Nyfunnen gren på släktträdet #The Rose of Versailles

Det är lätt att vara efterklok. Jag skulle ha beställt kurslitteraturen tidigare, nu kommer den dyka upp under veckan. 12 september ska min grupp hålla ett föredrag på 40 min baserat på några kapitel i en bok... som jag inte får förrän på fredag kanske, plus att vi ska ha ett paper klart att inlämna. Intensiv start?... eh, ja det blev väldigt intensivt nu. Men det ska väl gå det också.
Introduktion idag. Nu är vi 29 pers i klassen. Det verkar kunna bli en rolig höst. Det blir att studera mycket PR och kriskommunikation, asgôtt! ^^
Gissa vad! Jag har hittat en släkting bland de nya ettorna! En brylling från den småländska skogen. Farmor konstaterade idag efter lite research att det stämde. Ganska coolt egentligen, inte varje dag det sker. 

The Rose of Versailles
1979
The Rose of Versailles eller Lady Oscar som serien också kallas är ett historiskt drama som tar plats i 1700-talets Frankrike. Det handlar om den fiktiva personen Oscar François de Jarjayes, den yngsta dottern till en general som uppfostrar henne som om hon vore man. Oscar tränas i det militära och blir vid 14 års ålder livvakt åt den unge prinsens gemål Marie Antoinette.
Oscar döljer aldrig att hon är kvinna, men beundras av många hovdamer. Oscar och Marie Antoiette blir mycket goda vänner. Allteftersom åren går avancerar Oscar och blir till slut kapten för det kungliga livgardet. De nya politiska vindarna som börjar blåsa gör att relationen mellan Oscar och drottningen blir mer och mer ansträngd. När revolutionen är ett faktum tvingas de båda göra svåra val.
Detta är en av mina topp tio-serier. Man sitter som naglad! I början är det ganska sockersött när Marie Antoinette och Oscar är unga tonåringar, men allvaret växer i takt med att de båda blir vuxna. Oscar är en ganska androgyn karaktär, men hennes kvinnlighet kommer fram när hon blir kär. Både hennes barndomsvän André och svensken Axel fon Fersen spelar en avgörande roll i hennes historia.
Detta är fransk historia, mode i massor, kärlek, drama, patos! SE DEN!!!
Trackback
RSS 2.0