Tankar i tystnaden

Sökte fler jobb på nätet. Dammsög mitt dammiga golv. Öppnade fönstret, la mig på soffan för att lyssna på fåglarna, men de hade inte mycket att säga. De stack iväg och lämnade mig ensam med tystnaden, det kan vara rätt skönt det också. Solen lyser och tystnad råder på den snöfläckiga gräsmattan några meter under mig. Folk var ute och festade igår, trapporna befolkades då och då av ett tiotal högljudda tjejer med glatt humör, mobilen i ena handen och ciderburken i den andra. Så idag är det tyst, alla sova i enslig lya. Eller på ensligt golv eller däckad i enslig dusch...vad vet jag. (Föreläsaren vi hade i statsvetenskap påstod att det är så mycket slitage och vattenskador i studentlägenheter just för att studenter så ofta "däckar i duschen".)
Jag längtar tills det blir runt tre-tiden, för då lyser solen in genom mitt fönster och bildar mönster på mitt golv. Då förstärks min känsla av att våren faktiskt är på väg. Den varmare årstiden kommer ånyo att vakna och svepa in som en kärleksfull bris över vårt kalla land. I år hade vi en riktig vargavinter, det är faktiskt härligt på sätt och vis, men jag skulle nog kalla det fästingvinter, något som biter sig envist kvar. När man väl får bort den rackarn´ och tror att allt är bra så märker man att nähä det var en liten bit kvar!...och så blir man irriterad och kan börja må dåligt.
 
Akatoris gitarr ligger på bordet. Med ens minner jag mig tillbaka till när jag var 14 år och satt med revygänget runt en eld vid ån. Det var glada dagar och ljuva sommarnätter. Jag ser fram emot fler sådana i år.
Nu har jag snutit upp två hushållsrullar och tio förpackningar näsdukar...jag ser inte klok ut.
Trackback
RSS 2.0