Samsö

Igår åkte vi till Samsö. Jag gillar inte att åka dit av den enda anledningen att det var väldigt stressigt förra gången jag var där. Alla snackade om hur underbart det skulle bli att åka båt och buss i flera timmar, jobba litegrann och sedan ligga på stranden resten av tiden innan färjan gick tillbaka. Ja, om det nu blir så tänkte jag. 
 
Visst, det är väl alltid mysigt att åka buss 2,5 timme och sedan båt en timme innan man ens börjar jobba för dagen. Då kan man relaxa och äta lite gott...om man har råd. På färjan får man betala ockerpriser ifall man vill ha något i cafeterian, 8.50 DKK för ett äpple till exempel. Jag åt det med andakt. 
En vanlig dag på jobbet. Vi blev stoppade av polisen så fort vi åkt av färjan. Konstapeln tittade länge på oss och gick runt bussen några varv innan han bestämde sig för att allt var i sin ordning. Undra på att vi ser suspekta ut egentligen, en grå anonym buss med tonade rutor...skriker ju drogsmuggling lång väg. 
Tyvärr så blev det som jag hade anat att det skulle bli under dagen. Knappt någon tid för lunch eller paus vid stranden efterrsom vår chaufför tog evigheter på sig att överhuvudtaget hitta till fälten. Visserligen är det förståeligt med tanke på att han är ny på företaget, men likväl oturligt för oss. Vi fick inte lunchpaus förrän strax före tre. Då var man rätt utsvulten, irriterad och trött. 
Vilse i potatislandet. Överallt bara potatis, kål, potatis och kål...men vart är spenaten? Nähäpp, vi kör väl runt några varv till i ingenstans!

Till slut fick vi dock tid att vara på stranden i ca 30 min...precis intill där färjan skulle avgå. Den isländska bussen som också åkt med hade tydligen fått vara på stranden och bada i två timmar. Jag var dock inte så avundsjuk som de andra i bussen. 30 min i solen räckte för min del. Sedan bar det av hemåt igen. Halv sju landade vi hemma på skolan. 
Här på skolan har de stängt datasalen sen någon vecka tillbaka, så de som inte har egen dator med sig har fått det lite tufft. Häromdagen när jag skulle duscha märkte jag en annan sak. Jag vred på reglaget men inget vatten kom. Nähä tänkte jag, har de stängt av vattnet för oss nu också?! Så var inte fallet helt, men nu har vi bara två duschar som fungerar på vårt plan. Det som är extra skojigt är att ena duschen är väldigt trött, medan den andra duschen är kraftfull men har trasigt reglage så att man enbart kan få skållhett vatten. Ska bli så gott att komma härifrån.
Idag var det vår sista riktiga arbetsdag. Imorgon jobbar vi bara fram till elva och sen städar vi bussarna. Allt avslutas med glass. Efter det ska jag städa mitt rum och strax innan 18 tar jag mitt pick och pack och sticker. Som jag längtar!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0