Hört på resande fot

Konversation mellan mor och 4-årig dotter på buss mellan Oslo och Göteborg.
D- Han har inga vänner men han har kompisar.
M- Jaså? Men du vet väl att vänner och kompisar är samma sak?
D- Nä, det är det inte.
----------------------
M- Man får skoja, men inte luras.
D- Man får inte skämta heller.
----------------------
M- Sluta nu! Du är faktiskt 4 år!
D- Men jag vill ha den!
M- Om du fortsätter gnälla så här så blir du utkastad från bussen.
D- Va?
M- Ja, då slänger de av dig!

(Det kan inte vara lätt att uppfostra barn idag när föräldrar inte ens kan hålla koll på sina egna värderingar. Notera mellersta delen.)
-------------------------
Konversation över telefon mellan två förmodade gymnasiekillar på buss 7.
- Adde kom igen! Du kan ju inte sitta nykter en lördagkväll, skärp dig! Det fattar du väl!...Men lägg av. Fan va lame!...Du kan ju spela sex dagar i veckan sen! Jag måste tröstfesta lite nu när jag inte fick spela match, tänkte försöka dra ihop lite folk. Det är ju alltid kul när du är med. Kom igen!.... Men alltså.... så jäkla trist. Lame.....jaja, jag ska inte tjabba på dig. Men alltså allvarligt, du kan inte sitta hemma och spela både fredag och lördag! Fan asså.....så jäkla lame! Kom igen då! Du kommer bli festsugen när du tar första klunken. Jag lovar dig! Om inte jag minns fel så har jag några elefant stående hemma hos mig...jaha?.... nähä?... men fan va lame!

(Det är alltså numera oacceptabelt att sitta utan alkohol i blodet under veckans sjätte dag. Fylla är lika med socialisering och relationsstärkande. Medelåldern för tröstdrickande sjunker dramatiskt. Att tjabba är att tjata, vilket var nytt för mig. Och... var det inte meningen att han inte skulle tjata mer på den andre som inte ville? Varför har han då så svårt att sluta? Modeord just nu: lame.)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0