Att se saker från den ljusa sidan #Kyoushiro to towa no sora

Katastrof, det föll så platt. Teaterlekskvällen... inte en enda person dök upp. Tråkigt på ett sätt, men givande på ett annat. Jag fick gå igenom övningarna med G min medkompanjon och fick på så sätt en trevlig pratstund med honom. Man kan alltid se saker från den ljusa sidan. Vi ska försöka dra ihop folk på annat sätt inför nästa försök om två veckor igen. Att skapa ett event på fb kan ha sina fördelar, men egentligen är det överskattat när man ska locka folk till ett evenemang som inte innebär alkoholförtäring. Trist men sant när det gäller studenter här på campus. Nåja, jag har fått mig ett par goa skratt i alla fall. Nu är det bara att se fram emot morgondagen också. Imorgon kommer Den svenska björnstammen hit och spelar på Stenladan. Närapå 500 pers ska dit...så jag hoppas att vi kommer in.

Kyoushiro to towa no sora
2007
Kuu Shiratori har länge haft en dröm, en dröm där hon möter en vacker prins som sträcker ut handen och säger "Kom så går vi...tillsammans".
Kuu är en vanlig tjej som går på Academin med sina kompisar. Kuu och bästa kompisen Kozue (t v) ser fram emot den kommande skolfestivalen där en stor dans ska hållas. Det sägs att man knyter ett evigt band med den man där dansar med. Kuu gör inga framsteg i att bjuda en danspartner men känner sig inte ledsen över det. Kuu har alltid känt sig underligt...tom.
En dag kommer en ny elev till Academin, Kyoushiro Ayanokouji. Han är lång och vacker och påminner väldigt mycket om den prins som Kuu sett i sina drömmar.
Det verkar som om ödet har fört honom i hennes väg. Men ödet tycks vilja något helt annat än vad Kuu kunnat ana. En dag möter Kuu en vacker flicka på skolans tak och kort därpå blir de attackerade av en varelse. En strid tar vid och det visar sig att den vackra flickan heter Setsuna och är en Absolut Ängel, en supermänniska som kan kontrollera robotliknande metallförstärkningar av den egna kroppen. Setsuna tillhör Kyoushiro. Kuu bevittnar honom kyssa Setsuna efter striden, något som är nödvändigt för att en Absolut Ängel ska få energi. Kuu dras in i ett hisnande drama och får snart reda på anledningen till varför hon känner sig så tom.
En ytterligare Absolut Ängel är Kaon (t v) som är en av de som försöker att kidnappa Kuu i början. Kaon ägs av den elaka Mika som omger sig med olika älskarinnor, däribland den tystlåtna Himiko (t h). Himiko älskar dock bara Kaon och gör allt för att hjälpa henne, inte minst att förse henne med energi. (Kaon och Himiko är samma karaktärer som Chikane och Himeko i Kannazuki no miko som jag recenserat tidigare.)
Det är meccha-strider, det är kampen mellan ont och gott, det är kärlek...och det är lite komplicerat vill jag säga. Serien är mycket lik Kannazuko no miko, kanske beroende på att det är samma skapare som återanvänder många element från tidigare produktioner. Inte lika bra skulle jag säga, men det är ändå en fin historia.
Den får tre fästingbett för att den är välgjord och romantisk. Det är bara liite för många karaktärer att hålla reda på ibland.
Trackback
RSS 2.0