Aj mitt ansikte!

Vet ni, ibland tror jag att jag har någon sorts förbannelse över mig. Jag har råkat ut för eksem och svinkoppor IGEN (kanske borde göra årligt event av det)! Jag sitter i min lägenhet med sönderkilade händer i bomullshandskar och är helt rödfläckig i hela ansiktet. Läpparna svider av klorhexidin och ansiktet kliar. Vaknade imorse och märkte att jag var helt gul runt munnen. Min varningsklocka ringde direkt, detta kände jag igen! Fick tid på vårdcentralen. Sköterskan tittade lite på mig och antog att det kunde vara lite svinkoppor på gång i samröre med ilsket värmeeksem. Så skrev hon ut massa kortisonkrämer och lite antibiotika att ta om det inte blir bättre på några dagar. 
Jag fattar bara inte vart jag fått eländet ifrån. Kan ha varit så att jag fick det på inflyttningsfesten i lördags. Det var ändå rätt många personer på liten yta. Minns inte att jag delade glas med andra än J, men han är inte drabbad vad jag vet. Det blev en rätt blöt men rolig fest. 
Får se om vi orkar gå på deras andra inflyttningsfest om några veckor...hehehe...he. 
Jag hatar min torra hud :(
 
 

Hetta är ordet

Hämtade mina nya linser idag. Funderar allvarligt på att skffa ett par glasögon också, så jag kan låta ögonen andas  några timmar i veckan. Optikern rekommenderade mig det. Jag har inte haft glasögon sen jag var 18. Kanske är dags att börja leta efter snygga bågar igen då. Har jag beslutsångest så kan jag alltid låta en av Js katter välja åt mig. Så som vår forna katt Ollie valde glasögon åt mig en gång i tiden. 
 
Efter att linsbesöket var avklarat stegade jag in på The Body Shop. Jag kunde ju inte motstå medlemserbjudandet, så jag köpte mig en moringa body mist för Linnélappen :)
 
Jag kan inte få nog av deras produkter! Jag vill köpa en coconut body mist också, men jag vet att det inte är alla som klarar den doften. Likadant med Satsuma, den är väldigt intensiv, inget för känsliga näsor. 
 
Kände mig lite shoppingsugen i den extrema hettan, så jag knallade ut till Grand Samarkand och skrotade väl där i två timmar. Reapriser från 29 kr/plagget fanns det gott om, men inget som var snyggt eller särskilt passande. De som kan fynda rejält på rea är personer som antingen har storlek XL eller XS. Som om inte det var nog, varför måste det vara så konstiga färger på allting? Suck...jag blir så trött. 
Så nej, jag hittade ingenting.
 
Just nu är hettan som hetast, vi har tydligen varmare väder än Italien enligt en löpsedel jag passerade. Lite ironiskt valde jag och J att köpa hem mat från Spice and rice. Man kanske inte vill äta kryddig mat en het dag (även om min rätt inte var kryddstark), men gott var det!

Bägg och acon

Igår fyndade jag lite på H&M. Köpte mig ett par shorts för 30 kr. De är goa att gå i nu när det är så hett (äntligen!).
Solade ute på balkongen igår, det var säkert 30 grader eller mer i solen. Idag ska det tydligen bli ännu varmare, så jag är redo för brassestolen. 
När J hade kommit hem igår fick vi ett mess av hans grannar S och L, de satt och drack vin på sin balkong och tyckte att vi kunde komma över. Så vi satt med dem till halv tolv ungefär och hade trevligt. Efter tre glas vin tyckte jag att allt var jätteroligt. Jag skrattade ihjäl mig åt S som oavsiktligt råkade kasta om bokstäver då och då. Det är inte så lätt när man vill få fram en sak men hjärnan får det till att bli något annat XD. 
Igårkväll blev således en liten uppvärmning inför lördag, då S och L ska ha inflyttningsfest med ca 19 gäster. Jag får intrycket av att de vill supa både mig och J under bordet då. Hehe, får väl se hur det går. Nåja, är man billig i drift så går det inte åt så mycket, som ju tur är. 
 
Om några dagar får jag förhoppningsvis reda på om jag kommit in på någon av de kurser jag sökt. Hade jag vart yngre så hade jag förmodligen varit galen av oro just nu, men jag har insett att inget blir bättre av att man oroar sig för något som man inte kan påverka för tillfället. Man mår dåligt både fysiskt och psykiskt om man oroar sig långsiktigt eller vad man nu ska säga. Därför låter jag bli :)
 

Morgontoner och Dr Vem?

Ööööhn, ööööhn, öööööööööhhhn!
En grästrimmer låter så harmoniskt på morgonkvisten. Jag spisar frukost och kollar på vad skräp som visas på lämplig kanal. Jag stiger automatiskt upp tidigare nu när J drar till Lernia varje dag vid 7.15
Katterna studsar runt ett tag när husse går upp, men återgår till att sova på sporadiska ställen i lägenheten när han försvinner. Är inte jag värd att studsa för? Tydligen inte. Men igår blev det kul minsann när jag satt och vek tvätt. Ofelia och Kerstin blev galna i den tomma Ingvar Kamprad-väskan (IKEA-kassen) som tvätten legat i. Så nu har de ännu en stor leksak på golvet. Jag vet inte hur många tygmöss, studsbollar, kartonger, snören, trådrullar och plastprylar de finns under soffan och på golvet här. 
Mitt månadsmonster morrar i magen och får mig att känna mig lite ynklig och orkeslös. Men det struntar jag i, idag ska jag ut på stan och fixa grejer! ^^ Det ska nog bli ett danspass idag också. 
 
J har introducerat mig till ett brittisk kulturfenomen, Doctor Who. Det är dock de nya säsongerna från 2005, men jag tror att vi även kommer ta oss igenom alla säsonger från 1963-1989 med tiden. Än så länge är vi (jag) på andra säsongen med David Tennant som The Doctor. Det är lite svårt att ta serien på allvar, den har en ganska pretentiös handling och historia men skådespeleriet tar sällan hissen ända upp. Trots detta och de något skrattretande specialeffekterna så fastnar man efter ett tag och kan inte sluta titta. Det blir bättre efterhand. 
Lite svårt att tänka bort bilden av honom som Barty Crouch Jr, men man vänjer sig. 

Jag och J tittade på Scary Movie igår. Efter att vi diskuterat massa film hemma hos M i söndags så fick jag lust att se Scary Movie, 1, 2, 3 och 4 samt alla Polisskolanfilmer. Vi har några filmkvällar framför oss nu. J tyckte också att vi kan bjuda upp M till Växjö nån helg så kan vi ha Twilight-maraton. Jo, tänka sig, det kunde jag tänka mig också. Jag som knappt orkat bry mig om denna glittrande Edward och nollställda Bella. Om jag såg alla filmer så kanske jag skulle förstå charmen med det hela. 

Östersjö

Åtnjöt en go helg hemma i skogen. Tog med mig J och visade upp honom för samtliga vänner och bekanta i stan. Vi fick oss lite Östersjöfestival på fredagen. L och S joinade oss, det var mycket trevligt, trots att det då och då spöregnade. Vi gick omkring i stan och tittade på bilexpon, visade J vårt gamla gymnasium och ägnade stor del av tiden åt det mest typiska för en festival: mer eller mindre onyttig mat. Det förtärdes langos, marknadskonfektyr, remmar, dougnuts, hamburgare, sill och vin. 
 
Nu blir det att dansa av sig allt det där till Just Dance hehe ^^. 
 
 
 

Festivaltajm

Regnet faller. Balkongdörren står öppen, jag förnimmer ljudet av småländska killar som diskuterar hur de bäst ska måla om garagen nedanför. Js katt Mister sitter i fönstret och är sådär lagom fluffig och söt. Kerstin patrullerar köket och löpgnäller, kommer då och då ut till mig för att stryka sig mot min fot. Hon tycker inte om att bli klappad av händer, men fötter går bra. Ofelia och Sessan myser i sängen där J ligger och halvsover. Jag dricker kaffe och tittar på Biggest looser och The Doctors. 
Idag kommer Js kompis E hit, det ska bli trevligt att umgås lite. Igår fick jag nöjet att träffa Js mamma. Hon tyckte att jag hade bra smak för skor (eftersom hon hade likadana) XD 
Imorgon drar jag ner J till mina blekingska trakter. Han måste ju få uppleva lite Östersjöfestival ^^. Ser fram emot det! Hoppas på att hitta en bra langosförsäljare, tips välkomnas ;)
 

Grannbakat

Var hos optikern igår. Fick nya linser. Nu kan jag se helt perfekt igen :)
Shoppade lite på rea och hittade en klänning och en kjol. Åkte hem till J och så fikade vi hos hans grannar S och L som hade bakat. Önskar jag kunde baka så bra. Det var lite knepigt att sova eftersom några ungar förde oväsen utanför huset sent på natten. Undrar om de var från Island....:P
Sen har vi ju också en av Js katter som gillar att sno mina öronproppar, trots att jag gömmer dem på olika ställen. Hon är smart den lilla busan. 
Mera regn idag, trodde det skulle bli sol men icke. Vart har den här sommaren tagit vägen? Det kanske blir att förlita sig på augusti som J säger. Man kan ju alltid hoppas. 
Det är retsamt att äta sin frukostgröt framför tv:n när det visas Masterchef Australia och de gör glassbomber med kokosglass, sorbet, sockerkaka och maräng. Vill ha! 
 
 

Otursfredag?

Lite smått oroliga tider nu. Jag vet fortfarande inte vad jag ska göra i höst. Jag är satt som reserv på alla kurser jag sökt, allt från plats 10 till plats 203. Har sökt ytterligare två kurser, får se om jag har större tur med dem. Väntar på mail från min institution, eftersom den förra studievägledaren (som har hjälpt mig hittills) tyvärr har slutat. 
Det är mycket som har gått mig emot den senaste tiden. Det är tur att jag har J. Jag har i princip flyttat in hos honom i några dagar, har placerat min kaffebryggare i hans kök. 
Idag har vi kört Zumba Fitness 2 och Just Dance 3. Rejält jobbigt men jättekul! Vi ska börja dansa varje dag har vi bestämt. Det behövs när man blir lite semesterslö. 
 
Vet inte om den här dagen har bringat så mycket otur, mer än att jag gjorde illa en nagel när jag gick mot en tröskel. Får väl hoppas att det inte kommer mer elände. Någon gång måste ju vinden vända och blåsa i en mer positiv riktning. 

Möe mad #Blue Drop

Man gör inget annat än äter här hemma. För en som levt på max 4 mål mat om dagen (frukost, fika, lunch och kvällsmat) i en månad så blir det en liten omställning för magen när det ska trökas ner frukost, förmiddagskaffe, lunch, dessert, eftermiddagskaffe och middag. Hur har jag överlevt Danmark egentligen?
 
Imorgon åker jag med mormor och hennes man när de ska uppåt landet igen. De släpper av mig i Alvesta så kan jag ta tåget därifrån till Växjö. Enkelt och bra. Imorgon står tvätt på agendan, tvätt och inhandling av livsmedel. Sen tar jag mig hem till J som väntar på mig ^^

Blue Drop
2007
 
Blue Drop är en sci-fi-serie med yuri-inslag. Serien handlar om egensinniga Mari som mot sin vilja blir ivägskickad av sin farmor till en internatskola. Mari är föräldralös sedan fem år tillbaka då hela befolkningen på hennes ö dödades under mystiska omständigheter. Mari var den enda överlevande, men (givetvis) har hon inga minnen från den natten. 
På internatskolan möter hon Hagino som är klassrepresentant och något av en idoliserad person på skolan. Hagino är inte den hon utger sig för att vara, hon är en alien som lever inkognito på jorden med ett uppdrag. Mari och Haginos första möte får en oväntad våldsam vändning. Man förstår kvickt att Hagino och Mari har ett sammanlänkat förflutet. Det blir den första i raden av små pusselbitar som sakta leder fram till återställandet av Maris minne. Samtidigt lurar ett intergalaktiskt krig runt hörnet. 
Blue Drop har alla element som behövs för en lyckad yuri/sci-fi-serie. Ändå är det ingen serie jag skulle sätta bland mina topp fem bästa.  Den har mycket vacker musik, är snyggt gjord, har ett tårdrypande slut och har sina stunder helt klart. Den får dock bara tre fästingar av mig. Det känns som om jag sett historien förr. 
 

Hemma igen

Nu är jag hemma på svensk mark igen. Så gött att komma hem till kärleken och familjen. Efter alla dygn med bristfällig sömn tycktes min hjärna kollapsa för några timmar sedan. Har legat och halvsovit med ömt huvud och knappt orkat ta mig från plats A till B. Men nu verkar dimman ha lättat. Patrioten på tv, familjen i soffan, popcorn i skålen...jag tror jag orkar vara uppe lite till innan jag tar igen fyra veckors förlorad sömn. 

Slut för gott

Så var den här säsongen slut också. Slut för gott för min del. Inte fick vi någon kulglass vid Fynske landsbyn idag heller, utan vanlig konglass på företaget när vi städat bussarna. Dåligt. Riktigt dåligt. Allting har verkligen blivit sämre, både vad gäller Nordjobb och själva företaget, tyvärr. 
Jag har bara dammsugning kvar att göra i mitt rum, sedan är jag klar. Kl fem tar jag bussen härifrån in till stationen där jag ska gå och strosa i två timmar innan tåget går till Köpenhamn. Kanske låter som lång tid men jag  vill bara bort ifrån den här skolan nu. 
Snart, snart hemma igen...

Samsö

Igår åkte vi till Samsö. Jag gillar inte att åka dit av den enda anledningen att det var väldigt stressigt förra gången jag var där. Alla snackade om hur underbart det skulle bli att åka båt och buss i flera timmar, jobba litegrann och sedan ligga på stranden resten av tiden innan färjan gick tillbaka. Ja, om det nu blir så tänkte jag. 
 
Visst, det är väl alltid mysigt att åka buss 2,5 timme och sedan båt en timme innan man ens börjar jobba för dagen. Då kan man relaxa och äta lite gott...om man har råd. På färjan får man betala ockerpriser ifall man vill ha något i cafeterian, 8.50 DKK för ett äpple till exempel. Jag åt det med andakt. 
En vanlig dag på jobbet. Vi blev stoppade av polisen så fort vi åkt av färjan. Konstapeln tittade länge på oss och gick runt bussen några varv innan han bestämde sig för att allt var i sin ordning. Undra på att vi ser suspekta ut egentligen, en grå anonym buss med tonade rutor...skriker ju drogsmuggling lång väg. 
Tyvärr så blev det som jag hade anat att det skulle bli under dagen. Knappt någon tid för lunch eller paus vid stranden efterrsom vår chaufför tog evigheter på sig att överhuvudtaget hitta till fälten. Visserligen är det förståeligt med tanke på att han är ny på företaget, men likväl oturligt för oss. Vi fick inte lunchpaus förrän strax före tre. Då var man rätt utsvulten, irriterad och trött. 
Vilse i potatislandet. Överallt bara potatis, kål, potatis och kål...men vart är spenaten? Nähäpp, vi kör väl runt några varv till i ingenstans!

Till slut fick vi dock tid att vara på stranden i ca 30 min...precis intill där färjan skulle avgå. Den isländska bussen som också åkt med hade tydligen fått vara på stranden och bada i två timmar. Jag var dock inte så avundsjuk som de andra i bussen. 30 min i solen räckte för min del. Sedan bar det av hemåt igen. Halv sju landade vi hemma på skolan. 
Här på skolan har de stängt datasalen sen någon vecka tillbaka, så de som inte har egen dator med sig har fått det lite tufft. Häromdagen när jag skulle duscha märkte jag en annan sak. Jag vred på reglaget men inget vatten kom. Nähä tänkte jag, har de stängt av vattnet för oss nu också?! Så var inte fallet helt, men nu har vi bara två duschar som fungerar på vårt plan. Det som är extra skojigt är att ena duschen är väldigt trött, medan den andra duschen är kraftfull men har trasigt reglage så att man enbart kan få skållhett vatten. Ska bli så gott att komma härifrån.
Idag var det vår sista riktiga arbetsdag. Imorgon jobbar vi bara fram till elva och sen städar vi bussarna. Allt avslutas med glass. Efter det ska jag städa mitt rum och strax innan 18 tar jag mitt pick och pack och sticker. Som jag längtar!
 

Väderomslag och att knäppa för mycket

Tre arbetsdagar kvar innan jag får fara hem. Idag var en ganska soft dag. Fälten innehöll lagom många dusty och kantades av vacker valmo. På ett fält växte det persilja överallt. Vädret var varmt och soligt för en gångs skull. Imorgon när vi far till Samsö så ska det blir ännu varmare. 
Valmo, kamomill, tistlar och brännässlor brukar bo grannar med spenaten. Ibland är de även inneboende. 
 
Idag har vi passerat Båring, Berlin, Fyllestedvej och Hindballevej. Igår såg vi även en skylt där det stod Hem 4 km. Alla längtar vi dit, Hem. 
Rent språkligt får jag säga att jag har lärt mig mer danska. Kanske inte att prata, men att förstå bättre än jag gjort innan. Många lärdomar har vi dragit i bussen under veckorna. Bland annat har vi lärt oss att man inte bör säga ordet förknippad. Att vara "förknippad" på danska betyder nämligen att man har legat runt lite för mycket.
 
Hundpensionat och Blomsterstudio, här kan din hund sola, dricka lemonad och plocka blommor...som ju alla hundar älskar. Lägg märke till ortsnamnet Middelfart, som lär vara riktigt roligt från en engelsmans perspektiv. 

Gick in till stan efter jobbet och fixade min biljett till Köpenhamn på fredag. Ett steg närmare hemfärden. Vi pratade lite om jobbet och allt som hänt här under tiden. Jag höll med A om att jag inte ångrar att jag valde att åka hit. För trots allt elände och alla problem vi råkat ut för så har vi ändå haft roligt också. Det har man varje gång man träffar nytt folk och bor i en liten bubbla för några veckor. Det finns alltid de man klickar med och de som man bara precis står ut med.
Snart får jag komma hem till vettigt folk. Ska bli så gôtt. 
 

En vanlig arbetsdag (när vi åker till Jylland)

02.12 Vaknar av att någon drucken ö-bo för oväsen i korridoren. 
4.15 Stiger upp. 
4.30 Går ner till den svarta baracken där extraköket ligger. Spisar yoghurt och müsli till frukost. 
4.50 Går tillbaka till rummet, borstar tänder och gör mig i ordning för arbetsdagen. 
5.30 Bussarna kommer för att hämta upp oss. 
8.39 Framme vid första fältet på Jylland. 
9.55 Halvtimmes fikapaus, sedan jobb igen. 
13.30 Halvtimmes lunch. Medhavd matlåda innehållande korv, frikadeller och potatissallad som smakar blä.
14.00 Sista jobbrycket för dagen. Plantorna midjehöga.
Det är ett klivande hit och dit i blöt spenat. Blöta byxor, blöta fötter och en massa lera. 

17.30 Åter hemma vid lantbrukskolan. Arbetsdagen avslutad. Trött och något åksjuk. 
17.45 Går bort mot toaletterna på vår våning, men märker att....
...det inte finns några toaletter längre. 
Kanske var lika bra att de togs bort, de fungerade ändå inte så bra. Nu blir det till att springa till första våningen varje natt man måste upp, trevligt. 
18.45 Masar mig ner för att få i mig lite youghurt, knäckebröd och jordgubbsylt som innehåller 10 % mer socker än bär. Förbereder morgondagens matlåda: söta pannkakor med sagda sylt. 
19.45 Börjar blogga om alla dessa dumheter. Funderar på att lägga mig extra tidigt ikväll så att jag tar igen lite sömn. 
Over and out som min favoritbloggerska Meekatt alltid säger :), vill ni ha lite goa skratt så kolla gärna in hennes blogg, den hittar ni här http://www.meekatt.com/

RSS 2.0