Gnolar på en visa om en banan

Jag är klar med hemtentan!
 
Nu är det bara fokus på nyårsfirandet som gäller. Måste börja packa för imorgon, ojojoj.
 
Jag kan inte ge dig ens A B och C...
men D ska jag lova dig så länge jag finns
här i jämmerdalen.
 
Ett lite älgest inlägg.

Smärtsam invigning

Testar den nya enorma kastrullen. Kokar spagetti, lyfter på locket för att se om spagettin är klar, superhet vattenånga, brännskada på handleden AAAAAAAJ!. Nåväl.
 
Nu har jag färdigställt näst sista uppgiften på hemtentan, inte lätt direkt. Lobbyism och demokrati...kul. Fördelen är väl att jag nu fattar hur det hänger ihop...till skillnad från innan. Imorgon blir det att skriva sista uppgiften om public service. Blir lite enklare tror jag.
 
Jag lyssnar på Povel Ramel, det svänger nått grymt!
 
Jag tittade på The shadow of the sword idag. Inte lika grotesk som Sweeney Todd men ändå onödigt grym på vissa ställen. På tal om grotesk, sista avsnittet av Grotesco igår gjorde skäl för sitt namn. Fantasin sinar aldrig hos det där gänget. Det var nästan så jag blev illamående.
 
Tänk vad skratt kan säga mycket, så lätt det är att förstå. Skratt måste vara bland den enklaste av kommunikation.
Det är mycket man kan fundera över när man möter personer i trapphuset som bär på de mest otympliga ting. Skratt i samförstånd, som ursäkt, som ren överslagshandling...variationerna är många.
 
Klockan är inte ens fem och det känns redan som om det var sent på kvällen. Vad ska jag hitta på nu?
 

 

Nya skojsamheter

Förklaring till ordet "lifta": Att försöka åka bil fastän man inte har någon bil.
Första inlägget med min nya dator, wiii! Jag stör mig lite på tangentbordet, men det ska man väl vänja sig vid.
Fina julklappar har jag fått, men jag orkar inte räkna upp dom i år. Nä.
Nu är jag tillbaka i lyan, skriver på hemtentan. Har köpt fyra filmer för 40 kr idag. Något kinesiskt, något om spanska inkvisitionen samt nyinspelade The producers och ingen mindre än Frostbiten (hehe, det är mycket man kan hitta i en stor låda där 25 vuxna människor rotar som barn efter godis).
Har sett en räv på mindre än två meters håll idag. Rävar är vackra djur minsann.
Längtar till torsdag, då far jag till min tålmodige prins i den stora staden. Det ska bli...riktigt skoj.

Julbord för skator

Nu har jag jobbat färdigt för den här terminen. Gôtt. Snart bär det av hem.

Började med hemtentan igår, gjorde hälften av uppgifterna. Jag kommer inte göra alltför mycket hemma känner jag, lite lov ska man i alla fall ha. Det blir att skriva lite om divergens, sen får resten vänta till efter jul.

Nu har jag städat lägenheten och slängt ut alla sopor...nästan bokstavligt talat för sopinkastet var smockfullt så det var bara att bidra till högen som redan bildats nedanför. Man får ju se det positivt, nu får fåglarna julbord också ^^. Eller...julplastpåsar.

Pica Pica, kulturfågel som lever av...skräpkultur/kulturskräp?



Tråk

When things are rough, and boring, and tiring
to the extent that I wish to dissolve inte nothingness...
then I think of you.

The loveliest bird in the sky.

Jag gillar föga detta gruppeländet...
Imorgon får vi hemtentan också...suck.
R, rädda mig!

Istället för pass och pilletter

Pyjamas, plugg, popcorn och Predator. Det har varit min dag.

Nu är brorsan hemma igen. Tillbaka från staterna. Jag är stolt över min lillebror.

Längtar efter att mina sista jobbtimmar ska bli avklarade på onsdag så jag kan packa och ta bussen hem. Hem till gården. Hem till familjen. Hem till jul och glada pälsbollar.






Glenn-Arne

Idag har jag läst i nästan tre timmar om medias påverkan på publiken och hermeneutik. Snart ska jag sätta tänderna i retorikdelen.

Hittade en rolig grej i Mediekultur-boken. Glenn-Arne är tydligen ett typiskt namn på en norsk motsvarighet till vår "Svenne".

Inatt drömde jag en väldans lång och detaljerad dröm igen. Det började som en bussresa (en mycket liten buss) med ett tiotal andra personer. Reseledaren var en oerhört tarvlig förare, en kvinna med keps som verkade finna glädje i att köra av vägen och ner i lerpölar. Vi körde utmed kusten. Rätt var det är så snurrade bussen ut i havet och började sjunka. Någon skar hål i taket (som var helt av tyg) för att komma ut, bussen var ju redan under vatten så det var lite knepigt att ta sig upp genom hålet. Alla lyckades i alla fall ta sig upp på land igen...och då plötsligt så skulle vi resenärer utsättas för hunddressyr. Vi ansågs vara hundar i alla fall. Efter ett tag kom jag bort från de andra och hittade ett garage eller om det bara var ett förvaringsställe för stora maskiner, där inne fanns en farlig tant. Jag försökte smyga mig förbi henne, för jag visste att hon skulle försöka fånga mig om hon såg mig. Men det farligaste var inte tanten utan hennes husdjur, en noshörning. Den sprang väldigt (VÄLDIGT) fort, den fick syn på mig. Jag hann väja undan för den en gång men visste att den skulle träffa nästa gång...och då skulle jag förmodligen dö eller åtminstone skadas rejält. Jag sprang in i ett rum med fönster som såg lätta ut att öppna, det var gammalt trästuk på allt. Jag hörde noshörningen springa runt utanför och visste att den skulle hitta mig när som helst. Jag fick upp ett fönster och började kravla mig ut, men det gick ju inte så lätt. Jag fick inte upp benen på fönsterkarmen ordentligt och jag fastande hela tiden i en gardin. Nånstans där vaknade jag.

Jag försökte även lyssna på radio idag...bara för sakens skull. Men jag stängde av rätt fort, det blev för störigt. Jag uppskattar tystnaden i min lägenhet. Jag bryter tystnaden då och då med spotify...men oftast så är det bara tyst här. Jag vill inte ha en massa okända människor tjafsandes i mitt hem! Det spelar ingen roll om det är Fredrik Lindström som pratar om metalldetektorsandaler...det blir för skräniga ljudtapeter ibland helt enkelt. Radio funkar i bilen på väg till Öland eller mormor, that's it.

Dumt val av husdjur.

...

Idag hände det...jag såg honom.
Det vände sig i magen på mig. Jag tvekade, vågade inte ge mig till känna. Men jag tror att han måste ha sett mig. Måhända kände han likadant.
Men varför måste det vara såhär? Varför denna svarta känsla?

Majgrön trubbig surrboj

Idag har jag jobbat två timmar med förstärkt dos smörsyra. Gick och hämtade min överdagenskrivning, konstaterade att jag fått VG och att mina kläder stank av konstgjord spya. Jag tackar J för att jag fick bruka hennes parfym.

Idag var det sista föreläsningen. PB pratade om fragmentering. Till min stora förvåning lyssnade jag inte alltför uppmärksammat utan satt och skrev anagram under tiden. Det var...roligare.

Jag brukade sitta med anagram rätt mycket på gymnasiet.
Jag är bara tvungen att leka lite igen...
Eftersom L har lagt till ett efternamn så blev hennes fullständiga namn den här gången:

"Sune ser en robot i slitz "

Eller som min syster Ester kan bli:

"Rara snigelnos"

Jag gillar fortfarande mitt rätt bra:

"Hela grevinnan" ^^

Hehe, det är kul.

Jag har kommit fram till att jag gillar Thomas Järvhedens musik, men det är kanske mest hans röst som går hem.
Fejkade fejs är riktigt fin. Jag minns att jag hörde den för första gången i nåns bil i Molkom.
Även jag säger mjau till livet. Livet just nu är värt att spinna lite extra för ;)







Lägenhet nr 2

Sitter och längtar efter min R. Längtar till nyår.

Har jobbat med elände 4 idag och haft handledning, PB ger oss som vanligt en massa annat grejs att tänka på som rör till allting. Men vi verkar snart bli klara tror jag.
Jag har tittat på 5 avsnitt av Våra vänners liv på svt-play. Emellanåt läser jag "Massmedier" av en tråkig svensk och "Mediekultur, mediesamhälle" av en rolig norrman.

Imorgon måste jag upp tidigt igen och vara chockad, dock bara i två timmar innan jag ska på lektion. Jag börjar bli allvarligt trött på den där övningen. Sista gången jag gör den blir dagen jag åker hem, fyra timmar. Sen ska jag aldrig mer sätta min fot i Lägenhet nr 2 i det syftet!
Det jobbiga är ju bara att jag är väldigt uppskattad hittills...så jag lär väl bli tillfrågad om det igen senare...suck.

Nu lät jag väldigt ego där...men jag ger faktiskt ett väldigt äkta intryck om jag får säga det själv...får jag inte det? Andra har ju sagt det. Jag lägger ner en väldig energi i det jag gör för elevernas skull.

Hur många gånger i livet säger man egentligen "Jag är bra"? Hur ofta tycker man det?
Huvudsaken är att man tycker det.
Tycker jag.

Ska nog läsa lite till av den roliga normannen och sen är det sovtajm.


Smörsyra och dess obehag

Of course I miss you like I say I do ;)

Jag ångrade nästan den här dagen redan då jag vaknade. Steg upp kvart i sju, fick i mig lite kaffe (som faktiskt hade effekt för en gångs skull, för jag var mer sovande än vaken). Sen bar det av till jobbet.

Från 08.00-17.00 har jag varit chockad och ledsen. Åtta patruller, åtta olika versioner av vad som hänt. Tröttsamt så in i. Plus att den lägenheten man jobbar i stinker av konstgjorda spyor. Bs recept löd "Gulaschsoppa, citrontabletter och smörsyra". Det är inte alltid ett superkul jobb att vara figurant...buäh. Men det bidrar ju till deras utbildning, så klaga bör jag ju inte.
En av eleverna som höll på att klökas sa att jag borde ha extra hög timlön för att jobba i stanken. B tyckte att det var läge för obehagstillägg hahaha.

Nu är det läge för en dusch tror jag.


Lucia 2010

Det är inte lätt att vara ledsen och chockad i flera timmar...särskilt inte om man bara är det på låtsas. Fyra patruller har jag gråtsvamlat fram min historia för...imorgon blir det åtta patruller....suck, jobbigt värre. Men lite extrapengar måste man ha helt enkelt.

Jag steg upp och tittade på Luciatåget imorse, fint var det. Men när Darin och The Bräking Trio (Aldén, Nielsen och Clamp) kom så skruvade jag ner och satte på min egen Lucia-lista på Spotify istället. Hehehe.

Mycket jobb nu med elände nr 4. NWT-koncernen ska undersökas. Redovisning ska ske om en månad ungefär, men eftersom vi har en hemtenta över jul och nyår att tänka på också så var det lika bra att vi satte igång med grovgörat nu.

Jag har läst ett kapitel i Massmedier, det är tjocka tegelstenar vi har den här gången. Jag känner att jag måste läsa ganska mycket och intensivt nu om jag ska hinna läsa ut dom innan tentan. Trubbel...usch.

Kärlek, snöfall och Pelle Svanslös-te

Så har en kärlekssemester förflutit i min lilla lya i denna snötäckta stad i Småland. Tiden går fort tycker man, men tack och lov gör den alltid det, även när man väntar. Blott tre veckor skiljer oss åt denna gång.

R och jag öppnade våra julklappar på direkten, ingen idé att vänta. Jag fick en jättefin tekanna och olika tesorter från Uppsala med Pelle Svanslös-tema...och han fick en Pelle Svanslös-DVD av mig...tänkte vi i samma banor eller vad? XD

Vi har åtnjutit mysiga hemmakvällar med bl.a Disney, Southpark, Mongo från yttre rymden och roliga felis catus på youtube.

Vi hade vår allra första date i fredags (tihihi). Vi gick in till stan i det vackra snöfallet, dinerade på stans bästa grekiska restaurang och gick sedan och såg Cornelis på bio. Sedan blev det ännu mer kultur och vin på hemmaplan.
Ack, livet är härligt.

Som jag längtar till nyår ;)

Imorgon är det Lucia, då ska jag sitta bänkad (soffad) framför svt2 kl. 07.00 för då är det lussetåg från Stockholm.
Sedan blir det troligtvis gruppmöte, lite föreläsning (typ en timme) och sen måste jag gå och jobba för länsmansäggen resten av dagen. Troligtvis blir det inomhus, men jag ska vara förberedd på kallare grader.


Musikaldille

Jag får sån lust att medverka i en musikal...jag har suttit och sjungit låtar från Les Misérables, Martin Guerre och The phantom of the opera ett tag nu. Finns inte mycket att förströ mig med en måndagkväll.

Satte igång med tentan nio imorse, var klar strax innan fyra. Nu kan jag äntligen ta det lite lugnt igen.

På onsdag är det introduktion till fjärde delkursen...vad den nu heter och handlar om.

Imorgon ska jag in till stan och leta glitter och möta R på stationen ^^.

Nu slog det mig hur trött jag är. Kanske man borde lägga sig extra tidigt ikväll...och drömma om ett svart jublande hav ovanför ett kostymerat orkesterdike anfört av en figur med pinne.

"Känner du? Jag tror det är visdomstanden som krånglar."
Källa: http://www.fanpop.com/clubs/alws-phantom-of-the-opera-movie/images/11517723/title/erik-christine-wallpaper

När världen är tyst och vacker

Böckerna är lästa, godiset är inhandlat...nu kan den där tentan börja när den vill! Hehehe.

Världen är bra vacker när det är vinter. Jag var ute och gick runt sjön för en stund sen, då singlade miljoner diamantskärvor ner från en mörk himmel som skiftade i en lyktljusfärgad nyans. Allt var tyst. Jag tror ibland att vinterna finns till för att säga oss varelser "dämpa er lite, sakta ner, stanna". På sätt och vis är det väl så. Mitt i livet med alla dess konventioner och förutsättningar...kan man ibland gripas av impulsen att lägga sig ner, göra en snöängel och strunta i tiden.

Jag har ställt mig i bostadskö i Stockholm nu, lika bra att börja nånstans. Jag vet ju inte vart jag hamnar efter dessa tre år...men Stockholm skulle jag vilja uppleva nån gång.

Nu ska jag titta på dagens avsnitt av julkalendern.


The samurai women often suffered from boredom...and so do I

Vilken trist dag jag har haft. Stigit upp, frukost, städat, tagit en promenad runt sjön, läst Notre Dame och kollat youtube...det har varit min dag i stort. Jag skulle ha åkt hem igår, varför skulle jag stanna kvar här? Suck...tiden hade gått fortare om jag hade fått leka med de små vargarna åtminstone.

Kan inte måndag komma och gå snabbt så att jag kan få ha lite roligt?! Avskyr att gå och vänta låtsas läsa igenom böckerna en gång till.
Det enda jag vet med lite säkerhet om tentan är att vi under en del ska få göra nån liten kulturanalys av nånting, GP sa nått i den stilen på en tidigare föreläsning.



Sunes Jul avklarad

OMG OMG OMG! Persbrandt ska spela en roll i filmatiseringen av The Hobbit!!!
Hoppas han blir en alv, han kan nog passa bra som det...särskilt med hans ögon ;). tihihi.

På tal om Persbrandt, jag har kollat igenom hela Sunes Jul nu. Det är roligt att det är lite inslag i kalendern som man kan koppla till Beck-filmerna som senare gjordes, så upplever jag det i alla fall. Nog för att Haber fick rollen som Beck långt senare, men Rudolf låter väldigt lik Beck när han börjar tala om utredningar och förhör Håkan om vem som tagit pepparkaksdegen ^^. Sen är även Rolf Lassgård med i en liten roll som skogsvaktare som i Sunes fantasi blir en typ av polis i ett förhörsrum, vadå föregångaren till Gunvald? Eller?

Jag önskar att jag hade mer julpyssel för händer, men alla julklappar är redan inslagna. Vilket problem...hahaha.

Snart är det jul, då blir det roligt för både stora och små...katter. 
Undrar vem som blir den första att attackera smällkaramellerna i år...







En snöig andra december

Jag fick VG på överdagenskrivningen...gôtt. Vi fick också godkänt på elände 2 som jag, A och S gjorde för några veckor sen.

Redovisningen gick bra idag, R stod för framförandet och skötte det hela utmärkt. Våra grupper redovisade för GP. Många redovisningar behandlade genus och maktpositioner. GP's eminenta citat för dagen måste bli:

"De är som Bond-brudar, de är starka och har makt ända tills de kommer in i sängkammaren. Då tappar de allt...till och med kläderna."

Återstående dagar kommer bestå av läsning, mathandling och långpromenader i snön. Sen på måndag är det nästa överdagententa...som jag befarar kommer vara jobbigare än den förra, men kanske mer konkret att förstå sig på.

Jag fick nyss ett MMS skickat från...jag vet inte vem eller vad, för det var bara ett fyrsiffrigt nummer, kanske från Halebop. Skicka inga MMS till mig, det lönar sig inte för min mobil kan inte läsa sånt!

Konsumtionssamhället pressar mig att skaffa en ny mobil...men jag tänker som med allt annat tekniskt inte överge vad jag har förrän den lilla manicken slutar att fungera. Så länge jag kan ringa med den så är jag nöjd...tills vidare.

Funderar på om jag ska ta en liten promenix nu. Jag är trött på att sitta ner.


Att mota en förkylning

Ha! Jag vann! Jag vann kriget! Jag lyckades mota bort annalkande halsont! Man ska visserligen inte ropa hej innan man kommit över ån, men jag är positivt inställd. Jag ska ändå fortsätta hälla i mig förebyggande medel. Man känner sig lite som en krigszon när man lägger sig om kvällen...men det är det värt.

Idag satte jag, A och R ihop vårt lilla arbete om Robinson. Tog inte mer än två timmar...och då satt vi ändå och larvade oss rätt mycket. Paolo Roberto är en ständig källa till skratt, den mannen förstår nog inte vad han har gjort för svensk parodi. Han kan sitta på den där ön och skryta om sina köttbullar, skrika KÖÖÖÖÖÖÖÖR och leka med sin megafon men han kommer aldrig att bli tagen på allvar.

R tipsade mig om Stockholmsnatt där en mycket ung Paolo är med och läser manus, jag tittade på ett klipp och göuade konstant. Hm...undrar vad den korrekta stavningen är för det där.

Om en vecka kommer han hit också :)
....R alltså, inte Paolo.

 





RSS 2.0