Gamla tekniker och nya våffeljärn

Började min nya kurs igår. Kändes som om jag var den enda nya personen där bland alla Sundgrenar. Men jag blev glatt överraskad när Jhs kille K kom in och satte sig bredvid mig. Kul med ett bekant ansikte! I pausen hälsade jag dock på N som också var ny, vi ska tydligen bara vara fyra nya på kursen. Det vill säga vi som läser den som enskild kurs. Vi fick se en nationalistisk film från det klämkäcka svenska 30-talet, Med folket för fosterlandet. 
Rätt underhållande faktiskt. Jag fick lära mig en hel del om kommunikationens utveckling i och med detta lilla stycke film. Hade aldrig hört talas om fenomenet "telefontidning". Vilket roligt påfund! 
När förra seklet var ungt och radion ännu inte fanns så läste man upp nyheterna i telefon kl nio på kvällen. Folk som hade telefoner kunde då ta del av nyheterna på det sättet. Det dumma var bara att det givetvis hördes i andra änden om någon pratade, varav man fick uppmana lyssnarna att inte störa med tal under tiden. XD 
Imorgon ska vi ha seminarium och diskutera filmen plus lite andra frågor vi fått. Under kursen kommer vi att diskutera relationen mellan nation och film, positiva och negativa aspekter av just nationalism och skapandet av identitet. Jag finner det redan skojigt. 
 
Tog mig en tur på stan idag för att fixa lite grejer. Gick in på Indiska och provade lite klänningar. Blev kär i den här. 
Lite synd bara att den kostar 500 kr. Den passar så bra!!! Det syns inte så bra på bilden, men den är grå och silverglittrig. Får se om jag kan skaffa den längre fram.
 
Igår var Js pappa här och lämnade över lite julklappar och bjöd oss på middag på stan. J har redan fått ett set med nya knivar och nu så har han även en avancerad mixer och ett mångsidigt våffeljärn :). Det blir att inviga dem båda idag när J kommer hem. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0