Varför detta ständiga flöde? #Gravitation

Idag ser det riktigt vårigt ut, solen lyser och det är nästan plusgrader. Jag lyckades ta mig ut och skaffa näsdukar. Efter att ha varit ute i friska luften ett tag så tuppar man nästan av när man kommer in igen, är fullständigt slut. Undrar varför näsan producerar så mycket vätska när man är förkyld, måste ju finnas ett syfte med det. Det är väl nått för dig att svara på Lollipop. ^^
Idag blir det mer läsning i Strömbäck, ska nog klara av ett kapitel till.

Gravitation
2000
Nu är det dags att introducera en av mina absoluta favoritgenrer inom anime/manga, ett intresse jag delar med många kvinnor (speciellt i Japan): Yaoi/shonen-ai. Det är serier som fokuserar på kärleksrelationer mellan män. I Japan hålls årligen olika mangakonvent som det heter där amatörtecknare och proffs ställer ut sina serier, många av dessa är just yaoi-serier. Jag var på ett sådant konvent i Osaka en gång, väldigt givande ;)
Gravitation handlar om Suichi Shindou (mitten) som är sångare i bandet Bad Luck. Suichi önskar inget hellre än att bli den strösta pop-stjärnan i Japan. En kväll när han går hemmåt griper en vindpust tag i pappret med hans senaste sångtext och landar framför fötterna på en främling...
som visar sig vara Yuki Eiri, en berömd författare. Yuki ögnar igenom texten och säger kallt att Suichi inte har någon talang över huvudtaget. Suichi blir slagen till marken av detta besked men blir ändå faschinerad av mannen. Ödet låter dessa två mötas fler gånger vilket resulterar i att Suichi blir som besatt av Yuki. Yuki tycker mest att Suichi är en påträngande idiot till en början, men inser snart att Suichi kan vara den person som kan öppna hans hjärta så att Yuki kan komma över sitt mörka förflutna (ett mörkt förflutet är vanligt hos coola killar i yaoi).
Serien är väldigt humoristisk och karaktärerna försätts många gånger i galna situationer. Suichis manager K står för många av dessa. Det är en blandning av musik, humor, drama, kärlek och att tro på sig själv och andra. Frågor som ställs i serien är bl a Är det okej att vara kär i en annan man, speciellt om denne man är en super-kändis eftertraktad av miljontals kvinnor? Hur skulle allmänheten och pressen reagera om de fick veta? Spelar det nån roll?
Suichi och Yuki är ett typiskt yaoi-par där den ene är yngre, har väldigt nära till sina känslor och är lite hyperaktiv. Den yngre karaktären har också mer kvinnliga drag, större ögon och vänligare ansiktsuttyck till exempel. Den andre är en äldre (extremt attraktiv) behärskad karaktär som har väldigt svårt att visa känslor. Manlig coolhet i modern anime/manga representeras av smalare utformade ögon och en look som ser allmänt arrogant ut.
Helst ska dom röka också, vilket den yngre karaktären inte gillar.
En mycket sevärd serie. Skrattretande och feel-goodig.
Trackback
RSS 2.0