Harem #Love Hina

Jeezuz man...nu är det mycket igen. Här gäller det att läsa innan nästa tenta! Idag har jag analyserat två Rapport-sändningar...jag är rätt trött. Men jag gjorde allt grovgöra idag för att slippa göra så mycket imorgon då Robin kommer. ^^

Love Hina
2000
Så var det dags för den första haremsserien kan man säga. Genren harem innebär just att historien kretsar kring en manlig huvudkaraktär som omges av ett flertal kvinnliga karaktärer som alla skapar någon sorts (ofta romantisk) relation med honom. Sådana här serier är ofta baserade på data/tv-spel, så kallade dating sim-spel, Love Hina är dock baserad på en manga. Med harem brukar också följa romantik och humor i väldigt stora doser. Love Hina är inget undantag.
Det här är alltså karaktären som allt handlar om, han heter Keitaro och är en tönt rent ut sagt. (Jag fattar inte varför alla hjältar ska se ut så här, ni kommer fatta vad jag menar efterhand). Han har misslyckats med att komma in på Tokyo Universitet (Todai) två gånger i rad. Men kämpar tappert vidare år efter år på grund av ett löfte han avgav till en flicka som barn, de två skulle ta sig in på Todai tillsammans. Saken är bara den att han varken minns hennes namn eller vem hon var. Hur som helst, efter att hans föräldrar kickat ut honom ur huset blir han kontaktad av sin farmor som vill att han ska se efter hennes flickpensionat medan hon är ute och reser i världen.
Sagt och gjort, ta hand om ett pensionat och plugga inför inträdesprov samtidigt, det kan väl inte vara så svårt...eller?
På pensionatet bor fem flickor som mer än gärna sätter den nya ägaren i arbete, det är ju trots allt egentligen ett pensionat endast för kvinnor. Det är Kaolla som är spralligare än en duracellkanin, lilla blyga Shinobu som är bra på matlagning, den flörtiga Kitsune som älskar alkohol, Motoko som är mästare på Kendo och avigt inställd mot män samt Naru som är något våldsam och handlar förhastat. Naru är också väldigt smart och försöker även hon ta sig in på Todai. Naru blir Keitaros främsta kärleksobjekt. Men han drivs av tanken att försöka hitta sin barndomsvän på Todai och velar mellan sina känslor.
(Mutsumi är en tjej som Keitaro och Naru träffar på en resa, hon kommer att få stor betydelse för Keitaros sökande efter sin barndomsvän)
Serien är full av mycket komiska moment (ofta med erotiska undertoner) som stackars Keitaro råkar ut för. Han försätts ofta i situationer som han inte rår över själv varav han blir rejält utskälld och ofta "utslagen" i den bemärkelsen att Naru ger honom en rak höger så att han flyger ut genom tillgängligt fönster.
Kul serie som håller hög standard genom alla 25 episoder. Det finns även en andra säsong som kallas Love Hina Again som också är sevärd.
Trackback
RSS 2.0