Gnäll om julhandel

Jag undrar varför så många avskyr att julhandla. Överallt skriver och twittrar folk om hur jobbigt det är att köpa julklappar. Jobbigast är det att göra det dagen innan jul. Usch och fy vilket elände!
 
Till alla er som känner likadant har jag ett litet tips inför nästa års jul: BÖRJA I TID!
Om man inte vill trängas med tusen andra personer i samma affär och försöka tänka ut vad man ska köpa till sin fasters halvkusins svärfar i julklapp, då behöver man inte. Det finns enklare sätt som gör att man slipper den ständiga julmusiken i alla högtalare, alla trötta expediter i tomteluvor och alla skrikande barn som inte får allt de pekar på.  
Börja planera julklapparna under sommaren så är problemen ur världen. Så svårt är det väl inte?  
 
Vet ni inte vad era släktingar vill ha? Kanske säger de "Nä, jag behöver inget" och andra dumma meningar med motsatt betydelse. Pressa era släktingar på önskelistor så tidigt som möjligt.
Man behöver dessutom inte alltid masa sig ut till butiken, det finns webb-shoppar för det mesta. Det går att kika på julklappar hemifrån. Det är inte så lätt att köpa kläder förstås, men det är generellt sett svårt att köpa kläder till någon annan, om det inte gäller strumpor eller liknande. Hoppa över mjuka paket säger jag. Ge hellre bort ett presentkort, det är mycket säkrare. 
Har man fortfarande ingen aning om vad man ska ge, så köp en bok. Är personen ingen bokmal får det väl bli en ljudbok då, så slipper han/hon använda mer än öronen. Oavsett vad så blir det hårda paket under granen och det är ju det som räknas, eller?
 
Om människor nu är så stressade över att göra julklappsinköpen i sista minuten, varför lägga tid på att klaga över det på Facebook? Gör vad ni ska istället! :P
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0