En regnig lördag

Igår drog det tyska ovädret (ja, enligt media var det ett oväder ifrån Tyskland) in över stan med full kraft. Jag spenderade som sagt denna ytterst regniga lördag med H. Vi träffades för en fika på Skåres, sedan lite fönstershopping i centrum och till sist riktig shopping ute på Grand Samarkand. Dagen avslutades på Burger King och en lång promenad tillbaka hem. En av de bästa lördagarna på länge! ^^ 
 
By the way, Robert Broberg gjorde världens mest träffande låt angående förhållanden som tagit, eller som är på väg att ta slut. En strålande skildring av kärleken, så underbar och samtidigt så smärtsam. 
 
 
 

...Och en sak till!

Inte för att jag dricker öl, men det här skulle jag bra gärna vilja testa. Roligaste som jag har sett på länge. Helium-öl liksom, why not? XD
 

Check!

Ny hemförsäkring, check! Nytt elavtal, check!
Extremt regnig men trevlig lördag med H, check!
 
Det har varit en bra dag helt enkelt. :)

Vila i frid Robban

Du förgyllde min barndom med dina små finurliga alster. Du lärde mig om båtars kärleksliv, om vad som göms i snö, om Stockholms vattenhalt, om timglasen i Sinai... och att man inte kan vara glad jämt.
Nu har du hängt av dig målarrocken.
Vila i frid Robban. 
 

Jag är chockad

Nog för att jag blev chockad när J klämde fram att han inte såg någon framtid för oss längre...men jag trodde aldrig att S och L skulle göra slut. 
 
Ofattbart. :( 
 

Undanskuffat

Det går att styra och kontrollera sina tankar...men tyvärr inte att styra det man drömmer på natten. Det är där och då som de undanhållna tankarna kommer fram och visar sina rätta ansikten. Jag slutar aldrig förundras över hur hjärnan fungerar. 
 
Tuff dag på jobbet. Har jobbat hela helgen.
Jag förtjänar en trevlig måndag. 
 
お休み。

Inställd tvättstugevisit #Nodame Cantabile

Det var tänkt att jag skulle spankulera bort till nya lägenheten och få mig en rundvisning av tvättstuga och förråd idag vid 10.00. Trött som en tokig gick jag upp vid halv åtta för att göra mig i ordning. Men så fick jag ett sms att de dock inte var hemma idag. Jag klagar inte. :P
Så nu kan jag istället göra något som jag insåg att jag inte gjort på över ett år. Dags för en recension!

Nodame Cantabile
2007-2010
(Tv: Megumi Noda, th:Chiaki Shinichi)
Nodame Cantabile handlar om musikstudenterna Chiaki och Megumi. Chiaki är en ung man som anses vara något av ett musikaliskt geni (han har fallenhet för dirigering, spelar piano och fiol på professionell nivå), vars högsta dröm är att bli dirigent för någon utav världens bästa orkestrar. Vägen till att uppfylla denna dröm synes vara helt hinderfri om det inte vore för hans extrema flygrädsla , vilket gör att han inte kan lämna Japan. Under sin tid på ett musikuniversitet i Tokyo möter han pianostudenten Megumi (kallad Nodame), en tjej med stor talang som skulle kunna gå hur långt som helst, om hon bara ville lyssna på sina lärare. 
Nodame är en tjej som oftast vill göra sina egna tolkningar av klassiska stycken, vilket både upprör och fascinerar lärare och andra studenter. Hon verkar ha absolut gehör då hon kan återge svåra alster efter att bara ha lyssnat igenom dem en gång. Chiaki (som råkar bo granne med henne) åtar sig uppgiften att försöka vägleda henne in på spåret mot att bli en profesionell pianist (något som inte visar sig vara så lätt). Då hon dessutom är en riktig slarver med mathållning och städning (till förmån för hennes idoga pianospelande), blir han mer eller mindre tvingad att städa hennes rum och laga hennes middag varje dag. Nodame faller i princip direkt för Chiaki och sticker inte under stol med vad hon känner, något som Chiaki har svårt att hantera...i alla fall i början. ;)
Under sin studietid blir Chiaki involverad i en utav skolans orkestrar, den ihopsatta S-orkestern (som består av så kallade B-elever, alltså de som inte är så duktiga), som Chiaki i sin dirigentroll ämnar att lyfta till skyarna. Till sin hjälp får han den berömde tyske dirigenten Franz von Stresemann, en något kvinnoglad karl som inledningsvis mest verkar vara till besvär, men som får en mycket betydande roll både för Chiaki och Nodame. 
Serien består av tre säsonger. Under nästan fem års tid får man följa Chiaki och Nodame under deras resa mot sina uppsatta mål inom musikens värld. Inte helt oväntat är den här serien fullspäckad med klassisk musik, en guldgruva för den som vill lära sig mer om olika kompositörers verk. (Jag blev introducerad för kompositörer som jag aldrig hade hört talas om innan). 
(Ett av seriens absoluta höjdpunkter är när Chiaki framför Rachmaninovs Pianokonsert nr 2 opus 18 i C-moll.) 
Men detta är också en serie för de som gillar att se hur relationer utvecklas mellan människor över tid, där känslor och reaktioner inte alltid är de givna. Ärligt talat, det är en av de bättre kärlekshistorierna som jag har sett. Nodame Cantabile får fem fästingbett. :)
 
 
 
 
 
 

Vackra flyttkartonger

Mitt lilla rum pryds utav fem fulla flyttkartonger staplade mot vägen, det är för himla vackert! Fast egentligen skulle jag ha behövt fem till...seriöst, hur kan jag ha så mycket prylar och ändå bara ha det allra nödvändigaste?
 
Det må vara nära tre veckor tills jag faktiskt flyttar. Men jag fungerar så. Så fort jag vet att det förestundar något viktigt och eventuellt tidskrävande, då vill jag sätta igång direkt, även om jag vet att jag har mycket tid på mig. Jag vill inte behöva stressa. Vill inte fixa med något i sista minuten. Jag vill börja tidigt, få det klart och färdigt, helst NU! Jag tror att jag brås på min far där. ;) 
 
Men nu är det ju också så att jag längtar efter att få flytta in i nya lägenheten. Min första "riktiga" lägenhet. Studentettor (eller ettor överhuvudtaget) i all ära, de kan vara mysiga, men de känns sällan som ställen att bjuda hem folk till. Undantaget var väl min första etta i Göteborg, där var i alla fall köket stort och separat. 
Så det är väl förståeligt att jag hastar för att få flytta in i en tvåa? :)
 
Idag blir det bio med H. Vi ska se Minions, ni vet, de där gula små filurerna från Despicable Me (Dumma mej). Jag tror att det kommer bli en rejäl skrattfest. ^^
 
(?)...Alltså, vem kom på ordet skrattfest och varför kände jag att DET var det bästa ordet jag kunde använda här?! Det här är ett typiskt exempel på hur farligt det är att bli exponerad för skvallerpressen. Aftonbladet och dylika tabloider utför ju SEO på hjärnbarken! "Här vill jag beskriva en känsla av något roligt...hm, vad ska jag använda? *Tänker en millisekund* Första förslaget: Skrattfest."
 
DX
 
Note to self: Sluta läs Se & Hör. 
 

En minnesvärd bedrift

Lyssnar sporadiskt på Povel Ramel. Låten "Jag diggar dig" börjar spelas. Flashback tillbaka till gymnasiet, till teaterhusets dunkel och upplysta scen.
Där satt vi alltså hela gänget under en föreställning en gång och framförde detta långa, invecklade alster, unisont och utantill. När jag nu åter lyssnar på texten så kan jag inte låta bli att tänka:... Det var banne mig en bedrift! 
 
 
 

OMG!

De ringde nyss från Växjöbostäder och sa att jag fått tvåan som jag sökt! XD
Awesome! Äntligen ett eget hem! På riktigt!

Livets hinderbana

Så fort någonting verkar bra och harmoniskt, då dyker det alltid upp ett hinder förr eller senare. Ett hinder att överkomma för att kunna ta sig vidare. Tillvaron tillåts aldrig vara helt perfekt under någon längre tid.
Min hyresvärd och hennes kille har bestämt sig för att flytta ihop. Alltså måste jag flytta på mig, igen. Inte för att detta kommer som någon större överraskning, jag har haft mina aningar ganska länge, men nu slog alltså bomben ner. 
 
Jag har sökt flera lägenheter, både via bostadskön och på Blocket. Jag var och tittade på en närliggande etta igår, men det liknade mest en man cave. Ligger boningen på källarplan, då är det precis vad man får, en källare (trång, mörk och spindelvänlig).
Imorgon ska jag titta på en tvåa i en annan del av stan. Står dessutom som nummer två i kön på den, så hoppas verkligen att personen före tackar nej. På lördag ska jag titta på ytterligare en tvåa och till sist på en annan etta på tisdag. Så många lägenheter har jag nog aldrig kollat på under så kort tid innan. 
Jag bara hoppas att det bär frukt. Nog för att jag får bo kvar här i rummet tills jag hittat något eget, men jag vill ju helst inte vara kvar när hennes pojkvän flyttar in. 
Hoppas kunna flytta ut under augusti. 
 
Sommarhettan har kommit till Växjö! Det är rena grekiska temperaturen här. Jag tog en lång promenad i värmen med H idag. Ett biobesök ska snart planeras in, hon är ju den enda som verkar vilja se Minions med mig. :)
 
På tal om bio, såg Jurassic World med P och R för några dagar sedan. Jag tyckte den var okej, men ingenting, inga extravaganta effekter eller 3D kan slå första filmen. Den hade jag velat se på vita duken om något. 
 

RSS 2.0