Plugg-paus #Ichigo 100%

Nu har jag gått igenom alla böcker inför tentan. Orkar inte riktigt plugga mer nu, känner att hjärnan måste vila ett tag. Idag är det lite kallt, inte mer än 3 grader än så länge. Hoppas att det blir bättre framåt dagen. Planerar att jogga ikväll.
Har satt in en annons i den lilla lokala tidningen i den norska lilla byn. Hoppas jag får svar relativt snabbt, som chefen säger att man oftast får. Imorgon är det åter flum-seminarium. Ska bli intressant att se hur det kommer bli, för det finns ingen info om det på vårt intranät... det är så skojigt detta att inte veta.

Ichigo 100%
2005
 
Ytterligare en harem-serie. Handlar om Junpei Manaka som går i nian och vars högsta dröm är att bli filmskapare. Han kämpar för att komma in på ett särskilt gymnasium som har en filmklubb. En dag står han på skolans tak och rätt var det är faller en tjej ner från ovan och landar framför honom, en mycket söt tjej vars trosor har jordgubbsmönster (suck... japaner -_-). Tjejen försvinner snabbt och Junpei blir fast besluten att ta reda på vem hon är. Hon lämnar efter sig ett anteckningsblock som blir hans enda ledtråd. Blocket tillhör Aya Toujou, skolans smartaste men också blygaste tjej som har glasögon och håret i flätor. Junpei konstaterar att hon inte kan vara flickan han såg på taket (hon hade inga glasögon och håret utsläppt), men faschineras av de historier Aya skriver i sitt block. Junpei vill använda hennes historier som manus och de börjar plugga tillsammans för att ta sig in på samma gymnasium.
Junpei tror (i sin idioti) att tjejen på taket måste ha ha varit skolans sötaste tjej Tsukasa Nishino (Tsukasa är blond medan tjejen på taket var brunett). Junpei bestämmer sig för att försöka bli ihop med Tsukasa för att hon ska vara med i hans film. Av nått märkligt skäl accepterar Tsukasa honom och de blir ett par. De bestämmer sig för att hålla ihop trots att de ska gå på skilda gymnasium. Så kommer gymnasietiden och Junpei lyckas bilda en filmklubb tillsammans med Aya och några andra intressenter.
Som i alla harem-serier slits Junpei mellan olika beundrare som dyker upp här och var. Han förstår snart att Aya var tjejen på taket och börjar känna saker för henne, men vill inte svika Tsukasa som han efterhand blivit riktigt fäst vid.
Ichigo 100% är väl en av de sämre serier jag sett, just på grund av att den slutar mitt i originalmangans historia. Den har ett öppet slut som är irriterande. Hade serien löpt hela linan ut hade den kunnat bli mycket bättre.
"A girl´s pants is a Japanese romance" var ett skämtsamt uttryck jag hörde i Japan en gång... hehe, den här serien är ett bra exempel på att det kanske stämmer. ^^
 
 
Trackback
RSS 2.0