticker till USA, Nederländerna, Storbritannien, Nya Zeeland och Hong Kong. En del av oss ses på den sista festen som hålls nu på lördag. Då ska Mintun fram som U säger, utan några handbromsar... vad han nu menar med det. Jag ska dra med mig J till partyt, så får han se exakt hur "fullt" upp mina yngre kollegor kan ha det på sådana fester. Kan nog bli rätt skoj.
Jag är gôrtrött i huvudet och i ryggen. Att sitta i nästan åtta timmar i sträck är inte kul alltså. Kommer sova gott inatt.
Nu har jag bara bra grejer att se fram emot. Ett par veckor i Danmark väntar runt hörnet, en övrig sommar av glädje, fest och massa kärlek kan jag också se i min spåkula. Måhända ser jag också en inköp av en begagnad cykel, har ju inte ägt en cykel på många år.
Så ser jag fram emot min och Js dejt imorgon, då ska vi äta gott på stan och se Prometheus på bio. Längtar :)
Tror att det blir en bra sommar i år.

Försöker igen

Gör ett nytt försök. Kastar ut en ny fiskelina i praktikhavet. Ser jag en fin fisk framför mig så kan jag ju inte bara sitta där med flötet i hand och se dum ut.
Idag samlades jag med U och R och gick igenom presentationen inför imorgon. Jag inleder med idé och grundtankar, U guidar oss genom hemsidan och R tar utvärderingen av projektet. Det kommer bli en lång dag imorgon...sen börjar sommarlovet så att säga.
Dejt på fredag, kanske fest på lördag... jag har hur som haver en del att se fram emot :)
Vackert och grönt ute nu. Känns som att livet är underbart hur många moln som än finns på himlen.

Kyckling! Piipiipiip!

Det finns inget värre än när brandlarmet skrämmer slag på mig bara för att jag lagar kyckling i ugn. Tumregel: ha alltid fönstret på vid gavel när du sätter ungen på mer än 200 grader och ha öronproppar för säkerhets skull.
Jag trodde att M skulle komma över ikväll med min sovsäck som han lånat, men när jag kollade på fb nyss så hade han tydligen stuckit till Öland lite spontant. Klassens något virrige stockholmare, rolig är han ^^ Hoppas jag får sovsäcken innan sommaren i alla fall.
Idag skrev vi färdigt rapporten och skickade iväg till alla berörda parter.
Sedan tog jag en fika med J på stan. Trevligt som det kunde vara. Längtar till fredag ^^.

Ett ankare på det stormande havets botten

Sitter och lyssnar på VNV Nation. Begrundar helgens händelser. Har insett att vissa saker som jag trott om mig själv inte stämmer. Har varit på Carpe Noctem, en klubb för så kallade svartklädda synth/metal-människor som anordnas i Växjö en gång om året. Har träffat massa nya trevliga människor. Har skrattat åt dåliga skämt, dåliga sångrim och hemska schlagerbidrag. Hjälpt ett par att flytta in i sin nya lägenhet. Har ätit glass, kollat på film, dansat och legat på en filt utomhus i flera timmar med en underbar person.
Loreen må ha vunnit Eurovision song contest, men det gjorde mig föga euforisk... för det finns annat som gör mig mer euforisk just nu.
Fina J... :)

Småpyssel

Satt med projektrapporten i tre timmar imorse. Vi fick till det mesta. Nu har vi en första version av slutversionen. Gissar på att vi kommer göra två versioner till innan den är helt klar. Småpyssel och sånt där.
Nu tar jag en vilopaus rent mentalt. Krävs en sådan rent fysiskt nu också, jag var ganska trött när jag vaknade vid 06.40 imorse. Jag hade drömt en hel natt...på danska. Börjar det dra ihop sig för sommarjobb eller vad? XD

Kvitter i grönskan

Ikväll kör vi den sjätte och sista uppdateringen av vår hemsida. Sen är det klart, finito. Det har varit fyra mycket roliga och händelserika projektmånader. Att de skulle gå så fort!
Idag har vi suttit och arbetat järnet med projektrapporten. Samma tid och plats imorgon för det sista rycket. Tror faktiskt vi kan bli klara till måndag med många timmars marginal. Så är det bara att planera presentationen och opponeringen kvar. När slutseminariet med presentation och opponering av projektrapporten är över....då är också den här fjärde terminen till ända.
Fåglarna kvittrar i grönskan utanför. Jag tänder lite rökelse, redigerar bilder och korrekturläser.
Imorgon ska jag ut på en klubb för människor som lyssnar på alternativ musik som det heter. Ska dit med J. Kan nog bli intressant hehe.
Jag börjar likt Candide tro att allt är ordnat till det bästa. Kanske är det inte meningen att vissa saker ska ske? Kanske blir man snodd på kollekten enbart för att något annat ska komma i ens väg. Något som till och med är bättre?

Öppet igen

Det var inge´skoj med lösenordsskyddad blogg inte. Det kändes inte så bra tyckte jag, däför har jag nu öppnat upp för allmänheten igen så att säga. Kan hända att jag sätter lösenord på den igen i framtiden, men för närvarande så känns det bara onödigt och begränsande.
Jag har nu länkat till vår projektblogg också, mest bara jag som skriver men det kan kanske vara kul att kika på. Vill gärna att ni går in på vår hemsida www.peka2012.se och kikar där också! ^^
Det blir sällan som man tänkt sig i livet... jag har ansökt lite kurser inför hösten som en plan B om jag inte får praktik någonstans. Någonting måste jag ju pyssla med. Har sökt webbdesign och en kurs i att skriva kritik och kulturjournalistik, båda kan jag ju ha stor nytta av som informatör sen.
Kollade i almanackan och såg till min fasa att jag inte simmat på fyra veckor! Vart tog tiden vägen? Så går det när man flänger hit och dit över Sverige, jobbar extra och fnattar runt med annat stolleprov. Ikväll ska jag i alla fall ut och springa ett varv, det var evigheter sen jag gjorde det med.

För bra för att vara sant

Det som är för bra för att vara sant....det är aldrig sant. Operan kan inte ta emot mig, för turbulent på arbetsplatsen sa de för två dagar sen. Har mailat SKL, det är min sista chans för praktik känns det som. Blir det inget där så stannar jag och läser nått breddningsämne här på universitetet. Så är det. Tråkigt är det, men jag tror ändå att saker och ting kommer att ordna sig till det bästa.

Tackar kosmos

Nu har jag avverkat tre dagar arbetsdagar hos polisen. Dödsfallsövningen tar nästan knäcken på en efter att man gjort den åtta gånger på en dag, så jag är glad att jag tog mig igenom det. 16 timmars jobb, 1000 kr efter skatt, well... it´s not that bad.
Det verkar som om saker och ting bara faller i mina händer närhelst jag önskar det. Det är lite skrämmande ibland. Men det medför också många lyckliga stunder då man tackar kosmos för de möjligheter det ger mig. Har tänt lite rökelse i fönstret, så jag känner mig lagom avspänd och mottaglig för mer positiv energi ^^
Nu är det bara beskedet från operan som väntar, så är mitt våriga sinne fullbordat med glädje.
Tänka sig...det är bara tisdag än så länge. Dagarna har känts så långa. Men det är väl för att de har innehållit så mycket kan tänka.
Imorgon blir det photo session med hela projektgruppen, ber till vädergudarna om att det inte regnar för mycket.

När drömmar slår in

När man vill någonting riktigt starkt, då brukar det inträffa förr eller senare. Ger man sig fanken på att ta sig från plats A till B så brukar man hamna där till slut.
Igår steg jag upp kl sex och försökte samla mina tankar, men jag var ganska trött så jag gav upp efter ett tag. Hade åkt upp till mormor föregående kväll och stapplat in med en del av livet i ryggsäcken. Min personliga arbetsbörda har inte varit skyhög på sistone men tillräckligt för att kroppen skulle säga till på skarpen. Så jag var rätt medtagen. Hur som helst så tog jag mig in till Göteborg strax innan halv nio, letade upp sceningången på operahuset och anmälde mig i receptionen. Jag insåg då att jag inte ens varit nervös på vägen dit eller när jag nu satt där. Jag undrade varför, men hann inte tänka så mycket på det innan en av mina intervjuare kom ner och hälsade på mig. Japp, nu kör vi tänkte jag. Jag blev satt i ett av kontoren, tackade nej till erbjudandet om kaffe (vilket jag tyst ångrade precis efter, man ska ju alltid tacka ja till sånt vid sådana här tillfällen). Jag fick läsa i personaltidningen och programmet för hösten. Till slut började intervjun med två av de ansvariga på marknadsföring/information/säljavdelningen. De var jättetrevliga och radade upp massor av grejer som de hade behov av från min sida. Det verkade inte finnas någon ände på arbetsuppgifter och exempel på projektabeten! Jag fick intrycket av att de var ett sammansvetsat gäng vars yrkesmässiga åtaganden gick in i varandras, vilket gör att man kan fråga vem som helst om man undrar över något.
Efter en timme av prat, funderingar och skratt frågade de mig om jag fortfarande ville praktisera där nu när jag fått veta lite mer om hur organisationen ser ut, visst ville jag det ^^ Jag blev presenterad för alla på avdelningen och de verkade så glada över att jag ville praktisera där. Även om jag inte får ett definitivt svar förrän i nästa vecka så sade nästan alla som jag blev presenterad för "Nämen åh! Ska du praktisera här? VÄLKOMMEN!" Sen blev jag visad runt i den stora byggnaden, fick bland annat se dekorverkstaden, klädförrådet och området bakom stora scenen. Hon som visade mig runt gick till och med fel ett par gånger, vilket är lätt att göra med tanke på att byggnaden rymmer över 1000 rum. Jag förklarade för henne varför jag sökt mig just till Göteborgsoperan, att jag specifikt vill jobba med kommunikation och kultur, samt att jag själv har teaterbakgrund. "Men...det är ju ett stort plus i så fall" sa hon då. Jag var glad, de var glada. Jag tror jag fattade varför jag inte varit nervös inför intervjun, jag kände det när jag fördes runt bland kostymer, peruker och otaliga spiraltrappor... jag hade kommit hem :)
Från och med att jag får besked så blir det mycket att ta tag i. Busy times! ^^

Två månaders väntetid

Så har man gjort ekonomitenta och sprungit Vårruset med mamma idag. Det har varit ganska mycket på sista tiden så bloggen har vackert fått vänta på mig. Men det är så det är.
Nu äntligen har lärarna lagt upp info om pratikarbete på blackboard! Ska man behöva tjata i två månader varje gång man vill nått?!
Over and out.

RSS 2.0